7 Päivää - Thailand Trip

 Nu har jag inga fler system-kamera bilder att visa er från Thailand resan.
Trist jag vet, för systemkamera pics ser ju tvåtusen gånger bättre ut i bloggen än dåliga
telefonkamera bilder, eller hur?
 

Jaja, har iaf de sista bilderna från förra veckans Thailand resa som tidingen 7 Päivää betalade oss 7 final Tähtiyttö flickorna. Hela resan var en "jobb"-resa, så det betyder att vi gjorde flera stycken photo-sessioner, vilket en utav dem var en inviduell bild session av oss, och resten grupp bilder. Det var inte bara slappa och slöa tid med andra ord, vi hade tidiga mornar nästan varje dag och vi behövde se fina och anständiga ut rätt så hela tiden. Haha, diva_lifestyle_for_life.
 
7 Päivää crewt hade lite aktiviteter ordnade för oss också, t.ex. båt utflykt till Raya Yai Island med strandhäng för 4 av oss och fotografering för 3 av tjejerna, och också korall snorkling där (fin upplevelse och jag uppskattar det verkligen, men väldigt tråkigt och ledsamt att se sån "korall" i Thailand efter att man har snorklat i världens bästa korallrev i Australien såå..). Sen hade vi ju också elefant safari, som innebar en liten elefant show och sen 30 minuter elfant ridning (med utsikt över till PhiPhi Island från elefantryggen!!). De tog oss till Night Market sista kvällen, och kvällen innan dess så stog det på vårt program schema RAIRAI. Haha, det innebar att de bjöd oss på en jätte härlig middag på en finsk restaurang, jag valde det dyraste på listan vilket var Lappländskt renkött. Jag beställde det ju såklart inte för att jag är girig och bara "muhahahah nu betalar dom nu ska jag ta det dyraste som finns här", utan för att jag aldrig prövat renkött! Haha, och cool story to tell att jag käkade Lapplänskt renkött första gången i Thailand. Dom gav oss alla också varsit diplom och en motivation till varför, och tackade oss för vårt deltagande. Jag blev resans tissimissi (hmm, ofc I guess?). Och vi alla fick en jätte underbart vacker orchide halsband, gissa hur gott de doftade? Sen blev det en massa dricka på Seducation, som är en finskägd ny öppnad klubb i. Och, har jag nämnt att de betalade för hela kalaset? Hur nice är inte det? Alltför nice. Jag räknade ut att jag hann (jaa för jag tappade ju mitt bankkort på torsdag) bara spendera, på hela veckan med mat och julklapps köp och skit, 230€. Fy fan vad nice, en till-och-från resa och en hel vecka med aktiviteter i Thailand för 230€. SÅÅÅ TACKSAM så ni anar inte!!Tack för att ni läsare röstade in mej i finalen och gjorde så jag var en del av denhär resan <3
 

Look, boobies!!

Woooouh..! Kolla dendär tjejens tuttar!
Måste vara med på topp 10 listan över mest misslyckade bröstoperationerna genom tiderna?!
 
 
Eller..?

Some answers to you

Här slänger jag upp svaren på ett par frågor ni ställde i frågestunden och ett par extra.
 
 
 N: - Vad tänker du göra i Danmark? Jobba? Studera? Har du någo planer hur länge du tänker stanna där?
- Jag har inte många framtidsplaner överlag, och jag väntar och ser lite hur allt funkar och blir här. Eftersom jag är liten fattig tjej så har jag inte så många andra möjligheter än att behöva hitta nått litet jobb. När jag var här i Dk förra gången, innan Thailand resan, så var jag inte riktigt mej själv och jag tror jag hade nån typ av vinterdeprison på gång. Och om det blir så igen måste jag ta en ordentlig funderan på att åka iväg över vintern. Men just nu fokuserar jag mest bara på lite modelljobb och sånt och ser om det funkar här i Danmark.

Anonym: - Vilken typ av detox använder du dig av?
- Som jag skrev nån dag sen så har jag gjort en liten mini-detox denhär veckan, som för mej betyder flera liter av citronvatten, frukter, soppar, shakes och grönt te. Alltså lite mera fokus på en vätskebaserad diet än normalt. Eftersom jag är förkyld och vilar nu just så funkar det bra för mej att byta uten del måtider till vätska istället för fast föda.
 
Annika - (Om Tähtityttö Tävlingen) Jag är förvånad av att de flesta faktiskt kom med, de är ju så osäkra och vågar inget framför kameran. Susanna var den enda förutom du som både hade utstrålning och utseende. Den där Sofianna var ju också supersöt men så osäker i kropsspråket. Hur var de bakom kameran då? Så blyga som de såg ut? Hur umgicks ni då när de flesta säkert bara pratade finska?
- Jaa tja jag vet inte riktigt.. Alla av brudarna var yngre än mej, 18-20 och jag gissar det var åldern som gjorde dem osäkra. Jag vet ju själv hur jag var i den åldern, och liksom dem skulle jag aldrig ha öppnat min mun för att prata engelska med någon. Eftersom jag inte pratar finska så var det ju väääldans svårt att kommunicera med dem, såklart. Jag fattar ju allt vad de säger man jag kan inte säga något tillbaks på finska, och de var så osäkra på engelskan så de förstod inte mej alltid. Så jag personligen fick ju ett blygt intryck av de flesta brudarna. Men tackvare att en av tjejerna, vars engelska inte var att hurra för, men FÖRSÖKTE och vågade verkligen sitt bästa med sin engelska så höll det oss ihop som en grupp bra. Eftersom jag varit van med att resa och vara ensam en del så var det rätt svår anpassning för mej att vara i en grupp, och inte gå runt och lalla på för mej själv. Men sammanhållningen funkade fint och när de blev mer bekväma med att säga ett par ord på engelska till mej så hade vi skit kul!
 
Anonym: - Hej Pessi! Jag undrar måste du betala för alla fotograferingar?
- nej nej, då skulle jag inte ha råd att hålla på! Jag försöker såklart bara fokusera på betalada fotograferingar (jag menar hej, vi alla måste väl försörja oss somehow?) men om där finns fotograferer som kan göra ett lyft och nånting extra för mina bilder och "karriär" så gör jag TFP-work (gratis arbete alltså).

Milla: - Hejsan! har en fråga, vet inte var jag skulle skriva den men ja gör det hit nu iaf.. har du beställt produkter från fitnessguru? funkade det bra isåfall? har funderat på att beställa efter proteinpulver därifrån..skulle du rekommendera det?
- Jag rekommenderar absolut FitnessGuru och har själv beställd därifrån flera gånger. Om det är proteinpulver du är ute efter så har de en massa awesome smaker att välja från som verkligen smakar gott på riktigt. De är också billiga och högkvalitativa. Super duper bra!

Anne: - Hur "långt" är du villigt att gå med dit modellande? Jag tänker på utvik osv.
- Alla definerar utvik på olika sätt, en massa skulle väl säga att vad jag gör nu är utvik? Och den kanske till och med tycker Tähtityttö, där du står med ett stort smile i bara en bikini, är utvik? För mej är utvik nude, naket alltså. Och jag vill inte göra naket, alltså inga synliga bröstvårtor eller underliv. Sen beror det också på vad för typ av bilder det är. En bild där man bara har underkläder på kan se senusellt och mysigt ut, eller vulgärt porrigt.

PJ: - Ser du fram emot någonting just nu? Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? Hur fick du inspiration att åka iväg/tummen ur röven för att komma ut från lilla jeppis/budget? Har du några hemliga talanger som vi läsare had no clue about?
- Jaa! Nu närmast några uppkommande fotograferingar, och så denhär Tähtityttö finalen, och sen i mitten av December börjar GTi tyttö-finalen! Sen ser jag framemot julen väldigt mycket. Och också min medverkan i tv som kommer visas denhär månaden.
- Oj vilken svår fråga. Jag måste ju såklart, uppenbarligen svara min backpacking och resande tid, men också 14-16 års åldern och just nu. Och såklart barndomen, bästa ever.
- Det undrar jag också, eftersom jag aldrig varit "resande" av mej innan. Det är inte så att jag väntade på det i 10 år att få åka iväg till Australien. Jag bara bestämde det med en tjej jag träffade på barskolan, sådär halft på skoj (eftersom jag inte är van med att folk faktist slutför sina planer med mej, så tog jag det mest på skoj och trodde det bara var drömmande planering) i Juni, sen i Oktober bokade vi plötsligt biljett och sen i Januari stack vi. Utan hennes skulle jag aldrig fått tummen ur röven. Och tackvare att jag var ung och hade sjukt mycket energi och jobbade som en idiot så hade jag pengarna. Fan vad jag är glad att jag stack, det förändrade och byggde mej som person otroligt mycket. (hej förresten PJ, jag ser mej själv väldans mycket i dej! Jobbar som en tok, vill komma iväg från den lilla guldfiskskålen och ut i världen. Just do it!! Jag vet du är en tjej som skulle älska och leva det fullt ut!)
- Hmm? Haha njää jag är inte så väldans skillad, jag kan tänka på det och återkomma i bloggen när jag listat ut nån hemlig talang.. Men jag däremot säga att jag suger på att paketera in paket, som presenter och julklappar. Apdålig! Super pinsamt eftersom jag i normala fall är väldigt kreativ som person och BORDE därför klara av att packa in paket som en kung.

Sussu: - skulle du få en gratis resa. Vart skulle du åka?
- Eftersom det vore gratis så skulle jag välja något dyrt och fancy ställe, som typ Miami, Hollywood eller Abu Dhabi.

SaraGunMarie: - Va e ditt drömyrke? Va e he pinsammaste du nangang har gjort? Va sku du jö om du vann en miljon €?
- Det vore väl modell, såklart. Eller vara proffs innom något. Men mera realistiska drömyrken vore väl layout-designer för reklamer/tidningar/magazine, eller det kanske heter grafiskdesigner? Det tror jag jag skulle trivas med. Sen journalist eller nått jobba på en tidning vore kul också, fast min stavning suger. Eller ett yrke var man reser MYCKET och besöker och ser nytt hela tiden. Musikvideo-producent vore också skit kul! Och ja tjaa, jag har faktist inget drömyrke direkt, eftersom I guess if I knew what I wanna do when I grow up då skulle jag just nu sitta i skolbänken och slita ut mitt huvud på att bli bra inom det. Eller jag tror inte riktigt på skolinlärning, så jag kanske skulle försöka ta mej in i branchen utan erfarenhet.
- Haha, jag är rätt så pinsamm hela tiden, säger och frågar dumma saker som jag inte ens själv fattar kommer ur min egna mun, men jag bjuder ju rätt mycket på mej själv så jag tar det aldrig så hårt och mest bara skrattar och försöker glömma det. Såå..!
- Resa, resa och resa. Bygga ett awesome hus utomlands, leva lyx och spara. KÖPA EN LAMA. Sen vet jag inte om jag skulle ge bort nått av pengarna, såklart till familj och pojkvän, men inte till någon organisation. För jag har väldigt litet förtroende för hjälp-organisationer. Om jag vill ge bort 100 000 € så vill jag verkligen se att det händer nått för pengarna, och det kommer det väl troligen inte göra, allt går väl i nån chefs ficka. Men tja, om jag kunde åka till Afrika och köpa kondomer för pengarna och själv ge det till människorna så skulle jag göra det.

Anonym:  - Hur blev du modell? Hur gick du till väga?
- Haha, nu ser jag ju faktist inte riktigt mej själv som modell men.. Men om man vill något tillräckligt mycket så gör man bara det och hittar en början och en väg. And fake it til u make it!

högstadie forever: - Tror du på Gud? Sku du säga du e religiös/kristen? vad är det roligaste du kommer ihåg från högstadiet?
- Ja jag är kristen och jag tror på Gud.
- Haha omg, HELA högstadie tiden var roligast. Kan inte nämna 1 grej! I loved that time!!

hejhej: - sticker du ti dänemark nu eller efter jul? va e dina planer tär? ha de bra :)
- som sagt så chillar jag i Dk just nu, jag kommer hem över julen och sen troligen tibax till Dk efter julen igen.

Carrogoozia: - Hej Pessos! Var det kul i Thailand? När kommer ni i tidningen? (Har ju som beställt prenumeration nu bara för dehär så jag ska få tidningen före alla andra, så jag sen kan klipp ut alla bilder på dig o ram in o häng upp på väggen för du e så coool! Stalker varning? Jojo no veit du hede no!) Vad jobbar din kille med/studerar till? Om Hugh Hefner sku bjuda in dig att bli hans nya girlfriend sku du tacka ja, eller ge honom kalla handen? Puss och kram! //
- tjosan Carrogoozia! Klart det var! Tidningen kom igår (men haha omg, du är ju sweetes girl ever, send me a pic of your wall-of-Pessos!). Han gör internship, eller det heter väl läroavtal på svenska, på något fraktfartyg company, så han sitter och bestämmer över hur mycket solrosolja fartygen ska frakta från Köpenhamn till Kokkola, typ. Han är klar med sitt läroavtal om 2 år. Haha, omg KLART JAG SKULLE, jag menar Hugh Hefner, min livsdröm är ju att få ha sex med en 80 årig playboy kung. Skulle känna mej ärad med hans snopp i mej! Tack för dina frågor goozia!

Jenni: - Har du några reseplaner för framtiden? :) Vilket land skulle du och din pojkvän vilja bo i i framtiden? :)
- Eftersom mitt tillfälliga motto är "no money no funny", haha, så ser det lite dåligt ut med reseplaner. Eller, tja jag åker till Finland om nån vecka om det räcknas som att resa? Sen som jag nämnde tidigare i en fråga om att jag inte var riktigti mej själv här innan Thailand resan, så om jag blir lika deppad nu igen så kommer jag inte stanna i Norden under vintern för jag mår uppenbarligen inte bra av vädret. Men nu efter en vecka i solen och värmen i Thailand så är den normala Pessi tillbaka! 
Såklart där borta var du chillar nu Jenni, där skulle vi vilja bo! Men jag har en stor dragkraft tillbaks till Australien. Sen som sagt i USA skulle jag vilja bo, och Singapore älskade jag så det skulle också vara en stad jag vill leva i. Så längde det är ett ställe där man kan leva, klara sig, jobba eller göra karriär i på engelska så vill jag vara där. Alltså med andra ord inte typ Frankrike..
 

7 Päivää - Thailand Trip

Sista kvällen i Thailand gick vi på Phuket's Night Market.
 
 
Alltså tur att jag hade uinnit tappa mitt bankkort inför det, för att shiiiiiit vad min väska skulle ha blivit många extra kilon för tung på flyget om jag skulle gått crazy och shoppat där. Alla ni som åker till Phuket så måste jag stor rekomendera dethär, för här säljs skiten för sitt rätta pris. Alltså en fake tryckt t-shirt som är värt ingenting säljs för ingeting, alltså typ 100 thb (cirka 2.5€). Det är inte som butikerna ute på gatorna där de säljer samma t-shirt för MINST 200 thb, och då måste du disskutera och tjafsa dej fram till priset som de egentligen sa att var 400thb från början.
 
Så om ni ska shoppa skit i Thailand (I guess we all want that?) så gör er shopping på Phuket Night Market nån av dina första dagar där. Sjukt dumt att vi gjorde det vår sista kväll, eftersom flesta av oss redan hade köpt klart alla sina souvinerer, fake väskor, skor, krimskrams och skit vi ville ha. Vi alla hade köpt de exakta samma t-shirts, samma bikinis, samma skit som såldes där fast till ett mycket, mycket högre pris och med ett långt tjafs med försäljarna. Fast jag tror Night Marketen bara är en gång i veckan, alltså Lördagar, därför blev det vår sista kväll. Men alla ni som är i Phuket, save some time and energi genom att gå och shoppa vad ni vill ha på the Night Market!
 

Jag själv köpte en snygg bh (vill använda den för nån photoshoot, så jag kommer säga till vilket det är sen när jag har den på nån bild!) för 100 thb, 3 par snygga trosor (same with that, I let you know when I'm wearing them!) också bara för 100 thb, och så köpte jag en julklapp för 250 thb. Och det var mina sista Thai Bath pengar. Fan också, nästa gång jag är där ska jag allt ta och köpa 5 bhar, 15 trosor, 2 handväskor, 2 par skor och 10 t-shirts!!! Men som tur så känner jag mej själv och vet att jag kommer vara där igen en vacker dag, so no panic.

 
Och de sålde t.o.m små baby doggysar där. Varje gång jag ser hundar i galler eller glasburar för försäljning (jag tror jag sett det nån gång i typ Singapore eller Australien) så känns det bara så fel. Man bara aaaw titta en liten hund, men alltså nää, eeeh, it's jus wrong. Vad tycker ni?
 

Like a Diamond

Find light in the beautiful sea, I choose to be happy
You and I, you and I, We’re like diamonds in the sky
 

7 Päivää - Thailand Trip

 
Här kommer lite bilder från Karon Beach, 100 meter från vårat hotell. Jag är skit glad över att vi inte stannade på nått hotell i centrala Phuket eller Patong, utan att vi bodde i Karon som ligger lite utanför. Jag och Simon bodde på ett hotell i Patong när vi var där i December förra året, och stranden och själva stället var lite överdrivet turistiserat med Scandinaviska gäster. Karon var däremot mera fyllt med ryssar, haha, som om det vore bättre. Nej men Karon var ett lugnare och mera familje ställe än vad Patong är (som känns mera som en plats för 18 åriga festprissar). Pluss att jag älskar att besöka nya platser, så därför kändes det roligt att stanna på en annan del av Phuket denhär gången!


In the Magazine

 
Oj hej tur att jag har fans. En random kille skickade en bild från hur det bilderna ser ut i Seiskas tidning. Helt okej tycker jag. Eller, jag borde väl inte säga det är okej innan jag gemfört min sida med hur de andra tjejernas bilder i tidningen ser ut. Men tja, I done my part now, nu är det bara upp till er vem som vinner!

Röstar gör man ju fortfarande härHar ni förresten lagt märke till mina mått?
Brösten 85 cm, midjan 61 cm och röven 84 cm. Hej Barbie? Fan vad jag blev nöjd när de mätte det, jag tycker det är assnyggt att vara så pass "kurvig" (den stora cm skillnade mellan bröst/röv och midjan), och att brösten och röven är samma (eller okej 1cm skillnad) tycker jag är ascoolt. Och midjan 61cm? Hell yeah! Tur att det inte är under 60cm iaf, det skulle jag inte vilja. Sen har dom också ändrat om lite i vad jag svarart, men det är okej.

Tähtityttö Competition 2013

Jaa som sagt, så har nu röstningen för vem som blir årets
Tähtityttö i den finska skvaller tidningen 7 Päivää börjat!
 
Jag är ju i Danmark just nu, så jag har ju inte kunnat springa ner till en butik (vilket jag såklart skulle gjort om jag var hemma? Eller jag skulle nog rättare sagt suttit där och campat i några timmar för att direkt råffa åt mej en tidning när tidningsbudet kommer och fyller på med nytt) och spana in vad för bilder de har valt ut till tidningen.. Men jag har sett min tävlings bild och video på deras hemsida.
Ni kan kika på bilden med att klicka här och videon här.
 

Ari Lahti

Jag tycker vi alla tjejerna är så fina och alla är värda vinsten, pengarna och äran att få bli årets Tähtityttö. Jag själv skulle ju såklart vilja vinna det mer än något annat just nu, det vore så himmla
roligt. MEN, där finns en del orsaker som får mej själv att inte tro jag inte kommer vinna, orsaker som
kommer göra att folk inte väljer att lägga sin röst på mej. Jag kan berätta mina tankar om det senare. 
Och jag är rätt så säker på vem av tjejerna som kommer bli årets Tähtityttö. Vem tror ni vinner?
MEEEN, jag hoppas ju såklart innerligt på att det blir jag. And that's all up to you guys!
Ni vet alla hur man röstar va? Ni klickar HÄR, scrollar ner, väljer er favo tjej
(ER FAVORIT
BLOGGERSKA ÄR ÅTMINSTONE NUMMER 7!!!!), fyller i era kontakt uppgifter (för ni alla som
röstar har chans för lite vinster och julklappar också!), och sen skickar ni iväg det. Och så kommer
ni ju ihåg att lägga en röst för varje familjemedlem också, bara för att. Inklusive katten/hunden/
guldfiskarna/hästen.. Ni måste ju såklart fråga dem först vem de väljer att lägga sin röst på,
men ni kan ju nämna att där är en tjej som ler lite extra och har en liten mer genomskinande
glädje än de andra. Om dom inte fattar vad du menar, visa och jämför videoklippen av oss brudar.


7 Päivää - Thailand Trip

Lite random bilder från första kvällen i Thailand när vi åkte in till Phuket centrum på lite shopping och middag. Namnamnamnam, jag älskar Thaifood så förbannat mycket! Inte för att jag helt 100% vet vad det är jag käkar, det kunde lika gärna vara blötlagt garn som nudlar och lite hundkött som kycklingkött, men det smakar ändå så goooot.
 

7 Päivää - Thailand Trip

Eftersom röstningen för denhär Tähtitytö tävlingen jag deltar i har börjat idag (gaaah! Ska berätta mina tankar och känslor om det senare), så tänkte jag passa på att visa bilder från Thailand resan som tävlingen betalade för oss förra veckan.

Tänkte börja med bilder från hotellet. Hur nice som hellst, va?
Eller, det är ju bara mest bilder från poolen för jag tyckte det där
stora 4 ansiktiga
huvudet var ascoolt. Vi bodde i Phuket, vid Karon beach på hotellet Orchid Resort.
 

Honey I'm home!

Alltså nu har jag inte sett min sambo på ett par veckor, typ sisådär 3.
Han har inte kommit hem ännu så jag sitter här för mej själv och möglar.
Men hej egentligen, vilket ypperligt tillfälle att klä sig i nyaste underkläderna, uppgjort hår och smink, ligga på sängen, kanske med en hel hög chokladpraliner (eller vi borde köra proteinbarer, men iaf) över hela kroppen och bara tjodeluu välkommen hem did you miss me. Flickväns poängen vore olidligt höga efter det.
 

MEEEEN, jag kör andra vägen. Klär mej det fulaste jag kan och helt totalt ofräsh (eller jag duschade faktist, bara för att..) bara för att påminna honom om mitt sanna jag. För det är ju i henne han borde vara kär i, inte i chokladpralins-naken-Pessi-på-sängen tjejen. Fast han tycker faktist bättre om mej utan smink (för han tycker jag är schitzo är inte samma person med smink på som utan. Pluss att han tycker jag är en bitch med smink, utan smink är jag glad. EEEEH? Jag tror det är HAN som är schitzo.) men han fick en hjärtatack när han hörde att 7 Päivää kommer ha enskilda sminklösa-bilder av oss publicerade inför Tähtityttö röstningen. Alltså hjärtattack som i nånting dåligt då alltså. Jaha och jag bara men schyst, först säger han att han gillar mej bättre utan smink och sen blir han förskräckt när han vet mitt sminklösa jag kommer vara publicerat i en tidning..

 

Matchar elefant byxor med zebra tossor, detaljer är viktigt. Fint va?

I'm hard working.

Vet ni, att på Söndag i Thailand steg upp klockan 02 finsk tid, käkade överdrivet mega stor frukost, åkte till flygfältet, satt i ett flygplan i 11h, sov typ kanske 1h, käkade världens värsta flygplans mat (OMG, ska göra ett blogg inlägg över hur besviken jag är på Finnair), landade i Finland runt klockan 18-19, tog taxi till Scandic hotell, kom till hotellet runt 20, kände förkylningen dra igång rejält då, slängde upp reseväskan, sminkade mej, planerade outfits, väntade in min fotograf och gjorde en fotografering från klockan 21 till 00 på hotellrummet.
 
 
Fattar ni? Fattar ni hur mycket jag vill dethär och att jag tar varenda lilla chans och möjlighet att bli bättre, erfarnare och göra det? Hur fräsh tror ni man ser ut efter att ha rest en heldag? Hur tror ni jag kände mej? Man är walking-dead. Men om jag har en awesome fotograf som tar sin tid på en söndagskväll för att träffa mej när jag en gång är nere i knutarna runt huvudstaden, så gör jag det fast jag har blodsprängda ögon och jetlag.
Jag jobbar för dethär, jag kämppar, jag vill.
 


Söndagens fotografering med Linus.

Back in Denmark

Okej alla sluta ora er, jag kom fram helskinnad till lägenheten här i Dk. Bra va. Så nu är jag "hemma". Eller? Jag har inte riktigt bestämmt mej för var och vad jag ska kalla hemma ännu.. Jakobstad hemma hemma eller Svendborg pojkväns lägenhet? Hmm, tja, kanske kännslan kommer.
 

Alltså nej seriöst, jag måste sluta med dendär jävla peace posen NU!!!
Jag är ju inte Asiat. Och jag är ju inte 13 år heller.
Alltså inte okej att peace på varje ego pics.
Måste komma på nått eget coolt.
 

Eller okej, nu när jag såg det är okej för herr Get att göra
da peace pose, så kanske det endå är okej för mej också.

On the way to Svendborg


Airport


Kokkola-Stockholm-Copenhagen


On the flight tomorrow morning again

Om 5h åker bilen som, det åtminstone e meningen, jag ska vara i påväg mot Karleby flygplats. Sen flyget över till Stockholm, sen 1h till Köpenhamn och sen nån timme i tåget innan jag är framme i Svendborg. Bra med sömn än en gång, stackars lilla kropp.. Nu ska jag mysa ner mej med senaste nr av Cosmo. Och de har ett reportage med de 101 absolut bästa träningslåtarna!! PERFEKT, jag som behöver ny musicinspo!
 

Touch the Sky


My last 3 years November

Idag gör vi en tillbakadykning i Pessi's senaste års Novembrar
(= November i flerformat: Novembrar.) Har hon förändrats?
Vad har hon gjort? Hur levde hon då? Var hon kanske brunett?
Bodde hon i Afrika? Följ med i texten så får ni se!


 November 2009
 
- praktiserade i Sverige, Söderhamn, på Coop Forum för en månad.
Haha, Coop Forum jag vet, lite onödigt att resa till Sverige för att jobba på supermarket?'
Men väldigt nyttig och bra upplevelse att bo och vara borta hemmifrån helt på egen hand
för första gången. Beslutade också då att jag ska på Barskola nästa sommar.
.
<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial black,avant garde;">pessi: - vad snygga vi är ilag :)<br />
basse: - jag vet, det är det som är värst!<br />
<br />
idag lämnad jag på E-centret två extra timmar för att shoppa hem till finland en massa svenskt gooodis :D o annat onödigt.&nbsp;så nu ikväll ska jag ta ett skönt bad tillsammans med datorn och äta macaroner och godis</span></span></p>
 
 
November 2010
 
- jobbade som en jävla idiot. Sjukt sliten av 3 olika jobb, som också kunde bli med 3 olika skiften
på en dag. Söp överdrivet mycket också, konstigt jag fick inklämmt det? Levde på jobbmat, alltså kebab/alkohol/godis. Favorit hästen dog, jag åkte på Magaluf Reunion, och pengar rullade in.
 
 
 
November 2011
 
- jag var den sista månaden i Australien av mitt Working Holiday Visa.
Jag gick på Melbourne Cup, jag flyttade iväg från farmen häst-showen var stationerad vid,
jag hostellade i Melbourne, jag flyttade till huset i Frankston, njöt av goda och nya vännerslag,
jag träffade Simon, jag söp skit mycket, roadtrippade Great Ocean Road, och jag gjorde roadtrip
från Melbourne till Sydney med en veckas bil-camping. Sista månaden i mitt liv med real boobies.
.
 
 
November 2012

- skulle nån sagt till mej att November 2012 kommer jag vara på en modellresa till Thailand skulle jag skrattat ihjäl mej. Om nån skulle sagt det till mej för bara 3 månader sen skulle jag också flabbat mej själv till döds. Och tja, ni följer ju min blogg, ni vet hur mitt liv ser ut November 2012. Jag bor kind of i Danmark, jag gör en del modellande och tränar som en freak. Men oj vad jag egentligen har och haft ett händelserikt liv de senaste 3 åren, eller är det bara November månad som råkat vara lagom mycket happenings i? Bilderna talar ju iaf om att jag gått från ungdom till ung vuxen (ööh nä, tönt) kvinna.Och min senaste pose är ju helt lungt klart the-peace-pose med fingrarna..
JÄVLA TÖNT brud assåååå. Växt upp mentalt har jag ju iaf inte gjort på 3 år. Vill inte heller!!


Förresten, bör nämnas, jag är glad med mitt liv. Jag är glad vad jag har gjort genom åren och efter jag gjorde barskolan på Magaluf 2010 har jag alltid haft kännslan "om jag skulle dö imorgon skulle jag dö lyckligt". Vilket jag tycker livet handlar om, att man känner sig glad och lycklig med vad man gör och gjort i sitt liv, och hur man lever och levt det. Inte att vara fylld med ångest över saker man aldrig gjorde för att man inte vågade/tog sig tid eller hur man kunnde gjort det annorlunda. Vi väljer själva vägen för våra egna liv.
 

Paket from Philips

Nu har äntligen paketet från Philips med deras Wake Up - lampp/klocka kommit!
Tjoho vad spännande det ska bli att få pröva den. Jag släpar den med mej till Danmark
imorgon så ska börja testa den där direkt och låta er veta vad jag tycker om den.
Som jag skrivit tidigare så tycker jag själva idén för att använda en lamppa som
väckningsmetod är 2000 gånger bättre än ett skränigt väckarklocksalarm,
så jag hoppas den också är i praktiken så bra som jag hoppats på!
 
Philips gör nu just ett Wake Up Experiment, där de filmar och följer deras lilla försökskanin (eller okej han heter Henrik och ser inte riktigt ut som en kanin, men nästan!) i 30 dagar där han blir väckta på 30 olika sätt (kul grej va?). De är nu inne på dag 14 i experimentet och de betyder det finns 14 sjukt roliga innovativa väckningar av stackars lilla Henrik offentligt ute på internet, haha skit kul, kika in dem här.
 

Read other blogs and see NICEST T-SHIRT ON EARTH

Som sagt, jag hinner inte riktigt med uppdatering här just nu..
Så kika in på nån annans blogg istället sålänge, okej?
 
Jag kikade faktist för engångsskull in på nån annans blogg än min egen (ni vet, i vanliga fall stalkar jag mej själv 25 gånger om dagen och kollar om jag uppdaterat. Ibland har jag ju faktist uppdaterat och då sitter jag här och skrattar åt vad jag skrivit. Sjuk brud dendär jag. Hej schitzo<3), och vad fick jag se?
 
 
BRÖÖÖST JAA TJOHO! Eeh nej, utan VÄRLDENS SNYGGASTE T-SHIRT. Skojar inte, detdär är den snyggaste jag någonsin sett. Nu går någon genast ner till affären (eller ni kan kanske sno den av snyggot? Funkar för mej!) och köper mej den. Det skriker ju Pessi om den.
 
Den är gjord för mej. Varför? Jo för att

 
1: det är en häst på den
2: nej med en närmare titt så är det är en UNICORN på den, snäppet bättre än häst
3: det står UNICORN på den
4: den är svart & vit, matchar mej 24/7
5: det är en text över brösten (eller nästan över brösten), vilket betyder
alltså att folk faktist kommer tittar på mina bröst för engångsskull
6: den är kul, HAVE YOU SEEN MY UNICORN, jag menar alla kommer
bara vara eehehe nej alltså va nää eller jå kanske eller vänta va?
7: sen så har den en till text, sådär för alla som glor extra länge kommer se.
Alltså bara en bonus för alla gloende personer.
8: den texten är ännu roligare än text nummer ett.
9: humoristiskaste t-shirten i universum alltså. super extremt dålig humor.
= alla fattar jag är hjärndöd.

Som sagt den är GJORD för mej.

Bitch Please

Tjoho jag kom hem. Tjoho för jag håller på att bli apförkyld. Ett till tjoho för jag borde sova men jag kan inte. Och sen ett extra tjoho för att jag ska bara packa upp väska nummer 1 så ska jag packa väska nr 2 för onsdag morgon flyger jag iväg till Danmark. Blähähähäh. Jag har en viktig fotoshoot på Lördag jag varken vill vara förkyld eller svullen på. Så det blir massa grönt te, citronvatten, shakar, smoothies och soppor nu denhär veckan. Hoppas fan jag hålls frisk! Har inte haft någon flunssa alls i höset för jag varit så duktig med mitt te och mat överlag, nu bara för att jag skippat te en hel vecka och ätit skit och sovit dåligt de senaste dagarna drar jag på mej första flunsan. SKIT.

Hej förresten, pricken över i:et, jag har inget bankkort. Jävla skit och typiskt att jag alltid ska tappa viktiga grejer i Thailand. För ett år sen tappade jag min kamera där. Och mina kläder (hahaha?!). Men det var ju för att jag var helt redlöst medvetslöst full (okej jag är rätt säker på att jag var nerdrogad för inte ens jag klarar av att supa mej så borta att jag seriöst inte vet mitt namn. Så jag blev drogad.) och då konstigt nog bara försvann mina kläder och kamera, KONSTIGT VA?!
 
 
 
Men hej, varför inte utnyttja dethär nu på bästa vis och ha årets bästa ursäkt?! "Eeeh alltså fölåt familjen/pojkvänen/kompisarna men iår får ni inga ju julklappar. Jaa jag vet, skatteåterbäringen var rätt bra, hade massa extra pengar, och såklart jag mer av allt skulle velat slösa det på onödigt krimskrams till er men alltså tjaa, inget bankkort sååå att..".
 
 
Ska börja göra det till nån tradition, att tappa det sådär dagarna innan skatteåterbäringen och inför julklapps shoppingen. Smartaste draget någonsin alltså. Kommer ha överraskande mycket extra pengar i början av Januari då när alla i vanliga fall är luspanka. AWESOME ALLTSÅ.
Eller så fan inte...
 
 

Linus Mickelsson


Jetlagged as fuck!

Fuck me, är helt jävla död. Lite kvar av tågresan nu sen hem ner i sängen.

Jetlagd & Sokos Hotel

Skit också, jag är super jetlagd! Klockan är typ 10 i Thailand, och 5 här, och jag kan bara inte somna om. Har kanske sovit i 3h inatt, så mitt huvud är trött som bara vad men min kropp håller inte med. Som sagt så hotellar jag nere på Sokos Hotell @ Vantaa Airport, så om en timme startar frukostbuffen (nomnomnom let's go crazy one last time before a detox) så jag vill vara där först på plats. Hmm vad jag älskar att vara på hotell. Inte bara för dendär frukosten, utan hela dendär obligatoriska jag-är-borta-hemmifrån-för-jag-sover-i-ett-hotell-känslan. Nice nice nice.

Ask me

Tjaa eeh dethär skulle ju inte bli publicerat nu, utan för ett par dagar sen så ni skulle kunna underhålla er själva med att tänka ut några bra ställa-Pessi-dumma-frågor. Men min uppdatering kommer bli halvdålig fortsättningsvis nån dag nu (vi kom förresten lyckligt fram från Phuket, o jag chillar på hotell här nere i Vanda just nu), så fråga på vad ni har på hjärtat så gör jag ett inlägg med svaren i här om några dagar. Tills dess, som sagt, lite halv dålig kommande updates men bättre än den senaste veckans, så stay tuned!
.
.
Okej tjoho allesammans,
nu tänkte jag, eftersom jag är så tråkig
och hänger nånstans i solen och steker,
eller står framför en kamera i konstiga ställningar
med bara en bikini, så tänkte jag vi kan
köra en frågestund! JAAAAAA vad kul!
Eller så inte.. Men jaa, fråga ALLT ni vill,
så kommer svaren upp när jag
kommer hem. Ni vet jag svara på allt.
Nästan. Nä, ALLT!
 

Men hej, för att inte bli attackerad med 25079
frågor om mina silikonbröst, så kör vi en sillisbröst-
frågestund lite senare. Om nån vecka kommer jag
vara med i tv-rutan och snacka sillisar (tjoho vad skoj va?) ,
kanske det känns mera aktuellt med bröstfrågor
till bloggen. Så inget sånt nu, okej?

We r coming home

 

X-mas 2012 !

Nu är det bara en månad kvar till jul!!!! Kul va?!
 
Visste ni att jag tänkt satsa på en ny karriär som tomte för i år?
Vem vill hyra mej? Alltså som tomte då. Jag kan vara halvnaken tomte
och jag kan vara glad tomte. Villken väljer ni?
 


Bilderna gjorde jag med Jan i Danmark för nån vecka sen.

Pessi's second video-blog-post ever!

Dendär videon i förra inlägget skulle upp på Onsdag, men lite försenad blev den. Haha, pinsamt att jag säger en del helt fel men jag orkade inte göra nån ny video så tjaa, haha den blev som den blev. Pinsam_tjej_for_life !!

Video Blogging from Thailand


Miss my updates?!

Eftersom jag uppdaterar bloggen så dåligt nu i Thailand så hoppas jag ni stalkar sönder
min instagram/fb-fanpage eller 7 Päivääs fanpage eller hemsida för att få en skymt av mej.
För ni saknar väl mej?!
 

Fitspoholic


Fitspoholic


Fitspoholic


Fitspoholic


Fitspoholic


The Hotell

 
Näämen försäkerthetsskull, som om jag inte nämnt det redan, så är jag (eller borde vara?) 
i THAILAND. På dethär hotellet. Som hoppeligen ser lika fint ut i verkligheten som det gör på
dehär bilderna.. Glo på domhär och var lite sotis tills det kommer nån ny uppdatering här!
 


Erkänn att det ser fett lyxigt ut! Can't wait for the frukost buffen!!!
Älskar hotellfrukost.. Enda orsaken man bor på hotell, är det inte?

On the way!

 
Om jag hittat resten av gänget, och allt har gått som planerat, så borde jag sitta i ett
av Finnairs flygplan påväg till Thailaaaaand, exakt precis right now.
Chillar säkert med en bok och en kopp te. Har ni det lika gött?

Förresten, såklart jag kommer hålla er uppdaterade från Thailand OM hotellet har rimmligt prissat internet. Brukar ju vara överdrivet dyrt där, för de vet ju att vi tokiga bloggare och andra knäppa Europer betalar vad som hellst för lite onödig internett id på semestern. Annors så får ni nöja er med ett par tidsinställda inlägg. Som mest består av Fitspo-bilder så bli inte alltför ivriga nu..

On the way snack

Jag kom fram till da Airport, nu ska jag dagdriva i 2h innan jag ska möta upp de andra. Typ dagdriva i som att göra mina naglar. I 2 timmar? Kul.
Jag har precis slängt i mej min favorit standard on-the-go-nytto-mellanmålet, som jag tänkte tipsa er om. Perfekt för att ha på resan, i skolväskan, till jobbet, i jackfickan efter krogen, ja vad fan som hellst. Det består av 250g kvarg som man smaksätter med någon kul Fun-Light saft smak, sen blandar man ner frysta bär så hela ljuvligheten hålls kall x-antal timmar i väskan, och så om man vill festa till det extra, som jag såklart gjorde, så slänger man ner lite nyttiga fetter och kolhydrater aka solroafrön & honung. YUMM YUMM YUMM!
Som ni ser så var det så gott så jag hann käka det innan jag tog kort av det (största missen en bloggerska kan göra?!).

Train down South

Sovt mindre än 3h inatt efter jobbet och packningen .. Känner mej helt klart som en Tähtityttö... Nån timme kvar på tåget innan jag hoppar på bussen till Flygplatsen, där jag måste vänta i typ tusen år innan flyget lyfter.. Vad positiv jag låter!
Hitta en kompis på tåget. Förlorad tvillingsyster?

Towel

Beslutångest över vilken handduk jag ska packa med till resan?
Vilken? Båda är så snygga.

Alltså när ni väljer måste ni ju tänka på att den ska matcha aaaaaalla mina bikinisar, AssSååH!!
Bikinisarna i resväskan är svarta, röda, korall, vita, rosa och ännu mera svarta. Men asså rött och
korall går ju INTE ihop med någon av handukarna meeeeN.. AssÅ måste ju välja en handduk 
med RoSa, sååå att jag får helt enkelt leva med faktumet att den röda bikin kommer
skära ögonen ur åskådare när man ligger på en rosa handduk....
Men asså tror jag överlever endå?
Men VILKEN?!
 
 

So that means I need to act like an Grown Up?

Alltså skiiiiiit, vet ni vad jag nyss lag märke till?
 
 
 
Jo att 7 Päivää, tidsskriften jag ska resa till Thailand med imorgon,
hade lagt upp på sin hemsida vilka vi 7 finalisterna är.
Jag hade ingen aning om vem dom andra 6 brudarna
som kom till finlane var, men nu fick jag ju se.
Snygga bruttor, såklart. Och så lag jag märke till att
jag är kortast. Jävla pygme jag då.... Långa brudar är
snyggare än pygme-Pessicor..
 
Men jag lag märke till en annan grej också.. JAG ÄR ÄLDST!


 
 
Jag är aldrig äldst i något!!! JAG ÄR ALDRIG GAMMAL, jag är alltid yngst och det spelar ingen roll vad jag gör och jag kan skylla på att jag är ju bara en liten ungdom/ungvuxen/fjortis/dagisbarn (trodde det skulle gå som ursäkt för alltid, eller?). Men alltså betyder dethär nudå att jag måste göra det jag är absolut sämst på? Uppföra mej moget, seriöst och före gå med gott exempel. Eller nä alltså egentligen är jag ju rätt bra på alla de där 3, men nu känner jag nån typ av press på mej att behöva vara mogen och kan inte fnittra hysteriskt eller inte förstå vad saker och ting är/betyder/fungerar. Hmmm, vad tråkigt!!!

Och synd, för jag köpte en knallrosa handuk och rosa hörlurar idag.
Vilket inte riktigt känns som mogenhetens kännetecken..
 

FAAAAST, jag har ju alltid den bästa ursäkten för mitt betende
(att jag bara är ett barn är ursäkt nummero 2), och det är ju såklart att jag är blond.
 
 
Sen kan jag ju visa silikonbröst urrigningen också så fattar alla att jag är IQ befriad.
 

Packing

Alltså jag hat-älskar att packa.. Det är liksom själva packa är väl kul,
men bara för att jag VET att jag måste packa så gillar jag inte det och
hittar på en massa annat att göra istället.
 
 
Inviger syster ysters nya snygga rosa kappsäck. SNYGG VA?!

Morning stomach!

Bästa frukosten ever. Smält jordnötssmör och honung med 50g Choklad-Hasselnöt protein pulver och så lite havregrynsflingor. Och så väääärldens godaste soja youghurt på toppen. Namnamnam.

Tomorrow maybe?

Alltså jaa som sagt så hade jag ju hoppats på att änn ikväll publicera mina tankar angeånde denhär Fitspo hysterin. Men alltså.. Jag tror det blev en skoluppsatts aka novell aka tråkig-skol-undervisnings-bok typ av text.. Jag hade tydligen en massa på hjärtat angeånde ämnet som behövdes skrivas ut? Det är låååångt, flummigt rörigt och tja.. Ibland missuppfattar, misstolkar eller helt enkelt vill ni bara se min syn i inlägg på ett visst eller annat sätt än vad jag menat, så jag är inte säker jag orkar ta risken genom att publicera mina tankar,  och sen bli påhoppad med bara kritiska och negativa kommentarer från läsare som bara vill se mej och mina tankar som något dåligt. För jag är rätt så värdelös på att ta kritik. Men tjaaaa, ska sova på saken.
 

Okej bilden har väl inget med hela grejen att göra,
men jag tycker det aldrig är ett fel tillfälle att sätta in en enhörning.
 

Goodnight Pessi

Jag har gjort er en mini serie här på kvällskvisten. Den heter gonatt Pessi.
Hoppas ni sover gott efter den..?

Pessi säger gonatt till alla kära läsare. Pusspusspuss med ankmun och allt.
Helt okej söt bild och allt, gonatt Pessi.
 
 

Men hej vänta nu lite va.. Nej nu vaknar alla hater till liv,
nääää e hon naken?! SHIT. Jävla horung sätt på dej kläder. Äckel.
Lägga upp halv nakna bilder på internet sådär?! Nej huadåda.
 
 

Bitch please. Does Pessi really give a shit?
 
 

Så Pessi säger puss gonatt igen, till er alla också!
Till er all ni trångsynta haters som inte tål att se lite hud.
 
 

Later Dudes!

Nu ska jag springa iväg till jobbet. Okej inte springa, men äh, ni fattar.

Under tiden kan ni läsa Kajsa's och Heidis' blogg inlägg om vad de tycker
om dagens media och blogg Fitspo-hysteri. Jag själv har ju såklart åsikter om dethär,
och om jag ännu hinner ikväll så kommer ett inlägg upp här om min syn på det hela. Stay tuned.

Wtf, that can't be right?

Allså igår skrev jag ju om att jag tränade magen.
Men alltså, jag vet inte vad jag egentligen har gjort
för jag har groooov träningsvärk mellan benen.
 
Eeeh okej det där lät ju fel.
Men alltså mellan benen som i mellan benen,
inte i musen, utan insida lår. Tror jag aldrig varit
så stel i den muskeln innan?! Kan inte ens
sätta på mej strumporna eller gå normalt.
OCH JAG TRÄNADE MAGMUSKLERNA IGÅR,
inte benen?! Mega fail alltså..?
Jag måste ha gjort något totalt
helt fel i övningarna?!
 

11km & Sun

 

A year ago - Love is Blind

Hej visste ni att det nu är över ett år sen jag träffade min kille? Haha, han vågade inte ens säga hej till mej när han såg mej och jag minns jag tyckte han hade de blåaste ögonen jag någonsin sett. Och att jag tyckte man kunde dricka 5 liter lådvin varje kväll så man vågade prata med honom. Haha, jävla tönt brud jag e då. Fast han tyckte man kunde ta taxi 2km in till stan i regnet bara för att köpa mitt jävla lådvin, så jag gissar vi båda var töntar?
 
 
Haha kul hur mycket vi båda har förändrats på ett år sen dedär bilderna togs i Oktober/November i Australien. När jag kollar på honom så får jag känslan av att ÖÖÖÖH VAD VAR DET JAG TYCKTE VAD SÅ SNYGGT MED DENDÄR KILLEN, och ännu större känsla får jag av att hur fan kunde han ens vilja tala med en sån ofräshing som jag?!
Weeeell, eeeh enkelt svar, för att jag är COOL..? Men alltså endå..?

Abs are made in the Kitchen


1 blonde, 1 redhead, 1 milf & 1 baby

På kaffe vid stans bästa Cafe.
Och med stans bästa sällskap, såklart.
 

Who needs a Gym when you can work out with Youtube?

 

You can't cheat on your diet

 
Jävlar också, nu har jag gått och planerat in ett par bra photoshoot tillfällen i början av December i Danmark. Alltså vilket är en bra sak! Men det betyder inget slö fetto-fuck-diet-ätande i Thailand nästa vecka..!! Lite ( hahaha, NÄÄÄ mycket ) unnande kommer det endå få bli, men kanske inte så mycket som jag endå hade velta? Nä, dethär blir nog bra. Pluss att jag säkert kommer bli helt psykad av att se de andra tjejerna på Seiska resan bara pilla i sin mat och vara strikt dietande eller något, så då kan jag ju endå inte sitta och tynga i mej chokladplattor?
 
 
Haha ne men, det är ju endå en jobbresa och vi kommer bli fotade och filmade dagligen för Finlands största skvallertidning, såklart jag inte vill ha en uppsvälld chokladmage under hela Thailandresan? Vill vara så fin som möjligt ju! Och man kan faktist unna sig hälsosammare mat, och mindre. Man behöver ju inte tynga in en helpizza? Bara 3/4 delar. Och pluss att jag lärt mej tycka frukt är minst lika gott som godis. Eller iaf splipper man ju ångesten som kommer på köpet av godispåsen.
 

Pills and Vitmanins and Shit

Jaha, vad är jag för pillerhora som käkar såntdär då?
 
 
Förutom protein pulver så tar jag inte så många andra kosttillskott. Jag tar ett solpiller om dagen (två nu innan resan), 2 Omega3 kapslar (om man vill tappa fett måste man få i sig fett!!) och 2 fettföbränningspiller (1 morgon och en innan träning). Kanske jag borde äta nåra andra vitaminer (typ C-vitamin, kalk, järn, blablablbla..?), eller sånadär som får hår och naglar att bli bra? Men min kropp funkar och mår fint så som jag är nu så jag tror jag håller mej till dethär.
 
 
 

Water, Pee, Toilets & the Christmas Present of 2012

 
Alltså vatten är ju din bästa vän om du vill gå ner i vikt, bygga muskler, vara hälsosamm, rensa kroppen, blablablbla.. Alltså det är ju det är ju jätte bra och så, MEN, allt kiss då. Allt som kommer in ska ju ut, och fan alltså.
Om jag dricker minst 2l vatten om dagen,
vet ni hur ofta jag spenderar tid på toan?
 
 
 
 
 

När jag var i högstadiet fattade jag inte hur mina kompisar kunde srpinga på toa typ 3 gånger
på en hel kväll. Jag behövde inte gå en enda. Super blåsan ala Pessi. Men i och för sig drack
jag ju bara läsk som säkert satte sig i kroppen och aldrig blev ut kissat. Nu går jag på toa
typ en gång i timmen. Och det är irriterande som faaaaan.

 

När jag går ut och går behöver jag kissa, när jag är på stan behöver jag kissa, när jag just KOMMIT till stan behöver jag kissa, när jag jobbar behöver jag kissa, när jag bloggar behöver jag kissa, speciellt när jag skriver viktiga e-mail behöver jag kissa, när jag tränar behöver jag kissa, när jag ser film behöver jag kissa, när jag är på bio behöver jag kissa, när jag har sex behöver jag kissa, när jag sover behöver jag kissa, jag behöver kissa hela tiden!!!! Som mest och oftast såklart är ju olämppliga tillfällen när det INTE finns nån toalett i närheten. Som t.ex. när man är ute och går. Vad gör man? Om man springer hem så behöver man ju bara kissa ännu mer när allt skvalpar och på där i blåsan? Om man sätter sig nere i diket kommer det ju garanterat en bil förbi körandes. Enda bilen du sett på 15 minuter förståss. Vad gör man?!?!?!

 

 

 

Önskar jag vore kille.. Too easy. Bara dra ut, kissa, dra in, and keep on going like nothing. De kan ju nästan göra det bara sådär i farten..? Som tjej måste man ju först hitta ett gömställe. Ett bra ett, för om nån ser mej sitta där på huk så vet alla vad jag gör. Som kille så står man ju, kanske man tittar på fåglar eller nått? Kissar är ju inte uppenbart.


Sen så måste man dra ner byxorna och ha dem nere vid knäna. Tänk om nån kommer förbi då? Då tar det ju minst 5 sek att ställa sig upp, flasha muttan, och dra upp byxorna. Och såklart har ju den förbipasserande sett allt så man kan ju säga nått i typ med "eeehehehehehe hej, såg du också att jag borde raka mej va?" för att få bort fokuset på att du kissade. Som kille så kan man ju gömma den i handen eller nått, på en halv sekund. Ingen märker, ingen ser.

 
 Så gissa vad som är högst uppe på årets julklapps önskelista?

 

 


Soon soon soon..!


Preworkout Power + You need to eat fat to lose fat

Jag har nämnt det förr, men ett uppskärt äpple med osötad jordnöstsmör är det godaste som finns! Yummmmmm!! Och oskojat, det absolut bästa pre-workout maten för mej någonsin. Det är perfekt, jag får en massa energi från det. Med bara ett äppel skulle jag inte orka ett gympass.. En matsked jordnöstsmör just like that smakar inte så gott.. Och om jag skulle trycka i mej en en stor portion med gröt eller något skulle jag vara så äckligt mätt att jag inte kan träna.. Nej, ett äppel med jordnötsmör är den perfekta preworkout kombinationen någonsin!


Jordnötssmör är ju typ världens fetaste grej. Men ni vet, om man vill bli av med fett måste man äta fett. Rätt fetter då såklart. För om kroppen inte får i sig något fett alls så håller den i all fett den redan har och det lilla den får i sig och släpper absolut inte något av det, eftersom den tror det är dåliga tider och den kommer inte få något nytt fett någonsin igen. Så ät fett, så kommer du tappa fett.
 

Is it Me?


Thuesday

 
 
 
Jaha, va ha jag gjort
hela dagen som har
varit viktigare än att
uppdatera bloggen?!
 
 
 

Tjaa, haft ett liv? Cyklat till stan, varit på möte vid arbetskraftbyrån, cyklat hem, varit 2h vid simhallen, käkat proteinbarer, varit på cafee, varit nära döden från hunger, lånat tidningar från bibloteket, köpt en ny mössa från barnavdelningen.. Så jaa,helt enkelt haft ett liv. Bra för omväxlingsskull.
 

Just a totaly normal List

Alltså jag vet inte om det faktist finns läsare som tycker sånhär listor är kula att läsa igenom eller om det bara är kul för oss bloggare att göra dem? Hur som hellst, nu snodde jag denhär listan av Karro. Ignorera att vi båda är 21 år och gör sånthär skit tidsfördriv som man egentligen ska göra när man är max 16 år. Mer okej när man var 14 och hängde på Lunarstorm, men max 16 år på Bilddagboken. Jaja, here we go!

(Obs, den skrevs klockan 00:14 natten till tisdag, så om det står nåra,
typ bara 1,2, eller 3 konstiga grejer där i texten så förklarar väl det saken?)


Hur gammal är du om fem år?
26 hela blonda år
Vem var den sista du träffade? Träffa träffa eller träffa? Dan var den jag träffa senast, mamma var väl typ den jag såg senast? Hon är inneboende här, med pappa och syster, så jag vet inte riktigt om de räcknas som träffas? Inneboende i mitt palats i Sandsund då alltså.
Hur lång är du? 165 cm 
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror helt totalt på person och situation.
Vilken film såg du senast? Hmmmm..? Något skit för jag minns inte.
Vem ringde dej senast? Boyfriend, men typsikt mej ignorerade jag ju såklart det.
Hur löd ditt senaste sms och till vem? Hahaha, eeh jag kollade just det och det var så elakt så jag kan inte ens posta det här på bloggen, för då inser ni vilken total bitch jag faktist är. Det var ju såklart ett sms till pojkvännen. Haha, jag ligger nog längst nere på flickväns listan i världen.. 
Vad är dagens planer? Sovaaaa <3 Bra plan va? 
Är dina föräldrar gift, sambos eller singlar? Gifta
När såg du senast din mamma? Typ 15.34 minuter sen?
Vilken ögonfärg har du? Alltså jag vet inte. Oftast gröna, men ibland är de blåa eller gråa. Ibland reflekteras djävulens röda färg i dem också?
När vaknade du idag? 11:45 SATANA.
Har du någon gång hittat en katt? Jag hittar grannens katt på vår trappa varje dag? Om det räknas?
Vilken är din favoritplats? Byron fucking Bay. Eller något annan plats som är motsats till Jakobstads vinter. Vilken plats föredrar du minst? Naken ute i snön. Som kanske inte händer så ofta..? Eller jag-kan-inte-gå-eller-stå-men-Melody-suger-och-jag-måste-ha-en-drink-till-så-blir-det-säkert-kul stadiet. Som heller inte händer så ofta längre. Eller en-arg-finn-gammal-gubbe-står-och-skriker-på-mej-i-en-kundbetjänings-situation-och-jag-fattar-2%-av-det-hela. Händer varje dag.
 
 
 
Var tror du du befinner dej om tio år? Får jag ändra om frågan och fråga var jag inte befinner mej om 10 år ist? Inte i Finland, inte på Island, inte i Afrika, inte i Irak, inte i en grav, inte ..
 Vad skrämde dig som barn? Jag måste fråga pappa, *frågar pappa senare, uppdaterar om det på bloggen senare*
 Vem fick dej att skratta senast? INGEN ÄR SÅ KUL SÅ DOM KAN FÅ MEJ ATT SKRATTA NÄR JAG DEFFAR 
Är du för ung för att äga vinylskivor? Eeeeeh ja? Jag levde INTE på dinosauriernas tid.
Har du stationär eller bärbar dator? Som sagt, jag levde INTE på dinousauriernas tid, såklart jag har en bärbar? 
Sover du med kläder på dej? Föddes du med kläder på? NÄ. 
Hur många kuddar har du i sängen? Tusentvåhundratjugosju. Önskar jag iaf. 
Hur många landskap har du bott i? Vadå landskap? Och definiera bott?
Har du någon gång spytt i fyllan? Ööh nä? Vem gör? STANDARD FÖR FAN.
Tycker du om kinamat? Jaaaa <3
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag är rätt så hippi av mej så jag gillar barfota. Förutom i Finland, då gillar jag yllesockor året runt
Är du social? Ja och Nej.
Vilken är din favoritglass? ALL GLASS ÄR GOD GLASS. Men Ben & Jerry Bohemian Raspberry (finns den ens längre?) är nog aningen extra god.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, bygga, bo, älska, lev. And laugh all the way to the bank.
Tycker du om kaffe? Nä, men fettförbränningen tycker om kaffe, så svar okej jag tycker väl om kaffe.. 
Vad dricker du till frukost? Ljummen citron vatten och grönt te. Hälsofreak?
Sover du på någon särskild sida? Alltså när jag sover så sover jag? Jag antecknar inte vilken sida jag sover på? 
Kan du spela poker? Eeeh nää...
Tycker du om att mysa? Tja, inte på senaste tid, haha. Men i normala fall ja?
Är du en beroendemänniska? Jaa, som fan. Vågar fan inte prova på kokain för jag skulle säkert bli fast på en gång.
Känner du någon med samma födelsedag som din? Hmmm, nä? Because I'm special. 
 

Kan du några andra språk än svenska? Finska och Danska tror jag ju att jag kan? Fast jag kan ju inte. Sen engelska är jag ju wannabe-pro på..? 
Äger du dyra smycken? Klart jag gör, I'm the fucking princess. 
Har du någon gång testat narkotika? Som sagt, jag är beroendemänniska, jag vågar inte sätta mej in i en livslång kris från att ha prövat någon dum tung drog för en kväll.
Vem är den roligaste människan du känner? Eeeh jag själv? Kolla där bara, där drog jag ju ett skämt!
Vad har du för ringsignal? Vibrator, hihihihi 
Var togs din profilbild? Vilken profibild? Va pratar vi om? 
Välj ett ärr på din kropp! Oj får man välja?! Skit asså, schyst. Nä men jag har ju ett snyggt i nacken som ser ut som ett ormbett, så har jag ju 5 skotthål på vänstra sida (okej det kanske inte är skotthål, men om nån frågar kan man ju säga det?) och sen har jag ett varsitt ärr under varje armhåla var igenom dom tyngde silikoninplantaten för brösten (jaa visste ni att dom är ditsatta igenom ARMHÅLAN?! Coolt va?). Ja, det var alla ärr jag hade.
 

Fucked in the head.

I love Cardio, when I'm done.

Jag hatar att springa/jogga. Jag hatar all konditionsträning och cardio, överlag. Alltså hatar HATAR. Efter att jag hade pneumotorax när jag var 16 så tror jag att jag fick något fel med syreupptagningen för jag klarade inte ens av lite ansträgning utan att bli överdrivet trött. En 250kg person skulle kunna springa längre än mej. Sen gav jag helt enkelt upp att ens försöka jogga för jag blir ju endå bara besviken på mej själv, arg och ger upp efter 200 meter för att det är så jävla tungt. Och för ett år sen opererade jag ju brösten och det funkade ju som den perfekta ursäkten att inte springa. För jag vill ju inte att de skumppar lös?
 
 
Sen för nån månad sen så vågade jag ju prova på spinning. Och så började jag träna på crosstrainern. Som jag såklart hatar, för det är ansträngande och tungt och äckligt jobbigt. Första gången jag hoppade på den orkade jag 3 minuter och ville gråta av ansträgning. Men fy jävlar för den som ger sig!!!!! För nån vecka sen stog jag på den jävla crosstrainern i 55 minuter, och se jag lever? Igår och idag har jag varit ute och joggat. Jag hatar det, men känslan efteråt, att komma in genom dörren är ooooslagbar. Jag har varit rädd för att jogga för jag vet jag inte orkar eller klarar av det, men vem har sagt att jag måste jogga hela 6km rundan? Om jag joggar 1km, går 2km, joggar 1km, går 2km, så är det väl fan bättre än att jag bara gick de hela 6km? Fast jag bara orkar jogga 300m är det väl fan bättre än noll!! Och jag överraskade mej själv både igår och idag med hur långt jag faktist klarar av att springa. Klart jag kan. Jag har bara varit rädd för att göra det, rädd för att misslyckas och bli besviken. Fan heller. En joggare ska det väl bli av mej en vacker dag också.
 
 

Pluss, jag har varit förbannad och arg som ett bi hela dagen. För först av allt sov jag till klockan kvart i elva (= hela dagen bortkastad), sen har mitt blodsocker varit fucked up från igårs sockerkoma, sen så har jag skärt ner på dagens kalori intag som gjort mej helt totalt lätt iriterrad, sen har jag inte gjort något jag borde göra, och sen så skrev jag ett långt viktigt e-mail och tryckte på fel knapp så allt försvann. Och så har jag haft ångest i bakhuvudet att jag MÅSTE dra iväg till nått av de, för mej, nya gymmen idag och tränam och känna mej helt bortkommen och dum där. Sen slutade det regna, jag drog på mej en jacka och gick ut. Resten av dagen, eller kvällen, blev mycket mycket bättre efter att jag gjorde min pw/jogg-runda och muskelövningar.
 
 

As New

Mitt hår blev super duper frääääsht! Hade typ en 5cm utväxt, fast jag fixade det senast
i September? Växer snabbt som attan asså.. Toppade det lite också så det är på bästa vis!
Sen med en snygg brunbränna och mitt blonda hår kommer jag vara
bowchickawowow snygg i Thailand nästa vecka!

Okej ingen fattar hur håret ser ut efter att ha sett domhär bilderna.
Vadå ingen utväxt?
Vadå fräsh? Jag ser ju ut som jag just vaknat? Tur när jag klarar av att vara seriöst med allt.

Vi köpte också hem en hårolja, och kanske det är lite tidigt att säga om den är bra eller dålig, men alltså den DOFTAR GUDOMLIGT! Ingen mera parfym anvädning efter att man använder dethär! Hmmmm, namnamnamnam! Ville bara ha den för doftens skull. Och för att jag kanske nog behöver en hårolja också ..Perfekt på vintern när håret blir statiskt flygigt och okontroletbart!
 

Enough is Enough

Okej jaja, kanske det räcker med dethär jävla tjockis
mat-bloggandet nu för en tid, eller vad säger vi..?
 
 
Eller okej, ni frågade efter receptet till After Eight tåran jag bakade igår på Farsdagen, så HÄR är receptet till fyllningen (eller okej jag improviserade och använda 2dl grädde och 200g After Eight choko, och sen slängde jag in geggan i frysern. Jag menar, orka vänta över natten att den ska svalna i kylskåpet? Skulle inte tro det! Sen när den var klar och vispad, så slängde jag ner ett par uppskärda After Eight bitar, bara för jag gillar när det är bitar i tårtor). Receptet till glasyren hittar jag inte längre, men jag smälte 150g smör, blandade ner 5 tsk kakao, smälte 50 g mjölkchoklad tillsammans med en skvätt mjölk, och så elvispade jag ner 160g florsocker och 2 tsk vaniljsocker i geggan. NAMNAMNAMNAM! Kak bottnet var en färdig basic botten påsmix jag köpte på nedsatt pris vid Prisma, men kak bottnar är väl enkla att fixa ihop på egen hand? Jaja, too easy alltså! Mamma och pappa tyckte den smakade som en konditori tårta. Klart den gjorde, det var ju JAG som hade bakat den såååå att..
 

Freshing up my Hair


Drink


"My stomach is speaking to me" - Mort Madagascar3

Åååh fy fan, mår fortfarande piss efter all mat. Min kropp är död!! Varje gång jag äter såhär mycket socker så känns det som jag har en baksmälla Samma baksmälla kännsla som man har efter en utekväll alltså. Seriöst. Jag blir as trött, mår illa, skakig, jävla hängig och helt totalt orkeslös.. Jag somnade nästan vid matbordet efter att ha tryckt in 2 kanelbullar till, haha. Sjukt..
 


Nu ska jag mysa ner mej i sängen med de sista sidorna av andra boken av 50 Shades of Grey triologin.
Och med mina gose djur, som jag absolut inte kan sova utan, jag är ju endå 21 år gammal så det är rätt så okej änn.. Det är såååå mysigt att ligga hemma i sitt flickrum hos föräldrarna. Ni ser ju också en liten sneek peak på hur jag har det. Mys eller hur? Gonatt!
 

The CheatDay

Omg, jag total dog i matkoma. Stackars kropp.
Men seriöst vad gott. Och kanelbullarna jag bakde häromdagen då?!?!?
GOOOOTT!! Nej fan, matblogg framöver it is, jag är kung på dethär.

 

Super_duper_tårta _Ala_Alperna med After Eight mouse fyllning och världens sötaste choklad glasyr.
Tur att det bara är farsdag en gång om året, och tur att jag måste vara
strickt med maten hela nästa vecka, för såhär kan man ju inte hålla på..

I couldn't bake a cake of Dad so I baked the Alps

Titta, jag bakade Alperna!!!
Ser ni Mount Everest & Co där?
Snyggt som fan asså.
Solen där i bakgrunden o allt.
Det där hjärta vet jag inte vad är men..
 
Men alltså från och med nu vill jag
att ni kallar mej Master fucking Chef!!
 

Father's Day means..?

Idag är det farsdag, och vet ni vad det betyder?
 
 
Hehe, the most confusing day in the Ghetto, hehehe den var rolig den ...
 
 
Nej, det betyder orsak att baka ännu mera!
Tjohooooooo!  *bloggläsarnas jubel*
Alla älskar fula bulla och scones bilder!
Bästa läsningen på år och dar! Pessis blogg stiger i höjden!
 
 

Som sagt, jag har ju ändrat stil i bloggen och satsar på att bli nominerad till årets
matbloggerska nästa år, sååååå att.. Stay tuned och ni kanske får se dagens bak!!
Dagens bak, höhöhöhö. Jag är så rolig.
 

I hate pws in the cold!!

Alltså jävla sugväder!! Kan ju inte gå ut utan 49 lager kläder på sig utan att föfrysa sig!!
Sen så blåser det, det är halt, det är kallt, det är blött, det är obekvämt, det är ÄCKLIGT!! I hate it!!
Mina "power walks" kommer ta en 30 min extra varje gång för att jag måste gå som en balettdansös
med utsträckta armar för att inte falla på näsan!!! OCH DET ÄR KALLT!!! Sa jag att det är kallt?
 

Meeeen, som någon skulle sagt (coch Pessi); en dålig och kall pw är bättre än ingen pw alls.
And a Pessi gotta do what a Pessi gotta do. Right? Pluss som någons mamma eller farmor
eller nån annan beservisse skulle sagt; det finns inget dåligt väder vara dåliga kläder!
Inget annat att göra åt saken än att göra det med en positiv inställning och just do it. No excuses.
 
 

Christmas Decoration

Oooooch Pessis första juldekoration har blivit framplockad!
Den 8 November. Eeeeeh......

Som tur var det ju direkt ingen överdriven juldekoration. Ett litet ljus.
Som det kanske står God Jul på om man tittar jätte noga.
Men äh, den borde inte ens räknas som en juldekoration.

A week with Gym Session or Home Workout?

Jag är ju hemma i Finland framtill nästa Lördag, sen sticker jag till Thailand och sen
e jag hemma nån dag och sen reser jag tillbaks till Danmark några veckor och sen kommer
jag hem igen och sen så och sen så och sen så.. Eeeh, ja men hur som hellst, jag är
hemma nu iaf en vecka till och JAG BEHÖVER ETT GYMKORT. För jag kan ju typ INTE
bara powerwalka och göra hemma övningar i en hel vecka alltså? Speciellt inte
veckan innan jag behöver vara i topptrimm för en photoshoot i THAILAND?
 


Nu är frågan, vilket gym lönar det sig att köpa ett gå-på-gym-10-gångers-kort till här i stan? I stan betyder då alltså Jakobstad. De är ju svindyra överallt? Har hört man får lite rabatt med PAM-kortet på ett par ställen men..? Någon som har stenkoll? Eller borde jag helt enkelt Youtuba hemma övningar en hel vecka? Eller ladda ner något Träna med Paulo Roberto eller sån skit?

 

Daddy likes everything you make. Especially with sugar.

Förresten, pappas kommentar angående sconesen jag bakade idag var bra.


Om ni inte fattar Jeppis dialekt så kan ni Googel Translata de.

Jaa men som vi ser så är det en typisk pappa-kommentar.
Men iaf, för er som kanske vill ha receptet till dehär busenkla super sconsen att
överraska er kära far med i morgon till frukost, farsdagen till äraså finns det här:

Food Blog

Och Pessi ala matbloggen fortsätter... Med scones!
Too easy alltså.. Kan ju inte bli en fancy pancy matbloggare på en gång,
måste ju börja med recept som lågstadie barn klarar av.


Jag var i jobb igår natt, och jag minns inte senaste jag varit uppe till klockan 3 på natten. Min kropp minns inte det heller, så den vaknade redan vid 9 och ville upp. Okej sa jag, men jag frågade henne "är du verkligen säker på dethär? du har sovit halv dåligt i 6h och du behöver mera sömn, speciellt med tanke på att du ska stå vaken till klockan 03 inatt igen, är du säker på du vill gå upp nu?". Hon sa jajajajaja, så okej. Men nu har hon allt fått ge sig och säger jag hade rätt, vi borde stannat i säng lite längre. Så back to bed.Me & Justin r in Love

ALLTSÅ OMG,
VET NI VAD JAG DRÖMDE INATT?!
Att Justin Bieber var kär i MEJ!!!
OMG, VILKEN DRÖM!
Alltså det var ju en som
en dröm i drömmen.
Höhöhö, fattar ni?
 

(haha jag googlade förresten "Justin Bieber love" och
kolla vilken bild som kommer upp helt random!!! DET VAR ALLTSÅ INGEN DRÖM?!!)
 
Nej men nu är det ju så jag faktist aldrig haft ens nån liten crush på Justin Bieber.
Skulle ju nästan känna mej lite pedofilsk då för han är ju bara ett litet barn?
Men eftersom drömmar har en sån jävla stor effekt på mej, mina känslor och mitt psyke så
tycker jag idag, för första gången ever, att Justin är otroligt mega-het. Eeeh? Men han är ju faktist det!! Seriöst, har ni kollat As long as you love me videon? Hmhmhmhm!!
Ingen liten tjeje-kille detdär längre, värsta hunken nowdays!
Och inatt var det mej han ville ha! Ja tack, Justin.
 
(P.S. jag är 21 år gammal.)

the_new_Pessi_food_blog

 
Tadaaaa det blev kanelbullar! Eller kanel/vanilj bullar för jag hälde i en massa vaniljsocker också.
Undrar hur dom smakar? Jag litar inte på pappas "dom är nog goda", för pappor tycker allt är gott.
Och det är förresten pappors uppgift att tycka allt är gott.. Samma sak som att det är mammors
uppgift att säga du är jätte fin när du har en sopsäck eller någon annan ful klänning på dej.
 
 
Och jag bakade chokladbollar igår också, tadaaaa! Duktiga jag.
Sen har syster yster bakat något också, som jag inte egentligen vet vad är men det ser ju gott ut.
 


Men okej, realitycheck här, varför har jag bakat en massa 
gott skit när jag själv aldrig själv skulle käka det?
 
 
Jag vet ju inte ens om jag kan gå runt och skryta med att jag gjort världens godaste kanelbullar för jag vet ju inte ens hur de smakar? Och jag vet ju inte om jag nästa gång behöver sätta i extra kanel eller något för att få dem extra goda, FÖR JAG VET JU INTE HUR DOM SMAKAR?! Jag kan ju inte bli nästa Jamie Oliver om jag inte ens vet hur mina mästervärk smakar? Och jag tänker inte smaka dem, för det blir mitt halva dags intag av kalorier i en mumsbit. Typ. Men dom ser ju fina ut åtminstone. Låt oss säga jag bakar för utseendet. Mina kanelbullar hör till köksinredningen. Okej?
 

Pessi goes new blogstyle

Alltså min blogg uppenbarligen suger ju, eftersom jag inte blev nominerad till något bloggpris i år. Så jag tänkte byta stil, och bli en matbloggare istället som uppenbarligen är mera skoj än mej (eller inte för att nåra matbloggare blev nominerade heller? Men där finns matbloggare med flera besökare än vad jag har, så jag tar slutsatsen att de är roligare att besöka än min..?). Så bloggen till ära så har jag stått och kockat i köket hela morgonen! Vad kommer det bli? Tjaaa, något lagom enkelt och tråkigt som t.o.m. jag inte kan misslyckas med..! Och med alltför mycket smör och socker för att jag någonsin skulle ens smaka på det.. Vad blir det???? Det återstår att se! *spännande*
.
 
Och eeh tja, bara för att jag är fröken Kock nu så behöver det ju int bli tråkiga bilder?
Snygga Hello Kitty string va? Jag tror mina byxor är förstora..

Lunch in Town

Tur att man är proffs och kan käka med pinnar ( för med pinnar kan man ju direkt inte skyffla in mat och hetsäta, vilket jag i vanliga fall skulle göra på en buffe. Så det betyder att man äter långsamt och hinner känna av när man är mätt, ist för att känna övermättnads känslan 10 minuter efter man borde slutat äta )
 

Follow & Love

 

Mahahahaha


-


Organo Gold

Idag fick jag hem ett par smakprover av
varma-drycker som Hanna erbjöd sig skicka hem till mej.
 
 
Gratis skit är gott skit, klart jag vill testa! Nej men bäst av allt är det ju att dethär är helt toalt motsatsen till skit, utan det är super duper hälsosamt! Nu tänker jag inte copypasta in någon text om det hit, för ni orkar endå inte läsa det, men om nån vill veta mera så kan ni kika på det här. Jag själv skummade igenom texten, och produkterna innehåller någon hukuspukus svamp-växt-grej, som man bland annat blir kåt av? Låter väl kul? (
 
 
Okej egentligen var ökad sexdrift kanske inte direkt svampens huvudsakliga hälsofrämjande grej, bara typ en liten parentes i texten,  men det låter ju roligare att nämna det än om att den är bra för imunförsvaret, blomdoploppet, verkar lugnande och blabla..) Man kunde nästan säga jag gjorde lite falskmarknadsföring där, men jag har inte blivit ombedd att skriva om proudkten eller marknadsföra den, bara provsmaka , så jag får väl skriva vad jag vill!!*Pessi5åritrotsåldern*

Nu sitter jag och smuttar på smakprovet på te. Och vet ni? Den smakar sååå... eeh nä jag tänker inte ljuga, den smakar som te. Helt enkelt. Men jag är ivrig att pröva på påsen av Hot Chocolate och Latte! Som i vanliga fall är sockerbomber, men dessa med en extra touch av hälsosamhet!

Och alla ni som tycker som jag; gratis är gott, nytt är spännande, testkanin är min nya karriär,
hör av er till Hanna och hon skickar gladeligen smakprover till er också!

Thursday

Jag måste nog säga jag valde rätt dag att komma hem till Finland på.
Först blir man välkommnad med en massa snö samma dag man kommer, och sen solsken och nån fjuttig minus grader nästa dag. Så morgonpromenaden var underbart härlig. Okej kanske inte "underbart härlig", men jag gick inte 6km svärandes, arg och med tankar om att jag hatar Finland och vintern.
Vilket lätt kan hända sig!
 

Nu ska jag värma mej med en kopp te, svara på lite meil, och sen in till stan.

You know it's gonna be a good day when..

.. när man vaknar upp till dethär!
 
 
Sol och gnistrande snö, it's so prettyyyyy! Okej, det kanske ser fint ut här inne från värmen,
jag borde inte gå ut och känna av kylan och förstöra min kännsla av hur vackert och mysigt det ser ut,
men jag måste gå på en promenad såååå.. Så om jag gnäller över hur mycket jag hatar vintern,
snön och kylan om nån timme här på bloggen, you know why!

On the move

Nu e jag hemma hemma! Mitt ruuuum <3
 
Resan gick fin fint! Lagom vänte tider mellan etapperna. Förutom i Svea där planet var försenat med en timme.. Men det är okej, för det betyder extra tid för att gå runt och glo på allt och se ut som om man aldrig varit inne i en butik förut .. Men vet ni vad som är bäst med flygfält?
 
 
STARBUCKS! Det är överprisat och onyttigt, men jag gillar att unna mej en WhiteChocolateMocha (Michelle, jag är evigt tacksam för de gångerna du köpte dem till mej i NZ och lärde mej älska det!! Okej, kanske det inte är en bra sak egentligen men..) varje gång jag är i närheten av Starbucks (typ en gång var tredje månad eller typ aldrig?). Men hej, varför finns bara Starbucks på flyfält här i Norden?! Vi som har överdrivet stor kaffe-kultur borde ju ha en massa Starbucks i varje litet hörn!! Måste finnas nån töntig orsak varför ingen kan starta franchise företaget här.
 

..


Coming home

Nu e väskan packad och jag väntar på att min privata chaufför ska köra mej till tågstationen! Sen har jag två tågbyten (och DK har de värsta tågsystemet jag någonsin upplevt) så lite oklart om jag kommer komma hela vägen fram till flygplatsen men..? Sen mellan landning i Stockholm och sen Kokkolaaaa!
 

@ the gym way too early ..


Thunder Buddies

Gahahaha vad jag väntat länge på att en vettigt bra version av filmen TED ska komma
ut (på nån kriminell nerladdnings site såklart) . Och nu är den här! Min sista kväll i Dk för en tid,
så hoppas den är värt att spendera i soffan med denhär filmen.
 
 
 

Xmas! !

Alltså jag verkar ju ha någon jul-kris eller något sånt på gång just nu med alla dessa jul-bilder?
Så jag kan ju lika gärna fortsätta med temat sexiga-Pessi-jul-bilder. .? *publikens jubel*
 
Denhar kallar jag snyggjulgranisupermarket.
 
 
Årets största smile?!

Protein Choco Cookies

Eftersom min kille kommer bo utan sin hemma fru ala Pessi i några veckor nu,
så bakade jag honom en hel hög med protein kakor till honom (eller, egentligen gjorde
jag inte kakorna till honom. Jag gjorde dem endast för att de ska stå framme i en kakburk
på diskbänken, och om man försöker vara otrogen och drar hem en tjej så kommer hon
bli liksom "AHAAA han är bög för att han har hemma-gjorda kakor, eller så har han en flickvän". Hemmagjorda-bakverk = mega cockblock. Smart jag är, va?) 
 
 
Yumm yumm yumm. Flickväns poängen rammlar in. Recept hääär

Snack-inspo

En stycke mr banana möter lite stycke mörkchockolada! Mummsi mums!
 

Merry X-mas?

Är det inte jul snart?
 

Goodmorning DK

Alltså hur vacker är det inte?!
Morning pw i solskenet vid vattnet, aaaaah!  Kan man börja dagen på bättre vis??
.

Wannabe Kissie forever. + The weeks to-do list

Alltså alla vet ju att jag önskar att jag var lika cool som storbloggerskan Kissie.
Men jag glömde visste sätta in halva storleken av silikonbrösten, så jag når inte riktigt upp
i Kissie klass i coolheten. Eftersom coolheten sitter i brösten, alltså.

(förresten Viktor Rosendahl har tagit den bilden av mej, söt va?)
 

Jaa, men jag kan ju alltid försöka vara lika cool som henne, så jag kan ju försöka
göra en sånhär wannabe-Kissie vecko-lista över veckans-to-do. So, here we go:Eeeeh givande vecka...? Jaa men som ni kan se så reser jag hem på Onsdag! Varför då då? Ni som trodde jag blivit dansk och käkar pölse och sånt..? Nej, jag måste hem och fylla i lite pappersarbeten, och mest av allt måste jag ju hem för jag ska ju till Thailaaaaand nästa vecka. Tjoho!

Bloggpriset 2012

Nu finns listan ute över de nominerade, som juryn valt ut, inom de olika kategorierna inför Bloggpriset 2012! Ta en titt här. Vad tycker ni om listan över de nominerade? För att inte låta bitter kan jag säga att jag har inga kommentarer om dem. Haha, fan också, nu lät jag ju endå bitter, sorry!
 
 
Priset för Årets Blogg har inga nominerade eftersom det
är upp till OSS! Vi läsare, bloggare, anonymisar, mammor
och pappor, lovers and haters, whoever har powern att
bestämma vem det kommer bli. Jag tycker ju såklart ni alla
ska gå in och rösta på mej (eller nej får man säga så
omsig själv?!). Not becuse I'm really that deserving of it,
men ni kan ju rösta på mej iaf..? Rösta här!
 
Jag har inte bestämt mej riktigt än vem jag själv ska rösta
på som Årets Blogg? Finns så många jag tycker är värt det! Får man rösta på sig själv om man har beslutsångest..?
 Vem ska ni rösta på?

*visar-bloggläsarna-en-massa-söta-kittycat-bilder-så-de-väljer-att-röstar-på-mej*

*hota-bloggläsarna-med-meningslösa-bilder-försäkerhets-skull*
 

500 kcal warmup + Legs

Klar på gymmet för idag!
 

Monday - You are your Life

Idag är det måndag tjohooooo! Eller säger ni buhuu?
Tja, ni vet, i livet har du 2 alternativ till allt:
1: ta/se det som något bra
2: ta/se det som något dåligt.
Eeeh denhär bilden har inget med texten att göra, jag ville bara stoppa in den hit.
 

 
Men okej, tillbaka till ämnet. Visst är det roligare och känns bättre att säga "TJOHO DET ÄR MÅNDAG FÖR FAAAAN, ny vecka nya möjligheter skojskojskojskoj" än att tänka "NEJ FY FAN MÅNDAG, 5 dagar till helgen, fy fan en massa skit framför mej satanaaaaa". You know what I mean? Så hoppas ni väljer så ofta ni bara kan i livet alternativ 1; att välja att se det BRA och positiva i situationer.
 
 
För kom ihåg, det är ditt liv, det är du som väljer att leva ett bra eller dålig liv.
Hur man har det, beror på hur man tar det.
Livs-cochen-Pessi har talat.
 
 

You know that feeling, huh?


Chicken Wraps

 
Söndag mys lunch!
Kyckling med fullkornswrap och en massa massa
sallad och kryddor. NAMNAMNAM!!!
Pluss, det är lagom nyttigt!
 
 
Hej förresten, visst skulle jag göra bra gurk-reklam?
Någon som vill göra en photoshoot för gurk-försäljning?
Kan lova en ökad procent försäljning på åtminstone 2%!
 

Sunday Fun


Can't get enough of Pessi?

Eeeh sa jag inte att jag skulle visa er bilder från fotograferingen som jag gjorde i fredagst? Typ sätta upp dem på bloggen redan igår? Tjaa, det kom visst inte upp nån bild här på bloggen, men om ni gillar stalka mej och vill vara extra uppdaterade om mitt modellande med nya, flera och mer bilder än vad ni får se på bloggen, gilla och följ min Facebook sida så kommer ni hållas totally up to date!

(Fast, visst, jag skaaaa visa er bilder på bloggen också.. Det dröjer bara lite extra..!)

Jakobstad goes Svendborg

Oj idag blev jag en än gång påmind om hur liten världen är!

Ni som följt min blogg en längre tid har ju inte missat min KorvGörnas jacka, som jag typ levt i nu i 2 år. (KorvGöran är ju the place i Jakobstad, bästa grillen och kebaben i hela Österbotten.) Min jacka har varit med runt hela världenm och jag tror nog aldrig KorvGörna haft sån världs-reklam som jag gjort för dem.. Jag borde fan få en familje-kebab i månaden för all den reklam jag gjort för dem!!Jag menar, om man frågar en Australienare i dagens läge "What is KorvGörans?" där finns en liten chans han kanske faktist vet vad det är? Eller iaf har ett vagt minne att han läst KorvGörnas på en blond tjejes jacka..? Skulle aldrig hänt utan min excistens.
 
 
 
 Hur som hellst, idag när jag lallade på ute på min morgonpromenad här i Danmark,
med min KorvGörans jacka såklart, så kom en gubbe förbi cyklande.
 
Och på hans jacka stog det NAUTOR SWAN över hela ryggen. (Nautor Swan är alltså då ett segelbåtsbyggeri-företag från Jakobstad.) Jag fick en oerhört stort begär att vilja springa ikapp honom och dra honom ner från cykeln och fråga om han också är från Jakobstad eller hur fan han kan ha en Nautor jacka? Jag gjorde dock inte det.. Och jag tror inte han kan ha varit från Jakobstad eftersom han troligen skulle gjort det samma jag skulle gjort mot honom när han såg att det stog KorvGörans på min jacka. Ni vet, vi Jeppis bor måste hållas tillsammans. Men hej, hur coolt är inte det att två Jakobstadsföretags-jackor möts på en liten random stad i DANMARK.
 
 
 

Världen ÄR liten.

Out for Lunch

Jag kände mej manlig idag, så JAG bjöd min kille på lunch. 10 flickväns poäng till mej!
Jag käkade en awesome kyckling-bit med grönsaker, pluss all-you-can-eat från salladsbuffen
(YUUUUMM!!). Hur bra som hellst med sallas buffe när man kan käka sig övefull på en massa
grönt och sen ha den där obligatoriska känna-sig-tjock-som-en-gris-känslan när man 
rullar ut från restaurangen med GOTT samvete. Eller bättre samvete än att veta man mår
illa av all mat man tryckt i sig som bestått av pasta, friterade potatisar eller nått sånt skit..
 
 

New favorite

Ny favvo fitspo blogg! Tjoho, jag älskar bra fitnessbloggar!
Om ni också gör det, kika in svenska snygg-Elinors sida!
http://eebsworth.myshowroom.se/
 

Morning

Lurade med S på en morgon promenad innan brunch! Mys.
 

This is my horny face

Tjoho allt på fotograferingen igår gick super!
Älskar jobba med fotografer man får en bra kontakt med och
verkligen klickar! Ni ska få se bilder idag!
 
När jag kom hem igen kände jag mej ultra sexig, så jag tog tillfället iakt o tog min killes
mobiltelefon för att ta ett par sexy-naughty-naked-horney-girlfriend-surprise-bilder.
Vill ni veta hur dom blev? Klart ni vill.Såhär, dehär blev resultatet:
Jag tror han kommer uppskatta den, vad tror ni?

Photoshoot

Har en snabbt på, halvt oplanerad photoshoot ikväll! Ska bli skojsit. Hoppas det går fint.
 

Fitspo for Friday


Empty..?

Eeh, tomaste kylen i hela Danmark?
Om man förståss inte klara av att leva på typ 7 olika dressingar då alltså..

Bloggpriset 2012

Det närmar sig för fest, det är det årliga Bloggpriset i SvenskFinland som är på gång. Kul va? (Okej ärligttalat visste jag inte om det innan jag läste det på Carros blogg, och sen Kvackdammen, och tjaa, så jag är väl inte direkt insatt i ämnet..) De nominerade till bloggpriset har valts ut av en jury, och vi får veta vem dom tävlande är på Måndag. Spännandeeeeeee..
 
Men nu är ju frågan, VEM kommer bli nominerad? Seriöst, jag tycker dethär är ap-intressant, för ärligttalat vilka bloggar i SvenskFinland är värda att bli prisade? Tja, jag kan räckna upp en hel drös med lite mindre Finlandsvenska bloggare jag själv skulle vilja skryta på, men de är så pyttesmå så ingen annan vet direkt om hur bra dom är..? Vilket betyder dom troligen inte kommer vara bland de nominerade för årets pris. Men om man kikar på Bloggtoppen.fi topplista (som listar SvenskFinlands mest besökta bloggar), om man tar en extra titt på vilka som ligger där i toppen, så får jag erkänna utan att låta elak att jag själv inte läser många av dem? Och JAG, drottningen av dagdrivarna, läser MÅNGA bloggar. Många dåliga bloggar också. Men inte ens de toppand stor bloggarna i SvenskFinlands. Då är det ganska så förfärligt. Enough said..
 
Så just därför tycker jag det ska bli väldans intressant att få se vem juryin nominerat.

Dehär är priskategorierna:
Årets snyggaste blogg
Årets bäst skrivna blogg
Årets nykomling
Årets roligaste blogg
Årets samhällsblogg
Årets finska blogg
Årets inspiratör
Årets blogg
Årets blå fågel (Radio X3M's pris)
Juryns hedersomnämnande

Har ni någon favorit ni tror kommer vara nominerad till nån av kategorierna?
 

Movember

Förresten, glömmde ju skriva i förra inlägget att November månad betyder ju att det är Movember. Movember är ju månaden när man sparar ut sin mustach för att visa sitt stöd i prostata cancer och andra manliga sjukdomar och såå (därför dendär snygga Günther mustachen kommer synas lite överallt denhär månaden, för er som inte visste). Så såklart är ju det inkluderat i min Novmeber månads mål, att spara ut en mopppe mustach. Inte raka mitt skägg på en månad, hur ska jag klara det?! Rakar ju mustachen 2 gånger om dagen i vanliga fall så... Så om ni söker en jultomte inför den första December kan ni ju alltid kontakta mej!
 
 

New month - new goals!

Hmm det är första NOVEMBER idag! Shit vad tiden går snabbt?! Snart är mina sillisar ett år gammla, snart är det ett år sen jag träffade S, och nu är det faktist ett halvt år sen jag kom tillbaka till Norden efter mitt Australien resande. Shiiiit vad tiden går!!
 
Iaf, det är ju ny månad och nya månader är ju passande för nya mål, och del-mål med dej själv och livet. Eller hur? Så tja, vad är mitt delmål och mål inför November månad? Om nån missat så är jag ju väldigt in i dethär med TRÄÄÄÄÄNING (okej, ingen har missat det.), så logiskt nog vill jag ha ett mål som har med det att göra. Jag vill klara av att göra pull ups. Ni vet, när man lyfter upp sin egna kroppsvikt när man hänger i en stång. Jaa, så jävla svag är jag så jag inte ens klara det?! Amatör.. Det vill jag klara av!
.
 

Jag vill inte göra det för att känna mej stark (eller JO) men tänk om man faller ner för ett berg eller ett stup, och så hinner man greppa tag i dendär kvisten som växer 50 cm nedanför bergskanten (sådär som dom alltid gör i tecknade serier!). TUR tänker man då, men hej nä hur tur är det egentligen att man hänger där när man inte ens orkar lyfta upp sig själv 50 cm så man kommer upp på berget igen? Då kunde man ju lika bra ha fallit ner i avgrunden från början istället för att få falska förhoppningar..? Sen måste man hänga där tills man dör istället och vara otroligt arg på sig själv för att man är för svag för att ens rädda sitt eget liv.. DÄRFÖR är mitt mål för månaden att orka lyfta min egen kroppsvikt i pull-up. För säkerhets skull, man vet aldrig när man faller ner i ett hål liksom. Eller kanske det är för optimistiskt att tro jag klarar det på en månad, speciellt med tanke på att jag behöver skära ner lite kolhydrater inför Thailand, men framtill jul så ska jag fan vara Hulken stark och klara av det!!!

Skulle ni klara av att rädda er själva om ni hängde i en
kvist nedanför bergskanten och behövde lyfta upp er själva med bara armkraft?


Andra mål för månaden är också att vara super duper nyttig framtill 17 November när jag åker till Thailaaaand
(ska unna mej som en gris hela veckan, eller dagarna efter min fotografering där), och så ska jag börja sätta igång igen med minst en 30 minuters pw om dagen. And there will be no excuses!!!
 

I don't want it, I don't want it.. Yes I do!!

Haha, varför är Jenna Marbles så klockren i ALLA sina videor?
Jag menar denhär, How Diets Work, alltså är hon inne i mitt huvud eller nått?
Det där ÄR jag. Jag känner inte igen mej i det, det ÄR jag. Haha, klockren.

Så för er alla som inte vet hur det känns att dieta, såhär är det.
Inte överdrivet överhuvudtaget, helt totalt sanning.
 

Good Habits with OatMeal

För ett år sen skulle jag aldrig satt en sked med gröt på i munnen. Aldrig! Fy fan för gröt alltså. Pluss att det bara är gammla människor, dagisbarn och atlether som äter gröt. Och jag tror jag skapade nån gröt-trauma från min barndom där vi käkade gröt på dagis, och det värsta som fanns.
Och, ärligttalat, set ser ju inte ens det minsta lilla aptitligt ut.


 
Jag vet inte hur jag fick mej själv att pröva på det igen. Men på något konstigt sätt så blev det för 9 månader sen till en god vana, att äta en portion gröt till frukost. Och bra vanor håller i sig, och människan är ett vane djur, och i dagens läge skulle jag aldrig kunna tänka mej vara utan min kära gröt till frukost. Bästa vanan någonsin!

Fast, jag äter alltid min havregrynsgröt med stora havreflingor.
Det finns ju små också, och jag prövade dem häromdagen och fy fan, det är nog dom som
skapat min gröttrauma från tidigare. Fast små havregrynsflingor är ju exakt samma som stora..
Fast.. I dont know, något är det som inte gör att de smakar samma.. Konsistensen kanske..?
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar