Mallorca


A-Team & Bradly CooperEftersom jag nu för tillfället då inte kan sitta nätterna i enda och läsa igenom hela webvärlden måste jag försöka underhålla mej på annat sätt.
Så jag kollar filmer.. Jiho..
Inte direkt lika sövande som tråkiga bloggar, men det funkar!
Ikväll ska jag kolla action rullen A-Team. Jag har ett minne av att de körde den filmen på något flyg jag rest med på senaste tid, så jag såg snuttar ur den och den verkade spännande? Och eftersom att snygga Bradley Cooper är med och spelar cool i denhär filmen så får jag ju åtminstone njutning för mina ögon.Tjena snyggingRoligaprylar.se

Om ni, så som jag, blev alldeles kär i Jumbo Paddan..

Klicka för att se nästa bild
.. eller bara kännde ett konstigt behov av en Paddväska?
Klicka för att se nästa bild

"Hetast på New York Fashion Week förra året var just denna Paddväska. Vi såg många supermodeller trippandes omkring på "the catwalk" med dessa väskor. De är heta, så är det bara. Paddor är dessutom mycket fredliga och vackra djur."Eller nödvändiga pytte pytte små plast kycklingar?

"Den har i princip inga användingsområden
och den är så liten att du kommer tappa bort den direkt."Eller blev dö-sugen på en 2,3 kg stor gummibjörn?
Klicka för att se nästa bild

"Har du någonsin funderat på hur 12600 kalorier
ser ut förpackat i en orange björnliknande skepnad?"Eller ville pigga upp din tråkiga hund med en plastmustach?
Klicka för att se nästa bild

"OBS! Får ej ges till hundar utan humor då den kan skada deras självförtroende."Eller världens äckligaste tvålbehållare till toan?
Klicka för att se nästa bild
"Kanske driver du ett hotell för mentalpatienter
eller bara gillar att imponera med äcklighet på dina nattgäster."Eller bara ett onödigt flygande fuck?
Klicka för att se nästa bild
"Produkten kan beskrivas som en radiostyrd engelsk svordom.
Varför inte flyga in till grannen och en gång för alla berätta vad du känner?"
Jaa, eller ni kanske gillade något annat av RoligaPrylars motiverade produkter?

Klicka för att se nästa bildKlicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bildKlicka för att se nästa bild

Såå, för er som mer än gärna skulle behöva en rosa bil till er hamster så har jag dåliga nyheter.. Jag har tagit kontakt med dem och tyvärr, de levererar icke till Finland!
Tråkigt, de hade verkligen mina dröm produkter..


Förhörs som misstänkt för Brott

Visste ni om att jag bara inte körde moppe underårig och glömmer ställa om parkeringsbrickan, jag har även varit MISSTÄNKT FÖR BROTT! 
Misstänkt för att ha druckit alkohol som minderårig (SURPRISE! Nu har ni stackare säkert fått en helt annan uppfattning om mej.. Ja det är faktist sant, jag dricker alkohol).
Nej men skämtosido, jag fick faktist böter för det en gång i tiderna.Ganska skratt retande va?


Osama

Jag tror jag kör filmen Mean Girls ordspråk denhär Haloween;
Men vad ska jag klä ut mej till?
Denhär känns liksom sååh Pessi style!
 "Vad föreställer du?"
"SEXY OSAMA BIN LADEN WITH SEXY OSAMA NOSE AND BEARD!! Ser du väl?"


PeZzi 14 År *<3*

Som jag innan sa så har min datorn dampat och vägrar skärpa till sig, även fast papa dammsugat bort allt dum ur den så ville den inte ens krya på sig..

Så jag utnyttjar tiden på den stationära datorn att fortsätta kolla igenom gammla fjortis bilder av mej och vänner. Väldigt underhållande pinsamt kan jag väl kalla det? Så pass, så jag tänkte visa er!

(jag vet inte, hur gammal var jag för 4 år sedan? Jag var 14 och och fyllde 15!)Jag var kriminell och körde vespa innan jag fått moppe kortet!
Och självklart var jag cool och tog bilder av mej själv med hjälp av spegeln..Jag hade sliten lättpermanent, använde vitt på vintern (?!), och fattade inte hur man tog bort
datum märkningen på ego pix.. Bra där Jessica!
Jag hade världens roligaste och bästa vänner!Jag var smal och blek på min 8:onde skolavslutningOckså när jag tog konfirmationen
(seriöst så minns jag inte ens jag varit sådär smal och liten någonsin..?)Och jag minns jag ogillade denhär bilden, för att jag såg så tjock ut. Eeh tjock? Var? Jag borde inte ens ha en bikiniövredel för jag har ju inte ens bröst? Magen däremot är ju smal och fin, den kan jag gärna ta tillbaka
tack!
Sönderslagen knog, pappas polaroid glasögon och jordgubbe. Var det COOL_GIRL_91 eller?Ååh vad lång och smal jag ser ut!
Evert tyckte en gång på en finska lektion att Katja och Jag är som en ekorre och krokdil när vi skrattar.. Hmm, efter denhär bilden fattade vi vad han menade. Vi ser verkligen ut som en ekorre och en krokodil.Haha, denhär bilden då?! Kolla skorna!!! Såna var väl coola nångång? Fast denhär bilden är inte arrangerad (det hoppas jag verkligen ni inte trodde heller), utan en sommarlovsdag har jag slängd på mej närmaste skor och kilat iväg ner till ladan för att provskjuta med luftgiväret. Pinsamt att jag faktist använt domdär skorna nångång i tiderna på riktigt, och faktist haft dem på 7:ans klassfoto!
Hade man verkligen sånt på sig?Jag gillade ha panluggen bakåtstrucken i ett diadem.
Eller en mittbena med fjång på varsin sida..
Fortsättningsvis lättpermanent.
Men jag verkar ha lärt mej hur man ler och har kul på ego pix?Jaa.. Jag är inte riktigt säker på om jag ska skratta eller gråta över dessa bilder från 2006? Kanske jag får fundera över saken och radera dethär inlägget sen? Och aldrig jag fattade vad folk menade med Pessi är såå fjortis. Näh, vafö då? Jag är ju bara liten och har roligt och hade knappt hunnit upptäcka alkoholen på denhär tiden! Okej, kanske lite fjortis då.. Men jag är säker på att jag inte var mycket värre än andra! Eller kanske lite..


Jag tyckte synd om mej själv ibland, livet var sååå tungt, ibland var jag världens snyggaste, ibland var jag kär, ibland gjorde jag bort mej, ibland dröjde det såå länge tills nästa Sursik Disco, ibland var jag världens hemskaste och ibland var allt bara underbart roligt!
Men jag hade kul!


Nice

Min visum ansökan gick igenom!
Så nu får jag resa, jobba och stanna i Australien enda fram till 26 Oktober 2011, om jag så vill!
Blodgivning

Idag hade jag tänkt vara exemplariskt bra medborgare,
och haloween veckan till ära, ge blod!

Taggad och allt, jiho, här ska jag tömmas på 19 år gammalt blod och mitt hjärta ska få pumppa och göra nytt färsk och frächt blod. Sånt blir man väl pigg av? Anländer till blodmottagning och inser jag är yngst. Och troligtvis den enda som aldrig gjort dehär förr. Känner mej bortkommen, fyller i papprena ändå. Har jag haft ny sex partner de senaste 4 månaderna? Öh.. Har du haft samlag med en man som har haft samlag med en annan man? DET HOPPAS JAG VERKLIGEN INTE! Och sen efter såna frågor är det dags för min blodinterjuv! Jaa, jag har bott utomlands i sommar, jaa jag har piercat mej för 4 månader sen.. Nehe, inte okej? Inte får ge blod innan 15 November? MEN SKIT I DET DÅ! :(


Såhär sur blir exemplarsik medborgare när hon engång
försöker framstå som duktig men blir nekad!


Snälla söta dator?

Egentligen hade jag tänkt skryta med att jag nu denna vecka haft min kära egna dator ett år och hon har funkat fin fint och duktigt. Tills nu.. Nu har jag startat henne i felsäkerläge eftersom hon inte går igång i vanligt windows läge. Jag vet inte vad jag ska ta mej till.. Kanske hon bara behöver vila över natten? Kanske hon fått någon höstflunsa? Eller startat en strejk över att jag misskött henne? Jag tror inte hon gillar damm, löshår och tomater på sig? Kanske hon plötsligt mår bättre imorgon och känner sig villig att göra sitt jobb? Jag kan ju drömma.

Men nu just är problemet hur jag ska kunna somna? Min tv är utslängd ur rummet och i det läget jag har igång datorn nu kommer inget ljud ur den.. Tveksamt om hon ens har lust att spela upp filmer? Kanske jag får övernatta i lillasysters rum som åtmistone har en fungerande tv och dvd spelare?
 Full reparation!! När du träffa problem med dator ring mig och jag kommer så snab jag kan att fixa!
Så om det blir usel uppdatering imorgon har jag inte dött. Jag jobbar bara 09-22:30 och har en dator i uppror.


AustraliaNu har jag ansökt om Australienskt visum.


Katja

Idag är det Katjas 9 års dag! Eller var det 19? Hur som haver, vilken tur att jag är på datorn med alla gammla fjortis bilder av oss två så jag får ladda upp lite snygga bilder dagen till äran ;)Visst liknar vi oss?
Öh NÄ det hoppas jag inte..
Än en dag ska jag göra en hel bildbomb här i bloggen med bara massa gaaaammla bilder!
Grattis än en gång SNYGGING!  ♥


Eskimå Trenden

Efter att varit sugen på Hunter stövlar och Didriksson jackor så har mitt vilja-ha-begär nu i en tid börjat över gå till pälsar. Pälsvästar, pälskragar, pälsdetaljer, pälsskor.. Allt det bara går att slänga en päls på! Men största suuget är ju förståss efter en pälsmössa. Egentligen ser det ju bara endera fult eller roligt ut. Grymt kul att se ut som en eskimå?
VARFÖR VILL JAG HA SÅDANT?!  
Vi borde ha en äkta pälsmössa ute i garaget vi ärvt för några år sedan (då gapskarattade vi alla åt den och gömde bort den, vem kunde gissa något sådant fult kunde bli snyggt efter ett par år?), kanske jag borde leta fram den?

Och den eviga frågan äkta eller oäkta päls? Efterfrågan minskar inte, så djuren kommer dö endå. Så även fast jag aldrig direkt gillat äkta pälsar på saker (fast jag har faktist heller aldrig varit hatiskt emot det och har redan i lågstadie ålder använt päls), så måste jag ju säga att det ser mycket mycket snyggare ut med the real shit. Så pälsdetaljerna på skorna, kragen och mössan får gärna vara äkta, västen duger med bra gjord feak!
Vad tycker ni?
Är pälsmössan så pass rolig så den blir snygg, eller är den bara roligt ful?


When they were too Young to Know Better

Jag har jätte höga förväntningar på denhär filmen.
Kära roliga favorit komedi skådespelare, gör mej inte besviken.

Like I'm the Only One you'll ever Love

Denhär låten är så himmla het just nu!Så som det oftast är med Rihannas låtar.
Super duper himmla bra när de släpps och börjar spelas ute! Tills de spelas FÖR mycket av dem och man vill strypa henne varje gång de sätter på hennes gnälliga utspelade röst.. Men i och för sig, så är det väl med allt?A Winter Night

I fredags natt kom jag hem runt klockan 04. Före det hade det vari världens slaskigaste snö storm där ute. Men vid det laget jag körde hem med bilen hade all snö frusit. Och det var faktist en hel del! Och det var fullmåne! Gissa hur ljust och vackert det var då? Halvstjärnklart, en stor måne och en massa gnistrande snö. Bara jag skulle haft en kamera skulle jag bevarat dendär synen

Typ näääästan såhär såg det ut, typ.. Eller njaa..
Men såna gånger inser man ju hur vacker vintern också endå kan vara!


Melody

Klockan är 05:30 och jag får slappna av och har färdigt jobbat alla de 16 timmarna för idag. Imorgon har jag sovmorgon ända fram till klockan 17 om jag så vill! Som lyx, seriöst!

Det gick väl bra i baren? Även fast det verkligen inte känndes som det när jag stod där. Allt gick så långsamt, jag fattade ingen finska, jag hörde inte vad kunderna sa, jag var osäker på drinkarna, de beställde en massa mystiska saker.. De 2 sista timmarna känndes det som om jag börjat få något slags flyt på det hela så det löpte på ganska bra då även fast jag gjorde missar då och då. Men nu i efterhand med passet färdigt, 40 euro i dricks, så känns det endå bra. Jag trivs ju verkligen i baren. Och jag vill så gärna kunna lära mej mera, bli säkrare och kunna tagga till bättre och ge kunderna feelis och show när jag väl blivit säkrare och bättre där bakom. Men allt kommer väl med tiden? Ju mera jag får göra dethär, ju säkrare kommer jag bli och i och med det kommer jag gilla det ännu mer!


Men som Björn Rosenström säger "Långt kvar till Formtoppen"


Tagga till


Svarta shortan på och väldigt trött.. Nu kör vi!
Jag ska ha minst lika kul som er som står på rätt sida av baren!


Om jag vore Proffesionell Fotograf ..


Om jag vore proffesionel fotograf,
vet ni vad jag skulle vilja göra en photoshoot på?
Nysningar! 

Haha, sitta framför någon med hockeypulver eller mjöl och irritera fram nysningar på dem och ta bild av det!
Man är så himmla ful när man nyser, det låter så himmla fult (somliga värre än andra, det där vet ni..) och det skulle ju bli dubbelt fult på bild med alla synliga bakterier!Äckligt coolt!
Kanske bara tur att jag inte är proffesionel fotograf endå?Från Videouthyrningstant till Bartender

Nu borde jag tagga till här så jag är på fin fint humör ikväll när jag än en gång får stå i Stadshotellets bar och servera! Jag känner mej jävligt ringrostig angående drinkar och sånt just nu.. Vad finns i en Cosmo? Jag borde repetera.. Nå väl, nu först ska jag byta om från rollen som videourhyrningstant, och ta en powernapa innan jag byter om till rollen som bartender.

Pappa sörvar mej med goda smörgåsar. Hur många bilder kan man ta av en tråkig sak?

Jätte många!
Och jätte kul framtills min ena smörgås rymmer och jag har tomat över hela tangetnbordet.


Ska ni ut och flyga?

Jag vill än en gång tipsa er alla som är under 25 år om Blue1 ungdomsrabatter på flyg. Även fast Blue1 planen i vanliga fall är dyrare och bättre än lågbudgets flygen, s.s. Rayanair, så blir priset runt det samma ändå med ungdomsrabatten (eller tom. billigare?). Som t.ex. nu har jag bokat in tur och retur flyg med Blue1 Vasa-Stockholm, 3 veckor på förhand, och biljetterna blev stycke vis 65€. Så 130€ i flyg som lyfter och landar 100 km hemmifrån känns absolut inte dyrt! Att ta båten över till Stockholm från Åbo eller H:fors skulle bli dyrare än så för mej, i och med att tågbiljetterna ner till södra Finland blir redan mer än halva priset av dehär flygbiljetterna. Pluss att flyget är ju absolut det effektivaste och snabbaste sättet! Vem gillar egentligen att vänta timmtals innan man är framme vid slutdestinationen?


 
Så, om ni har tankarna på att resa till någon av Europas huvudstäder
,
eller bara vill ha en snabb tur till Stockholm, eller varför inte från Vasa till Helsingfors (har tagit den rutten en gång också, jätte effektivt! Slippa 6h tågresa som blir minst lika dyr..) ,
så spana in Blue1's hemsidaungdomsrabbatter!


Tears


Länge har jag haft en kännsla av att jag bara vill sitta ner och gråta.
Varför vet jag inte. Jag tror kroppen är trött. Eller tårkanalerna borde rensas? Men jag har inte haft något att gråta över. Jag tror senaste jag stor grät var när jag satt i flyget hem från Magaluf. Så gråt kännslan har bara skjutits upp.
Men idag har jag haft halva dagen gråten i halsen och ögonen har tårats när jag tänkt på vännen som gett sin häst evigt liv idag
. Jag vet inte varför heller jag tar det så hårt. Jag tror det är för att jag vet hur mycket hon älskar den hästen. Och jag tror också det är stor del för att jag så länge redan varit rädd över att jag också kommer gå igenom den samma kännslan att mista den bästa och mest förstående vännen, hästen. Jag vill verkligen inte gå igenom detdär.. Jag vill inte, för jag är så rädd för hur svårt det kommer bli.. Och jag vet hur dålig jag är på att gå vidare. Oberoende om det handlar om döden eller att byta jobb
Jag hatar att bli påmind om att allt har ett slut.

Som Nelly Furtado sa,
"Flames to Dust, Lovers to Friends, Why do all Good things come to an End"


Okej dethär funkade. Att skriva dethär fick mej åtminstone att stor gråta..
Du vet jag tänker på dej gumman, och du vet du tar dej igenom dethär..


Presentjakt

Jag har startat jakten på att hitta något åt min söta vän som fyller år snart (snart och snart, om en månad). Eftersom jag vill ge en sån födelsedagspresent så hon aldrig kommer glömma sin 21 års present hon fick av sin blonda arbetskamrat så måste det bli något bra. Något väldigt bra! Men vad köper man till en tjej som gillar killar med smutsiga knivar (hmm det är en väldigt konstig fetich..)?
Passar på och smygstartar kolla efter julklappar samtidigt!


 
Klicka för att se nästa bild
En chokladfontän?
"Mycket festligt på festen eller bara när du sitter hemma och tycker synd om dig själv."Klicka för att se nästa bild
En digitalkamera till katten? Inte alltid undrat vad den sysslar med när du är ute på äventyr?
("Ej lämplig för barn under 3 år även om du kanske tyckte det var en smart idé att sätta kameran på din lilla bebis." hahaha)Eller denhär Cat Food Soap! Jag är sugen på att köpa den till henne bara för att se om den luktar kattmat och kisseliten blir som tokig?
"Tvåla in dig med denna tvål och du kommer bli alla katters favorit!"
Klicka för att se nästa bild
Kanske en badrums wiper?
En stor fastlagsbulle kudde? Eller en munk?Klicka för att se nästa bild
Sjävllysande toapapper?
"Nu kommer du alltid att kunna hitta toalettpappret på toaletten även om proppen gått eller du bara festar till det och gör dina behov i totalt mörker."Den klassiska rosa flamingon?Klicka för att se nästa bild
Odla en husdjursdinosaurie kanske?
Men när jag såg denhär så trodde jag jag hittat den perfekta presenten!

Liksom perfekt för henne? Blod och en smutsig kniv som aldrig blir ren! Bara hennes kille som skulle behöv ställa upp och posera med den så tror jag hon skulle vara helnöjd med en blodig kniv!
Men sen.. Hittade jag.. JUMPO-PADDAN!


Som ni ser, den uppfyller alla kriterier! Denhär är som så ett måste!
Och förresten, vem skulle inte bli glad av en jumbo padda? Redan namnet får en att le.
Jag skulle bli glad? JUMBO PADDA!Jaa, ni märker vad det finns för risker att vara vän med mej, ni kommer få en massa knäppa presenter det inte finns någon direkt användning till.. Ni skulle bara sett hur mycket oanvändbara roliga saker mitt ex har fått (haha, inte nämnvärt just nu, jag återkommer med det)!  
Men denhär hemsidan är grym! De har en massa massa massa roligt knäppa omotiverade prylar! Jag skulle kunna sitta och ladda upp hela deras lager här på bloggen bara för att visa hur sjukt mycket kul det finns! Vänta bara, dethär var bara första inlägget om presentjakten..!


Höstlov

Om man inte märker att det kryllar av små skitungar överallt i hela stan, så märker man på blogg statistiken att det är höstlov. Jag hoppas alla är ute och busar i löven istället för att sitter inne och läser min blogg.


Jannica Jalksjö

Nu just när jag ser en osthamburgare eller tänker på pommes så får jag en bild upp i huvdet av, Kissies killes sommar exJannica Jalksjö. Inte för att hon liknar en osthamburgare (kanske hennes bröst?) eller en pommes (kanske hennes lilla smala kropp?). Utan för att hon är så jävla snygg. Dansösen, strippan, modellen. Nu just är hon och hennes vackra kropp min motivation att hålla tassarna borta från snabbmaten och sånt crap. Jag tror jag behöver lägga henne som bakgrundsbild på telefon för att kunna påminna mej ännu mer om hur snygg hon är? Eller en bild vid sängen så hon är det första jag ser på mornarna?
Eeh blir det för mycket lesbo varning över det kanske..?
Hon bodde nere på Magaluf hela sommaren så jag vet att hon är lika grymt vackert i verkligheten som på bilderna (fast hon ser farligare ut i verkligheten eftersom de döljt hennes stora tatueringar på dehär bilderna!). Visst e hon fin? Även fast det kan vara lite porr varning över hela henne. Inget fel med det?!


Onsdag

Nu blir det sovdags efter en trevlig återträff kväll med Katja. Jag hade tänkt ladda upp någon snygg bild av oss två från förr i tiden när vi var mini (som såååå värt att se!), men sparar det till imorgon när jag är på den andra datorn där alla gammla pics finns!

Vi fick in nya filmer till jobbet idag.
En massa komedier, men ingen såg vidare rolig ut.
Lånade iaf hem en actionkomedi ikväll, passar säkert bra att slå kolla på, denhär tiden på dygnet.
Bröst <3
och put läppar ofc! gonatt


Fantomen

Färdigt jobbat på grillen för idag.
Kolla bara in vilka muskler man får av 2 års jobbande inom restaurangbranchen!
Snart är jag ju lika stark som fantomen!Eller är det kanske några små knackkorvs fingrar som trycker upp fläsket där bakom..?


Tro det eller Ej?
• När McDonalds öppnade sin första restaurang i Kuwait var kön till drive-in delen 11 km lång
• I medeltal ringer 4 personer om dagen till Graceland och ber att få tala med Elvis. 
• Människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull
• I en delstat i USA är det enligt lag olagligt att sova på kylskåp och för tjejer att hoppa fallskärm på fredagar
• På en livstid har medelsvensson pissat 3400 liter.
• En ko fiser ut 600 liter metan per dag - nog att fylla 40 st partyballonger
• En struts öga är större än dess hjärna
• I någon delstat i usa är det olagligt att våldta soptunnor efter klockan 21:00
• En kvinna blinkar nästa dubbelt så många gånger med ögonen som män
• Utan färgmedel är Coca-Cola grönt
• Kolibrins hjärta slår 1 200 gånger och Gråvalens hjärta slår 9 gånger per minut
• Naglarna fortsätter växa efter döden
• En ankas kvackande ekar inte
• En ko väger lika mycket som 2.3 miljarder myror
• En gurka innehåller, procentuelt sett, mer vatten än atlanten
• Om en fånge förr i tiden flydde från fängelset i Alamos i Mexico dömde man de vakter som hade ansvaret för honom att själva sitta av den resterande tiden
• I Virginia är det olagligt att ha sex med lamporna tända
• Drogade myror faller alltid på vänster sida
• Det finns 336 fördjupningar på en golfboll
• En kackelacka kan klara sig i ca. 7 dygn utan huvud, sedan svälter den ihjäl
• Någon delstat i usa så är de förbjudet att gå baklänges på en trotoar och äta en Big mac samtidigt
• Om du pruttar konstant i 6 år och 9 månader, produceras tillräckligt mycket gas för att skapa energin av en atom bomb

Och två extra,
en som är en självklarhet för oss som är finlandssvenska som någongång besökt vårt grannland Sverige och märker att färg, språk och kultur varierar aningen mer än här 
• Den ende staden i världen där invånarna bara pratar svenska ligger i Finland

Och en självkarhet för oss som någonsin badat i havet
• En genomsnittlig blåvalshane producerar 400 liter sperma när den får utlösning, men bara 10% av det går in i partnern, så 360 liter sperma rinner ut i havet varje gång en blåval får utlösning... Och man undrar varför havet är SALT? Höhö..
 

 


Do something

Nu ska jag ta och betala bort den jävla parkeringsbötern, som förresten var den andra böter jag någonsin fått (men den första bötern som har något att göra med bil/körkortet!) och så ska jag boka in mej på Stockholm tur och retur flyg. En påse snus, en komedi och en tidig natt.. Det borde väl få mej gladare? Money can buy you anything..?
Det blev bara en dålig dag.


Same Shit Different NameBevis på att Pessi är grymt mycket mera intressant än Jessica Edström eller tönt!Dumma Mej


i-lands problemFinns det något värre än dåligt uppdaterade bloggar?! Trolgtvis JÅ..
Men min kvällsunderhållning blir helt rubbad och förstörd på grund av skit bloggare som aldrig uppdaterar regelbundet (jag menar inte dej gulle)! Tänk lite på mej va? Underhåll mej!
Men jag verkligen hatar att gå in på någons hemsida och se att inget hänt på flera minuter! Eller? Nej men när det börjar gå uppemot dagar eller veckor
innan det blir uppdatering retar det mej så!!

Om man en gång har en blogg,
varför inte hålla oss utan något liv uppdaterade om ert liv?


Vecka 42Så ser det ut nu just, 62½ h.
Jag har glömmt bort hur mycket en vanlig människa jobbar?
Hur många timmar har de? 30-40h per vecka?


McDonald's

Lång text jag vet, men här kommer historien
om varför jag säger om mej från mitt favorit ställe.

Det där angående att jag sagt upp mej hade sina orsaker bakom sig. Stor del av oss arbetare har varit deppade över att vi är för många på McD och arbetet räcker inte till åt oss som behöver pengarna aldra mest. Hyror ska betalas, skulder, lån, räckningar och besparingar behövs pengarna åt för oss äldre. De yngre har inte på samma sätt ett måste att få ihop en viss summar pengar på en viss tid. Jag är ju lyckligt lottad som ännu bor hemma och jobbar för mycket så enda jag hinner och behöver lägga pengar på är bensinen i bilen så jag ska komma iväg till jobbet. Men efter sommaren har jag verkligen ett måste att sammla ihop så mycket pengar jag bara kan på dehär sista månaderna innan jag reser iväg. Och det har inte börjat se bra ut. Även fast jag jobbar så mycket jag bara kan och får så räcker det ändå inte till.

Jag blev erbjuden ett annat jobb. Erbjuden, jag sökte aldrig. Det skulle jag inte heller ha gjort eftersom jag älskar att jobba på McDonald's och skulle aldrig vilja lämna stället eftersom jag trivs med det nu just. Men jag visste att förr eller senare måste jag säga upp mej, och om det inte hade hänt nu så skulle det hänt i december då jag sticker. Jag är väldigt säker på att chanserna skulle varit små att jag skulle fått återvända efter 5 månader borta från jobbet. Ägaren ogillar att nyanställa gammla arbetare eftersom de är dyrare i drift än de helt nya. På det nya stället vet jag redan att det finns chans för mej att komma tillbaka till när jag kommer hem från Australien. Och det är något som är viktigt för mej, att veta när jag har noll pengar på kontot kvar och åker hem tillbaks till Finland har jag något att ta upp igen för att dra in nya pengar. Känns väldigt tryggt. Det var en sak varför jag väljer det nya jobbet framför McDonald's. En annan sak är, den mest avgörande saken, är att jag blivit lovad mera jobb än vad jag får vid McD. Timmarna är längre och det är minst 7h arbetspass. Inte 4h som innan. Lönen är typ runt den samma, kvälls och nattilläggen har jag ingen koll på.

Eftersom sparkassans insamlings deadlinen tar stopp inom 2 månader så behöver jag verkligen få ihop dehär sista slantarna för denhär resan. Och om de lovat mej bättre på det nya stället är jag illa tvungen att ta det.

Jag kan ju direkt inte säga att jag bytt upp mej i karriären. Från en grill till en annan. Men som sagt, nu fan gör jag allt för pengar. Jaa, det är Jakobstads populäraste ställe klockan 4 på lördags och söndagsnätterna. Det säger redan mycket om vad för kunder jag kommer ha att göras med, inte direkt de sötaste och bästaste. KorvGörans krävde att jag säger upp mej på McD. Och det ser jag också som en självklarhet. Som att sälja Volvo på dagen och Toyota på kvällen, inte så passande, eller hur. Men det tog emot att säga upp mej, och jag tänkte fler än en gånger på om det är värt det..

09.11.2010 kommer jag påbörja min sista dag på min McDonald's karriär.
Och jag tror jag kommer vara den första McDonald's arbetaren ever
som kommer gråta över att lämna stället.


Autch..

Idag har jag sagt upp mej..

Didriksons

Efter att ha varit suugen på Hunter stövlar till hösten så har mitt ha-begär
gått över till varma sköna vintriga Didrikson jackor.

Fast det känns inte så nödvändigt att lägga ut 200 euro på en jacka jag kommer hinna använda 4-5 gånger innan jag reser bort över de kallaste månaderna..

  

Kanske ni borde köpa en Didrikson jacka?

Det ryktas det kommer bli den kallaste finska vintern på läääänge!
Jag är skadeglad!


Jockiboi

Jag vet inte varför jag fortsätter läsa Jockibois blogg? Den blir bara sjukare och sjukare och mera ur spårad för varenda dag. Hur jävla kul som hellst med andra ord! Imorgon är det dags för hans utmaning som hans läsare valt ut. Det sjukaste och knäppaste alternativet han har valt att göra är att äta sina egna spermar i ett videoblogg inlägg. Hur roligt är inte det?! Eller äckligt.. Jag bara måste se det.True Story


Urban Legends

Nu för tiden kollar jag aldrig skräckfilmer. Jag har insett att jag får fel i huvdet av dem. Jag blir förbannat paranoid. Jag är rädd för att få psykiska sjukdomar av att kolla sånt. Seriöst, jag klarar inte av det. Något av det jag är mest rädd för är att bli psykiskt sjuk och börja se/höra saker och ting som inte finns på riktigt. Hur hemskt vore inte det?! Men nu tror jag faktist inte dåliga b-skräckfilmer kan leda till psykiska sjukdomar, men man kan ju aldrig vara säker! Ändå vill jag så gärna se dedär skräckfilmerna alla talar om och som sägs vara så bra.Idag ska jag däremot slå på stort och kolla en gammal klassisk skräckfilm.
Janica tipsade om Urban Legends filmerna,
så jag ska kolla den andra filmen i serien; Final Cut.


Lördagskväll

Skapad: Söndag 03:23

Hann aldrig hitta min vän fyllan.
Det blev ist ett par timmars sällskap av två bra polare i en bil. När vi snurrat färdigt runt hela Psöre var klockan 03 och jag tänkte hinna med en snabb koll på krogen innan valomärki. En kompis hade drama, så hon var arg som ett bi. I sin ilska sparkade hon till närmaste öl flaska som i misstag träffade mej i knät och sprack (jag e stenhård så självklart sprack den, dah). Aj, oj skit det blev hål på strumpbyxorna, men ingen längre tanke på det. Fören jag ser det droppar blod på gågatan och på mina skor. Eeh, jag blöder? Lånar toan på cluben, och typiskt nog har alla bimbo tjejer använt upp allt papper inne på toan så inget torka-blod-akut-papper fanns till hands. Smidig som ett kylskåp strippar jag av mej strumpbyxorna och slänger upp benet på lavoarkanten. Haha, gissa hur mycket blodet det fanns under strumpbyxorna? Allt blod var uttryckt över hela benet och det såg ut som mitt knä hade slagits sönder av en yxa. Gulliga kära vänner ansåg ju i berusat tillstånd att dethär måste SÅ bara sys. Jag och ordningsmännen ansåg att det bara var ett skrubbsår. O visst är e det d, men det blödde grymt mycket.

Känns så typiskt. Nyktraste tjejen på stället, hinner stå utanför cluben
i 2 minuter innan jag har världens blodkalas och framstår som ställets fullaste.


Saxa

Idag ska jag till frissan. Hur det blir och hur jag vill ha det har jag ingen aning om..
Kanske blir det permanent? Kanske blir det kort? Kanske blir det rött? Kanske blir det vitt? Kanske det blir pannlugg? Kanske det inte blir alls något annat än toppning?


Aah Jessica the feelis Killer

Som alltid så planerar jag, förbereder och ställer mej relativt tidigt för utekvällar. Ändå slutar det med att jag dimpper ner sist av alla vännerna på krogen eller förfesten. Jag skulle verkligen behöva skärpa till mej med det.

Sådär halv nykter kännsla just nu. Ögonen vill bara säcka ihop och stängas. Huvudet saknar kudden. Och kroppen är som den är. Sängen lockar mest.

Fan, nu måste jag smälla på någon feelis musik!!!


Ssh Ssh!

Vissa saker kanske man bör hålla för sig själv. Nää! Vad är det för roligt med det?
Som ni vet så bjuder jag på mej själv här i bloggen. Ibland lite mindre, ibland lite mer och ibland för mycket. Här kommer en som är lite för mycket.
Och självklart så är den från sommaren nere på Magaluf.Jaa vi alla nere på Magaluf och barskolan blev ihåg kommna för vissa saker.
Somliga för att de drack som tokar. En del för att de tatuerade in de dummaste/snyggaste de kom på. En del för att de gjorde av med sjukt mycket pengar på en så kort tid. En del för att de fick bli hemburna varje kväll. En del för att de kissade på dansgolvet, i kompisens säng, på balkongen överallt (det var faktist en tjej!). En del för att de sög av killarna på dansgolvet (det var också en tjej, surprise). En del för att de alltid kom bakfulla till lektionerna. Och så vidare, ni vet..


Jag däremot fick ett soundtrack. Varenda gång jag steg in på Grabbarna Grus Beach Club satte de på denhär låten. Minst två gånger om kvällen spelade de den för mej. Alla eleverna älskade att vråla och sjunga den för mej. Den för följde mej. Mitt soundtrack.

 
Behöver jag förklara?
Ännu komiskare är faktist att artisten som spelat in denhär töntiga låten kom ner till Magaluf för att hålla en konsert just på GG Beach Club. Tur att jag åkte hem dagen innan, haha! 
Okej, värre än såhär blir det inte, och saftigare och pinsamare hemlisar 
än såhär får ni aldrig flera gånger i bloggen!

 

 


Världen är Liten

Print Screen från Kissies blogg.


Vad är det som är så roligt med dethär då? Inget egentligen.
Bara kul att fotot på killen har
jag knäppt
Vilken påminnelse om hur liten världen är.


Årets
Jaa hörni ni, era små grisar,
nu är det slutspurten på att rösta om vilka som ska få det finlandssvenska bloggpriset! Så jag påminner er igen om att komma ihåg att rösta på mej som årets töntigaste blogg!
Synd att den kategorin tyvärr inte finns med.. Annors vore jag en solklar vinnare, ingen tvekan om det. Men ni kan ju alltid ta och rösta på alla andra härliga bloggare som hellre passar in på de nämnda kategorierna! Rösta innan söndag!
Nominera här; Bloggpriset 2010


SE, GÖRA, UPPLEVA

Okej, för att klargöra nu, om någon missat eller inte visste, så reser jag bort i Januari.
Jag reser till två av de vackraste platserna i världen, Nya Zeeland, där jag kommer stanna en månad innan jag åker över till Australien, för att stanna kvar där i 4 månader. Så är åtminstone flygbiljetterna bokade, sen hur det blir kan ju betyda en helt annan sak.


 Jag kommer resa med en söt liten svensk rese tokig vän jag träffade ner i Spanien, som sticker på lördag till USA och kommer därifrån till Nya Zeeland i januari, där jag möter upp henne. 
Varför gör jag dethär? Se, uppleva, göra, tror jag räcker som förklaring. Jag tror på att den tid vi finns här på jorden är lånad tid. Jag kommer inte finnas för alltid. Varför inte se, uppleva och göra så mycket det bara går under min tid? Det vill jag.Blir ni förvånade om jag säger att självklart finns planen med på att hoppa från en av världens högsta bungyjump, the Nevis?
Bara för att påminna mej själv om att jag lever.

So sick..


Sova sig Lite

Såhär ser jag ut på eftermiddagarna under en del vardagar och helger. Efter att ha haft open i hamburgar kiosken framtill klockan 13, eller jobb på något av de andra ställerna, så slänger jag av mej alla flottiga kläder, kryper ner i sängen, slänger på gårdagens på började film (jag kan aldrig se en hel film åt gången, jag delar upp filmskådning i minst 2 pass)
framtills det är dags att sticka iväg till kvällsskiftet.

Vanligt folk sover på nätterna. Jag sover när jag hinner.
Behöver inte tro jag blivit snygg utav skönhetssömn direkt. Måste vara medfött helt enkelt. Höhö!
Visste ni att jag har en missbildad arm?
Inte jag heller. Vad fan är detdär?!
Visst är det min arm, men varför ser den ut sådär?! Jag fattar inte?
Sådär ser jag ju inte ut!!

Cop Out

Jaa, denhär ser väl lagom kul ut? Passar mej bra nu! Gonatt småttingar!
Imorgon är det 09-13 & 17-22:30 som ska försetälla min arbetsdag.

The Löshår

The löshår is gone.
Och jag tror jag aldrig tidigare haft så tunnt hår som nu.
Eller slitet. Eller solförstört. Eller utväxt.

På söndag ska jag till frissan, hoppas hon kan rädda det.
Åtminstone toppning och uppklippning. Sen funderade vi på åtminstone blekning/blondering med slingor, och kanske lätt permanent för att få volymen.
Hmm, låter jävligt skonsamt för ett färdigt förstört hår.


Mörka Gator också nästa År

Jaa, första jobbdagen igår hann jag stå 30 minuter på det nya jobbet innan en tidningstant kom och attackerade mej med frågan om vad jag tycker om att vår fattiga, så kallade, stad är pengalös och inte ens kan lysa upp gatorna under nätterna. Så klart ville hon ta en ful bild av mej så alla som stigit upp på fel sida av sängen och känner sig fula och äckliga idag, kan under sin morgonkaffe se i tidningen att det verkligen finns fulare människor än dem. Hur bra som hellst egentligen.

"det känns väldigt otryggt när man inte ser nånting"
ÖÖH, NO SHIT SHERLOCK?
"men om gatubelysningen var tänd skulle jag kunna cykla" HAHAHA, ELLER? Så inte Pessi style att cykla 10km om dagen.

 
Nej men seriöst, jag hatar de har släckt gatubelysningen, ibland kunde jag ju cykla!

Listat ut ännu var jag börjat jobba?
Inte många ställen i stan som använder en sån huvudbonad..


SnowVad sa jag förresten om snö igår?
Vad låg på marken imorse?
Inte var det iaf en massa fågelbajs åtminstone.

Jag vet jag är synsk. Det trode åtminstone en kund på jobbet när jag såg att hennes clubkort låg längst under i hennes stora korthög hon plockat fram.

jag; "Har du clubkort eller ID?"
damen; "Joo.. Någonstans...."
jag; "Det ligger längst under"
damen; "ÅÅÅÅH"
damens vännina; "HUR KOMMER MIN FRAMTID BLI?!"

Nöjd & Glad efter avklarad Arbetsdag

Första dagen på nya jobbet. Med närmare eftertanke har jag börjat bli orolig över att jag bryter mot ett av mina underskrivna kontrakt på ett av de andra jobben genom att jobba på dethär nya stället.. Så jag väntar med att skriva ut det här på bloggen också. Och jag vet jag måste säga upp mej på ett av de gammla ställena om jag fortsätter på det nya stället. Jag pratar kodspråk. Vi får se hur det blir. Hur som haver, jag stoooor trivdes! Det känndes kul och bra med nya utmaningar, och jag ser gärna en framtid där.

Okej, nu är jag super trött, super sliten, super fräsch, så med andra ord,
jag är helt super nu just. Pyjamas byxor och sängen redan, mmmh, sova <3
(så glöm det där med bättre uppdatering idag..)


Brontosaurus

Min blogg lider av dubbelskifts jobbdagar, som ni säkert redan märkt.
Imorgon jobbar jag bara från 09 fram till obestämd tid, så kanske jag hinner göra er lite mer uppdaterade över Jessicas spännande vardag?

Idag fyllde pappa år. Han har börjat bli typ lika gammal som en brontosaurus nu,
typ cirka 150 miljoner år något. Lite svårt att hålla räckningen, som ni förstår..
När jag var liten så minns jag att varje vecka då fader brontosaurus fyllde år
så kom den första snön. Så håll i er, de har lovat snö denhär veckan.
Pappa som byggt en iglo


Glasögon?
Olivburk

Idag fastnade jag med handen i en olivburk.

Jaa, det var väl typ det roligaste på en 12h jobbdag?


Fetto Valross Superstar

Jag skulle gärna vilja berätta mera om Janicas och min Greklands resa förra veckan, men eftersom jag har noll bilder från den så känns det lite halv tråkigt att skiva ett långt textinlägg om det. Så jag väntar med det.
Däremot kan jag berätta att det enda vi spenderade pengar på var mat. Seriöst. Några tuliaiset hem för högst 50 euro sammanlagt, men resten gick till mat. Hur mycket pengar kan egentligen man göra av med på billig restauarang mat i Grekland på en vecka? 300 euro! PÅ MAT! Känns onödigt. Men gott var det.Ibland brukar jag ha mitt bankkort i bakfickan. Det brukar gå hur bra som hellst. I Grekland hade jag bankkortet i bakfickan hela tiden under ett restaurang besök. Gick hur bra som hellst. Ingen spricka ingenting. När vi kom hem från restaurangen var bankkortet i två delar. FUCK, haha i Grekland med ett bankkort i två delar, SUPER. Gick till en kiosk och bad dem tejpa ihop det men funkade endå inte i kortläsaren. Sista utvägen, ragga upp en servitör, köra oss 7km till närmaste bankomat och försöka lyfta pengar. Det gjorde vi och det funkade, och Jessica överlevde Grekland med ett halvt bankkort.

Janica tog en oförberedd bild av mej på stranden.


Gulleee

Visste ni jag har världens gulligaste vän som gjort mej till stolt ägare av
 

Och nej, den är inte ojämnt stickat med flera tappade maskor och hål och konstiga skarvar
(så blev en mössa jag stickade när jag var 15) utan den är perfekt.
Som en köpis mössa! Visst är hon duktig?


Snyggt eller Läskigt?

Angående Desert Flower som film såå.. hatade jag den.
Men så är det väl med alla filmer som varit böcker från början?


Men däremot skådespelerskan som spelade rollen som Waris, Liya Kebede, var så himmla vacker så jag kunde inte få nog av att kolla på henne. Det var typ enda orsaken till att jag orkade kolla filmen till slut. Hon är väääldigt smal och slanck, i och med det så synns hennes nyckelben så otroligt mycket mer än på de flesta. Jag tycker det är dösnyggt!
Men vad tycker ni? Är det bara för äckligt smalt eller är det snyggt?


Jaa de vet jag inte..


Negerboll Brun

Visst, jag var väl ganska så brun efter sommaren. Men färgen hade endå börjat gå ur mycket sen dess. Men nu, nu fan efter Greklands resan..! Jag är fan chokladbolle negerbrun. Jag hade då en ordentlig grundfärg långt djupt nere i huden så när den blev påmind om sol sol sol igen så hoppade den nog fram till ytan igen. Såhär brunfärgad har jag då aldrig tidigare varit. I like it, även fast kunderna på jobbet nästan blir rädd för mej (men kanske det beror på andra saker?).


Snygga ritade damer

Hittade på en sida 2 sysslolösa killar som listat och kommenterat de snyggaste Disney kvinnorna. Ganska meningslöst, egentligen, men kul tillika! Okej, aningen äckligt och sjukt om de med ordet "hottest" verkligen menar sexigaste och knullbaraste, men jag vill tro att de menar vackraste.

Vad tycker ni? Vem är den vackraste animerade disney kvinnan?


Bloggpriset 2010


Nominera din favorit finlandssvenska blogg här!Midsommaren 2010


Min midsommar var garanterat grymmare än eran.
Natten till midsommarafton fick vi våra betyg i handen. Midsommaren 2010 blev jag bartender. Klart det var ett grymt firande. GRYMT. Det var alltså natten innan midsommarafton natten. Midsommarafton var grymmare. Midsommarafton var sjuk. Fribar med skumparty startade klockan 17 och fortsatte framtill klockan 20. Innan klockan 20 hade jag krälat genomblöt hem för att jag behövde gå på toa och GG's toa hade inte öppnat än. Jag minns att jag triptrappade iväg till hotellet o att alla jävla skrikiga och visslande britter var överlyckliga över att få se en halvnaken blond brud med vit genomblöt magkort topp vingla förbi. Därefter var det fan jobbigt. Slocknade och blev väckt omvartannat i rummet för att det var värsta springet där. Hanna släpade mej i duschen? Tillsist så gick jag och lag mej i Stinas rum där Calle låg helt nerblodad efter ha skrapat upp hela ryggen, armbågar och knän. Där deckade vi en liten stund till innan Stina fick en snedfylla och dampade och jagade ut oss. De som inte slocknat ut av fribaren redan klockan 20 så fortsatte tills de också slocknade, som dröjde till runt 22-23. Vi som dog redan tidigt vaknade pånytt den tiden och fortsatte. Eller som vi gjorde, gick och köpte en stor glass klockan 02, eller nått, vi var 3 som delade på. 


Dagen efter grät, spydde, grät, spydde, grät, spydde jag precis hela dagen. Jag tror det är värsta dagen i mitt liv. Alla blev magsjuka. Hemskt magsjuka. Fy fan alltså. Och jag grät så himmla mycket. Jag var så orkeslös. Och jag grät ännu mera pga. att de första flyget flög hem med stor del av barskoleeleverna redan den natten efter midsommar dagen.
Ett till synes för er kanske obetydliga videos från partyt. Men åh vad det var gryyyymt!
Kolla den sista videon om ni vill ha en proffsigare 
sammanfattning som InterMediaTv fixat ihop! 


Öh, vadå feelis? 3 av våra lärare, en stupfull på bardisken och 2 som jävlas med honom så mycket de bara hinner. Men haha kolla Andreas blick när Marcus tar i honom där i slutet.


Skummet har precis satt igång. Och Hanna är helnöjd, "Kolla mej, jag är inte nykter!"Fatta begreppet fribar? Sparades inte på alkoholen lovar jag.
Mamma nämnde något om att det påminner om mjukporr..?
Och tönt jag synns faktist på ett par ställen!


Nemo

Hjälp, jag kan inte bestämma mej!!
Är Nemo från Kungarna av Tylösand grymt hott, eller ser han bara jaa jag vet inte.. Normal? Självklart är han ju värsta sexmaskinen, men beror det på att han är snygg eller är kung på att charma? Sen det där med att tatuera in ordet kuk under naveln vet jag inte om bara är efterblivet eller om det är världens grymmaste och roligaste grej.


Seriestart BartenderSkolan

Blev tipsad om en ny serie som hade seriestart igår på tv3. Bartenderskolan heter den faktist. Och den handlar precis om just det, 9 svenskar och 9 norskar som åker ner till Kos på den Europeiska bartenderutbilningen. Själva serien känns ganska b.. Men eftersom jag gick motsvarande kurs i Magaluf (fast inte förståss för Europeiska barskolan) i sommrast och partajade en vecka på Kos förra året känns det som ett självklarhet att hänga med i serien. Hur roligt är det inte med program där man känner igen platser eller känner igen sig själv i vad tv ansikterna gör? Speciellt kul känns det när man märker att precis där har jag dansat på bardisken, precis där har jag också kissat, precis där har jag druckit en fizzbal.

Sen är det ju förståss också jävligt kul att kunna gemföra de två olika utbildningarna genom att jag får se i tv rutan vilka inlärningstekniker, utrymmen, drycker, flaring de lär sig på Kos. Jag borde inte egentligen yttra mej än vad jag tycker om Bartenderskolans utbildning efter att ha sett ett 45 minuter tv show av den.. Men jag garanterar att det än kommer komma upp här en lista på vad som, verkar, pluss och minus med den nere på Kos igemförelse med den på Magaluf..Pengar rullar in som de ska

Jag samlar inte på frimärken, jag samlar på jobb.
Interjuven gick bra, perfekt. Så nästa vecka börjar min 'provanställning' på mitt 4 jobb.


Sexy Bitch

Ahahaha, roligaste på länge. Ni måste prova! http://colorator.janehellenmood.se/
Speciellt ni killar.. Inte alltid funderat på hur ni skulle se ut i långt lockigt svall?
Tänkte väl det också.


I wanna see ya GlowOkt. 5 2010

Egentligen borde jag vara glad. Precis hemkomen från södern, som sagt lite brunare och tjockare, utvilad, glad ponny häst kvot fyllda, och allmänt allting bra. Faktist riktigt bra. Vaknar till och med på morgonen av att jag blivit erbjuden möjlighet till ett heltids jobb fram tills jag reser iväg i Januari. 

T.o.m. riktigt taggad till att få börja kvällsskiftet på en av de nuvarande jobben jag har, tills jag fick chefens berättelse om kundrespons. Kundrespons om att vi har för få kassor öppna. Kundrespons över att någon gör sitt jobb dåligt. Eller som de sagt, "bara står och ser vacker ut medan andra gör jobbet". Och hon misstänkte att det var jag. MMM, förlåt för att jag inte orkar bry mej helhjärtat i ett jobb jag får flera euros sämre lön än vad fackföreningens minilön säger att man måste ha. Fölåt för att jag behöver pengar, jobbar dubbelt och kanske inte varje dag är på mitt gladaste eller effektivaste humör efter att redan i 8 timmar försökt göra snäsiga och fnäsiga kunder tillfredsställda med sin betjäning. Och fölåt för att jag får skullden för något precis alla andra med en dålig dag lika bra kunde få. DET drog ner humöret.

Fuck det, imorgon är det nya tag.
Klockan 10 sitter jag med gott humör inför en jobbbinterjuv.


Waris

Redan på Vanda flygfält insåg Janica och jag att om vi ska klara av att ligga och steka oss timmtals i den grekiska solen behöver vi en bok att läsa så vi inte tröttnar inom 10 minuter på solstolen. Flygfältet hade direkt inte stort utbud av de svenska böckerna, så vi valde ganska så random varsin bok. I mitt fall råkade jag faktist välja filmaktuella boken En Blomma i Afrikas Öknen som är skriven av Waris Dirie.


Och oj oj vad glad jag är att jag valde just den boken.
Väldigt rörande berättelse som hon skrivit om sig själv, om sitt liv, där hon uppväxt i en nomadfamilj i Afrikas öken, om hur hon blev könsstympad med ett rostigt rakblad (!) när hon var 5 år, hur hon rymde som 13 åring från att gifta sig med en 60 årig man, hur hon tog sig igenom miltals av öken, hur hon kämpade för att få ihop pengar, hur hon tog sig till London, hur hon blev upptäckt och blev supermodell.
Mest rörande och stor fokus i boken låg förståss på könsstympningen.
Okej, här nedanför kommer en kanske mindre gullig bild, men jag vill visa den för att ni ska förstå dethär med kvinnlig omskärning.. Den första bilden visar ju förståss hur en normal kvinna ser ut från födseln, den sista bilden är en sån omskärning Waris fick. "Förminskning av den vaginala öppningen genom skapande av en försegling i och med att man skär och sammanfogar de inre och/eller de yttre blygdläpparna, med eller utan excision av klitoris." Så de skär bort allt som finns där nere, syr ihop så det lämnar ett hål kvar, lika stort som ett tändstickshuvud, som det ska kunna droppa kiss och blod ur. Tillsist så binder de ihop benen på kvinnan för att hon inte ska kunna röra benen på minst 30 dagar. Dethär händer inte nedsövd i stereliserad operationssal av doktor Duktig, utan ute i öknen, på en sten, där det skärs med det som finns tillgängligt. Om sax, rakblad eller kniv används kan man ju nästan se det som en lyx med gemförelse för de som blir omskärda med stenar eller tänder. Är det någon konstighet med att de flesta hamnar i chock, förblöder, eller dör av infektionerna efteråt? En så enkel sak som att kissa tog 10 minuter för henne pga. att det bara kunde komma 1 droppe i taget. Ni tjejer kan ju bara tänka er hemska hennes menssmärtor var..
Fil:FGC Types.svg
Varför gör man något sådant grymt?! För att bevisa att man är oskuld när man gifter sig. Är det inte skrattretande hemskt? Mannen får ju först skära upp henne för att själv kunna vara den första. TORTYR FÖR FAN! Jävla onödigt tortyr som inte ens har en religös mening.

Ikväll ska jag se filmen, om den får fram de hemska budskapet lika bra som boken.


Gemensam vän

Okej, som sagt så har jag startar min internet snokning och försöker hinna ikapp allt jag missat på 1 vecka i bloggvärlden. Ööh, vilket liv jag har.. Hur som haver! Största upptäckten är att Palmi raggat på Kissie ihelg.

Steker med Kissie, steker med Pessi. Typ sama sak!

Jag vet, skitcoolt, Jessica har en gemensam vän som hänger med Kissie.
Enligt FB har jag faaaaaktist 4.  Jag vet, min stjärnstatus höjs markalt!


Back on Track

Vet ni hur nöjd jag är att få kolla läget på datorn igen? Jag har ju missat hur mycket som hellst på en vecka! Någon som uppdaterat någon skandal på FB? Har någon gjort slut? Har någon hittat kille? Har Kissie uppdaterat sin blogg? KUNGARNA AV TYLÖSAND? Jaja, fullrulle idag att snoka igenom hela cypervärlden har jag på känn. Jag gillar.

Och btw, vi hade grym resa!
Än en gång hemkommen som en lite tjockare, brunare och nöjdare Jessica.


2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar