New month - new goals to become a bit better & better

Imorgon är det första maj! Alltså ingen panik nu men, NU är det faktist inte länge kvar till sommaren.. Har ni er sista äta-vad-ni-vill-dag idag och kör maj månad totally clean, vit och hälsosam? Eller kör ni igång med ett nytt träningsprogram? Eller bara sätter igång med nya mål? Eller bara fortsätter i samma stil? Eller bäst av allt, träna och get ready mentalt för sommarns lättklädda dagar genom att träna upp att känna dej bekväm och älska din kropp som den är just nu idag, imorgon, eller nästa vecka. ELLER börjar PARTYSEASON nu och festerna och grillarna är igång!?
 
 

Jag har själv inga speciella mål för maj starten. Kanske rensa till lite i kosten så jag får till dendär sommar kroppen jag vill ha innan bikini säsongen sätter igång. Fast att rensa i kosten säger jag i och för sig varje månad. Som tur har jag rätt hälsosamma vanor så det är inte direkt något som behövs akut förändras, men alltid kan man bli bättre. Btw, honungs-rehaben har gått sjukt bra och jag har varit utan honung i 15 jävla dagar! KUNG, trodde själv aldrig jag skulle klara det! Beviset att jag kan göra vad som hellst bara jag vill (jepp, socker-beroende är fan inte lätt). Behöver någon ny utmaning inför maj nu, bara för att bevisa mej själv hur bra jag är. Liksom bara påminna mej om det. Kanske jag borde satsa på att börja göra pw VARJE morgon igen? Eller äta mera grönt och mindre kolisar? Kanske börja säga hej till åtminstone en främling  om dagen? Kanske börja hålla bättre ordning runt mej? Kanske sitta ner och göra en lista på saker jag vill i livet? Kanske sluta göra upp ursäkter för mej själv, gällande allt? Vad som hellst! Så länge det är ett mål som gör mej, eller som får mej själv att känna mej lite bättre. Just so I can be the best version of myself.
 

Latissimus Dorsi

 
Det är ALDRIG så tomt i gymmets omklädningsrum att jag vågar
pinsamma mej och ta ego pics! ALDRIG! Måste såklart fira
detta ögonblick med ego pics. Såklart.

That feeling, that's what I love

Yej, fick äran, än en gång, att få vara med på bilder i GTi-Magazine. Hur många gånger börjar det vara nu..? Alla senaste numren sen September, typ? Inte riktigt men nästan! Mm, I just lovin it. Fatta hur nice det är att se sig själv i en tidning? Obeskrivligt bra.
 

Kuntosali ja Solarium Tukholmassa


Som sagt, min finska suger (haha jag klarade ju för fan inte ens stava till punaInen i ett inlägg här om dagen? Såklart jag vet att det heter punainen och inte punanen.) men såhär pass mycket finska som i denhär serien så fattar nog till och med en svensk. Eller?
 

Sexy at Home

Jag har suttit hemma halva dagen nu för att någon el-kille skulle komma förbi och mäta strömmen så jag behövde vara hemma och ta emot honom. Som tur var han inte direkt prat glad så jag behövde inte oroa mej över någon pinsam dansk-svensk-geggamoja komunications missförstånd. Nu ska jag dra på mej något fräshare och sticka in till stan.
 

Haha men omfg, hur snyggt att bara texten SEXY (Sexy by Sweden)
syns på bilderna när jag är typ den ultimata motsatsen. Ohyeah baby.
Men som sagt, bloggen måste ju hållas realistisk.

Valborg

Aja är det Valborg IDAG? Jag trodde det var imorgon, på första maj? Hmm äsch då, nu har jag ju halvis missa det. Har inte ens någon ballong.. Va fan.. Jag vet inte om man firar Vappen i Danmark? De firar typ hela tiden för det minsta lilla, men Valborg tror jag de missat? Enligt Wikipedia så firar TILL OCH MED Estland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland Valborg!!! What's up with Denmark? Mjöd och struvor har jag då inte sett.. ELLER BALLONGER. Hur jävla mycket är det begärt egentligen? En ballong för att fira in mitten-av-våren (eller, alltså, vafö firar man Valborg egentligen?).
 
 


Undra om jag kan lura med Simon på fösta maj lindo imorgon då istället?
Utan mjöd och struvor och ballonger och serpentiner och sånt kul..
Men bara för att få känna mej som en utlänning och göra mina
kära Finska traditioner i ett annat land.

31 Days until Summer


Right NowNere i soffan med säsong 4 framför oss, ohyeah! Blir inte bättre än så en måndagskväll.

Dessert after WorkoutSom sagt så Buzzadorar jag för Maxims tränings produkter där jag fått pröva på deras Recovery Bars, Energy Bars, After Training Bars, Recovery Shakes och lite sånt smått och gott.
 
Jag har tidigare sagt att nästan alla är sprängfyllda med socker och inte bra för mej just nu (fast jag har smakat en bit av de flesta och de alla ÄR drömgoda), men denhär After Training Baren är mycket lägre i sockret än de andra barerna så den kan unnas bra utan dåligt samvete. 
 
Den är också fylld med mycket mera protein än de
andra så den passar perfekt efter en tuff träning, och den smakar super!

Firday: Foodorgasm, Tea-Bagging, Basement, Maya & Svendborg

Jo förresten, hur gick det med Pessis utgång och fotografering på Fredag?
 
Jo det gick fin fint! Vi fick de bilderna vi ville ha och sen korkade vi igång med alkoholen. Blev bjuden hela kvällen (aaaaaw, hur lyxigt och snäll vän har man inte?), och inte bara på ett x-antal drinkar utan också på 5 rätters middag på Restaurant 5. Som fortsättningsvis gör den bästa maten jag någonsin ätit. Denna kväll blev vi bortskämda med 3 förrätter, och en av dem var det ABSOLUT bästa jag någonsin ätit. Det är vad som kallas matorgasm och smaklökarna total exploderade. Det var någon kräft-soppa med äppelbitar och MMMMM. Nä jag vet inte egentligen vad det var men sjukt gott!! Sen huvudrätten fick jag in porkchop, och till efterätt en mix av äppel-glass-lakrits. Intressant va? Och popsuger!! Vet ni vad popsugar e? Detdär som man käkade när man var liten. Detdär pulvret man doppade en slickepinne i och så bara popopopopopop i munnen! Minns ni? Haha, så himmla kul. Sen drack vi upp och begav oss ut i Svendborgs nattliv. Och vi hade helt klart valt fel dag för att introducera Svendborgs vilda nattliv för mej eftersom det var helt helt helt dött. Fredagen var helgdag, så alla hade varit lediga under dagen och var ute och firade på Torsdag. Så hela stan hade hangover och ingen var ute. Men vad spelar det för roll så länge man har gott umgänge att prata med. Så vi stannade faktist ute tills de stängde runt 5 tiden. Och ja, det är helt klart ett bra bevis på att det var en super natt!

Kvällens outfits

No B-Day Presents for my BF

Min pojkvän fyller år om en vecka - och jag har ingen
jävla aning om vad jag ska ge honom!!!!
 

Ärligttalat tror jag att jag inte tänker ge honom nånting, bara för att han inte kan säga vad han önskar sig (jo, han säger "you", "nothing", eller en Tommy Hilfiger klocka jag inte har råd att ge honom, och som inte ens ser bra ut?). En Daimtårta har han också önskat sig, så det är allt han kommer få av mej. Jag är redan helt frustrerat sönder stressad på att söka efter klockor och presenter över hela nätet, så jag vill inte ens ge honom nånting!!! Pluss att han är en jävla tönt, så allt ska vara märkes så det är liksom ingen vits att köpa honom några kläder som inte är märkta Lyle & Scott. Och jag tänker inte betala 100 euro för en helt vanlig enfärgad sweaters, varken till mej själv eller någon annan. SÅ DE SÅ.


Pluss att han fick en super julklapp (romantisk weekend kryssning till England, super),
så jag liksom ligger i toppen på snäll-flickvän-med-super-presenter, så jag kan bra 
skaffa några minus poäng genom att inte ge honom någon födelsedagspresent. Visst?
 Eller, om ni har det ultimata presenten för en pojkvän, TELL ME. Så ska han få det.

Don't wait - Do it.

"Hej! Kommer kanske en lite konstig och dåligt formulerade fråga här nu. Men jag undrar varifrån du får ditt mod ifrån? Hur vågade du ta steget "ut i världen" och liksom tro på dig själv och börja leva dina drömmar? Är ju själv en finlandssvensk, lever ute i ingenstans (och även om jag gillar det, så finns det ju drömmar om resten av världen också) och jag är ganska trött på dethär stället. Har redan små planer om vad jag ska göra efter skolan: resa. Men jag har inte riktigt modet att göra det. Har du några tips eller bara något uppmuntrande? Tack för att du inspirerar andra att göra sin sak i livet :)"

Hej där! Hur bra fråga är inte dethär? Egentligen. Faktist jätte bra. För jag vill också ha svaret på detdär. Pessi, hur vad och bara HUR?! Var kom detdär modet ifrån från att resa iväg? Okej mod och mod, måste man vara modig för att sticka iväg? Kanske man bara måste nått en punkt? I dumhet eller i trötthet. För det är väl inte bara så enkelt som att ge sig iväg? Jo, det är ju det. Men man gör det så svårt, för man tänker för mycket. Vid det laget jag stack iväg till Nya Zeeland 2011 hade jag nog inte stor självkännsla eller självförtroende. Men jag gjorde det endå. Somehow. Samma sak när jag bestämmde mej för att jag vill bli modell. Jag trodde inte på mej själv alls i början, men jag vågade endå på något sätt..

Denhär veckan är det ett år sen jag kom hem från resan jag började i Januari 2011. Januari 2011 - Maj 2012. På senaste tid har jag dagligen funderat på vad håller jag på med. Är det dethär jag vill? Att vara bosatt i Danmark, pendla mellan Finland och Danmark, inte resa och uppleva nya platser och människor. Om jag vill vara tillsammans med min kille måste jag vara kvar i Danmark ett år till, tills han är klar med sin utbildning - sen är världen vår. Jag har svårt att se mej själv in i framtiden, jag lever för dagen och nuet. Därför har jag såna jävla problem med att kunna var nöjd med hur jag har det nu. Jag vill ju ut, bort igen, resa NU. Inte om ett år. Men jag vill ju också vara med han. Jag har drömmar om vad jag vill göra, var jag vill göra och vad jag vill se. Och det är sånt jag vill göra NU, inte om ett år, om två, eller aldrig.

Men jag tror att om man väntar på att modet för att göra saker ska komma, så kommer det aldrig komma eller komma aldeles för sent. Det är väl överlag en regel som gäller det mesta i livet: - JUST DO IT. Om du ens har en tanke på något du vill göra - Just Do It. Tänk inte på "men tänk om.." "men vad.." "hur.." "men.." NEJ. Om det är något du verkligen vill, gör det då bara. Ta chansen och just do it. Det "värsta", eller konsekvenserna som kan hända, är att du lärde dej något av det. Och det är inget dåligt med det. Just do it. Boka en resa och bara gör det. Tänk inte. Om det är vad du vill, do it.

Och om man är rädd för att vara ensam, som jag kanske är, så är det väl det dummaste man kan vara rädd för. Vi är biljoner människor på jorden. Du är aldrig ensam om du inte väljer att känna dej ensam. Klart det är roligare att uppleva en resa tillsammans med någon, men vem säger att det är någon du känner från förr eller någon gammal vän. Varje ny människa du ser, på gatan, i affären i livet, är en potentiell ny vän - OM DU SÅ VILL.  
 

"People wait all week for friday all year for summer all life for happiness" - är det inte sorligt? Vi väntar hela livet på saker. Varför gör vi inte bara det bästa av måndag, det bästa av vintern, och varje dag till en lycklig dag. Och vi gör det vi vill IDAG, varje dag. Vi bestämmer själva hur våra liv ser ut. Gör det bästa med vad du har och lev så som du önskar du levde. För du är den enda som can make it happen.


Rörigaste blogg inlägget på pezsi.com på en stund, men vad jag försöker säga till lilla fröken med sin fråga är att bara gör det. Bestämm dej för att göra det, det är ju vad du vill. Tänk inte, just do it. Och låt ingen hålla dej tillbaka.

32 Days until Summer


Hello Monday


BBQ Season Start!

Tjoho, grill säsongen har nu offeciellt startat i sambo hushållet Edström-Kvistgaard!!
Inleder med en maffig stek, grillade grönsaker, stekta räkor, sallad och whiskey-sås.
Yummyyyyy! Har nån av er också smygstartat grill säsongen? Eeh vadå beef & boobs...

Last workout for the week

Men kom igen, när ska jag få nåra ben muskler som SYNS?! Grow babys, grow.

Oblivion Movie

 
Så, igår bjöd min fine pojkvän mej på bio istan.
Bara för att jag bjöd honom på basketball, för att jag är så manlig. Vi hade en del filmer att välja på men vi bestämde oss för scificition filmen Olbivion med Tom Cruise i huvudrollen. Inte för att vi är världens största scifi fans, men det är väl okej, och speciellt att se på bio med alla effekter and so on.

Och filmen var faktist över förväntat bra! Faktist riktigt bra. Så om ni ens har en liten gen i er som gillar lite övernaturliga filmer, där ni själva behöver fundera och tänka lite, så tycker jag den absolut är sevärd! Och såklart på bio duken.

 
 
 
 Jag ger den 4 av 5 bacon på Pessi's bacon skala, Simon ger den 4½.
Och IMDb ger den 7.2 stjärnor (fast kom ihåg, bacon är bättre än stjärnor.)

Saturday Movie

Aja bra uppdatering här idag.. Har det nått att göra med gårdagens utekväll och
hemkomst vid kl 05 ? Jo kanske. Fast nu är det lördagsbio, så blogg uppdatering i morgon!

Fun Facts about Pessi

Här slår jag till på stort och gör en visste ni lista om mej.
Så kanske ni får kännslan av att ni känner mej lite bättre?
Eller övertygelsen och bekräftelsen om att jag är sjukt konstig.

1. Jag har simmat med tonfisk. Haha alltså ja, de som inte har råd att betala en förmögenhet för att simma med vithajar i Australien har chansen att dyka ner i en havsbasäng med tonfiskar. Största firren där vägde lika mycket som mej, så det är faktist lite scary endå..
 

2. Jag föddes med svart hår. Vem kunde tro det?

3. Fast jag är tvätt äkta blondi, t.ex. när jag jobbade på pubben hemma i Finland (okej det var mega stressigt och jag fattar inte finska!!) så kom en kund och beställde drinken "PUNANEN L&M" så jag bara okeeeej, och sprang över till bar managern och sa "Ron hjälp, va kommer i en Punanen L&M?!?!?". Eeeh jaa gissa hur smart jag kände mej när han sa att det är ju en cigarett sort..... HAHA


4. Jag vill säsongsjobba en sommar på någon turistort
i Europa innan jag e för gammal för sånt

5. Jag har kännslan "om jag dör imorgon - kan jag dö happy",
jag är glad med vad jag hunnit göra med mitt liv hittills.

6. Jag kan inte längre dricka alkohol utan att få överdrivet mycket minnesluckor.

7. Jag har blivit jagad av ett jävla stort vildsvin i Australien

8. Jag har plaskat i samma vatten bott (eller okej, fors?) som Golumn
fångar fisk i Sagan om Ringen
 

9. Jag har aldrig rökt en ren cigarett. Aldrig! Sjukt va?
Speciellt med tanke på hur mycket jag festat.

10. Jag älskar att blogga (dah?) och vet inte vad jag skulle
göra utan den för att få ut min kreativitet.

11. Innan jag reste iväg på långresa så var jag lärd den dummaste grejen någonsin "Tala/lita aldrig på främlingar, DET ÄR FARLIGT". Fair enough att man kanske inte ska gå och lita blint på var och varannan, men utan att våga öppna upp till random människor - hur ska man då få vänner?! Tack var det var jag överdrivet skepptisk till de flesta nya och höll tillbaks jätte mycket i början av min rese tid. Men så länge man har bundförnuft ska man visst våga prata med okända!

12. Min största rädsla är att bli psykiskt sjuk. Typ att jag får hallunisationer och hör/ser saker ingen annan ser. Fy fan. Jag menar, hur förklarar man att det står en rosa gris med blå prickar i köket som ingen annan ser? Ja tja, därför jag inte knarkar. 
 

13. Jag tror på Gud. Och på utomjordingar och unicorns.

14. När jag var liten och skulle bli stor så sa jag att jag ville bli.. jag vet inte? Jag frågade mamma och hon sa jag aldrig riktigt hade något specifikt jag ville bli. Ridskolelärare eller veterinär möjligtvis, men ingen direkt dröm.

15. Om man vill överraska mej med en present så är det ju som sagt Mumin muggar som är mitt senaste sammlings intresse, men jag sammlar och använder också vardagsarmbandet Nomination som man kan sammla smyckes bitar till. 

16. Jag hatar att duscha. Eller nej inte hatar, men jag ogillar. Bara för dendär kännslan när man kommer ut ur den varma sköna duschen och det är iiiiiis-kallt utanför. Hatar det.

17. Jag har aldrig rakat armarna och jag tackar Gudarna (och mamma) för att jag aldrig fick för mej att man ska röra sin behåring på armarna. För det blir 20 gånger värre efter en gångs rakning.

18. Jag vill ha en får farm när jag blir gammal. Med lamor,
massa lamor. Visste ni lamor är bra för får?
 

19. Jag hatar trosor. Enda gången jag använder trosor är när jag rider.

20. Om jag dricker för mycket vatten på en gång känner jag mej yr och dåsig. Är det normalt?

Boobs & Plans for the Night

Jag fick en kommentar om att det varit lite för lite boobis bilder på bloggen på senaste tid..? Eeeh men har du helt missat att jag har en Facebook page med ett paaar stycken boobis bilder? Ja men okej, ni kanske gillar sånthär istället, och såklart jag vill hålla mina läsare glada, så här vassågoou!
 


Ikväll blir det utgång! Hade ett jävligt nice träningspass idag (förutom att jag blev uppehållen mitt i det av en kille - fast det är okej, jag vill ju ha nya vänner så! Fast jag vill ju ha pumpade muskler också..) så har lite ångest att äta och dricka bort det ikväll, men äh. Det är ju inte så jag super varje helg? Iaf, kvällen kommer börja med förfest aka photo shoot (okej, just for the record - jag är pro och dricker inte när jag jobbar, men eftersom fotografen och MUA:n är en god vän till mej så blir det kanske nått glas där när vi är klara och innan vi går ut), sen middagsbjudning nere på Restaurant 5 (ni vet, mitt absoluta favvo place med världens godaste mat?) och sen är planen att jag ska klara mej ut till en klubb och pröva på Svendborgs nattliv (förra försöket för nån månad sen slutade med att jag inte kunde gå innan vi hann fram till den första klubben, var jag såklart inte klarade att ta mej in till heller). Så, får se hur denhär kvällen slutar!
 

Gonorrheaaaa! - I'm a motherfucker Gentleman

 
Får man säga att PSY Gentleman sång är catchy och rätt bra..?
Jag bojkottade den, så som jag gjorde med Gangnam Style, jag visste att den
fanns där ute på internet men jag vägrade klicka och lyssna på den fast
alla postade den på Facebook 24/7..
 
 
Men så tränade vi nere i Crossfit salen på gymmet här om dagen och där spelar folk jätte hög musik och bara dunkdunk i högtalarna, så där var det nån kille som hade igång denhär sången. Och ja bara "hmmmm, denhär hade ju en skön bit. Vänta va sjunger han? Aaaha det måste vara PSY's nya låt, åhnej..".
 
 


Undra om han sjunger vad-han-nu-sjunger detdär ordet som låter som GONORRHEAAAA med flit? Bara för att det är rätt humor att enda orden man uppfattar i hela sången är Gentleman, ett svärord och en könssjukdom? Eller är det bara jag som har sjuk fantasi? Jag tror han sjunger MARIA egentligen men.. Men om man tänker på det, så låter det faktist som att han säger Gonnorrhea.

Shoot for the Stars


Lovely Chocolate Protein Bars for the ones with Selfcontrol

 
När jag var hemma i Finland så delade en kompis hjärtligt med sig av ett recept på hemmagjorda protein barer hon hittade på Styrkelabbet. Vad kul, tänkte jag. Jag som älskar att baka och speciellt nyttigheter! Och såå  snällt av henne att tipsa mej om receptet, tänkte jag! Fast alltså nää, nu efter att jag bakat dem så förstår jag att SÅ snäll var hon endå inte.. Hon hade någon baktanke med det hela.. Hon försöker få mej TJOCK! För seriöst dehär barerna är sjukt jävla goda. Jag bakade dem igår kväll och idag har jag sprungit in och ut ur kylskåpet hela dagen för att gnaga på en eller två, eller tre eller fyra eller alla.. Och eeh, nu är det TVÅ kvar. Av 10!! Och det är inte så lite saker i dessa barer, de är väldans maffiga! Men aja, bästa sättet att få ner 200 protein pulver på iaf..
 
 

Så, jag ger er receptet här. Men JAG VARNAR ER, om ni inte har nån självdiciplin
(eller en pojkvän som är hemma och kan äta åtminstone hälften av dem) - GÖR DEM INTE!!


.

Hemmagjorda proteinbars (10 stycken)

200 g proteinpulver 
100 g havregryn
Ca 1 dl mjölk (det går även bra med vatten)
50 g jordnötssmör
50 g honung
30 g kakao
+30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)
 

Jag använde StarNutritions Gourmet Pro med smaken av Mint-Choklad, men funkar med vilken smak som hellst på proteinpulvret. Nästa gång jag köper hem nått från Fitnessguru ska jag klicka med en Chocklad-Hasselnöt pulver - dehär baren kommer bli dröm-goda med det! Sen skippade jag honungen helt, bara lag ner lite extra jordnöttsmör.

 

Så här gör du:

1. Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret och honungen i en stor skål.

2. Tillsätt lite mjölk i taget och rör om med händerna tills smeten

har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård).

3. Bred ut smeten på en bricka täckt av bakplåtspapper.

Smält chokladen och bred den över smeten.

4. Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och

skär den sedan i lagom stora bars.

 

 

Svendborg Rabbit

Ja, så igår stog det "vilodag - 30 minuter valfritt cardio" på mitt träningsschema. Det betyder att jag och min kille inte gick i vanlig ordning till gymmet runt 6-7 tiden och kom hem runt 8 tiden för att göra mat och sen dö i soffan halv 10. Och istället för att bara dö i soffan hela kvällen på en träningsfri dag så gick vi iväg 3.5 km till idrottshallen för att kolla Basketball. Vi kunde ha gått på bio och betalat samma för att se en film, men vi gillar att göra lite annorlunda saker. Bio kör vi på ihelg istället.

Iaf, hemma laget Svendborg Rabbit förlorade. Det andra laget spelade faktist mycket bättre (eeh för att jag fattar basket?) så de var värda vinsten endå. Men vi hade en kul, annorlunda och väl spenderad kväll! Och fast det regnade när vi gick hem så var humöret på topp endå (ni vet såntdär sommar regn, varmt i luften och svalkande regn.. Bara skönt att gå i).
 


Nää vi hade super bra platser, vi ville bara förbränna kalorier,
därför vi stog under hela matchen.. Eller?!

Basketball Championship

Stans lokala basketball lag, Svendborg Rabitt, spelar i dansk mästerskaps finalen här i stan ikväll. Inte för att vi direkt bryr oss överdrivet i basket, men måste ju stöda byn lite, eller hur? Pluss att vi aldrig sett ett live basketball game, och det är ju ett have to. Riktigt action laddat!

Girls Night out vs. In

Jag läste nyss en rätt intressant artikel på Ladbrokes om vad som är den
bästa tjejkvällen - den ute på stan med favo tjejerna, eller att sammla dem
alla hemma och ha en chillkväll tillsammans.

I denhär undersökningen så hade de snackat med 2 000 Engelska tjejer, och 70% av dem sa att de hellre har en hemma kväll med tjejerna än drog ut på stan! Orsakerna till deras val var bland annat att en kväll på stan blir oftast rätt dyra, man behöver köa en hel del både för att komma in på klubbar och för att beställa drinkar. Okay fair enough men, alltså..? Tjejerna i undersökningen tyckte att det är mycket roligare att sitta hemma och skratta och skvallra med tjejerna istället för att gå ut. Men vänta nu lite, jag förstår inte..? Jag trodde undersöknings siffran skulle vara omvänd? Är inte det mycket roligare att sammla tjejgänget, lägga på sig partysminket, flirt mode ON, dansa, festa, träffa folk och gå ut för att göra stan osäker?! Visst, en tjejkväll hemma hos nån kan vara MINST lika kul! Det kanske beror lite på syftet med kvällen och humöret och så..? Men endå..? Jag trodde en utekväll föll fler tjejer i smaken, sådär generellt? Vad är det med de brittiska brudarna? Trodde ju det var de som var grymt sugna på att festa.. Eller är undersökningen gjord på ladys runt 35 års åldern?


Vad tycker ni? Eftersom jag försöker hålla mej från alkoholen rätt mycket så måste jag säga att jag gillar både hemmakvällar och utekvällar med vänner. Men endå, jag föredrar att gå ut på middag med tjejerna, eller varför inte förfesta hamma hos nån, kanske sen hänga på en pub efteråt för att träffa och se lite folk, och sen varför inte gå till klubben och härja, onyktert som nyktert? Jo va fan, jag är ju 21 år gammal! En utekväll är absolut roligare än en hemmakväll! Och om jag bestämmde mej för att ha alkohol, jo visst skulle jag mycket hellre gå ut på stan med vännerna än sitta hemma en helkväll med en flaska rött?
 
 
Vad föredrar ni? Är ni OUT or IN tjejer när det kommer till en tjejkväll?
Släng in en kommentar så får jag se hur många partypinglor vs mystjejer jag har här!
 

Remember the Water!


Oats & Jam

 
Jag käkar alltid gröt på mornarna. Men jag kan inte bara äta det just like that. Alldels för konstig konsistens och smak och uäk. Måste vara nån trauma från dagis när de tvingade i en gröt? Så jag måste alltid smaksätta den med något lagom sött. Jag brukade klicka på bär och honung som blir jätte gott! Men bär är rätt så dyra och jag är ju på rehab från mitt honungsberoende, så det funkar inte just nu.. Sylt brukar jag använda, men ni vet väl att sylt är sjukt onyttigt? Vanligen är en syltburk typ 40-50% bär och 60-50% tillsatt socker! Typ inte så jätte nyttigt att klicka där ut på gröten..
 

Men jag hittade en Aprikos sylt som är gjort på 100 gram frukt
per 100 gram av sylt, alltså inget tillsatt socker alls! Riktigt söt och god
och perfekt för samvetet och.

Quad Day

Puhu, veckans första ben pass gick sååå mycket bättre än förra veckans! Jag har ju satt igång med ett träningsschema min PT fixat till mej och idag kom tekniken och rytmen in så mycket bättre än förra veckan när jag startade med schemat. Till och med övningen 'front squat', som jag bara ville gråta av frustration förra veckan för att jag inte fick in tekniken på den överhuvudtaget, gick riktigt fint idag! Döda benen så jävla nice idag. Sån adrenalin kick när det går bra!!
  
Post workout meal ala nytto pizza - fullkornswrap med en burk tonfisk, rödlök,
paprika, tomatsås, massa vitlök och oregano, och så lite låg fett mozzarella ost. Gott.

Your Posture says So much

Vet ni hur viktig er hållning är?!?! Alltså hur ni står och går och bara lever! Hur ni visar er själva. Inte bara för kroppens välmående utan för er utstrålning. Om ni vill vara snyggaste tjejen på stället, kom ihåg att ni har ett osynligt blingblingbling diamanthalsband framme på bröstkorgen (hehe, dethär tipset är direkt taget från min härliga ridskolelärare som alltid säger så när hon påminner om hållningen uppe på hästryggen!) som du vill visa åt alla. Upp med hakan, ut med bröstkorgen och in med magen. Hållningen är ALLT om du vill uttstråla någon som hellst självsäkerhet, snygghet, sexig, ledarskap, jaa vad som hellst!
 

Jag menar, vad fan är dethär?!?! Vad gör ni på rödamattan?!
 

Aaah, så ska de se ut!
 
 
 
 
 
Jag själv är rätt dålig på det. Eller, nej, jag har min grund hållning som är rätt okej, men den borde vara starkare och självsäkrare. Fast, det beror ju på situation också, om jag t.ex. går till ett nytt gym helt utan smink där jag inte känner någon så sjunker jag lätt ihop, men om jag går till en nattklubb med snyggaste klänningen och party makeupen är ju hållningen bravissimo. Jag brukar tänka PROUD AS A HORSE när jag vill komma ihåg det, har till och med funderat på att behöva skriva det i handen bara för att påminna mej om det 24/7 innan det sitter och kommer automatiskt.
 
 
Men jag har hittat ett annat sätt att påminna mej själv om det! Varje gång jag ser en osäker tjej, en tjej som lite fallit ihop i sin hållning och bara inte vill synnas (aaaaalltså, typ var och varannan tjej mellan 12-20 år)  - DÅ tänker jag först "åjnej stackars brud.. hon kunde ju vara så snygg om hon bara inte.." fast sen inser jag ju "AJA HÅLLNINGEN! Sådär är det ju inte hur jag vill se ut" och så slår jag till med hakanupp - brösten ut - mage in hållningen och tadaa, snygghets nivå instant höjs 5 steg.


 

In the May Issue of M! Magazine

Jag dampp ner i postlådan idag. Ser ni mej?
 

Jaja fast det är en dvärg bild och man nu kanske inte direkt ser att det är jag...
Men det är jag iaf! TJOHO JAG ÄR MED I EN TIDNING, FRAM MED CHAMPAGNEN
HÄR SKA FIRAS!
 
Eller nä okej men..
 

Det är ett urklipp från det senaste nummret av tidningen M! som marknadsför sin egna tävling Forsidejagten, dendär modell tävlingen jag gnäller om att ni ska rösta på mej. På bilden står det att finalisterna är nu utvalda och röstningen är över, men på hemsidan står det att man kan rösta framtills den 19:onde maj och då utsees de 5 finalisterna med flest röster. Hur många brudar är på denhär tidnings annonsen? 11? Och vad är det för datum? 24 April? Så jag liksom fattar inte riktigt om 11 finalister plötsligt redan nu är utvalda (okay, honestly, så tror jag att finalisterna har varit utvalda sen dag 1) eller om röstningen för de 5 brudar med flest röster fortfarande är igång? Hmm, danskar..
 
 
Men försäkerhetsskull kan ni ju alltid forsätta slänga in en daglig röst på mej, tack! http://mmm.dk/contests/125
 

Fitspo and Inspo Blogger

Går ni igång på fitspo och hälso/tränings/mat-inspo bloggar
lika mycket som jag gör så måste ni kika in några av mina  favoriter!
 

FitnessFoodForLife.blogg.se
- eller SamsFood1 på Instgram med
en massa härliga hälsorecept, yummyyyy

Miss KrookS
- en träningstokig liten snygging från Österbotten
som delar med sig av sin vardag och nyttiga recept

Alexandra Bring
- snyggaste tjejen i Sverige.
Kolla hennes blogg så fattar ni vad jag menar.

Elin
- Finska bodyfitness tjejen som stiger upp på EM
scenen om en vecka. Håller vi alla tummarna för henne?

Eebsworth
- jordnöstssmörs knarkande svensk brud med
världens bästa (ja, enligt mej så ska vi säga sämsta?) humor

Ida
- duktig liten tjej från hemtrakterna som låter oss följa hennes resa
genom det 6 månaders stentuffa programet AxonBeach,
utan att fuska och utan att ge upp.

Svettlukt
- Bea som äter som en häst (5000-6000kcal om dagen)
och tränar Thaiboxning har en massa super tips hon delar
med sig, både för viktnedgång och uppgång.

Tvillingsystrarna CamillaMillas & RaraSara
- fittaste blondinerna i Österbotten som ger sig
upp på BikiniFitness scenen med sina första tävlingar i höst.

Sabina
- energisk, positivt hälsosam vardagsblogg
med en massa inslag av träning och mat

FitOona
- om ni fattar finska, så kommer ni älska hennes blogg,
även fast den inte är så up-to-date. Eller följ henne mer
aktivt på Facebook - Oona Tolppanen.
 

Jaa eh ser vi någon röd tröd i denna tränings blogg lista? Jo, att alla brudarna är
dö snygga. Jag älskar läsa (nej jag gillar inte att säga att jag läser bloggar,
jag internetstalkar personer. För det är ju vad jag gör!!!) snygga brudars bloggar.

1h sunny morning walk

Okej fattar ni nu varför jag redan har sommar feelis här i Danmark?

What's holding you back?


Why do you use the Elevator?!

Gymmet jag går till ligger på 6 våningen.
Det betyder det är runt 60 trappsteg till toppen. Det är sådär lagom mycket. De har såklart också en hiss där, och jag kan inte undgå att se hur många som använder den! Och jag kan inte undgå att skrika inombords VARFÖR?!?!?! Först och främst kommer jag snabbare till toppen än personen som först ska vänta på att hissen ska åka ner och plocka upp dem och sen ta dem till toppen. Så att det är snabbare funkar inte som ursäkt. OCH att du är LAT funkar inte heller som nån ursäkt?! Du är på GYMMET, du har tagit dej hela vägen dit och du borde vara motiverad och redo att ge järnet och inte börja med att ta HISSEN?! Kom igen nu!
 
Fair enough om du kommer in snubblande på kryckor till gymmet och måste ta hissen upp. Men utan en stukad fot borde du ju klara av att gå domdär trappstegen! Jag vill höra ursäkterna till varför de tar hissen. För visst är det så, att man tar hissen bara för att man är lat. Okej det där lät ju förfärligt och alla tycker jag är oförskämd som häver ur mej sånt?! Så låt oss använda ordet bekväm. Man tar hissen för att vara bekväm. För, varför behövs det ens en hiss när det finns trappor? Jo för leveranser och heavy shit, men du är ju född med ben eller hur? Du behöver inte nån jävla hiss för att ta dej upp till 6 våningen! Inte ens vingar!! 
 

Liksom att komma i form funkar inte halvhjärtat. Om det är gym kundernas inställningen till några trappsteg, vad har de då när de väl är på gymmet?! Nu kanske de inte vill komma i form eller förbränna lite extra kalorier eller så, de kanske bara tränar för det roliga av det ,eller för hälsans och hjärtats skull. Men endå.. För hälsans och hjärtats skull, gör det till en vana att ta trapporna! Och lite för världens och elektrisitetens skull också..
 

Jag tar ALLTID trapporna. Var som hellst. Fast jag reser och har en 10kg mini kappsäck tar jag trapporna!! Fast jag har high heelsen på tar jag trapporn. Jag tänker inte ens på att ta hissen eller rulltrappan. Och jag kommer alltid samtidigt till toppen, om inte snabbare, än de som tar rulltrappan brevid mej. Även med handbagage.
 


Vi bor på 3dje våningen i vårt lägenhetskomplex, vilket är topp våningen här, och enda gångerna jag har använt hissen här när jag var stupfull medvetslös och S bärde mej in i den, och när vi varit och shoppat på IKEA. Jag har sett folk ta den dagligen, jag undrar bara VARFÖR? Det går som sagt inte snabbare..

Fast jag gillar alla dessa elevator-pranks som finns runtpå Youtube.. För det är väl för att skrämma livet av folk så de aldrig våga åka hiss igen och kommer ta trapporna för resten av livet? Eller? Fy fan, jag får obehag av hissar bara från att se dehär videorna..
Inte roligt alls!!
 
.
 

Less then a month now!

Mindre än en månad kvar av röstningen av M! Forsidejagten 2013!
Så rösta rösta rösta, varje dag, så kanske jag har turen att komma i top 5?
Hur coolt vore inte det? It's all up to you sweeties.
Släng in er 10 sekunders röst HÄR! Taack<3


Lets get that summer feeling!

Jordgubbar är ju fan godis, namnamnma! Nu har offeciellt Pessis jordgubbssäsong börjat. Fast spanskt importerade jordgubbar smakar ju inget som Finska riktiga färska jordgubbar från mammas trädgård.. Fast dethär duger väl för nu. För jag har liksom mega sommar feeling! Ni har ingen aning om hur härligt varmt det är här i Danmark redan nu i April!! Så såklart jordgubbarna ska fram!
 
 

Och ja, sådär på tal om att jordgubbarna ska fram. Snart är det ju säsong för mina egna jordgubbar/osthamburgare/meloner att få börja komma ut på lite sommar grönbete i solen!
If you know what I meeeeean. Höhö.

My Moomin Mug Collection

Okej alla ni som nångång vill göra mej super glad (jag har btw födelsedag snart, hrm hrm!) så memorisera dehär bilderna av MIN MUMIN KOPP SAMLING! Aaaw I'm so in love with them. Och samlingen växer och växer! Efter att jag varit hemma i Finland så har samlingen nu växt med 4 nya muggar! Två från mamma (de två nya muggarna som lanserades i April, som är så sööta!) och så två från min pojkvän (en som han sa jag kunde köpa med hans kreditkort i Finland, och sen så överaskade han mej med en ny han själv köpt åt mej här i Danmark!). Aaaaaw. Vilken färg kommer bli nästa? Kanske en i röd?
 

Synd att jag inte har en massa vänner här i Dk som jag kunde
bjuda över och tvinga ha en te bjudnings orgie med mej..?

Ever thought about why I'm so fcking weird? This is why


Not sure if I'm fat, stupid & ugly or just monday suckiness sinking in

 
Here we go, när alla trodde att Pessi är assnygg så måste vi bara bevisa motsatsen.
Då och då. Där i mellan får nu tro att jag är skitsnygg. Spårar alltid ur när jag ska ta ego pics....
 
 
Mamma säger jag inte får publicera fula bilder av mej själv på bloggen..? 
Men vi måste ju hålla bloggen realistisk och trovärdig alltså, så att...? 
Ligger ju också i en nån fin tjockis position här i soffan.
Fräsch brud va!
 
 
 
Alltså inte bra att ha käkat på SunsetBoulevard (typ av Subway, men en Dansk smörgås-hälsoburger-restaurang kedja) i 3 dagar i rad nu alltså.. Jag har ju för fan käkat restaurang / hämt mat 5 gånger på 3 dagar nu..!! Även fast det nu varit det nyttigaRE alternativen, fullkorns sandwich med kyckling, sallader, fisk, morötter istället för pommes, och sånt (man kan faktist vara rätt okej nyttig fast man äter ute) men endå, jävla tjockis..
 
Fast gooooott! Nu blir det tillbaks till rutinerna igen.


Iaf, har precis kommit hem från en mysig date, eller ska vi säga möte så det låter lite mera fancy, nere i stan där jag blev som vanligt bortskämd och bjuden på middag (en ljuvligt god lax-räk sallad, NAAAM) av söte N och J som sällskap. Så härligt att se dem igen.

Get Ready for Beach 2013

Jag läste att studier visar att man äter 20% mindre om man inte
har maträtterna serverade framme på matbordet, utan ute i köket istället.
 
Ni vet, när man sitter hela familjen och käkar och där står potatisskålen framför dej där på bordet, där är grisfileerna, där är salladen, där är såsen, där är saltet där är allt. Såklart det är lätt att bara ösa på då om man ens funderar på att ta en till portion. Men om det däremot står borta på köksbänken eller nått, så måste du ju faktist tänka till en eller två gånger innan du stiger upp från bordet, går iväg till maten och tar en till portion, och inte bara gör det spontant i förbi farten bara för att det står framför dej och är så enkelt. Jag vet att jag själv är rätt så dålig på det där att ta mer. Jag har käkat upp min mat och är mätt och allt är bra och jag behöver faktist inte mer, men där är ju en biff kvar och det är ju så lätt att bara ta den utan att tänka på det och så ja, där åt man en onödig biff för mycket.


Kanske något man inte vill undvika när man är hela familjen sammlad och
sitter ner tillsammans vid bordet, men något man kan tänka på när man äter själv!
 

The busy and fun Weekend

Jaa gott folk. Vad hände riktigt med Pessis helg?
Vad var det nu egentligen hon hade på gång?

Jo på fredag var det musikvideo insepelning i Jakobstad. Jaa tänk det, att det finns ställen i Jakobstad som passar att spela in en musikvideo i? Jo, om det är för ett cool rockband med mission att göra en sleezy party hard musikvideo så finns det faktist det perfekta stället: - fallfärdiga gammla clubben Diiva / English Pub. Så himmla kul kväll och hur roligt som hellst att få medverka, och också få se på hur det går till på en inspelningsplats. Inte så lite jobb inte för bara ett få minuters klipp, men alla jobbade så duktigt på. Jag vet inte hur mycket jag kommer synnas i den färdig gjorda videon, men jag kan lova att ni iaf inte kommer missa mej i den. Haha! Inom 2 veckors tid är den klar, så stay tuned. Förresten, låten är så sjukt jävla bra och jag har haft den på hjärnan dygnet runt sen i fredags. Såna gånger suger det att faktist låten inte finns ute på internet någonstans änn..
 
Här är ett par making-of bilder tagna av Daniel Bro. Ser ni förresten vilket band det är?

Sen, fredag natt efter avklarad videoinspelning runt klockan 02, sprang jag över till KorvGörans för lite nattmat. Note to myself är att man träffar en massa gammla vänner och bekanta med att gå från Lindex till KG (20 meter?) en fredags natt, så det är något jag borde göra varje gång jag är hemma i Jakobstad. Sen åkte jag hem, käkade och skulle packa det sista inför min resa tillbaks till Danmark. Klockan 03 sprack min nyköpta kappsäck. KUUUWL. Så bara att börja packa om allt och ner in i syrrans kappsäck då istället. Klockan 03:30 var jag kanske typ i säng, klockan 05:00 åkte jag och min privata chaufför hemmifrån för att hinna med flyget från Krombi. Kul att jag hann med 1h powernap där innan.... Sen Krombi-Stockholm-Köpenhamn. Väl framme i Kph så hade jag passat på att boka in en photo shoot med en duktig fotograf vid namn Claus Ronald Jensen. Så jag jobbade på med honom från 11-17 tiden, gissa hur dödstrött jag var då? Men han är så himmla duktig så vi fick en hel massa fina bilder endå! Och sen var det bara att hoppa på tåget till Nyborg, 2h, sen kom Simon och plockade upp mej där, och efter en liten matpaus var det bara 1h resa tills vi var hemma i Svendborg. Sov ju liksom väääääldigt gott den natten.

Här är två raw, oediterade, bilder från shooten.

På söndag, igår, så hade jag ett annat stort projekt på gång som jag var borta på från 11:00-20:30. Det är något spännande som jag ska berätta mer för er senare. Men ja tja, det har varit en rätt så busy helg. Så ska bli skönt med ett par lugnare dagar nu frammåt så jag hinner catcha upp att svara på en massa mail och spendera lite tid på gymmet också.

Forplay for Distancerelationships

 
En del av er kanske vet att distansförhållanden suuuuuger. Ja suger. Det vet jag också. Men om ni känner någon som har ett distansförhållande, nån som är lite nere och deppad för att denne inte får träffa sin käraste, köp dehär till dem!

 
Hur coolt som hellst!!!! Tror ni par med distansförhållande håller längre tillsammans om de använder sig av Funderwear lite nu som då? Jag tycker det är en jätte häfftig och innovativ idé.

Guess my favorit colours!

Vadå gillar att synnas? Eller vadå färgkod som en fjortis? Pessi style at the gym.

Lets get this going

Idag ska jag få denhär döda bloggen till liv igen efter helgens bravader!
Lovar. Jag först bara kila ner till gymmet.
 
Fastnade själv inte på bild idag, men fick besök av en skrikig duva.
Och man får inte uppdatera blogg inlägg utan bilder så eeh ja tja.

Proof of Life

Alltsa jag lever nog, just och just.
Har ar ett bildbevis pa att jag lever, fran dagens
photo shoot med duktige Claus Ronald
 Musicvideo, KorvGörans & Denmark on 7 hours

FÅR MAN NOG ÄTA KORVGÖRANS MAT OM MAN HEITER PESSI?! Klart man får, om det är mitt i natten, man inte käkat på 11h och behöver lite leftovers till en lång nästa dag. Och om det är salladstallrik med räkor. Blundar när jag äter majonäsen och såserna, så de räknas inte.

Nu e klockan halv 02 och kom just hem från musikvideo inspelningen som var grymt rolig. Fast mitt hår luktar sjukt äckligt from THE champagne shower of the year.. Mer om det sen, nu ska jag packa och powernapa innan mitt flyg till Danmark lyfter om 4h. Och väl där har jag en fotografering i Köpenhamn kl 11. Vem sa det var lätt att vara modell?! Puhu.

Kill yourself at the gym

Dagens shoulder-bicep-tricep pass tog 2h, puh!!
Fast då är ett telefon samtal och tiden det tar att ta ego svett bilder av sig själv också inräknat.
Så ska vi säga 45 minuter egentligen? Nää.. 1h och 50 minuter kanske.. Pluss att jag behövt googla fram tekniken på varannan övning, typ. Hmm, första veckan av dethär PT programmet har tagit lite extra tid med telefonen och googel i handen under träningen..

Date

Date på pubben med ett par snyggingar.Nighthumor

Många av er har säkert redan sett dethär, men för er andra så här
är lite underbar natthumor. Om ni är på rätt humör och klockan är efter 11,
så lovar jag att ni kommer dö av skratt till dethär.
.
 
 

How to learn a lyrics

Imorgon har jag blivit inbjuden att delta 
i en musikvideo som spelas in
här i Jakobstad.
 
Ohyeah, något på bucketlist och något jag
absolut vill vara delaktig i! Ska bli jätte kul!

Vi har fått order om att lära oss lite av texten till Anna Abreu's 2 år gammla låt Hysteria. Hur lär man sig en låttext? Spelar den på repeat i 3 dagar! Jag tycker endå inte om Anna Abreu (för att mitt ex tyckte hon var snygg haha! Som 15 åring hatar man alla tjejer som ens pojkvän tycker ens ser piku lite bra ut.) så det gör inget att jag total spelar sönder låten.
 

Btw, musikvideon är inte till en låt som är 2 år gammal, eller som Anna Abreu gjort.

Mary Kay

Hemma hos duktige Mary Kay konsulten Erica och testar på lite nytt! Jaa vad vore livet utan smink... Fult? Höhö.

I feel them growing

Min kropp!!! Jag som tänkte köra fredagens träningsprogram idag och lördagens imorgon, eftersom jag inte kommer hinna träna på lördag eller söndag denhär veckan, men jag är inte säker min kropp klarar av det. Jag har så mycket träningsvärk just nu så jag vet inte hur man varken går normalt eller var axlarna sitter. Fast ganska skön kännsla endå, om man får tycka och säga så.
 


Gårdagens benträning och ridlektion kanske inte var världens bästa idé att göra på samma dag!!

1h with Rasmus

Tjoho, jag minns ännu hur man sitter på en häst! Nämen, det är ju som att cykla, en gång lärd alltid kan. Var jätte kul att sitta uppe på hästryggen igen! Tror senaste gång var nångång i höst?
Och man får ju inte skryta på sig själv, men jag var överförväntat nöjd med dagens ridpass.  

Jag slarvade inte med mej telefonen eller kameran till stallet idag,
så jag kan ju bjuda på två alltför gammla bilder av herr Rasmus
som jag fick äran att rida idag.


Och så nu när jag en gång letar i gammla bild mappar på datorn så måste jag ju
bara passa på att publicera en Rest in Peace bild på två mycket saknade killar..
 


Haha, nää klarar inte ens än idag att se en bild av honom
utan att få grymt stora tårar i ögonen..

Klockas Ponnies

Undra när jag satt på en häst senaste? Kan man glömma bort hur man rider? Återstår att se.


Anything for Love

200 km och 3h (jaa eeh det är jag som är dendär som kör 80km/h bakom alla långtradare på 100 väg och inte kör om dem Arbetslös som jag är har jag väl inte brått nånstans?) bakom ratten bara för att få spendera lite tid med favorit sällskapet.Note to myself

Alltså Jessica, du tycker inte om att träna på mornar. Ditt blodsocker e lika stabilt som en diabetiker och det enda du vill göra på gymmet är att gråta, ge upp och hellre skicka textmeddelanden än att kämppa och jobba. Du svettas onormalt mycke för att vara du och vikterna du orkar är vad en femteklassist klarar av på skoljumppan. Men om du nu tänkt träna på mornar flera gånger, hitta spellistan med artister som In Flames och Limp Bizkit lite snabbare och ös på med volymen, spara Calvin Harris till bättre tillfällen. Enda bra med dåliga morgon träningar är att det bara är högst fem odömmande pensionärer som bevittnar din pinsamt dåliga träning. Jessica, träna inte på mornar om du inte vill känna dej som årets träningsflopp.
Life of Dubai

 
Ni vet, ibland hittar man på nått konstigt väg in på nån ny blogg som man bara kabomb bam bom så är man fast. Sådär som när man blir kär vid första ögonkastet. Det kan bara vara för att bloggerskan i fråga är totalt jävla snygg och man bara känner man måste stalka denne, det kan vara för att hon är irriterande dum och provocerande, det kan vara för att hon har bra tips, kanske hon skriver på ett roligt/super/bra/intressant sätt, eller bara för att hon gör eller lever det liv man önskade man gjorde. Sista faller in på min nya bloggkärlek, låt mej presentera Emelie Leandersson - Life of Dubai. Jag hel dör när jag läser hennes blogg. Eller jag vet inte, kan man halv dö också? Whatsup med mina uttryck?
 


Hon hängde faktist nere på Magaluf sommaren jag var där, så jag har sett henne nån gång och jag älskar läsa såna personers bloggar. Så jag faktist vet att hon existerar på riktigt. Det är inte en fantasitjej i en fantasivärld, även fast man kunde tro det när man läser hennes fab life. Hon existerar och lever drömmar. Fan vad cool brud. Läs hennes blogg.

Normal or Unormal heartrate?

Alltså hur vet jag om pulsklockan bara är knasig eller om jag borde uppsöka en doktor? Eller kan nån bara säga att det är fullt normalt att ha en puls på 200-230 när man gör plankan? Och 160-180 på uppvärmning på crosstrainer? Nää, eller..?

Fcktards and other unhappy ppl

När jag får taskiga kommentarer så vet jag inte om jag borde radera dem
eller bara låta dem stå kvar. Speciellt såna på Facebook, för kom igen,
oftast skämmer DE ut sig själv mer än vad jag gör. T.ex. denhär damen.
 

För jag tar inte åt mej en gnutta av det. Haha, för vad ska jag göra? Jag har ju för fan köpt och betalt för de exakta brösten jag har, jag tycker om dem och mej själv. Och sen faktist gått till en fotograf tagit av mej tröjan, valt ut bilden, postat online, FÖR ATT visa upp. Jag har gjort vad jag ville. Och jaa tja, det är väl poängen med det hela. Att tycka om sig själv och våga göra vad man vill. Och när den kännslan väl kommer, så försvinner detdär behovet att trycka ner andra och att skriva total crap. Jag lovar! Och sen detdär slutet på kommentaren hahaha alltså var det ens nödvändigt att gå ut med sin stupidity sådär offentligt, hoppas hon skojar. Silikonbröst exploderar inte på flygplan.

Förresten Annastasia har 102 vänner på Fejjan (jaa såklart jag vill kolla in och stalka hur perfekta personen i fråga som klankar ner mej är!), och först och främst kan jag inte riktigt avgöra hur gammal hon är. Endera 12 eller 38. Jag ser inte hennes perfekta natural boobs, men ansikte att dömma så ser hon ut att ha sånadär naturligt stora mjölktunnor på bröstkorgen, kul för henne. Och hon ser ut absolut ut som en av dedär som har ett konstigt behov att trycka ner andra. Inte för att dra alla över en kamm och så, men det syns rätt uppenbart.. Ni vet, ni känner nog igenom dom om ni ser dem. De finns också i Jakobstad. Rätt vanligt. Det brukar stå patetisk i pannan på dem. Omg, står det patetisk i min panna nu för att jag gick såhär långt? Ska gå kolla i spegeln.

Eat Muffins without Muffintops

Vem har sagt att man bara kan göra söta godsaker av muffinsformar? Hälso lunch ala Pessi! Tackar Instagram för insperationen!

Önskar jag hade värsta grymma foto kameran för att få dedär konstiga gegga klumpparna på bilden att se så gott ut som det smakade.

Weekend Plans in Pessilandia

Jag planerar in en fullspäckad helg! Om vi gör en sneak peek på hur nyckelorden
ihelgen är inplanerad att se ut så hittar vi "musikvideo" "resa" "photo shoot" "
Danmark" "webshop" "modell" . Aja, det blev rätt uppenbart hur helgen ser
ut, men ja! Stay tuned så får ni veta mer om de fabulous life of
Pessi in the fabulous world Pessilandia..


Kokkola Shoping Trip

Blev en kvälls shopping runda till grannbyn. Kom inte hem med en resväska som
det var tänkt, men en hel del annat riktigt behövligt smått och gott!
.
Absolut nödvändigt att visa alla bloggläsarna hur mina nya vardags strings,
svett handduk och tråk sockor ser ut.. Fast ignorera det och kika på resten.
Taaack mami!

Puplic Toilet Girl Thing

 När jag var ute på pubben ihelg och behövde gå till da ladys room
för att pudra näsan, if you know what i meeeean, så hörde jag två för mej
okända kompisar snacka med varandra när de var inne på olika
bås för att kissa. "
Brud 1: CIIIISSIIIII, BRUK TY LÄGG VESSAPAPRI UNDER DE TÅ DÅ PISSAR????"
Brud 2: "jooooo..."
Brud 1: "OKEJ, JAG Å."

 
Jaa och där kom det!
 
Jag har ju alltid velat fråga mina kompisar och hela världen om det gör vad jag gör när jag är på offentliga toaletter, lägger toapapper på sitsen innan jag sitter ner. Fast jag har alltid trott att om jag går runt och frågor folk det så slutar de plöstligt svara på mina medd och det börjar gå konstiga rykten i stan om att hodi Pessi e nog na liti märkli, och sånt... Så jag har aldrig frågat. Men bra, nu vet vi ju att det är fullt normalt att skrika ut över en tjej toalett, och så vet vi nu också att Cissi och hennes vän åtminstone använder toapapper under sig innan de sätter sig. Ibland trodde jag att jag var den enda.
 
 

Man kan ju till och med köpa sånadär färdiga engångs skydd-sits att använda.
Och så hörde jag att de börjat med nått spray meddel att spruta på och
torka av på bensinssationernas toa, som typ på ABC?


Haha och så behöver man aldrig uppleva denhär känslan!
 

Lägger ni tjejer också toa papper på sitsen innan
ni sätter er ner på äckliga offentliga toastolar?

Aja men nu kommer det ju bli sådär *ingenkompissvarapåPessismeddnågonsinigen
& konstigaryktengåristan* efter dethär inlägget..

Train like a Beast - Eat like a Horse?

Ju mera grönt ju mer okej med en översvämmande tallrik, visst?
Eller? Och dethär är alltså inte en pytte babytallrik jag äter från.. Fast goooott! Och skön kännsla att få matkoma från kaninmat. Och lite muskelbyggande fisk.

Bye bye Honey, I'll miss you

I och med starten av mitt 6 veckors träningsprogram så ska jag rensa lite i dieten. Eller, det finns inte så jätte mycket att förändra, men mitt honungsberoende (vilket gör det till sockerberoende) ska bort. 6 veckor utan honung kommer fan bli tufft när jag använder det dagligen och det går nästan åt 500g i veckan. Alltså inte bra!!! Godis håller jag mej lätt ifrån för att det är ju onyttigt, honung har jag intalat mej själv om att är okej hälsosamt så jag kan äta det. Men nä alltså honung är kaloririkare än socker, så nu får det räcka med att psyka mej själv o säga det är okej. För det är inte. Om ja vill ha socker eller snabba kolisar kan jag ju trycka in en banan eller nått.. Proteinbarer, aka godis med protein i, ska också rensas bort helt.
.

 Jag har försökt leva utan honung förr, men det har alltid slutat med att jag gått och köpt en burk efter en vecka.. Men nu, nu kör vi. 6 veckor utan socker. Hejja jag.

Pezsi's muscle Building Program

Jag har aldrig riktigt följt något träningsschema. Eller jo, min kille körde något upplägg och eftersom jag oftast tränar tillsammans med honom har det blivit att jag kört samma sak, men det har inte varit ett program, bara ett schema, som t.ex. Monday: legs Thusday: tricep + shoulder. Ja menar aja, det behöver man ju inte ha ett "schema" för att fundera ut vilken musklegrupp man kör vilken dag i veckan.. Nä det är redan inbyggt i huvudet.

Jag har varit sugen på att betala en halv miljon för att få någon som VET vad denne gör för att göra ett eget personligt träningsprogram för mej. En PT, personal trainer. Det skulle också kännas mer motiverande att följa något som är gjort för att ge resultat. Inte för att det är garanterat, men det känns lite mer lovande att jag får resultat om jag följer ett schema som är gjorts av ett pro istället för pressar på själv och inte fattar varför man inte ser nån skillnad. Och vet ni vad, jag har haft turen och nu fått mitt eget schema från B-Fredrik som just nu utbildar sig till PT på Norvalla. Hur bra som hellst!! Och hur snällt va honom som hellst!! 
 
Borde ju köpa en present som tack.. Vanliga dödliga köper man en karamellpåse till. 
Fast vad ger man till träningsfreaks? Proteinpulver? Ja!
 

Jag hade tänkte sätta igång med den när jag kommit tillbaks till Danmark, men eftersom det är ett 6 veckors tränings program och sommarplanerna är lite oklara, så tänker jag sätta igång med det nu på måndag så jag säkerligen hinner få igenom de 6 veckorna som det är tänkt programmet ska köras. Vet ni hur taggad jag är? Ska bli sååååå kul!!!
 

Programmet är utformat för att bygga muskler, med fokus på att få något woow i min obefintliga rygg och da aaaass. Så få se om jag äntligen får fram någon hårdhet och lite muskler.

The season have started

Och solsäsongen har offecielt inletts i Pessilandia! Idag, 13 April.
Tur att Arnold gillar att sola så han hängde med på dagens
session så jag inte behövde dö av tristess.
 

Aj va fan, det är ju inte ens 13 April idag? Det är ju 14:onde..
Hej dagdrivar! Men visst är det torsdag idag?

You are so Vain

Vad tycker ni bloggläsare om blodårdror? "Nåja, di e väl rätt okej.. Ganska nödvändig.. För vadå? FÖ TI LEVA!!". Aja jo det har du en poäng i , men utseende mässigt? Finns det fina blodådror och finns det fula? Eller är alla årdror som syns bara jätte äckliga och anorexi/gammal tant varning eller? Kanske det heter vener om man nu vill vara riktigt korrekt, men min blogg är fylld med stavfel och konstiga obetydliga ord, så låt oss fortsätta med det.

Jag tycker det finns både fina ådror och äckliga ådror. Och normala ådror. Normala ådror hör till dedär som syns på händerna, och i armvecket, och kanske lite på underarmen. Äckliga är dedär åderbrocken eller ådrorna på vaderna, men de sticker ju inte direkt ut. För nu talar vi om sånadär utstickande ådror. Lite too-skinny / hej-tant varning är det på riktigt smala typer som har dem riktigt överdrivet tydliga på armarna. Eller i hörnet av pannan vid hårfästet.. The skinny bitches som Madonna och Angelina toppar min lista på armar-jag-inte-vill-ha.


Ja tja, helt naturligt för smalaste tjejerna, som börjar få ett par år på sig, och också tränar, men alltså mjaa, inte så snyggt.. Men vad kan man åt det. Har ju också att göra med generna, och underhudsfett och so on.. Men okej det var ju inte poängen!! Jag ville ju bara veta vad ni tycker är hot or not, inte klanka ner på någon eller något man inte kan rå för..

Och okej ådror som ådror, men jag tycker det kan vara sjuuuukt snyggt med
utstickande ådror på tränade människor. Killar såklart, jaaa jätte dö snyggt, men också tjejer.
 


Värst av allt är att jag typ halv dog av lycka (nänå men..) när jag för typ en månad sen skymtade en poppad ven på framsidan av axeln. Jag släppte vikterna och sprang fram till spegeln och beundrade den. Sen ropade jag på min kille som jag behövde fråga om jag inbillade mej eller om det var en ven jag skymtade. Ascoolt jajjamensan.

För mej är det någon typ av löjlig bekräftelse på att man är fit om en blodådra poppar upp sådär på armen när man får igång en pump i muskeln. Fast egentligen är det bara ett bevis på man käkat för lite godis. Och jaa, jag vet, som om det inte finns annat man kan se sin fitnessnivå på, men jag avgudar tjejer med en liten ven som dyker upp när de har en pump i bicep.. Grymt fitness sexigt tycker jag.
 

Men vad tycker ni? Tycker ni det bara är totalt äckligt, eller det säger er ingenting.
På killar och på tjejer? Blodådror är sånt som ska va innanför huden och inte ens
skymtas? Eller får de sticka fram lite? Eller är det nått ni ens aldrig tänkt pä?

Sunday 02:57 AM

Nu kom jag precis hem från en lång myskväll på pubben med en söt liten brunhårig tjej. Och första man gör efter att ha hängt på en pub i 4h, och kommer hem mitt inatten, är att slänga i sig 300g kvark och ta ego pics till bloggen. Bara för att få utfyllnads uppdatering för alla läsare som faktist inte bryr sig men endå kikar in på bloggen en söndagsmorgon 7-8 tiden och dör av tristess när där inte finns nått nytt på pezsi.com. Ve och fasa. Helt totalt uppenbart att första personen i fråga är nykter och icke helt normal. Eller bara bloggerska. Alla frågar sig - när ska hon få ett liv? Återstår att se, fortsättning följer ..
 

Barskolan vs. Fitnessguru

Aja bra kombo på gymmet.
 

Treasure Hunting!

Jag har gått i pulsklocka-tankar en lite längre tid nu. Bara för att det kanske är lite intressant att veta vad pulsen ligger på (för jag har världens konstigaste puls? Onödigt hög) och taggande att se en siffra på kalorier man förbränner under ett pass.
 
Fast grejen är den att pulsklockor kostar ju en halv miljon. Typ. Och då man en gång köper en pulsklocka kanske det skulle vara kul, och bra i längden, att invistera en med inbyggd GPS, vilket kostar ytterligare en halv miljon extra. Och vilken av alla pulsklockar ska man satsa sin miljon på? Det är ju en djungel. Och sen är de endå för invecklade och allt för avanserade för att jag ska behöva förstå allt på den. Jag behöver 3 knappar, 1: puls 2: kalori 3: distans. That's it. Sa jag att dom kostar en miljon? Hur mycket pengar har jag egentligen? 5 danska kronor och 2 euro, typ.
 


Men tadaaaaaa. Om man gräver tillräckligt djup in i föräldrarnas endlösa skåp och gömmer så kommer man till sist till ett slut, där man kan fynda bortglömmda, oanvända skatter. Värsta guldgruvan. Dagens guld jakt fyndades en sprillans ny (eeh okej, den är kanske från 2005? Så 2 år gammal! Eller vänta va..?) pulsklocka! Som är exakt så enkel och simpel som jag vill ha. Puls och kalori.
 
 

Small Changes for Weight Loss

 
Jaa men bara för att jag är dietproffset
(eeeh nää absolut inte, men Google proffs?)
så tänkte jag små tipsa er nu som du fram till
sommaren om små enkla förändringar i vardagen
som kan göra en stor förändring för din vikt i längden!
Iaf om du kör in dem som en liten vana.

T.ex. såser. Ketchup, BBQ, dipper och andra special såser, och för att inte glömma att nämna majonäs, är ju små onödiga kalori tjuvar. Något man såklart inte ens tänker på. Och rätt onödiga också. Eller ja, visst är det kul med lite smaker till maten, men man behöver ju inte ösa på överdrivet mycket, och heller inte på ALLT eller 24/7. Lär dej krydda och smaksätta maten på annat vis! Du kommer kunna spara in uppemot 100 kalorier om dagen, just like that. Spara såserna till mer speciella tillfällen, du kommer också uppskatta smaken av dem så mycket mer då.
 

Som sagt, bara såna små, egentligen rätt obetydliga, förändringar kan göra så mycket i längden..

The sweaty-hot-wood-room

Fredags kväll med fruktsallad och bastu. Fast inte på samma gång alltså men..

Pictures or it didn't happen! Eller? Här är iaf bevis på att jag badat bastu.
Om det nu var någon som tvekade på mina ord..

Maybe you one day will understand

Alltså jag hatar dethär. Jag är en tjej som har bestlutsångest vilken pizza/kvarg/sallad/godis jag ska välja, what if I choose wrong? Tänk om den andra choklad kakan skulle vart godare än den jag äter?  Nu står jag inför ett så jävla stort beslut, jaa speciellt i gemförelse med chokladkaks beslut och vilken kvarg sort jag ska käka, och jag är så otroligt otroligt otroligt lost.
 

Jag fick tipset om att singla slant om det. Bara för att när man singlar slant och slanten åker upp i luften, så brukar man ofta känna vilken kännsla som slår en precis då - vilken man hoppas på det kommer bli. Den innre önskan kommer höras mer då istället för alla yttre faktorer som bara förvirrar en och gör en att vela. Och vet ni, jag VÅGAR inte ens singla slant om dethär. Because what if I want the wrong, and what if I will choose the wrong?
 
Denhär sången har väl inget med dethär att göra, den är bara deppig och fin och jaa..
 
 

Russia will get us, starts with Jakobstad

Dethär kunde man läsa på dagens tidning:
Egentligen vet jag inte vad det handlar om, orkade ju såklart inte läsa texten, men i mina ögon ser det ut såhär : "RYSSARNA KOMMER DET ÄR KRIG!!!!!" Jaa utan att överdriva. Så nu går jag och väntar på att Finland kommer blåsas bort av nån rysk kortdistansmissil.
Seeen så var det ju nån finurlig typ som kom på att jaaaa låt oss ha flygövningar över Österbotten idag! Bara för att lokal tidningarna gjort stora rubriker som innehållit nyckelorden "Ryssland" "spränga" "missil" , så alltid kan man skrämma upp nån med lite jetflygplans ljud här runtom! Jag vet inte vad de flyger med under flygövningar, men det låter som militär jet super duper killer flygplan som man hör och kan se då och då. Så var det bara jag som fick dendär tanken "NÅNÄÄÄÄÄÄ RYYYSSE KOMBER NU!!!!" när jag hörde flygplanen över Jakobstad imorse?

Little Changes for a Big Weight Loss

Vet ni vad jag gjorde förra året när jag vill gå ner i vikt?
Ja, förutom att träna som en tok och äta ovetande alldeles för lite,
så åt jag från små tallrikar.
 
 
Jag är väldigt, uppenbarligen, dum, så genom att lura mej själv med att äta lunch/middag från en dessert tallrik, istället för en full stor tallrik, så trodde jag att jag var mätt från mindre. Eller, det såg ju ut som jag åt en massa, på en liten talrik, men samma portion på en stor tallrik skulle aldrig gjort mitt huvud mätt. Jag packade den lilla tallriken sprängfylld, vilket nu inte är så mycket, men genom att äta upp all mat framför mej så trodde jag att jag var mätt. Eller jag är en såndär som inte har en aning om att jag är mätt fören 20 minuter senare när jag rullar bort eller somnar av att en plötslig matkoma.Rätt värdelös på mindfulleating.. Så fast jag äter en massiv portion från en liten tallrik, eller en ännu mer massiv portion från en stor tallrik, så känner jag mej endå precis lika mätt. Så länge maten framför mej är borta och huvudet tror att den ätit tillräckligt. Pluss att om det ser ut som det varit lite på tallriken från början så är det lätt att från början ösa på mer, eller ta en till portion, även fast du inte behöver det men huvudet tror du ätit lite bara för att det SER ut som det. Eller, så funkar jag iaf! Fast i och för sig, jag är ju rätt så konstig också såå att..

Så pröva! Ni som vill komma i form till sommaren, det är ännu 1½ månad kvar att göra små förändringar. Bara något sådant enkelt, att äta från en dessert tallrik då och då istället för den vanligt stora, så kommer kunna hinna förändra dej en massa. Fast när du hugger in i sallader och grönt och sånt, kör på den stora.

Gingerbread baking in middle of April. Totally normal

Vet ni vad Torparbröd är? Nå der är nu såndär finskt bröd som är mera bulla än bröd och som är mera pepparkaka än bulla. Dedär som lokal bageriet Luukonens bakar? Nä jag vet inte heller riktigt vad det är men pappa knarkar dem och får lindriga abstinens besvär om han inte får sin dagliga Torparbröds dos med kaffet. Så jag ska ju såklart vara praktexemplarisk dotter och baka honom mina egna Pessicats Bageri Oy's Torparbröd. Mitt i natten, som vanligt. Ni trogna bloggläsare som stalkat mej i sådär runt 3 år vet ju vid dethär laget att Pessis kreativitet skenar iväg som tokiga unicorns på moln under nattetid.
.
.Fast jag är ännu inte riktigt säker på om det är pepparkaksdeg rullat till bollar jag bakar eller om det faktist är Torparbröd? För serni jag följde för första gången ett finskt matrecept. Jag kan ju inte ens finska? Så egentligen har jag bara geggat ihop nått som jag tror receptet beskrev. Och bör nämnas att jag inte vet finskans förkortning på matsked eller tesked.. Så eeeh dethär kan minsan bli intressant! Vem vill komma och smaka?? Luktar iaf som pepparkakor..

It's working again

Nu funkar M!'s röstnings system igen! Finally.. Så inn och rösta!
 
 
Vadå, huuuur trött är ni inte på denhär bilden vid dethär laget? Har jag förresten sagt
att det är mäster fotografen SKV som fotat den? Ibland säger han att han vill ha
credit för sina proffs bilder så ja tja, vassågod boifriendh.

Pjuhu

Köttade mina ben till malettkött ikv. Blev det andra benpasset redan denhär veckan,
rätt onödigt och rätt flummigt fast samtidigt rätt gött. Kött, gött och dött.
.
Har vi snuskigfantasi eller är det en apa med en banan? Up to you.

Energy Bar = Candy Bar

Jag prövade min första Maxim bar idag från Buzzador! Jag valde en av de barerna som kallar sig Energy bar för jag var urhungrig när jag kom hem genom dörren och behövde något medans jag kockade ihop riktig mat. Den var suuuuper god. Och smakade godis. Och det är för att det är godis. Man kan ju inbilla sig det är nyttigt och okej bara för att det står att det är en "sport produkt för atleter", men när jag kände av att mitt sockerbegär kickade i höjden och min söttand vaknade till liv efter att käkat den vet jag att jag kommer INTE äta en till av Energy barerna. Jag har mitt sockersug under kontroll så länge jag inte äter det, men när jag väl gör det finns det inget stopp, så jag äter aldrig en-två godisar utan om jag ska ha godis äter jag det på en fusk dag när jag kan äta 2kg godis om jag så vill. För det räcker inte med en-två på en vanlig dag, för det går bara inte, det slutar med en massa. Så efter min riktiga mat jag käkade mej proppmätt på så fanns ännu sockerbegäret kvar, och det slutade med att jag satt med en honungsburk och en tesked. Fy fan vilken självkontroll. Döööö.
 

Jag tycker det är sjukt hur företag kan lura omedvetande kunder på sånthär.
"Energy Bar" som du hittar på sportsidan i affären låter ju som världens nyttigaste (eeh okej, men nyttigARE) alternativ?! Speicellt för ovetande koncumenter. Men läs på baksidan, och ha bondförnuftet med er, om det är 25 gram socker i en energy bar kommer du inte vara nyttigare än att köpa en Snickers chokladstång bara för att det står att det är en sports bar to use berfore/during training.

Thursday

Idag cyklade jag till stan UTAN att nästan-bli-påkörd överhuvudtaget, duktige jag.
.
Och så har jag typ flyttat in till kaffe Fredrika.
.
.

Quote for today


Me against Jeppis Trafic, 1-0

Danmarks trafik-kultur är helt annorlunda än Finlands. Först och främst är ju cykel-kulturen där helt totalt stor och de har en egen körväg för cyklister, och trafik ljus och special filer i rundeller och hela tjosan. Och alla signalerar sådär töntigt med armarna vart de ska svänga eller vad de håller på med och so on. Och som fotgängare, eller cyklist, behöver man aldrig vara rädd för att bli påkörd. Om man bara ens går nära en skyddsväg stannar hela trafiken upp för att vänta och se om du ska ta dej över. Nästan så de rullar ut röda mattan för en! Dethär är ju lite ovant för en tjej som kommer från Jakobstad.Jaa, för i Jakobstad är ju trafiken den värsta i världen. SERIÖST. Här stannar inte ens bilisterna fast man är redan PÅ övergångsstället. DE blir arga för att man går där. Jaa nej men alltså va. Och efter att bliviti bortskämd i Danmark med att ALLA stannar när man inte ens ska gå över övergånssttället så har jag fått en såndär trotsisk attityd till trafiken i Jakobstad. Jag typ blundar och bara går eller cyklar över och hoppas på det bästa.
 
Om de kör på mej vet jag att jag endå har rätt, och jag tar dem till domstolen och dumförklarar dem och vinner och kräver dem på skadestånd och ännu mera pengar på grund av vollande av trauma för övergångsställen och ska ha skadestånd på 5000 om året i 5 års tid. Pluss pyskologiska kostnader. Eller så visar jag bara fingret och sparkar i deras bil.

För jag är ju 21 år, jag lever i dendär jag-är-odödlig fasen i livet ännu. Så jag skiter i bilar som kan krossa och skada mej. Men va fan i dag blev jag så nära påkörd man bara kan bli utan att bli påkörd. Alltså det var inte 1 meter i från en kolision och det var inte 50 cm nej det var nog 10 cm. Nej 5 cm. Såhär gick det till: jag kommer lallandes på en rak cykelväg som korssar en liten inner gata som en bil kommer ut på. Jag räknade med att bilisten såg mej, eftersom det inte var någon skymd sikt över huvudtaget på 100 meter, och även om denna inte skulle se mej så va fan. Så ja tramppar på och märker bilen inte saktar in, och fortsätter komma när jag cyklar framför den. Hallååååå. Jag gjorde 10 poängs fin manöver och överlevde min första krock. Damen i bilen dog nog för en sekund av chock, men hon körde ikapp mej och stannade. Så jag stannade för att se vad hon ville. Om hon tänkte börja skälla på mej om att jag måste se mej för när jag cyklar DÅ SATANA ska hon nog får höra!!! Jag har en hel jävla ramsa om hur hon fan borde ta hänsyn till cyklister i trafiken och att fan vara vaken när man kör och satana. Fast hon var helt i nån chock och var berömde mej för min fina mannöver undan bilen och att hon inte såg mej och blahblahblah. Och jag bara "det är luuuuugnt det är okeeeeeeej" ba NÄ, det är det väl inte?! Varför står jag här och säger så?!?! Jag önskade till och med henne en fin dag?!

 
 

Jo men visst, vad skulle jag sagt då? 
 
 
Hon körde ju faktisti inte på mej och vad skulle det ha blivit bättre av att stå där och gorma till henne? Jag såg på henne att hon var uppriktigt ledsen och i chock över vad som hände, och jag sa till henne att jag vill inte hon ska tänka mer på det, det är okej. Fast jag sa också till henne att hon vet väl om att jag hade rätt att komma över? Men att hon tog sig tid och kom och bad om ursäkt betöd väldigt mycket. Annors kan det ha kommit en argidag imorgon dagens lokaltidning.

Fast vet ni vad jag precis läste? Att som en cyklande cyklist på övergångsställe så har JAG väjningsblikt mot fordon? Fast jag är rätt säker på att damen hade väjningsplikt, med triangel, från den gatan hon kom ut från och borde också då ha väjat för mej som cyklist. Men hur som hellst, uppenbarligen går inte blunda-och-gå/cykla-över-gatan eller ha en trotsik attityd i trafiken, fast man själv vet man har rätt, det kommer nog sluta illa en vacker dag. Kanske vi båda lärde oss något av dethär? 
 
 
Och btw, googla inte "hit by car" bilder, det kommer upp en massa äckligt skit. Usch.


P.S. Jag kör själv som en idiot och bryr mej inte om fotgängare och skit. Men jag sa faktist börja ta två tusen gånger mera hänsyn till dem, bara för att jag själv förväntar mej prinsess behandling vid övergångsställen av hela världen.

Date with my favorite

Och dagens andra date är gjord! Jag är en riktigt kompis-hora som datear en
massa snyggingar på samma dag! Och nu måste jag passa på att bekänna att det
är så jävla kul att vara hemma i Finland igen och prata av sig med alla dessa härliga människor.

Leader - Protein Diet Pudding

Ska testa nån ny protein pudding jag snappade åt mej (haha eeh okej nu lät det som jag stal den? Men nä, mamma sponsra!) från Prisma. Riktigt smart att sälja dem i portions förpackningar, om det nu är så man inte alls gillar smaken.


WhoreShoes & VemSara

Idag träffade jag super Sara (http://vemsara.blogspot.com !) med familj (aka hund,
katt, katt, hamster minus make). Det är så kul med kompisar man inte träffat på
långa stunder och allt är som för 3 år sen när man träffades varje dag och
svängde osthamburgare tillsammans.
Och titta vad jag fick!! Jag fick ärva ett par horskor av henne! Hur fina?!?!?! Super fina

Buzzador Campaign - Maxim The Orginal Sport Nutriton Products

Nu har Maxim's Buzzador produkter anlänt! Få se hur de smakar. Enligt innehålls förteckningen borde de vara riktigt yumm yumm (eeh ja, för smaklökarna men inte för samvetet eftersom stor del av produkterna här är spräng fyllda med socker..). Men ibland behövs faktist en liten kolhydrats kick för träningen, så kanske de endå gör susen? Speciellt för uthållighets träning som jag kanske inte sysslar så hemskt mycket med just nu men.. Vi får väl se!
 


Recovery Bars, Energy Bars, Recovery Drinks, Hypotonic Sport Powder, Total Hydration, After Training Bar och en vattenflaska är vad som följde med.  X antal av varje produkt och smak, så jag har en hel hög att jobba mej igenom!

3D video!! Ladies & Gents - pls put on your 3D glasses!

Alltså jag vet, hur många bloggare har turen att få ha 3D effekter i sin blogg?
Inte många. Inte många heller som är kompis med super fotografer som har
3D kamerar och möjlighet till dethär. Men det gör mej snäppet coolare än
alla andra. Enligt mej själv då. 3D bloggerskan.
 
Hoppas ni har 3D glasögonen redo för att få ut fulla effekten utav miss svett-Pessi.
 
 
 

Haha, hej cool tjej! Jag är lite halvtrött och halvsvag så övningen är absolut inte perfekt gjord,
men ni får se den bara för att den är i 3D! Och för att jag är cool.

Whey-80 Raspberry flavour

Första smaken, för Pessi, från Fitnesstukkus protein sortiment har smakats,
druckits och svalt. Kanske utkissat också?
 
 
Och det var Hallon och det smakade inte hallon. Kanske lite hallon om man vet att det är hallon, men annors smakade det mest ingenting. Luktade faktist inte ens hallon.. Så ja tja, 1 kilo kommer bli svårt att trycka ner av en så trist smak, men jag gissar det kommer gå. Det smakar ju iaf inte som Fitnessgurus Päron-Glass smak som är det enda protein jag någonsin smakat som INTE går att få ner. Och då är jag inte överdrivet kännslig, men DEN, den fan går inte. Uäck.
 

 
2 av 5 bacon

Men jag vill endå inte rekommenderar Star Nutrition Whey 80 av smaken hallon. Eller tja, vi dricker ju inte sånthär för att det smakar gott och är kul, vi dricker väl sånthär för kroppens skull. Men när jag vet hur många härligt goda protein pulver det finns där ute, så kan man ju iaf dricka dedär som man iaf lite njuter av. Lite.

Unicorn + Pessi + Camera = Epicly Legendary

DETHÄR, DENHÄR, DET är vad jag önskar mej till min födelsedag om 1½ månad.
 
 
Jepp, och sen ska jag göra en kinky/sjuk/weird/random photo shoot med den på huvudet med minimalt lite kläder på mej på en strand/skog/Jakobstadstorg/discotek/hustak/hav/bergochdalbana/varfansomhellst och bara helt jävla epic. Fy vad coolt det vore. Ser ni det framför er? "Eeeh jo fast neeeeh, det ser allt annat än bra ut" tänker mamma. Pappa tänker "alltså nu när jag tänker efter tappade jag nog henne med huvudet före ner i stengolvet/vattnet/avssvalten/någotjävlahårt när hon var liten.. Eller.. Det måste finnas någon förklaring till varför hon är så förbannat konstig .. Hmmmmm. Adopterad?". 


Så pls, köp den till mej och jag lovar göra en helt totalt epic photo shoot som
den unicorn jag är. Måste bara förstärka min unicorn effekt med att använda masken, ni vet.

How to Sell a Product

Nånting som jag skulle älska att jobba innom och med är reklamannonser och layouts. Det är nog en liten dröm, att få jobba fram kreativt, roligt, säljande annonser. Speciellt när man varje dag öppnar och ser i tidningar och bilagor fyllda med fullständigt skräp gjorda annonser som är så världelöst gjorda att man vill gråta.

Dehär däremot, dethär är fan inte gjort eller tänkt ut på 2 minuter.
Hur bra som hellst! Jag älskar sånthär!!


Kondom reklam, haha klockren! / Tandskydd, höhöh, tand-skydd!StrongerMarriage.org / Däck annonsTuggummi för hundar med dålig andedräkt / InsektsprayKamera med smile-detector / Super limm funkar säkert bra som råttfälla!

Buzzador

Jag tror nog jag aldrig tidigare nämnt här på bloggen om Buzzador.com?
Och om att jag faktist är själv en Buzzador. Jag skrev till och med upp mej för det för en massa år sen, innan Buzzador boomen var inne. Ni som missat hela Buzzador grejen kan kika in på deras hemsida och läsa merMen sådär kortfattat så är Buzzador en mellan hand för företag som tror på det samma jag tror på; att "djungeltrumman" är den bästa marknadsföringen som finns - alltså från mun till mun, koncument till koncument. Jätte bra förklarat men kanske nån fattar vad det är fröken utbildad merkonom försöker säga? Jaja, men om du är en Buzzador och meddlem på deras hemsida så har du chansen till att bli en av de personerna som får hemskickat test produkter till din brevlåda, i utbyte att du berättar om dethär till nära och kära, på bloggen, kanske delar ut lite prover eller rabattkopunger till vänner, och berättar för dem om vad du tycker om produkten du testat. Helt totalt gratis.Men jag tror jag aldrig Buzzat en produkt och så eftersom jag varit rätt inaktiv att anmäla mej till kampanjerna som dyker upp, men jag fick ett mail för ett tag sen om att de söker testpersoner för tränings märket Maxims återhämtninsprodukter. Så jag anmälde mej till kampanjen och ja tja, jag är rätt perfekt målgrupp för dem så jag blev en av de utvalda. Nu väntar jag bara på att produkterna ska falla ner hem här till fröken Pessi's så jag för börja testa dem! Ska bli riktigt roligt, och jag ska hålla er läsare flitigt uppdaterade med i hur det kommer gå och vad jag tycker om produkterna!


Guess what I did today!

Okej intresseklubben fram med pennan och pappret och antteckna ner " Pessi har varit på gymmet idag " !!! Nu dog nog några av er av en smärre chock va? Pessi på gymnet? Nää är det sant..? Som på riktigt? Okej har ni antecknat ner det? Alla informerade om detta? Check? Okej bra. Pluss i marginalen om ni anttecknar att det var legday today. Så jävla intressant jag är. Fään..

Someone pls give Kim a Snickers!!

Men maaah, alltså jag såg denhär bilden här under första gången på lördagskvällen och bara MEN HAHAHA VA KUUUUWL vem kom på dethär!!!! Och då i vanliga fall när det händer, så snor jag bilden och uppladdar den på bloggen direkt, innan hela världen hunnit se den och så alla tror det var jag som hittade den i cypervärlden och var först ut med det. Fast oftast gör jag ju det bara med sjukt gammla saker som alla redan ha skrattat åt i flera år.. Men iaf!

Så denhär bilden jaa, den såg jag första gången på lördag kväll och nu är det 2000 andra som repostat den på Fejjan så alla har ju säkert redan sett den.. Men för er andra som INTE sett den, HÄR TITTA VILKEN ROLIG BILD. MAHAHAHA alla dör av skratt. Eller 80% av er är liksom bara öh nä dendär var ju svin gammal kom igen Pessi..
 


Okej men för att fatta den måste ni först ha sett denhär Snickers reklamen här. Annors kommer ni bara vara ÖÖÖÖÖH vadå? Och så måste ni också kanske läst lite i tidningarna och fatta vem Kim är. Eller ja, om du inte har varit nergrävd i en iglo borde du nog veta vem han är.
 


Men om ni sett Snickers-reklamen och vet vem Kim är: - VISST VAR BILDEN KLOCKREN!!!

Too skinny or just perfect?

Alltså omg vad jag var smal förra sommaren!!! Too much nästan, eller??
Lite dendär honhållerpåattgåav-känslan över mej, lite, nästan. Eller borde jag deffa ner mej till det igen inför sommaren 2013? Kameran sätter ju faktist på ett par kilon och just nu känner jag mej jätte fet och överflödig när jag ser bilder av mej själv, vilket jag inte gjorde i sommrast. 
Men varför blir man så självblind..?
 

Bilderna är tagna av duktiga Jan Westin!

Monday - New week new energy!


M! Forsidejagten

Jag fick en del kommentarer av er om att röstningen på M! Forsidejagten inte fungerat att göra.. Först och främst, aaaaaw va ni är söta som faktist försöker rösta på mej! Och för det andra, jaa, de har meddelat om att de haft nått problem med deras server och att röstningen strulat de senaste dagarna. Men de lovade att det borde vara fixat inför imorgon måndag.. Så hej, pröva skicka iväg en röst på mej nr 41 på DENHÄR länken då! Tack!
 

Towns yummiest Muffins

Receptet jag använda för muffinsarna jag gjorde igår var så prisat och berömmt på internet forum så jag bara måste dela med mej av det. Som sagt, jag har ju inte smakat dem men vad gör det? Jag kan nog endå nästan lova att det är nån av de godaste muffinsarna ni nånsin prövat. Mamma har redan lagt in en beställning på en leverans av dessa drömmar inför min systers examen i vår.
 
 
 
Till 12 stycken lagom stora muffinsar så behövs
 
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljskocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
50-100 g hackad vitchoklad (jag använde 100g riven vitchoklad)
Hallon (jag använde frusna blåbär till hälften och hallonsylt till andra hälften)
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffin. Grädda ca 15-20 min, ugn 200°C.

Receptet är orginellt härifrån.

Mässkär

Jag ville hinna vara ute vid skärgården på isarna denhär vintern när jag varit i Finland, och jag hann nu äntligen ett varv gående över det vita havet ut till ön och lotsstationen Mässkär innan vintern är över! Vi gick alltid ut dit till kaffestugan på vintrarna när vi var små och käkade syltgrisar och drack O'boy. Fast jag vet inte vad som hänt med sträckan dit? När man var liten var det ju sååååå långt och värsta dagsutflykten att ta sig över dit. Fast idag tog det 20-25 minuter per väg och hela trippen landade på 4.7km..? Så så långt var det ju aldrig ut dit.. Fast en lugn och skön promenix var det endå! Fast solen inte var med..

So much better than expected

Igår hade jag filmkväll med mamma (i 5 minuter innan hon somnade men iaf?) och vi kollade Smanderoon! - With a Vengeance. Dendär Jeppis filmen ni vet? Dendär var man ser mej i max 3 sekunder? Jaa den! Jag var inte hemma här i trakterna när den gick på bio här i stan så mamma har köpt och laddat ner den för mej så jag äntligen fick se den. Och, den var ju sååå mycket bättre än vad jag förväntat! Helt ärligttalat! De som tyckte den var en besvikelse måste ju ha haft aningen alltför höga förväntningar? Jag tyckte den var suverän för att vara en noll budget lokal producerad film från Österbotten!! Pessi rekomenderar!
 


Här kan ni fixa så ni kan se filmen på er dator

Sunday Motivation

Ta er tid och läs igenom dendär lilla quoten där. Hur bra som hellst. Changes are good.
 

Just testing my selfdiciplin

När jag är extremt uttråkad så bakar jag skit jag själv inte kan äta. Fast jag vet inte egentligen varför? För att testa och sätta min självdiciplin på prov? Rätt onödigt att leka med ödet sådär men.. Ja tja, bakning är ju skoj, tidsslösande och spännande. Speciellt om man bara halvkollar recepten och kanske glömmer nån ingrediens och inte har någon aning om hur länge saker och ting har gräddats. Spänning i vardagen.
Dagens lördagkväll var uppenbarligen rätt actionlös (för det var ju endå inte Dansgala i stan och hela stans befolkning är ut i rörelse....) så jag kockade fram världens godaste vitchoklad-blåbär/hallonsylt muffins (inte för att jag smakat men hallå hör ni inte på namnet att det är världens godaste? Vem vill ha recept?!?!) . Och Croissanter. Ohyeah stilpoäng noll på dem dock. Eller, 1-2 av dem liknar ju faktist croissanter..

8km sunshine
Great Taste, No Calories! Walden Farms is a dream

 
Jag passade på att beställa hem en av Walden Farms produkter från Fitnesstukku. Efter att ha hört att chokladsåsen inte var en riktigt höjdare så beställde jag Kolasåsen. Hur höga förväntningar får man ha på en kalorifri kålasås är ju lite begränsat, men omg.. Dehär var lugnt över förväntat! Så så så gott att äta med kvarg! Suverän alltså! Till och med min syster, som inte förstört sina smaklökar med att äta nyttigt och sånt, tyckte den smakade gott!

Så absolut hörrni ni som älskar sötsaker
men gärna vill spara in ett par hundra kalorier,
Walden Farms Kolasås ÄR ett måste!!
5.40€ från Fitnesstukku.

 
 Och, ni minns väl att göra er Fitnesstukku beställning genom Ostohyvitys
så ni får nån liten procent från köpet tillbaks i cashback?
Och på alla annan nätshopping ni gör såklart!

Coolest Friends in Town


Jessica


Lift it

Jag har inte varit på gymmet på 1 vecka och 1 dag nu, och fy vad jag saknar det. Jag har rört på mej en massa under veckan, men jag har saknat detdär att lyfta skrot och bita ihop och bara kämppa. Jag gillar inte gå på "nya" gym för jag känner mej så jävla lost och plötsligt är mitt huvud blankt på övningar, så jag gillar inte gå på nått annat gym än de gymm jag känner ut och in. Det kan tillochmed bli så pass okoncentrerat att jag inte ens vet eller planerat in vilken muskelgrupp jag kör och bara lallar på och gör helt random träning.
 

Men idag cyklade jag in till stan (alltså cykla är ju underskattat, det är ju hur skönt och bra som hellst!) och gjorde ett besök på Fitness Gym som gick riktigt okej. Var rätt okoncentrerad, lost och mesade på me små vikter och passet i sig själv var ju inte det bästa, men att bara ha fått gjort nått känndes så bra. Även fast det blev en hel rad mix av överkroppens muskelgrupper som fick jobba. Men jag kunde bra cykla hem med ett leende på läpparna och känna mej lite små duktig att bara har lyftat lite skrot igen.

Sour Cream Turkey Slices

 
 
Jag gillar att äta kalkon och kyckling skivor, sånadär smörgåspåläggs-skivor, sådär bara. Gott att ha på sidan om salladen, äta som mellanmål eller trycka i sig ett par skivor efter träningen eller när som hellst man vill få i sig lite extra proteiner. Jag såg att Atria hade en nyhet ute i kyldisken, Sour Cream Kalkonfiler! Okej hur gott låter inte det? Så såklart den kom med ut ur affären.
 

Så hur smakade den? Ja tja inte kanske direkt så man kan lista ut att det är Sour Cream, men något lite etrxa och annorlunda var de ju allt. Och de är riktigt goda när man tröttnat på plain vanliga kalkon skivor. Så yes, Pessi rekommenderar!
 


Om Pessi själv får välja.

Tell ppl about it, before you change.

Efter gårdagens blodgivnings besök, eller försök, så skulle jag ringa till pappa och be honom komma och plocka upp mej. Jag had gått in till stan och vågade inte gå hem de 6 km efter att blivit tappad på blod (även fast det nu inte var så mycket..) för jag vill inte tuppa av där på vägen.. Så jag letade fram hans nummer och ringde till honom, MEN det var inte han som svarade?!
 
 
Det var nån helt annan som sa något jag inte hörde eller uppfattade så jag bara eeeeeh och så lag jag på. Öh okej varför lag jag på sådär bara? Det var ju lite, eller VÄLDIGT, otrevligt. Men jag fick nån typ av chock så det var väl det enklaste att bara lägga på istället att börja fråga att vem han sa att det var och att förklara sig att man ringt fel. Jag kollade telefon nummer än en gång och jo, det var ju pappas nummer. Fast efter att min telefon gjorde sin simtur i badkaret här om dagen så kanske den knasar till sig och ringer sådär random till nån helt annan. Eller så har pappa kanske bara tappat telefonen och det var nån annan som svarade? Och jag vågade inte ringa upp igen eftersom jag aldrig uppfattade vad den andra i ändan sa? Och det var ju defenitivt INTE pappa. Man känner väl igen sin egen fars röst? Även fast han skulle sagt att han heter Kalle Persson så skulle jag ju hört om det var pappas röst. Vilket det inte var.
 

Så jag ringde mamma men hon svarade inte. Så ja tänkte jaja, ja går väl hem då. För jag vågar inte ringa till pappa, aka konstigrandomdudeiandraändanluren, igen och behöva lägga på sådär pinsamt. Så jag gick ut ur byggnaden och där utanför står pappa med bilen.

Pessi: "Alltså int var e väl du som svara tå ja ringd?"
Pappa: "Joo men samtale brytsta."
Pessi: "Eeeh nä fö ja lag på fö e va int ty som svara!!"
Pappa: "Jåå."
Pessi: "Nää e låt int som du!! Oså sa di na anat!!"
Pappa: "Nä men ja gjord som mamma sa man sku göra; - vara glad och trevlig
när man svarar i telefon så man låter snällare."
Pessi: "EEEH men alltså.. Ja trodd ju e va nan ader!! Du kan int gö sådi, ja våga
ju int ring tibax fö ja trod ja ringd fel!!!!!! Men eeh alltså va sa du tå du svara??"
Pappa: "Hej de e Blodgivningstjänsten hej."
Pessi: "Jaa men alltså int konstit att ja int veta e va ty......"

Då kände jag mej typ som Ron här på bilden...


Eeeeh, så okej. Så lärdomen i dethär är att berätta för era kompisar när ni ska testa något nytt som ni aldrig gjort förr, t.ex. att plötsligt börja svara glatt och låta trevlig i telefon. Det kan ändra hela din karaktär och folk kanske inte känner igen dej och aldrig vågar ringa eller prata med dej igen för de tror du är förbytt. Så, varna din omgivning.

Every day every day every day

Hoppas, iaf nån, av er kommer ihåg att slänga in en röst now and then på M! Forsidejagten tävlingen som jag är en av de 50 tävlanden i? Såklart en röst varje dag framtill den 19 Maj så jag har chansen att komma med som top 5 även fast jag inte är med på klubbturneringen som de andra tjejerna får poäng från.. et skulle bara vara sååååå kul att vara en av de topp 5!!

Klicka här för att komma till röstningen!

Save a Life - Give Blood

 
Idag skulle jag ge blod för första gången! Astaggad alltså. Har velat ge blod sen jag var 18? Fast då vägde jag nån flugvikt och var för lätt för att ge, sen när jag kom hem från Magaluf och druckit upp en del kilon och ville ge blod då så gick det inte för jag var nypiercad. Men idag var det dags! Dagens goda gärning och mitt karmakonto skulle bli fyllt till sprickningsgräns.
 
 
 
Fast det liksom tar ju en evighet att göra dethär. Med all registrering och pappers arbeten, och vänte tider och köer, så får man ju räkna med 1½-2h besök.. Men mitt mod var uppe och jag var endå glad och redo när det väl var min tur. Ingen skillnad på arm hade jag heller så jag var världens bästa patient. Lilla sjuksyster söker efter en passande ådra att sticka i, och så sticker hon till. Men, där är nålen och där är slangen och där är påsen men inget blod kommer? Om nån av er varit med om det samma så vet ni att då är det dags för sjuksyster att försöka åter upphitta ådran, så de söker och gräver runt lite med nålen och man får säga till om det gör ont.
 
OCH DET GÖR FÖRBANNADES ONT, Det liksom är dendär nukommerjagsvimma känslan. Inte från smärtan men från detdär obehagliga att man känner något inne i sig sådär. Men det säger man ju såklart inte. Gräv på ni så mycket det behövs. Men de hittade inte ådran, så det var bara att pröva på den andra armen då ist. Där fick dom pickat in i ådran så det åtminstone kom blod. MEN det kom för långsamt?! Det kom i snigelfart och hon beslutade sig att avbryta blodgivningen eftersom det kom för långsamt. Vadå, för långsamt så man måste avbryta donationen? Va spelar det för roll om man tappas på blod på 30 minuter ist för 10? Kan någon berätta?!?! Hon var finsksspråkig och svenskan inte så bra, så jag lät henne prata finska men jag fick nog ingen klarhet i varför blodet kom så långsamt och varför hon ville avbryta. Hon sa att ådran var rätt och så men alltså endå va..? Så allt hon fick ur mej var 100-200 ml när det egentligen är en halv liter man ska ge. Jaja, så jag och mitt blod dög inte denhär gången. Men jag försökte. Undra om det räknas i min karma tabell endå?
 

Easy money?

Först frågar killen om han får erbjuda mej ett förslag. Ja sure, hit me, dehär vill jag höra!
Sen skriver han att visst bloggar jag på Scandalbeautie, vilket jag berättar att jag inte gör,
så killen har ju absolut koll på vem jag är.....
 Och sen kommer dethär.
 

Powder

Första leveransen från Fitnesstukku har landat!
Får se om de är lika gott som Fitnessgurus proudukter.
 

Decision


Dinner Date with the old friends

3,5h middag på O'learys med en del av favvo tjejerna från trakten. Behöver jag ens förklara den långa tiden daten varade? Vi hade en hel del att snacka om!
Yhden Kylmä Pehmis, kiitos!

När vi körde hem från H:fors så körde vi förbi tvåtusen Pehmis
lösglass bil-kiosker, som var ÖPPNA. Och ännu mer chockerande -
många av dem hade faktist KUNDER. Eeeeh, varför?
 
 
 
Vem blir sugen på GLASS när det ännu är på minus grader på utssidan?!
Jag saknar nog den genen i mitt kroppssystem, dendär jag-vill-ha-glass-när-det-är-kallt
genen. Och dendär JAG-SITTER-I-EN-BIL-OCH-BARA-MÅSTE-HA-GLASS-
NUNUNUNUNUNU genen. What's up with people?
 

Jag som skrattade åt att hemma i Danmark hade de en annons i tidningen
om att glasskiosken på stranden öppnar påskhelgen. Där är det ju 10 grader
varmare och blommorna sticker fram där redan. Här i Finland bygger man ju
snögubbar änn..?! No, I don't realy get dethär glass-hysterin..? 

One of thoes lists

För att få upp lite nytt här på bloggen, och lite tidsinställt så länge vi är och traskar på isen idag (och bara för att om jag nu råkar falla igenom och druknar och dö, så Pessi's sista blogginlägg *som såklart kommer gå till historierna* inte förblir tråkigt. För listor är ju så jävla kul..?så snodde jag en lista av SaraGunMarie. Så här kommer lite utfyllnad till bloggen!

 

Sms/Ringa – det beror på med vem! Men sms:a med de flesta.

Glass/Tårta – Både och på samma gång! Frossa frossa frossa.

Armband/Halsband – Jag har två armband som sitter på min armled 24/7, så jag måste väl säga armband?

Pojkvän/Singel – Jag har ju kille så jag måste väl säga pojkvän? Annors vore det ju knasigt.

Sommar/Vinter – Sunshine, late nights, tanned skin, bikini, shorts, beach, sunglasses, the list goes on..

Landet/Centrum – Jag trivs och älskar att leva i både och! Men jag föredrar landet lite mer. Tror jag?

Cola/Fanta – Har varit Pepsi-narkoman så ja tja, cola..

Katt/Hund – Mina erfarenheter är att katter är så mycket smartare än hundar, så jag föredrar lite mer de som säger mjau och aldrig luktar illa fast de bott ute i regnvädret 2 dagar.

 

Hej utfyllnads bild!

 

Senap/Ketchup – Inte för att jag anväder något utav dem, så måste jag endå välja ketchup?

Kompisar/Pojkvän - Min pojkvän är inte bara min kille, han är också min bästa kompis. Så han hör i toppen på kategorin kompisar.

Film/Serier – Serier! Älska lära känna karrektärerna och följa dem! Blir ju nästan som bästa polare. BFFs.

Äpple/Banan – Banan, yumm! Käkar alltid en banan efter styrketräning.

Mysbyxor/Jeans – Mysbyxor!! Nu just hatar jag jeans för de flesta sitter så mycket tightare än de gjorde för några månader sen och det får mej sjukt deprimerad och hejtjockis känslan. Så jag hatar just nu allt som heter jeans.

Chips/Godis – Godis alla gånger! Sött framför salt.

Hav/Pool – Alltså inte för att låta divig nu, men av världs erfarnehet så brutal suger det ju att bada hav om man ska vara en hel dag på stranden och inte har tillgång till en dusch. Eller ja tja, det beror på haven, men de riktigt salta haven är ju det värsta som finns att komma upp ur! Såklart hav är mycket härligare, men fy fan för torkat salt på hår och kropp. NEJ BLÄ.

Rosa/Blå – Surpriseeee! Vem trodde jag skulle välja rosa räcker upp en hand!

Tea/Kaffe – Te, bara för att det är så mycket hälsosammare och godare än kaffe!

 

Hej utfyllnads bild!
 

Vit/Svart – Svart, just cos it makes you look slimmer!

Shoppa/Slappa – Slappa såklart! Är ju grymt ångestframkallande och mentalt påfrestande att shoppa, speciellt om man inte har pengar!

Julafton/Födelsedag – Julafton är ju såå mysigt, men födelsedag är ju rätt så kul när man har sin egen lilla dag man är kung över.


Hey Winter Wonderland
Summerhous in the Wintertime

Åker ut till skärgården idag! Tror ni isarna ännu håller?I just love it

Nåja, nu kommer helgens bravader om när Pessi Pessicatdoll aka Jessica GTi-tyttö 2013
jobbade på Helsinkin American Car Show från fredag till söndag! Kanske dethär
blir mest i bilder för det har varit en helt obeskrivligt veckoslut.
.

Miss Jetset Pessi anländer till Helsingfors flygplats runt 3 tiden på torsdag eftermiddag, med försening (seriöst SAS?! "Skandinaviens pungtligaste flyg" är 25 minuter föresenat?). Jag åker taxi till Holiday Inn vid Messukeskus i Böle, checkar in och känner mej cool som får bo 3 nätter på hotell, och göra mej redo för kvällens scehma som består av VIP treatment ala 1) - 16 minuters solarie avkoppling på Lauttasaaren Liikuntakeskus och 2) - glamour-model-workout med personlig tränare på Veto Gym. Gratis, såklart. VIP gästar betalar inte? Blir alltid överdrivet bortskämd där i Helsingfors, and I love it.
Hehe jag var inväntad på VETO-gym med poster uppe på väggen och allt. AAAAW!!


Jag fick världens perfektaste present nere i Helsingfors - Arnold's självbiograf!!!!
Hur perfekt som hellst, speciellt med tanke på att jag inte hade internet på hotellet så att
krypa ner i säng med Arnold lagom tidigt på kvällarna var just perfect. Nästa morgon skulle jag anlända kl 11 till American Car Show mässan i Messukeskus, då öppnades dörrarna för de första VIP gästerna, och allmänheten och de vanligt dödliga var välkommen efter 12.
Så jag steg upp redan 07:30 så jag kunde vräka i mej 3 portioner morgonmål och sen gå och göra mej i i ordning i lugn och ro. Jag prövade också sätta in mitt löshår från Rapunzel of Sweden, men beslut att köra utan det första dagen.
 
  

Så, väl framme inne i mässhallen så blev jag följd till GTi Magazine's lilla stånd där i hallen, som bestog av en disk med 2 tjejer som sålde GTi och V8 magasin prenumerationer, Finlands snabbaste Opel Corsa och jag - miss GTi-tyttö 2013. Mitt jobb var att bara vara där, att skriva autografer, posera och ta fan bilder. Omg, är det världens bästa jobb? Jag menar skriva autografer och posera framför kameror och killar i 3 hela dagar är garanterat världens bästa jobb. Spelar ingen roll att jag stog med hor-skor med 15cm klack i 8h om dagen  (PAAAAIN) - men det här värt vilken fysisk smärta som hellst.Fast här börjar det obeskrivliga av hela upplevelsen som jag inte vet hur jag ska förklara eller få ner på text what so ever.
Men att skriva hundratals autografer till helt okända människor, att hundratals människor vill ta kort av mej, att människor kommer fram och pratar, berömmer och vill ha bilder av dem tillsammans med mej, människor som skakar av nervositet eller har pulsen uppe i 200, människor som ser på mej av åtrå, att få dela med mej av min egen lycka, energi och utstrålning och att få ge människor mitt största smile och se hur det smittar, att se hur jag kan påverka min omgivning, hur människor påverkas av MEJ och hur det är JAG som är 110% i rampljuset.  O-B-E-S-K-R-I-V-L-I-G-T.
 


Såja, vi måste lite skippa min beskrivning och kärleksförklaringar till hur
mycket jag älskar att få vara mitt punkten och "stjärnan", för det är obeskrivligt.
Helgens jobb upplevelse är totalt obeskrivlig.


Efter första avklarade dagen så kännde jag mej löjligt glad och hög på livet. Och lagom hungrig efter att inte ätit på 11 timmar och trött i hela kroppen från att stått precis hela dagen... Så jag kilade iväg till Böles tågstation och köpte memma, naaaaaaam. Jag har haft memma cravings sen jag landade på finskmark. Mamma hade också kommit förbi hotellet och lämnat en väska med lite kläder hemmifrån, och där i fanns också två påskägg. Jag är ju endå bara en person, så jag behöver inte två, så jag gjorde dagens goda gärning och lämnade den till miss cleaninglady. Karma, what goes around comes back around, så jag räknar med att något sött kommer hända mej snart också. Fast det gör det ju hela tiden men..


Nästa morgon försov jag mej. Ja seriöst, grymt pinsamt och hemskt och amatör mässigt av mej. Alarmet skulle gå på 07:25, så jag bara behövde slänga på ett par mjukis byxor och en sweater och kila iväg till frukosten och sen har flera timmar på att göra mej i ordning. Mitt alarm gick av 09:25, och jag skulle vara vid mässan 10:00. PERFEKT alltså. Så jag gjorde nog århundrades snabbaste get-ready-to-shine-snygging och kom såklart i tid till jobbet. Fast frukosten uteblev halvt.. Tur att jag tog rast ett par timmar senare så jag kunde äta lite och förstärka sminkningen och så.

Dagen gick fint fast jag var berädd och varnad för att Lördag är dagen då fyllhundarna från norra Finland kommer, de där som inte bara vill ta bilder, de vill också ta och känna, klämma och bara vara allmänt full. Men det gick riktigt lugnt och fint och mindre fulla urskogsfinnar än förväntat.
 


Vid dagens slut var jag än en gång fylld med ett grymt lyckorus. Jag gick över till K-market och laddade upp med mera memma och sen tog jag ett såååå skönt bad på hotellrummet. Sen har jag nog läst för många bloggar där tjejerna tar ego pics i badet för jag tänkte jag också såklart ska ta ego pics i badet. Men alltså, eeh ja tja, skillnaden på ego-pics-i-badet-bloggare och mej är ju att de inte har hål i handen och tappar telefonen i badkaret. Dethär är sista bilden jag tog innan min telefon beslöt sig att ta självmord genom att dränka sig. Jag återupplivade honom efter många om och men men han har nog fått bestående hjärnskador från händelsen.. Alltså vad hade jag egentligen förväntat mej? Att klara av att hålla telefonen från vattnet? Nää alltså.. Ni vet dendär känslan man får, dendär ÄRJAGFANDUMIHUVUDETELLERVAD WHYYYYYYYDIDIJUSTDOTHAT!?!??! ja den känslan...


Söndag, aka min sista dag, så chansade jag till det och satte i min hår extension från Rapunzel. När jag prövade det på Fredag så tyckte jag att färgen mellan extensionen och mitt egna hår skärde sig lite för mycket, men nu på söndag så passade det pefekt in! Jag har också jätte jätte tunt hår och clips in skiner igenom så enkelt, så det var en liten chansning att sätta in dem och vara beredd på att var och varannan bild från söndag  kommer det stå en blond tjej med alldeles för uppenbar hairextension i satt. Men det blev super. Är jätte nöjd och ångrar att jag inte använde det för Fredag och Lördag! Och kvaliteten på håret, är så imponerande bra! Jag har senaste tid bara haft syntetiskt clips in, och får nått år sen hade jag hår från Rapunzel men det var inget i gemförelse med dethär! Riktigt riktigt bra!


Min mamma och syster kom till mässan, så de stannade tills allt var över och så åkte vi till min morbrors i Esbo och stannade där över natten.
Jag sov i en Fatboy säckstol så det var ju sådär lagom skönt (the diva life is over), men utvilade och krya måndags morgon så startade vi bilen och åkte hem till Jakobstad.
 

Vilken jävla novell/godnattsaka/skoluppsatts. Ja tja, det var helgen i ord.
Mera bilder från det hela kommer också ploppa upp vart efter.

American Car Show Outfits

Hejja Pessi, uppdateringen på bloggen går ju super just nu!!! Eller hur..
Men har en massa bilder och så mycket jag vill ha berättat om helgen, så tar en stund
att knåpa ihop ett lagom bra och förståeligt inlägg om det hela. Så det dröjer lite lite till..

Så länge kan jag visa er helgens outfits! Sånhär mansdominerade mässor kryllar ju av lättklädda översminkade snygga brudar, så jag ville hålla min standard lite högre och vara lite mera classy istället för endast trashy. Fast lite smyg sexigt billigt på samma gång endå, för det är ju endå American Car Show.

Fredag, Lördag och Söndag. Vilken gillar ni bäst? Jag röstar på Söndags outfiten!


Bilderna av Anssi Ranki, Timo Houvinen och Pasi Taipale

Apr. 01, 2013


Hemma i Jakobstad efter en hel dags resande! Tur att man har världens bästa privata chaufför, med underhållande sällskap, som kommer körandes hela vägen till Helsingfors för att plocka upp mej. Så efter 9 timmar, 5 pauser och ingen lycka på Jessica-vill-ha-memma-jakten så är jag hemma i familjens hus i kära lilla Sandsund igen. Och oj jaa vilken helg nere i Helsingfors, fy fan vad jag har älskat den. Uppdatering imorgon! För ni har väl saknat er dagliga Pessi dos?

Did you buy it?

 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar