MidNight Craving Problem

 
Alltså jag har en fråga. Kanske någon av er är expert eller bara råkar veta?
Jag jobbar ju kväll&natt nu. Det betyder min dygnsrythm fuckas upp, och speciellt min matrythm. Jag äter oftast nån frukt innan arbetet på kvällen (som jag i vanliga fall inte skulle äta så sent eftersom det är så mycket socker i det som inte hinner förbruka innan läggdags), jag orkar oftast bra under kvällen men sen mot stägningsdags så har min kropp börjat skrika efter kolhydrater. Jag är aldrig sugen på hamburgare eller pizza, men jag blev chockad över mej själv på första jobb skiftet hur min kropp bara skrek efter sån mat klockan 2 på natten.
 
 
Okej, så där kommer problemet inn, VAD SKA JAG GÖRA? Jag kan inte äta något överhuvudtaget eftersom när jag kommer hem går jag och sover. Jag behöver inte engeri eller mat för att sova, allt jag äter då kommer lagras på mej istället att förbrukas. Vad jag gjort nu är att ta en proteinshake direkt jag kommer hem och sen går till sängs, eftersom proteinet tar bort hungerskännslan lite och återställer och bygger upp musklerna under natten. Men ska jag göra det? Eller borde jag käka en maffig ost smörgås istället för att min kropp säger det? Eller kanske det hjälper med ett lite större mål innan jobbet på kvällen som skulle hålla mej nöjd enda fram till klockan 03 när jag somnat?
 
 

Kommentarer
Postat av: anonym

huhu ja sku få nåt fel i hövo om ja sku måst böri tänk på såntdär. ät något nyttigt och litet då bara förän du far o sova, int blir man nu nå tjock av de. :p

2012-07-19 @ 19:29:34
Postat av: B

Jaa alltså nu tycker jag du på allvar går för långt. Vet inte vad din avsikt med bloggen är, men den börjar verkligen bli en som inte för någonting gott med sig längre. Jag har kommenterat förut, och gör det igen. Jag har länge lidit av ätstörningar (i allvarligare form). Kan bara säga dig att något av det värsta har varit planeringen av maten, hur den hindrat mig från att kunna vara uppe länge på natten, eller stiga upp tidigt på morgonen. Hur livet styrts av maten. En klok vän sade en gång; man ska ju klara av att äta enligt hur man lever, det är ju inte så att man ska leva enligt hur man äter..

Något av det självklaraste du kan göra när du kommer hem och är HUNGRIG är ju just det att ÄTA! Nattmackor med goda pålägg har varit basmat i all världens tid, så hur skulle de nu idag kunna vara något annat som enbart gör en fet? Själv har jag ätit dåligt ikväll och ska nu göra i ordningen en stor skål med youghurt, musli och bananbitar, samt ett par mackor med ost och kaviar. GOTT säger jag bara.

2012-07-19 @ 19:58:16
Postat av: Ida Sundsten

Man behöver ju int smäll i sig en jätte stor måltid innan man lägger sig. Men man ska nog aldrig fara och sova hungrig. Kroppen förbrukar nog energi när du sover också och går man och lägger sig hungrig sover man nog sämre och återhämtningen blir inte den samma. Äta en ordentlig måltid innan du far i jobb och så äter du t.ex ägg, bärkvarg eller nått liknande innan du lägger dig. Så sku åtminstone jag göra :)

P.s Råka på nå sätt radera ditt mail på telefonen, men ja skicka ett mail till dendär adressen du har på bloggen, hoppas du fått de! :)

2012-07-19 @ 20:30:16
URL: http://IdaMariaSofia.blogspot.com
Postat av: annika-mamma till Adrian och Noella

Muskler byggs ju när de vilar också, äter du inget och är hungrig kommer kroppen äta dina muskler och det vill du ju inte:) Ta en burk kvarg med något gott till, nötter, bär eller något sånt. Eller en proteinshake ( jag har en som är speciellt menad för natten, men den använder jag aldrig).Eller bara så enkelt som smörgås:) Är du sugen på sött så drick några glas vatten innan som ska det hjälpa, för sött behöver du inte till natten :)

2012-07-19 @ 20:32:51
URL: http://annikahelene.blogspot.com
Postat av: annika-mamma till Adrian och Noella

Oj nu skrev jag och Ida samtidigt, så jag hadd nu int med avsikt skrivit typ samma sak som henne :D

2012-07-19 @ 20:43:35
URL: http://annikahelene.blogspot.com
Postat av: Jensku

du måste ställa om måltiderna enligt din dygnsrytm och absolut äta riktig mat innan jobbet och ditt vanliga kvällsmål (jogurt, te etc) på jobbet!

2012-07-19 @ 21:01:13
URL: http://tindla.com
Postat av: Jensku

hahaha "nattmackor basmat i all världens tid" jag döör de e så korkat. dumma finnar som aldrig reser och lär sej om övriga världen och får perspektiv på vårt hemlands ofta ohälsosamma matvanor. orka så idiotiskt!!

2012-07-19 @ 21:03:54
URL: http://tindla.com
Postat av: Fredrik

Beror på vad du har för mål..?

Protein är ju den energikälla som i sista hand omvandlas till fett eftersom det behövs för att reparera muskler, kroppen m.m.! Så länge du inte överskrider ditt dagliga energibehov så blir du ju inte fetare så det är väl bara att börja räkna lite kalorier & hålla koll på vad du käkar! Blir det mer en dag så äter du lite mindre nästa dag så du får jämnat ut det..


Och till dig som ständigt hojtar på om dina ätstörningar, we get it! Men bara för att du haft de betyder inte att alla har det! Inget fel med att vara lite sund och hälsomedveten. Det krävs ju en del för att man ska bli undernärd och sjuk och om du någonsin sett Jessica på riktigt så borde du veta att hon ser väldigt frisk & glad ut! Såg henne för inte allt för länge sen och hon är i riktigt fint skick.. Enough said.

Bara att äta något med mycket protein och mindre andel fett/kolhydrater eftersom du inte behöver så mycket av dessa när du sover. Fett är ju viktigt för hormonproduktionen i kroppen så var inte rädd för det heller :P

Allt handlar om hur mycket energi du äter/förbrukar.. Om vi säger du behöver 1600kcal/dag för att bibehålla nuvarande vikt så kommer du gå upp i vikt om du överskriver detta och ner i vikt om du går under. Antar du vet detta men skadar ju inte att skriva..

2012-07-19 @ 21:16:33
URL: http://b-fredrik.blogspot.com
Postat av: B

Vet själv vem Jessica är. Såg mig själv i samma situation för några år sedan. En som inte haft detta märker ingenting när det går utför för andra, medans man sedan direkt märker det om man själv har haft det. Skriver ju inte för att bråka, utan för att jag så av hela mitt hjärta hade önskat att någon kunnat hindra mig innan det gick för långt. Till Jensku kan jag säga att jag rest en hel del och vet mycket om andra matkulturer. Undrar hur ofta jag sett en spanjor ta fram en proteinshake 2 tiden på natten bara för att det är mitt i natten. Då skulle jag nog påstå att mackor är vanligare.

2012-07-20 @ 10:49:34
Postat av: Matilda

Att dricka en proteinshake eller äta en macka är helt okej, muskler växer ju också på natten.. Det är ju som att äta kvällsmål.

2012-07-20 @ 12:31:08
URL: http://matildaberg.ratata.fi/
Postat av: Anonym

Herregud vilka måltidsgurun de verkar finnas på din blogg då. Du ser helt enkelt till att hålla din kcal ut = din kcal in ifall du varken vill gå upp i vikt eller gå ner. Annars e de fritt fram å ändra på endera för önskvärt resultat. Alla de som förespråkar LCHF eller liknand bord testa att röra på sig å gör av me mer kcal än de trycker i sig me sin höga fetthalt vs kolhydrater å se hur läng de orkar träna hårt me den dieten. (javisst, lchf e bra ifall du e en soffpotatis å int orkar rör på dig som varje människa bord kunna göra, piste.)
Samt de 'världsvana' personerna som rör sig så mycke runt i världen bord vara ute å öppna ögonen hur de egentligen ser ut (i europa bland annat) då man rör sig på stan utan att vara dyngfull efter tolv på natten. (Jfr Spanien vs Finlands restaurang/krogvanor, vem går ut senare å käka? Världsvan som du e Jensku bord du ju veta).
Tränar du hårt så käk vafan du vill, de finns en orsak till varför världsstjärnor åker fast för cannabismissbruk (phelps bland annat), ska du slänga in en 7-8 pizzor per dag blir de jobbigt (phelps på 9-10k kcal per dag...). Men med en kcalförbrukning på ~3-5000 beroende på dag så kolla proteinet samt vitaminer så du får i dig tillräckligt, sen e de bara å köra på å skita i alla självutnämnda gurun.. Antar också att de [självutnämnda guruna] ännu förespråkar 'träna före morgonmål' också på grund av bristande kunskap, läs lite böcker/studier och få ett hum av de om du e så orolig över 'nattmat'.

2012-07-21 @ 03:45:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar