Den Norska mode grejen

Alltså är jag helt jävla sjuk i huvudet när jag är sugen på att beställa en One Piece?

Nej inte för att Kissie gör dålig smygreklam för dem hela tiden, eller för att hon själv har en utan för att.. .. jag tycker den ser så mysigt skön ut! Tänk er bara, en kall höst dag, stormen och regnet piskar mot fönsterrutorna, inne sitter jag med en varm kopp Oboy iklädd en One Piece. Låter det inte mysigt?
Fast, en tjej nere på Magaluf hade också en. Hon såg allt annat än mysig ut. Hon såg ut som en tjock gris med sin rosa one pice i värmen, seriöst. Fölåt, elakt sagt, men sant!


Diet dag 2

Idag har jag skött min diet aningen bättre än igår! Började duktigt med en kopp grön te. "Semlan" som också skulle inkludera kanske jag inte åt nej men.. I vanliga fall äter jag aldrig något på mornarna så det går absolut inte att ändra på rutinerna. (Jag vet jag vet att det är det dummaste man kan göra att skippa frukosten, och enda sedan jag börjat göra det gick jag upp i vikt. Men jag hinner seriöst inte. Jag kan inte stiga upp en halv timme tidigare för att hinna äta ett bröd när jag vet jag kan sova den halvtimmen. Jag prioriterar. Kanske fel sak men nåja..)

Jobbar flitigt på arbetet, men fölåt för att jag inte klarar av att fylla på 200 godissorter utan att 1,2,3 ,eller ett par till, små choklad bitar kanske smiter in i mitt gap (bad Jessica BAD!). Väl hemma väntar en grillad biff tillsammans med sallad. Till kvällen äter jag ett halvt paket skinka. Allt enligt planerna. Värst av allt är att jag bara dricker vatten.. Jag behöver socker! JAG BEHÖVER LÄSK!

Btw blev hela min diet dag 1 misslyckad. Pinsamt att säga det men, på grund av tidsbrist blev allt jag käkade igr en 0.25l jordgubbsmilkshake (nej det hörde inte till diet programet). Sjukt att jag ens överlevde en dubbelskiftig dag på ingenting.
Usch vad tråkigt det måste vara för er att bli upplysta om vad jag äter..
Men, min blogg, my rules!


Vad gör man för Pengar?

Alltså seriöst varför har jag så lite pengar? Vet ni hur många resor jag har inplanerat? Liksom verkligen seriöst inplanerade resor, inte bara fylle-prats-resor, utan verkligen riktiga resor! Tillräcklit många för att behöva ett par tusen euro i bara själva resandet, och då skojar jag inte. Dethär är sjukt vilken penga ångest jag har just nu. Tänker spara precis varenda liten peng jag bara kan. Jag tänker börja oskenerat plocka upp varenda 5 centare jag ser liggandes på gatan. Aj aj min värdighet..

Som en busstant sa en gång till mej när jag tappade en 10 centare "det kan vara början till miljonen". Och så tvingade hon mej ta upp den. Underlägsna lilla Jessica i stor Helsingfors buss blev rädd för busstanten och gjorde som hon befallde. Jag är för lätt manipulerad.

Typ det samma innehållet finns också i mina byxfickor, choklad, pizzabitar, godis, klubbor, dominokex, cola muggar, donitsar och en potatis.


The Car Club

Jag har fått en ny bil! Eller jag och jag.. Mamma o pappa har fått en ny bil. Eller köpt. Men eftersom den kommer fungera som min nya bruksbil (min kära Camry kommer åka till bilhimmlen..) så kommer jag ju använda den mest, så det betyder väl det är lite min också? Right? Men vad är det för cool bil då? Eeh, jag vet inte? Haha. En Toyota?

Tror det är bäst jag återkommer
när jag gjort lite mera förundersökningar vad det egentligen är för bil..


Pose

Jobbat för en gångs skull en normal människas jobb tid, 09-15, och känner mej ur tröttare än normalt ändå. Dags för en powernap! Men jag har kommit på en ny posé nu så jag slipper två finger peace posen. Ligga / se cool / chill ut kallar jag denhär.


Sa jag cool? Snygg menar jag. Eller var det dum jag menade? Fånig? Töntig? Trött? Slut i huvudet? Same shit diffrent namne! Och vadå smidigehtstest försök genom att få med hela kroppen på en bild? Öh ja kanske? (och tack för pose tipset Sara, jag putar med läpparna för dej gullet, klarar jag det bra? Jo tack jag vet, tror det är medfött, helt klart naturbegåvning.)


Diet dag 1

Alltså denhär diet grejen har ju inte börjat så bra. Jag skulle till frukost ha druckit en kaffe kopp med lite socker. Eftersom jag inte dricker kaffe så tänker jag inte göra det denhär veckan heller! Jag är så trotsig! Nej men grönt te känns som en bra ersättare. Som jag ändå inte hann brygga och dricka. Så frukost: faild.

Nu just till lunch säger matprogramet att jag borde äta 2 kokta ägg. Jag är på jobbet. Jag har inga ägg. Inga hönor i siktet heller. Och om jag hade så skulle jag behöva koka dem i vattenkokaren. Och det tror jag man inte får göra. Så lunch: faild. Eller jag skjuter bara upp alla mina måltider! Jag slutar kl 16 och börjar andra jobbet kl 18. På två timmar hinner jag bra få i mej min frukost, lunch och middag på en gång! Som då kommer bestå av en kopp te, mineral vatten, en biff och 2 ägg. Min hela dagsransion på en gång! Fast jag tror inte det är det som är idén med en diet.
Men jag tror inte dieter e till för människor som skiftes,- eller dubbeljobbar heller.


I dont REALLY need a Man!

Okej men då så! Om jag vill ha den ultimata lyckan, som jag självklart vill ha, så ska jag sluta springa på krogen och ödlsa tid och pengar på att jaga boys. Tar bilen till närmaste kennel och köper med mej hem ett levande gosedjur istället!
Varför har ingen sagt det till mej tidigare?

Från och med nu upphör jakten,
och istället ska spargrisen fyllas med besparingar till min livspartner.


Natthumor Faceplant

Alltså seriöst HAHA! Varför skrattar jag?! Jag behöver sova.. Gonatt!
Men haha! Nej jag vet fölåt, det är inte roligt. Haha JÅ! Haha!
Nu kan jag inte kolla det utan att skratta.. Jag behöver verkligen sova!
HAHA. Nej kom igen.. Haha!

 


That party last Night..

Eftersom alla andra i hela Österbotten har gjort sig fina och varit ute och firat villa avslutningen ikväll, och jag istället jobbat precis hela kvällen, så har jag ju ingen direkt party outfit att visa upp i bloggen. Om ni inte förståss har glömt bort hur vi anställda på McDonalds ser ut och gärna vill se en liten bild serie med de kläderna? Det lovar jag kommer upp någon dag.

Så därför visar jag nu upp vad jag hade på mej förra helgen.
Och visst en väldigt bra fråga är ju varför jag bara måste pusha upp brösten och visa så mycket av dem så tom. bh kanterna sticker fram i en vid urringad topp när jag har så små bröst, och varför jag använder tajta byxor när jag har så breda höften? För jag trivs så, jag känner mej snygg med urringat och tajt. Fast sen är det ju en anna sak OM det ser snyggt ut eller om jag bara känner mej snygg i det. Men det är ju egentligen det viktigaste, att känna sig snygg i något än att bära något snyggt. Nångång berättar jag säkert mer om min relation till min kropp. Som garanterat kan bli en intressant historia!


Diet!

Imorgon ska jag köra igång med en diet. Den lovar du kommer gå ner 9-10 kg på 2 veckor. Kanske jag inte behöver SÅ stor viktnedgång, men en del behövs iaf! Pluss att 10 kg på 2 veckor med denhär dieten låter alldeles för osannolikt i mina öron så d tar jag med en nypa salt. Från början så var det mamma som skulle köra igång själv med denhär dieten. När jag villigt också ville prova den sa hon "NEJ! Dethär är inget för barn!". Va? Barn? Vem? Mamma lilla jag tror du missat något. Jag är 19, inte 9 år.

Som sagt, egentligen är det 2 veckors diet program. Men om jag klara redan en vecka utan godis, läsk, pizza och hamburgare är jag jävligt duktig. Redan en dag utan allt det så får jag vara jävligt stolt! Så åtminstone en vecka försöker jag med dieten, med start från och med imorgon. Och yep, klart jag kommer hålla er väl uppdaterade över vad som stoppas in i min mun under kommande 7 dagar och vad vågen säger efteråt.


JessicaSeriöst kom igen, jag måste verkligen komma på någon annan posé än peace-posen..


Jag gillar mina få Bloggläsare

Naaw, jag tror jag smälter!
Och tack för alla snälla kommentarer ni skrev angående mitt nya hår också.
Ni är för gulliga! ♥


Natthumor är Bästahumorn

Haha! Varför skrattar jag? Jag behöver sova.. Godnatt!


Jag tror jag börjar förstå, att jag Älskar det

Fölåt för en massa Magaluf inlägg. Men ni måste fatta hur mycket jag fått uppleva, sett och lärt mej under min tid där nere. Ni måste fatta att jag vill skriva ner mina tankar om det. Ni måste fatta att jag aldrig kan förklara det i ord eller text. Men jag mår bra av att försöka.


Nej seriöst nu fick jag verkligen Barskolan/Magaluf abstinens. Jag vill tillbaka. Jag vill göra om allt. Precis allt. Fast bättre och värre. Jag vill göra det igen och igen och igen och IGEN! Fy fan vad jag alltid kommer kunna säga det är det bästa jag någonsin gjort. Och jävlar, där nere var det verkligen första gången jag fick kännslan av att FY FAN VAD JAG ÄLSKAR LIVET och att leva det! Vilken aha upplevelse. Verkligen. Vilken kännsla. The time of my life. Jag lovar. Jag skulle döda för att få återuppleva denhär sommaren.

Jag tror att allt börjar komma i kapp mej nu. Jag har varit hemma i en månad och verkligen fått smälta hela sommaren, och börjat fatta allt som hänt. Börjar fatta att jag varit där, gjort det, lärt mej det, träffat dem, provat det. Jag är inte bara med på en massa bilder från Mallorca. Jag har verkligen också varit där och gjort allt. Jag gjorde det jag ville och blev bartender. Jag gick Barskolan. Och jag hade min livs bästa sommar. Det känns fortfarande så himmla overkligt. Jag glömmer aldrig dethär. Eller er. 
Midsommar 2010 Mission Completed; Bartender


Världens grymmaste gäng, grupp 4. Inget slår vår sommar.
Jag saknar allt ♥


To Do

Alltså jag tycker det är så himmla tråkigt när storbloggarna verkligen måste skriva exakt precis vad de ska göra under sin dag i listor. Bryr jag mej om de ska raka benen i duschen? Mer intressant vore ju om de tänkt raka dem uppe på taket, nämn gärna det istället! Och självklart ska de ju äta lunch! Och jaa jag vet de ska hämta sina D&G jackor på posten påvägen till solariet. Vill ni veta vad jag ska göra ikväll?

Gå på toa

 Be mamma fixa lite i löshåret

 Mission; duscha med löshåret i för första gången (SHIT ASSÅ!)

 Klä av mej, sätta på duschen, smörja in mej i sensuella duschkrämer (i slow motion)
 Raka mej över hela kroppen förutom tårna

 Smörja in mej i lotions (SLOW MOTION!!)
 
Koka te

Dricka te

Försöka borsta hår, försöka

Mata mina 5 husdjur

Läsa onödiga bloggar, ett måste

Borsta tänderna och bla bla, resten kan ni eller hur?

 

Another Drink StoryJag var så himmla besviken på att jag skulle missa Björn Rosenström när han spelade här hemma när jag var i Magaluf.

Jag vill ju verkligen se honom igen och sjunga galet med i alla hans klassiska låtar jag kan utan till!


Gissa min förvåning när de plötsligt började göra reklam om att Björn kommer till GG Beach Club och spelar? Och endast 4 dagar efter att han varit hemma i Finland och gjort sin föreställning! Haha, vilken tur hade jag inte där? Jävlit less över att han är i min lilla finn by när jag inte e där, och plötsligt befinner han sig i vår hemmabar på vår party ö! Och självklart köpte vi biljetterna till hans konsert. Och visst, jag stog längst fram, sjöng till allt (förutom hans nya tråkiga låtar som absolut ingen kunde), och trivdes som fisken i vattnet och trodde jag var 14 år igen (om det berodde på all alkohol eller musiken får ni avgöra själv). Och jag raggade så sjukt mycket på basisten (eller gitarrist eller va fan?) så jag var rädd att jag skulle ha gått hem med honom efter konserten! Haha! Men nej, jag tror Tess och Matilda fick bära hem mej igen. Och den kvällens minnen är också en stor dimma. 

Dehär bilderna är från GG's FB-grupp, o jag minns seriöst inte att de är tagna. Innan konserten så minns jag hyfsat bra. T.ex. en kul grej är att Tess och jag stog vid baren och skulle beställa. Plötsligt kom en kille från intermediatv IMTV med en stor filmkamera. Kamerkåt som jag är så dök jag (tydligen) direkt på Tess och gav henne en himmla stor puss (I do everything for the man with the camera, baby!) och sedan blev det en rejäl kropps filming av mej (han filma mej från topp till tå, o med ett par minimala shorts måste det ha blivit väldigt perverst). Killen blev överlycklig och kom och tackade oss flera flera gånger under kvällen. För vad?! Våldtäckten av Tess finns med i ett ihopklippt klipp. Resten väntar jag att få sig mej i någon snuskig nerladdad herrfilm nån annan gång. Men fan vilken kul kväll vi hade!

Björn Rosenström forever in my heart! ;)

Jordens undergång


Vet ni varför det blev så lite blogg inlägg igr kväll? Jo, för jag var säker på att Sandsund hade blivit invaderad av aliens. Jag skrev till och med ett avskedsbrev med namnet SOS och sparade det synligt på datorns skrivbord.
Generös som jag är så publicerar jag mitt avskeds brev i bloggen också, allt för er. Här är mina sista skrivna rader 
(om det skulle varit min sista natt i natt);


Eeeh..? Jag var faktist rädd!
Konstigt nog är internet tillbaka och jag är fortfarande i livet. Och jag drömde om världens grymmaste fest med pool och grymt hålligång också! Sen drömde jag om Magaluf. Så hela dagen idag har jag haft riktigt Barskole feelis! Inga mardrömmar här inte!
Och jaja, jag ska sluta kolla skräckfilmer från och med nu...


I like Gröna Männ

Vet ni varför jag ser mer framemot denhär fredagen lite mer än andra fredagar?

Jo för att jag ska ägna min, veckans enda lediga dag, att kolla på militär klädda killar när vår lilla stad kommer invaderas av ett par hundra stycken som stålt ska visa upp sig och svära faneden. Jag vet inte varför men, militär killar är hot!
Grymt varmt hott.
Ge mej en! Mums.

Och ni vet vad dom säger. Killarna blir inte till män fören de gjort sin militär tjänst!

 


.. vad du är fin min kära lilla Häst!


.. du säger ingenting, min kära lilla ponny, men du är den jag gillar bäst!


Sweet Dreams

Efter att ha stirrat på denhär bilden kan man ju inte annat än drömma sött?


Dagens orsak att Fira

Eftersom att NÅGON (alltså jag vet inte riktigt vem hon är men hon förföljer mej sjukt mycket på jobbet och ger mej föföriska blickar.. But i like it!) dansat runt på jobbet idag av glädje över årets händelse (i hennes värld) så måste jag ju också bara nämna om vad som hänt. Nyfikna på vem som raggar på mej på arbetstid? Klart ni är! Så snäll jag är då, och ger er en ledtråd! Hon har en katt. En katt som är döpt efter en fröpåse. En katt som är precis likt Simons Cat. Kolla bara videon.
 
 Ganska likt eller hur vännen? ;) So cute!

Iaf, tillbaka till saken!
Vad är det som gör denna dag till glädjens dag?
Jo! Vi fick varsin ny namnbricka på jobbet. Med färgen RÖD! Och vet ni vad det betyder? Ne inte direkt jag heller. Men iaf betyder det att de nya knattarna har Grön, de duktiga hattifnattarna har Blå, och de super duktiga töntarna har Röd! Så vi är högst på skalan i McDonalds klassen. Verkligen något att glädjas för! Korka champangeflaskan! Vi har befodrats med en röd namnskylt.
(men att vi blev 'befodrade' på helt olika orsaker är en annan rolig historia!)


Halvfärdigt

(Som sagt, min kamera är i Sverige.. Så jag tager vad jag haver och det är webcammen..)
Så här är ett par usla bilder av den halvfärdiga hårförlägningen. Mamma var snäll och fixade fast den igår kväll. Men än behövs ett besök till frissan för att klippa in löshåret i mitt eget, och även lite finskjusteringar i färg nyanserna ska fixas, så blir det perfekt! Jag kan berätta mera, om vilken insättnings metod vi använt oss av, hur det gick till, vad för slags hår vi använt och priser, i ett senare inlägg. Ett senare inlägg då jag har ett par bättre bilder än såhär att visa upp.
Hittills är jag åtminstone förvånansvärt nöjd med det halvfärdiga resultatet. Även fast det kommer sitta största dels i en fläta eller knut fram tills en frissör fixat till det.

Kolla snälla inte på mitt ansiktsuttryck eller konstiga poser, kolla mitt svall!

Jaa visst syns det på bilderna att det är löshår eftersom mitt egna hår inte är lika rakt som löshåret. Men efter en dusch, ett varv med plattången eller lite tid bakom allt, så kommer de smälta in i varandra bättre än vad det ser ut att göra nu när jag haft det uppfäst i en knut en heldag på svettiga jobbet. De här bilderna är bara tillför att ni ska få en liten inblick i hur min första hårförlägnings historia börjat.


Mission hårförlägning Completed!


Kika in här imorgon igen så ska ni få se ett par bättre bilder på min halvfärdiga hårförlägning!


I like to Fly

För ett år sedan så hade jag aldrig suttit i ett flygplan.
På ett år har mina flygplans visiter ökat med 100% !


1. Augusti Helsingfors - Kos (2.) Kos - Helsingfors
3. November Vasa - Helsingfors (4.) Helsingfors - Stockholm
5. November Stockholm - Vasa
6. Maj Helsingfors - Berlin (7.) Berlin - Helsingfors
8. Juni Vasa - Stockholm (9.) Stockholm - Palma
10. Juli Palma - Berlin (11.) Berlin - Helsingfors
12. Juli Helsingfors - Ayia Napa (13.) Ayia Napa - Helsingfors

Borde bli årets nykommling inom flygbolagen!


Svenskarna på Fortet


Gissa vem som sitter i soffan framför tv:n klockan 21:00 finsk tid ikväll?
En del av deltagarna ser jag så framemot att få se agera i tv! Och speciellt på ett fort full med spindlar och svåra hinder banor.
Ja rätt gissat! Det är förståss bloggerskorna jag ser mest framemot att få skratta åt.
Överlag var det endå bara en massa avdankade eller b-stjärnor som ställt upp i att delta.. Men alltid lika underhållande för det!


Jag vet ni kommer kolla!


Natt inlägg, like always

Min röst! Jag har ingen röst! Att pina sig igenom kundbetjäningen 8h i dag var en plåga. Ingen fattade vad jag sa. En del blev rädda. Spärrade upp ögonen, backade ett par steg och bara glodde.. En dam blev så förskräckt att hon var snäll och gav mej hjärtliga tips på hur jag ska fixa rösten tillbaka. Gurgla i saltvattenlösning.. Yeah right. Om jag har lika hemsk röst imorgon lovar jag att göra ett videoblogg inlägg där jag kraxar lite och spyr av saltvatten! Jag lovar. Whiskey röst x 2000. Den är grymmare än GG's bartender Cricke (ni som hört hans röst vet att såna röster är brutalt!). Så har fått sjukledigt imorgon från jobbet. Tänker spendera hela dagen i sängen tillsammans med min limegröna flees pläd, en eller två eller tusen tekoppar och en massa komedier. Låter för bra, värmer upp inför imorgon redan. Sen ska jag tvinga mamma försöka fixa löshåret jag beställt. Som jag förresten redan slarvat bort. Seriöst helt spårlöst borta! Måste varit någon av alla killar som varit på besök här ihelg som snott dem? Höhö, eller?

Sweet dreams bitches


I love you! Phillip Morris

Har ni sett filmen I love You Phillip Morris? Inte? Haha, gör det! Gör det speciellt om du är bög! Eller bara vill se bevis på otroligt bra skådespeleri! Så jävla imponerad av hur trovärdigt grabbarna, Jim Carrey och Ewan McGregor, spelade sina roller som homosexuella i filmen. Filmen var ju också väldigt roande, vacker och djup. Inte bara puss puss och haha, utan en välgjord sann historia. Men ni straighta killar som kollar den här filmen är jag säker på kommer hålla handen framför ögonen lite då och då.


Och spana bara in vår nya kampanj t-shirt på Makuuni! Perfectos!


Jessica meets liten-röd-söt-hård Thing

Igår var familjen på kräftskiva som jag själv tyvärr inte hann gå på. Men de var snälla och tog hem ett par kräftor till mej så jag skulle få provsmaka de röda filurerna för första gången i mitt 19 åriga liv. Jippi kräftor är ju hur coolt och svenskt som hellst, jag måste ju bara gilla dem!

Eller?

Pappa plockade fram en och jag blev kär i den lilla saken direkt! Sööt liten varelse med ögon och tentakler. Den såg nästan levande ut om man gungade den upp och ner så att klorna och tentaklerna rörde sig! Äta den?! Pappa fick fixa skalningen av den. Sen skulle man tugga och suga och uäk?! Jag fattade inte riktigt grejen. Dra sönder en söt röd grej som ser alldeles för levandes ut? Njä, kräftor är inte min grej. Jag äter hellre något som inte ser ut som något levande. Som typ en biff, inga ögon och tentakler där inte! Men själva kräftskive grejen kan jag tänka mej är en kul grej! Bara för själva firandets och sällskapets skull..


Doggy

Jag har bytt min dröm hund ras nu!
Från att ha varit Welsh Corgi Pembroke så vill jag nu ha en Fransk Bulldog!

Jag såg en sitta på stan igår med huvudet på sned och den såg så sött dum ut! Jag fick verkligen hindra mej själv från att inte ryckt kopplet ur handen på henne och sno den lilla sötfulingen..

Naaw!Vecka 34's filmer

Ett par efterlängtade filmer kommer in till jobbet nästa vecka! Filmkväll någon?

Start over

Redo att gå ut, feelingen på topp! Men vänta nu lite..
ETT HÅL PÅ den oanvända MALLORCA TOPPEN!
Va fan ska jag ha på mej nudå?


Too drunk to Dream


Som många frågat så svaret är, jaa vi drack varenda dag under tiden i Magaluf.
Om vi inte bara prov smakade åtminstone 20 olika sprit sorter om dagen i skolan eller drack upp drinkarna vi gjorde under lektionerna så drack vi på fritiden. Och jag lovar, jag har fått grymt många bevis på hur mycket kroppen förstörs av alkohol! Men det berättar jag nån annan gång. Som sagt, ibland drack vi mer och ibland drack vi mindre.
Men de brutalt extremaste gångerna för min del var midsommar (storys kommer vid något senare till fälle om den dagen/kvällen) och en random utekväll. Den sist nämnde gången var en jäävlar kväll, haha, den storyn lovar jag att kommer komma mer upp om här senare.

Men den slutade med att jag varit så full så jag verkligen inte kunde gå. Verkligen verkligen inte kunde gå. Och det berodde inte bara på de utnötta 10 cm klackarna utan jag kunde inte stå rakt upp. Jag var verkligen dålig i skick. Så mina älskade vänner stannade en taxi. Tryckte in sig tillsammans med mej och satt och skrek och höll i mej för de var livrädda jag skulle spy ner bilen. Martin hade haft världens roligaste show tillsammans med taxi chauffören i taxin (jag är så himmla arg över att jag var i alkoholens värld då just och missade det, för de andra sa det var dödskul haha). Och väl framme, efter 300 meter med taxin från krogen (!!) kunde jag fortfarande inte stå på mina ben. Dyng rak Jessica mot en grym nedförbacke fram till lägenheten och sen 5 våningar upp. NO WAY. Så de bar mej ner för nerförs backen (eller de kan lika bra ha rullat ner mej för den, jag minns ändå inget av dethär?) och lilla Martin lyfte ensam mej och sprang upp 5 våningar!! My hero. Fattar inte hur han klarade det. Och knappast han heller för han had ett väldigt dåligt minne efter den dagen han med. Och som sagt, jag minns inget av dethär, utan my roomies har bara berättat. Men ja, jag har åkt taxi 300 meter för att slippa hem och sedan blivit buren uppför tusen trappor. 10 poäng till mej! Så ni kan ju bara gissa hur kvällen inne på GG Beach Club var innan jag blev i dett skicket jag var när vi kallade på taxin, hrm! Hel story om kvl kommer..


Tess och Matilda från början av den kvällen, och en arbetande Said.
(bilderna av mej vill ni inte se..)


Time to Work


Oj vad jag såg ut att vara glad över att få gå till jobbet en fredagskväll??
Kom och hyr film!


Finnish Party People

Efter att ha sett denhär bilden från förra helgens fest, så släppte lite ångesten över mina hudfärg. Efter att varit på söderhavsöarna hela sommaren och nu varit hemma i snart en månad så tål jag knappt att titta ner på min kropp för att jag har blivit så himmla blek gemfört med då (ja, jag har börjat överväga att dyka in i solariefällan redan!)..
Men än finns det väl lite av färgen kvar?

Men bästa av allt med bilden är att den gör mej så glad.
Glad över att jag har så underbara, fina vänner och bekanta.


"Jag är snål som en gris!"

Skön kväll tillsamans med Janica, Emppu, Lönkko, Tony x2.
Spelade music-quize på puben, där vi konstigt nog kom sist med vårt lag Sommaren är Slut. Gissningar så som Skogsaporna och sådant gjorde oss tydligen inte till vinnare ikv.. Sen spårade det aningen ur lite på slutet av kvällen när vi körd genom halva stan bara för att jaga och få se månen, men det är såna kvällar som blir bäst de bästa kvällarna.

2 stycken utav kvällens sällskap


Crazy Wednesday

Välplanerat. Jag matchar mina kinder med huvtröjan och jag matchar huvtröjan med strumporna. Ännu roligare var ju att mina strumpar omedvetet matchat in rätt dag också.
Så dresscode.


Whats up med mina för jävligt röda kinder?! Jag tror jag håller på att bli förkyld..!


Vi har världens Bästa!

Amerikanska tidning Newsweek har gått ut med att Finland är världens bästa land.
Och hela finska folket jublar och glömmer bort skolmassaker, alkoholproblem, arbetslösheten och självmord.

Men nej seriöst.. Vi är ju verkligen ett jävlit bra land.
Men världens bästa? Var det inte lite att ta i?
(även fast det 'bara' gäller inom hälsa, utbildning, ekonomi och politik..)


McDonald's Lost delux Dog

 Vår toppen chef på McD har kommit på att vårt feta gäng behöver lite motion! 

Så planen är att vi ska en gång i veckan hitta på något tillsammans, de som vill. Idag lurade hon med oss ut till Fäboda skog. Alla med hund hade tagit med sina små galningar (Bodil kammade direkt hem segern som knäppaste hund under färden), en del av dem blev mer höga av havsluften än andra. Det blev en mycket tung och trevlig vandring och när vi trodde vi börjat närma oss endstation så visade det sig att vi bara gått 2.2 km av målet som var 10 km. DÖDEN! Vi lunckade på vidare och plötsligt hade fröken boss lett oss helt på fel spår. Så vi fick leta oss tillbaka till rätt riktning och efter madrömmar om att vi måste övernatta i skogen och drömmar om osthamburgare så var färden över. Fy fan så tungt det är att vandra i terräng.. Vi var överns om att vi hade varit för duktiga. Brännt för många kalorier. Blivit för smala efter dethär. Så hela turen slutade med ett svettigt gäng på hemma restaurangen med varsin stor fet hamburgare, pommes frites och läsk. That's what I call real McDonalds workers!

vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej. och vad du anförtror åt mej ska jag anför tro åt dej ♥


En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än
För en tid som bara går och aldrig kommer igen


Finländare klarar inte av för Mycket Bar Hud

I lördags så var det typ sista varma dagen på sommaren 2010 i Finland.
Och visst, jag gick klädd som alla andra när det är varmt, shorts och topp, när jag åkte till stan för att göra ett par ärenden. På kvällen nämnde en av mina kill kompisar att han fick en mindre chock över vad korta shorts jag hade haft på mej på dagen när han sett mej i förbi farten, han hade sett mina skinkor (som om det vore en mindre katastrof?). Va?! Korta? Det där var inte skink-korta shorts! Det där var normalt-korta shorts. Men vänta nu lite.. Just det. Dethär är Finland, inte medelhavsöarna. Här finns det för lite viktiga saker att bry sig i så, vad andra har på sig blir skandal grej. Herregud vad jag saknar att gå klädd med mindre kläder en ett bar korta shorts o veta det är ingen som bryr sig ett piss.


Tycker ni dethär är minimalt korta shorts?
Och vore det nått fel med att bära det då?
Nej tänkte väl det också. Och om ni tycker annorlunda så är ni jävlit trångsynta finskar som behöver en resa utomlands. Älska din kropp för fan.


Torture


Ofc we Love Food!


Jag har ätit gott 24/7 (restaurang besök 9 av 10 gånger hela sommaren, seriöst). Jag har ätit mat jag aldrig i livet skulle gjort här hemma. Plötsligt blev jag väldigt öppensinnad för nya maträtter utomlands. Största mat händelsen var väl endå suchi som jag aldrig prövat tidigare. Det var en riktigt hitt faktist! Grymt bättre än vad jag förväntat mej. Men jag missbrukade den gröna klimpen man ska lägga i den bruna geggan (nej jag kan inte suchi termer!) så geggan man ska doppa i blev inte så god.. Men sjögräset, den råa laxen och riset slank bra in! Tråkit att våra suchi bitar var så stora (eller att jag hade dvärg mun) så man måste trycka in hela godheten på en gång och stärkas och försöka tugga den så snabbt som möjligt för att få luft igen.
Men som sagt, nu kan jag stolt säga att visst, jag gillar suchi!

Här är Suchibaren vi gick till borta i Palma Nova
(värst av allt, att efter avslutad suchi middag så gick vi till McDonald's och beställde ännu mera mat. Haha! Suchi brickan var inte så mättande, tydligen?)

En anna rolig grej är också att de 3 sista veckorna när vi bara semsetrade konstaterade vi flera gånger att det tyngsta vi gör under dagarna är att käka. Det kallas jag riktig semester! Och här är bildbevisen på att jaa, vi åt nästan hela tiden. Och endast gott!Gissa om jag blev hungrig efter dethär inlägget..


In Riding a Horse, we Borrow Freedom


Camry in the Ditch

 Va fittan! Jag körde rakt ner i diket med bilen. Jävlit bra. Trodde jag skulle bra rymmas förbi en bil med släpvagn som parkerat mitt i vägen vid stallet om jag bara lånade lite av dikesrenen. Jag har varit på samma stall i 12 år och aldrig sett det fanns ett jävla pytte dike där tidigare. Så dit åkte mitt vänstra framhjul fast och lyfte två hjul upp i luften och balanserade min stackars rostiga Toyota på sin ännu rostigare undre sida (jag kommer åka igenom bilen en dag när jag sätter mej i den..). Efter lite hjälp, både av barn, vuxna och traktor så var pärlan räddad. Jaja, pinsamt.. Men jag roade iaf barnen med min dikeskörning! Föräldrarna var säker på att det skulle bli veckans samtals ämne hemma hos dem.. "Det där var ju onödigt!" var deras kommentar. No shit? Haha, tur att det finns hjälpsamma människor när man behöver det.


Ofc we love Sex

Okej, jag kör igång med denhär kategorin iaf. Och jag lovar, det kommer koma smaskit och det kommer komma mindre betydande saker upp. Så var berädda!
Vi börjar med en smaskig.

Minns ni att jag lag upp en denhär bilden och skrev att killarna på Grabbarna Grus är sjuka?


Haha! Värst av allt är ju att ni knappast listat ut vad den föreställer.
Så här kommer den pinsamma hemligheten bakom listan.

Listan är då uppskriven i baren på Grabbarna Grus på vår avslutningskväll. Lärarna hade redan nämnt på lektionerna vilken knull grupp vi e. De flesta barskole elever ligger med turister eller bartenders. I grupp 4 låg däremot alla med alla i gruppen. Väldigt praktiskt egentligen, de flesta slapp ju the walk of shame eftersom vi alla bodde på samma hotell. Så bartender Kim började skriva upp allas våra namn på listan. De flesta var väldigt kvicka med att kläcka ur sig vem kompisen legat med. Så ett sträck drogs hit, och ett sträck drogs dit. Somliga kanske var överdrivna, somliga kanske har för lite streck, somliga streck kom bara från rykten men visades väldigt fort om de stämde eller inte. Listan började väldigt lungt och sansat, men här ser ni att den spårat helt ur. Och som ni ser, somliga var värre än andra. Haha! 
Så ja, här är Barskolans grupp 4's knull-lista.


Hard

Jag tror jag inte ens minns senaste jag hade sånhär baksmälla. Varför är man bakfull i dethär klimatet och inte söderut även fast man dricker dubbelt mer där? Klockan är bara 22 och jag går i seriösa tankar på att kolla en film och decka. Jävla sliten dag alltså..

Trött, sliten, osminkad tös tillsammans med filmen The men Who stare at Goats.
Ännu en godnatt te kopp i ena handen kommer göra det perfekt.


Jag har en Kännsla

Jag mår skit! Spårade lite igr tror jag..


Simpel Stuff

Ikväll är jag bjuden till 4 olika fester. Blev ett stort dilemma att välja vilken jag skulle gå till, men nu tror jag att jag beslutat en av dem. Men det var inte det jag skulle skriva om, utan det var ett ganska okej drink recept jag tänkte använda mej av till förfesten ikväll åtminstone. Så man tager vad man haver, och i mitt barlager fanns bl.a. både kaffelikör och irish cream. Såå;

serveras över is i ett highball glas
2 cl kaffelikör
2 cl irisch cream
fyll upp med mjölk

Där har du en jävlit söt mjölk drink utan namn, too easy.
Ändra lite på måtten och tillsätt vodka så har du en Orgasm.
Ta bort cremen och tillsätt vodka tillsammans med kaffelikören så har du en White Russian ala nordisk version.
Där ser ni, det är bara simpel stuff!


Bästa på Länge!


Hur fan kan jag ha missat denhär?! HAHA!


Bildbomb Glädje

Jag tror jag har ett sjukligt problem med att aldrig kunna vara seriös.
Även när vi förstökte ta snygga bilder till mitt examens tack-kort i maj.
Men här är iaf ett par icke tidigare visade bilder.The End is coming?


Jag är rädd för att jag kommer lägga ner bloggen,
 inom en väldigt snar framtid..


Kissie hann före

Kissie har snott min idé!! Jaa det är sant. Jag är säker på hon har någon slags tankeläsningsmojäng..
I 2 veckor har jag planerat att börja med en ny kategorie/serie till bloggen med namnet 'what's really happend in Magaluf' som en kul grej för att kunna få fram för er en del roliga saker som hänt under min sommar. Jag har skrivat en massa utkast som jag tänkt publicera flera flera gånger, men ändrat mej i sista stund för att jag insett jag inte kan bjuda på mej själv så mycket. Det kan jag väl visst! Saftiga detlajer och roliga händelser är aldrig något att behålla och spara för sig själv. Igår hade jag bestämt mej för att publicera det första inlägget i kategorin, fixat vettig text och bild och inlägget skulle bara finslipas innan publicering. Men klockan hann bli redan 19:30 och Linnea satt och väntade på mej i Vasa, så jag tänkte skjuta upp inlägget till idag. Tills jag såg att Kissie tänkt samma grej som mej..! Så nu känns det bara som jag efter apar henne om jag startar en samma grej! Men i och med att jag är Kissies nr 1 fan och wannabe så är det ju fullt okej att jag härmar henne. Eller hur?
 
Iaf, jag lovar jag tänkte tanken först.. Och det är ju tanken som räknas!


Konstensnatt

Igår kväll var det konstensnatt i vår södra grann stad Vasa.
Det gick jag ju förståss på. För att jag gillar konst? Eh nej? Bara för att det var en vettig orsak till att få gå ut och supa på en torsdag! Jag gick ut tillsammans med min barskole och Magaluf kompis Linnea.

För det första var det propp fullt i hela jävla Vasa. För det andra så har mitt lokal sinne blivit uselt (troligen för mycket alkoholkonsumtion i mitt unga liv) så att hitta henne var omöjlit. Men sen när vi väl funnit varann så e nästa problem parkeringsplats.
En liten perfekt lucka utanför deras lägenheten på gatan! MEN hur ska jag slippa in i den? Fickparkering! Linnea dirikerar och jag backar, kör framåt, backar, kör ut, kör frammåt, backar.. Men det vill inte riktigt bli som vi vill (och bättre blev det inte med Linneas tankar och kunskaper om fickparkering!). Så efter 10 minuter kämpande så fick den fan stå som den ville. Sen upplysta mamma mej om att man visst kan få böter för att man inte är begåvad med att fickparkera..


Sen väl hemma hos hennes så snackade vi typ endast Magaluf! Hon berättade om allt som hänt de 2 veckorna hon stannade längre än mej, och om allt som hände under tiden vi var där. Så himmla skönt att kunna snacka med någon som var där. Som sagt hur mycket jag än visar bilder, skriver och berättar om den så kommer ingen fatta kännslan. Never.
Två bleka finskor andra dagen på Mallorca


Vi gick faktist och kollade konst också en sväng, innan vi gick till Strampen på några cider.
Sen drog vi vidare till Fontana och stannade där tills de stängde. Men shit vad jag kännde mej lost. Linnea kännde typ precis varenda en på stället och jag stod på sidan om och bara hej-hej. Och ännu till att jag inte alls tidigare varit på Fontana (!!) och hade för lite alkohol i blodet kännde jag mej jävlit osocial, tråkig och ännu mer lost. Nåväl, vi snurrade hemmåt och somnade gott tillsammans med henes kisse katt Esmerallda. Så med andra ord, en toppen skön återträff och kväll!Barabababaa..

Önska mej lycka till med mitt första McD-skifte på 3 månade, stressig fredags rusning 20-02, på fredagen den 13:onde! Gissa hur mycket jag kommer göra bort mej..

Men det är väl okej om man är snyggast på stället?


Resa?

 
:))


the Pizzamonster

Någon annan än jag som dansade ett varv runt i huset när KotiPizzas 16 pizza erbjudanden damp ner i brevlådan?
Nej knappast.
Pizza är också en fin fin ursäkt till varför jag blivit fet som en ko i sommar..

Diabola pizza på rasterna i Magaluf, mmh..!


Jag är i stort behov av en strikt diet.. Och självdisiplin!


Zip Zup Zombie

Jag ääälskar skräckomedier! Jag hatar skräck, men älskar komedier. En mix blir det bästa jag vet. Det måste höra till den, fullsatta kategorin, sjuka sidor i Jessicas huvud och värld.
Nåväl, jag hoppas innerligt att Zombieland inte gör mej besviken!


Var har du varit i hela mitt liv?

Enda sedan jag kommit hem från resandet i sommar så har jag planerat att en ny telefon börjar höra till toppen av penga prioritets listan. Min Nokia Xpress Music börja kännas aningen last last year och att ha en skärm som är full med rivor, knappar som är uppnötta och en söndrig play-menu känns liksom inte så rich bitch Jessica 2010.. Gissa hur jag skäms när någon ringer mej, och i fickan så börjar Dj Mangoo ställa skrikandes frågor om vad vi gör, och jag plockar upp en b-telefon. Som så i-landsproblematiskt pinsamt som det bara går! Sen om jag skäms över min fjortis nr1 ringsignal eller över min halv dåliga last year telefon är ju en annan sak?
Hur som haver, mission hitta en telefon har varit på tapetern! Mitt hjärta smalt när jag gjorde min dagliga kolla-blogg-runda och Allos blogg var på tur. Där var den. Den jag alltid så väntat på. Min drömprins! Eller nja, vänta nu? Telefon var det väl. Så vad var det som fick mej att falla för den? Kanske funktioner? Äh! Va fan. Den finns i rosa eller lime! Utsidan kommer före insidan! Jag ska som så ha den.


Jag ser en ljus framtid för oss två, snygging.
Releasedatumet i Swe 13-9-10..


It's all about the Pain! .. the piercing is just a Souvenir

Som jag tidigare berättat här i bloggen, och som de flesta redan vet, så piercade jag mej när jag var nere i Magaluf. En surfacing i nacken. Alltså med andra ord, inte nått som man ser på var och varannan person direkt.. Och själv hade jag faktist aldrig sett en människa, IRL, med en sån surfacing, innan jag själv hade gjort den.

Men efter dess så har den sortens piercing plötsligt dykt upp lite här och var framför mina ögon. Bara ett få gånger, så få gånger att jag kan räckna upp dem på en hand,
så jag tänker göra det!
Tummen 1.
- emo kids på Magaluf beach, aah visst det var väl läckert
Pekfingret 2. - vanlig tråkig tjej i Ayia Napa på en restaurang, mm okej visst
Långfingret 3. - en kortklippt blond brud med en micropiercing i nacken på en wet t-shirt contest på Senior Frogs beach party i Napa. Den var bling och fin!
Ringfingret 4. - en tjej i Napa med en surfacing i svancken (!!) lodrät (!!) osårad (!!), uäk? 
Lillfingret 5. - och senaste idag, ett par i Jakobstad, en kille och en tjej!! (gissa min förvåning! Och det var heller inga 110 % finnar med svart flottigt långt äcklit hår med en hard-rock-halleluja t-shirt som inte förstår ett ord  svenska, utan det var verkligen finlandssvenskar!) Coolt!

(Synd att den enda kameran jag har nu just är webcammen, så ska be den yngre kopian av mej ta en vettigare bild på min lilla nacke!) "oj.. det var.. SPECIELLT!" har lungt sagt varit den vanligaste reaktionen, och visst, det är det väl. Den jag har i örat, conch, är väl också lite "speciell". Men allt som andra inte har, så anses ju oftast tydligen vara "speciellt".


Thank you and Goodnight


As I said, I only have too!


Snackis på Puben

Idag efter jobbet träffade jag min finska partypingla Janica! Uuh vad det var skönt att bara sitta ner vid puben och lyssna om hennes sommar, o bara snacka. Och jag gillar ännu mer att hon också fattat att vi är mer värda än att bo kvar i denhär byhålan kommande år.

Sen tramppade jag snabbt som suuulan hem. Eftersom klockan var 02 så var det bäck mörkt ute, så oskojat om nån uttråkad 5 åring skulle rivit upp asvalten och grävt sig halvvägs till Kina skulle jag ha omdevetet cyklat rakt ner i avgrunden och landat på honom (om han skulle suttit kvar där förståss..)


Planet 51


Hmm? Tydliga tecken på att Jessica behöver sova..
Så jag beger mej in i filmernas värld tills dess, tjoho tjohej!


Nigga Please

Ohja, jag tänker passa på och ta en massa massa egopics och lägga upp dem bara för att jag är så jävla brun! I just have to! Måste passa på nu. Känner nästan av hur jag bleks bort mer och mer här. Fy fan vad jag vet att ni är avundsjuka. Jag med.

Sluta kolla urringningen


A Dog's StoryJag bara grät, grät och grät.
Och sen kunde jag inte annat än att bara fortsätta gråta.
Den sanna historien, fast i amerikansk tolkning, om den japanska hunden Hachiko.


Finlandia vill till Svennebananland nu!

Jessica anropar sina kära svenska Magaluf-vänner, de som lägger, dumt nog, sin tid på att läsa min blogg! Lilla söta Bahar har inte tid med mej den veckan jag planerade att komma.. Så om jag kommer veckan efteråt, har någon tid att leka med mej då?
Eller ett ledigt tält jag får bosätta mej i?

1 September - 6 September?


When a Girl Loves a Horse

Angående min H:fors resa så ska jag berätta mer om den när Jenny Penny skickar över bilderna hon tog från den! Inga spännande blogginlägg utan bilder!
Så det dröjer en stund med den historien.

Annat spännande som är nämnvärt idag? Njä. Barbacka ridning på favoriten som har fått ny manikyr på sina tassar (ofta hästar har tassar och får manikyr).
Så vi tog en skogsritt som slutade med att jag tappade bort mej. Släppte tyglarna och han hittade fin fint tillbaks (tänk vad praktiskt det vore om det skulle funka med bilen också!)

Påtal om tillit.. Så första gången jag hälsade på honom efter Spanien så tog vi en promenad tillsammans, en väldigt lång promenad. Vi vände om när jag fick skoskav. Smart tänkt att börja vända om när man får skoskavet, eftersom det är lika lång väg hem igen. Försökte gå barfota men, aj, småsten! Småsten eller köttsår? Dilemma där, hur gör vi nu? Kan man rida med bara en grimma? Värt ett försök! Så ledde fram honom till närmaste vedhög och hoppade upp på honom. Sitter på hästryggen ett par km från stallet utan varken träns eller sadel. Om han ens skulle trott sig se ett skogstroll eller plötsligt fått en idé om att han är rädd för fåglar (jaa hästar får väldigt ofta fixa idér om att fullt normala och vanliga saker och ting plötsligt är farliga) och hoppat till bara 10cm skulle det inte varit nån tvekan om att jag legat där på marken. Men som sagt, jag har 110% tillit till den hästen, och skulle aldrig i livet suttit upp på nån annan häst mitt ut i skogen utan rid hjälpmedel.. Fast det så skulle varit världens snällaste häst. Och färden hem gick hur bra som hellst. Ett par överdrivet många äta-gräs-stopp blev det ju förståss, men det är det minsta han är värd. ♥


Jessicas i-landsproblem

Alltså visst har jag tunnt hår. Jävligt tunnt hår. Men så tunnt att jag inte ens kan ha löshår är brutalt tunnt! Fick hem de 2 olika håren och färg nyanserna på clipsen jag beställt redan i torsdags, men hade först tid att pröva dem ikväll. Och nej, hur mycket jag än vill så ser det för jävligt ut. Själva clipsen och sömmarna skiner igenom mitt eget hår alldeles för mycket. Och vad är idén med löshår när det synns att det är löshår? Ingen. Så jag får åtminstone glömma clip-on i håret..


Swedish House Mafia this is number ONE

Jag verkligen gillar Sweidish House Mafia sjukt mycket just nu. Och kanske jag gillar dem väldigt mycket för vi spelade dem alltjämt på lektionerna på barskolan och Magalufs nattliv spelade dem 24/7, så jag förknippar deras musik väldigt mycket med det (så gissa hur sugen jag är på att beställa efter dendär t-shirten!)

Speceillt låten One är så himmla bra så jag gemför den med en orgasm. GRYM! Men jag verkligen hatar versionen "One Your Name" där Pharell är inkluderad! Varför förstöra världens grymmaste låt med en fekad rösts effekt? Och jag hatar det ännu mer att den versionen är populärare än orginalet som bara ska vara instrumentalt!

Men eftersom orginalet börjar bli utspelad och jag gillar inte Pharells version så har jag gått över till en annan mix, som jag inte alls heller gillade i början men som jag älskar nu bara för det har det lilla extra. Jag tror den är svår att gilla på första lyssningen. Men iaf här är,
Swedish House Mafia - One (Big Ali rmx)


12h

Jävlit fräsch! Rest 500km, sovit 3-4h, jobbat 12h. På ett dygn!
Jag känner jag är back on track på det jag var innan sommaren,
jobba för mycket, sova för lite.
I like it! Eller? Jaa faktist. Hittills.

Fy fan, klockan är över 5 och jag smsar med en massa fyllisar och läser samma skit på FB om & om igen. Inte bra! Skönhetssömn var är du? Shit va sött påslakan jag har btw, too girly


mini Äventyr


ROLLERCOSTER!

110% tristess! Efter en full rulle 24/7 sommar blir jag förbannat lätt rastlös just nu! Så i 99% spontanitet packar jag min rosa lilla kappsäck och hoppar på första tåget, kl. 06:06, ner till Helsningfors. Endast för att få gå på Borgbacken (wiho!). Neh jag skoja! Det var inte bara därför! Eller......? I'm still a rich bitch, så varför sitta hemma o panta?


I hate this Place

Egentligen hatar jag väl inte dethär stället så mycket som jag säger? Det gör väl ingen. Även fast flera kompisar sagt jag tagit priset i vem alla som hatar Jakobstad mest. Men det är ju väldigt tryggt ställe här. Ett fin fint Jessica exempel här vad som är bra med Jakobstad; Du går en sömnig dag ute på Jakobstads gågata. Du tror du ser en polare som sitter på 'köttdisken' och springer fram brölandes till henne i ett försök i att skrämmas. I själva värket var det inte hon du trodde det var. Det var någon helt annan! I stor stan skulle du springa iväg med ett tomatfärgat ansikte. Men inte i favorit Jakobstad! Neh, du är garanterat ändå polare med henne du skrämde även fast det inte var hon du tänkt dej från börjat. Eller så fortsätter du bara med brölandet och springandes till nästa person, som inget vore konstigt med det. Ingen skulle heller tycka det är konstigt här, fullt normalt faktist. Fin fint Jessica exempel.
Efter ett par veckor, med 2 skiften om dagen i flera dagar i rad, när jag betjänat precis varenda människa i hela byhåle Jakobstad, när jag igen blir påmind om det jävla finska folkets mentalitet, då kommer mina hata-människor-inlägg återkomma på bloggen, jag lovar! Men nu just, undantagsvis, måste jag säga jag trivs relativt fint med att vara hemma igen där jag har mina nära o kära, vänner o fiender.
(Men missta er icke! Jag vill inte och jag tänker inte stanna kvar här! Direkt jag har möjlighet, pengamässigt, sticker jag och lämnar landet. Åtminstone för en tid.)


Torre Nova One

Som lovat, här kommer lägenhets bilderna på den lägenheten vi hyrde, efter vår avslutad barskole kurs på Magaluf. Det blev ett långt inlägg, men kolla igenom bilderna och texten om ni vill ha en liten uppfattning över hur vi levde!
Lägenheten låg i Magaluf/TorreNova där de har flera stort bostadskomplex för arbetare m.m. I den första lägenheten på backen, på den femte våningen, INGEN JÄVLA HISS, bodde vi (vi drömde om snygga ass av all trappgång..). Pool och brittiska skrik grannar ingick också.

Vi möts av konstiga knull händer på sovrumms dörren och en säng gavel som inte längre sitter fast i sängen. Här har det gått vilt till!

Vår Brittiska granne Tom (och alla andra britter som envisades med att springa genom vårt rum/låna vår balkong/eller störa oss med att knulla skabb brudar på sin balkong) ingick också i lägenhetshyrans pris. De trodde förmodligen att vi gillade britter eftersom Matilda envisades med att ha upphängd sin England flagga? Denhär bilden är typ andra kvällen när Tom så hemskt gärna ville låna vårt strykjärn och stryka den bland matrester på vårt matbord.

På tal om matbord.. Första veckan använde vi vårt matbord flitigt med Tess hemma gjorda mys middagar. Veckorna efter det glömde vi bort att vi hade ett bord eftersom den samlat på sig tomflaskor, gammal snabbmatsrester, Martins brun utan sol, skräp, skärpt och mer skräp.

Min säng efter 2 veckor. Borta! Passade bra att förvara ny inshoppade kläder från Porto Pii. Sido kuddarna passar bra på golvet, eller ett annat populärt ställe, ute i korridoren. Egentligen hade jag en madrass i sängen från början, men den snarkade jag på på balkongen.

Som ni ser så var inte Tess säng i mycket bättre skick än min heller! (OBS, detta är precis innan jag reste hem, de första dagarna o veckan var det mycket mycket snyggare! Samma gäller kommande bilder..)

Skinande ren toa. Handduk i pissoar CHECK! Blått tandkräm i lavoarn CHECK! Söndrig handduk på golvet CHECK!
Skinande rent kök. Popcorn i diskhon CHECK!

Tur för oss hann vi inte bo sån lång tid utan en riktig karl i huset (Theres räckte inte riktigt fullt ut till den rollen ;)). Martin böt glödlampor, frostade av frysen och räddade oss när Matilda tappade vår IKOPPLADE fön i toan! Fast vi kom fram till att toa insidenten aldrig skulle ha hänt om vi inte skulle haft en kille i huset (ni ser, ringen är INTE nedfälld!!)..

Tanken med ett skoskåp för allas skor var en bra tanke! Som inte höll särskilt läne. Varken efter en tuff ute kväll hemkommen klockan 06, eller en baksmälle dag, så är inte det första man tänker på var man sparkar av sig skorna.. Right?

Okej, nu följer lite fräschare bilder.. Här är vår utsikt. Inge speciellt, kanske ni tycker. Bargatan under oss, kvällssol och vy över när solen går ner i bergen.

Korridoren! Älskad. Eftersom vi hade kvällssol (från kl 15-21) så var det outhärdligt varmt i lägenheterna. Så stor del av den tiden vi var hemma gick åt att sitta med Matildas solfjäder och vattenflaskor i korridoren (som inte låg mot solsidan) och försöka svalka oss.


Alla älskar pool och vatten! Förutom Matilda som varken gillar pool eller vatten..


Ja, typ så levde vi efter vi gått färdigt vår kurs! Hoppeligen fick ni en liten inblick i det. Och även fast jag kanske lagt upp små äckliga bilder av hur vi levt (våra mammor skulle tappat ögonen om de skulle sett vår lägenhete IRL) och inte vinklat texten på ett positivt sätt efter alla bilder såå.. Lägenhetens hyra var lungt värt pengarna för den! Den var i gott skick och hade ett toppen läge som gjorde att vi hade nära till allt. Så, vi mer än älskade det.

Och jag mer än älskade mitt sälskap! ♥
Tess on the Beach, Heffalomp, Finlandia & Vänstersläggan


Fuck me

I brist på andra spännande historier så lägger jag upp en bild från den lägenheten vi hyrde på Magaluf, sovrummet. Med en snabb blick ser det ut som två helt vanliga sängar, men.. What's up with the sänggaveln? Enda förklaringen måste vara att den var EXTREMT sönder knullad.
Eller vad måste man göra för att få bort slitet gaveln från sängen?

Imoron ska ni få se flera bilder på vår lägenhet, hur förfärligt vacker det såg ut i efter att i 2½ vecka ha bott under samma tak som 2 svenska tjejer och en norsk kille.. 


Far och Dotter

En vacker dag ute i naturens under, skogen,
går familjen Edström för en blåbärs-plocknings-runda.
Jessica: - Bla bla bla bla! Groda bla bla bla bla! Björk bla bla bla! O så bla bla bla!!
Papi: - JESSICA SSSH! Man ska vara lugn och tyst i naturen.
Jessica: - VA?! Vafö de? Men.. Hrmf..
en tid senare i blåbärs djungeln
Jessica: - Bo-Eriiiik, vad ska man göra om man möter på en björn?
Papi: - Jaa..? Man ska backa?
Jessica: - Neh! För då tror de att man är underlägsen och då attackerar de!
Papi: - Man kan spela död?
Jessica: - Neh! Nya forskningar säger man inte ska göra d! 
Så man kan egentligen inte göra något? Ge upp?
Papi: - Men om man går och pratar eller har ljud hela tiden för sig själv
så möter man aldrig nån björn!
Jessica: - Men du saaaa ju man skulle vara tyst i naturen!!!
Papi:
- Jaa men.. Jaa men inga sånadär DISCO LJUD som du har för dej!
Vad fan är disco ljud?


Högt potentiell ny FB profilbild


uuh, I touch my tralala..
Jag gjorde ju iaf ett gott försök med att dölja det under vattnet.
Men suck, papparazina finns överallt nu för tiden. i-landsproblem..
You know the feeling, eller hur?


puss Godnatt!

Skön dag. Från morgonen lekte jag med D fören han åkte in till militären igen. På kvällen blev det glass på torget med Jennny, som flyttar till Helsingfors imoron, och hennes vänner. Och ännu senare höll Smeds, som åker tillbaks till militären imoron, och Fredrik mej sällskap i ett par timmar. Härligt att vara hemma när man träffar vänner igen, men jag ser ett oroväckande mönster i att flera flyttar i höst eller är fast i militären. Hrm icke bra..?
Men nu just är next up mission lite skönhetssömn!


Garderob

Jag återvänder så småningom mer och mer till verkligheten. Igår gjorde jag mitt första jobbskifte i sommar (shit vad jag låter lat! Har ju för fan egentligen haft sommarlov precis hela sommaren!). Hur som haver, hoppade iaf in i Stadshotellets garderob och förtjänade ett par extra slantar. Super kul kväll faktist! Fick träffa flera flera vänner jag inte sett på hela sommaren, hur härligt som hellst, verkligen! Och egentligen, lika bra för min del att stå där i garderoben, jobba och snacka med vänner än att stå medvetslös vid bardisken eller på dansgolvet och skämma ut mej som jag i vanliga fall skulle göra. Kvällen var lugn, men med risk för mera folk så fick jag faktist hoppa in bakom baren och lära mej barens kassasystem. Så i värsta fall skulle jag ha kunnat hoppat in och hjälpt till i baren en timme om det skulle behövts. Men som sagt, det blev en lugn kväll så de klarade sig bra utan min hjälp. Men jävlar, de få minuterna jag fick stå där och bara lära mej deras kassasystemet, känndes bara rätt.

Jag vill verkligen prova dethär yrket i praktiken!


2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar