Rapunzel is on her way

Ett 50 cm clip in set i light blond är på väg hem till mej! Can't wait!
Mitt syntetiska hår är ju inte direkt en höjdare, så ska bli kul med äkta hår igen! 
Håret kommer ju såklart från
 
 

Blog Award

 
Ni har väl alla sett att dessa "Blog Awards" grejerna snurrat på runt på en massa bloggar. Jag har blivit nominerad och utmanad att svara på ett par frågor men jag har bara varit liksom mjääää, orka. Men sen känner jag mej taskig mot er läsare som utmanat mej så jag beslöt mej för att svara på de 5 frågorna av de 3 sötnosarna som nominerat mej.


Snygga Meeea's frågor
1. Favorit serie?
- MODERN fucking FAMILY.
2. Hund eller katt?
- jag är definitivt en katt människa. Visste ni att grisar är smartare än hundar?
Enough said. Nä, jag gillar hundar också, men katter mer.
3. Det sista du gör före du går och lägger dig?
- onanerar. Eh nä men tittar på MODERN FAMILY, såklart.
4. Vem beundrar du?
- Cathrine Holst
5. Favorit blogg och varför?
- The one and only Kissie

Söta milf Janina's frågor
1.  Vad prioriterar du i livet?
- mej själv
2. Om du fick välja vilket land om helst att bo i, vilket skulle du välja och varför?
- ett land var man klarar sig helt totalt på att tala engelska, ett land var mentaliteten och människor är öppna och hjälpsamma, ett land var vädret och naturen är underbar. Så låt oss säga Australien.
3. Vad gör du helst på din fritid?
- tränar, latar mej, solar och äter. What a life..
4. Vilken egenskap gillar du mest hos dig själv?
- Glad, öppen
och ett, som oftast, bra bondförnuft
5. Var ser du dig själv om 10 år?
- Jag vet inte!! *gråta och tycka synd om sig lite*
 
 
 
Tuffa Jenni's frågor
1. Vad har du för framtidsplaner?
- att tänka ut vad mina framtidsplaner är. På riktigt.
2. Vilka tre egenskaper är du mest nöjd med hos dig själv?
- sur, instängd och dum. Om vi pratar tvärtemot spårk då alltså.
3. Vad vill du åstadkomma 2013?
- Växa som människa, uppleva, äventyra och lära.
4. Hur gör du för att motivera dig själv?
- påminner mej själv om VARFÖR jag gör whatever jag gör
som jag behöver motivationen till.
5. Vad är ditt drömjobb och varför? 
- You tell me! Om jag visste skulle jag vara påväg mot det och göra något som skulle hjälpa mej komma dit, men jag vet inte. Såklart livnära sig på att modella är ett drömjobb, men det är ju som att gå och vänta på miljonvinsten på lotto. Man kan hjälpa och göra mycket för att få chansen till att det kan hända, men förutom det behöver man en massa jävla tur.

 
Och nu är det dags för mej att dela ut 5 frågor till några bloggare, så
hej Ziio, Akcj, SandraveronicaCarolaEkman och Sabina jag har inte sett er fått göra nåra 
bloggawards ännu, så här har ni att bita i!

1. Kan pengar köpa lycka? Motivera varför eller varför inte!
2. Vilket djur motsvarar dej och din personlighet?
3. Om du var det motsatta könet för en dag, vad är det första du skulle göra?
4. För 3 år sen, såg du dej själv göra/vara/befinna/åstadkommit det du gör/är idag?
5. Vem var du i klassen i högstadiet? Klassens clown? Blondi? Träningsfreak? Festar?

Winners Never Quit and Quitters never Win

 
And what if I'm not a winner. Man får inte skriva blogginlägg när man är kännslomässigt ur form men aaah, man kanske kan radera skit som dethär imorgon.. Men min träning går åt helvete och fel väg. Jag har inte mått så dåligt över min kropp på 1 år. Varför? För att jag första gången på ett år äter tillräckligt mycket vad jag borde göra och nu får i mej runt 2000 kcal om dagen, vilket jag minst borde. Min kropp är förstörd från att ha ställt in sig på svältläge för längesen och nu suger i sig allt jag äter. Nu har det gått 2 månader med ett typ av högre intag och jag fortsätter lägga på. Min kropp litar inte på mej och jag klarar inte psykiskt av att forstätta såhär. Jag går hellre tillbaks på liten diet, var jag inte kommer orka bygga muskler, men var jag kommer orka tillräckligt för att hålla min kropp i gång på gymmet, var jag kommer ha en kropp jag är glad och nöjd med, än att äta som en vanlig människa och lägga på och lägga på, slita och slita och inte se nån förändring förutom att jag lägger på fett. Min metabolism är fucked up, och hur länge ska jag behöva vänta på att den speedar upp istället för att spara på allt jag äter. Fan vad jag är ledsen. Såklart jag blivit starkare på gymmet, ökat 80-90% på vikterna, men det är inte värt vad jag ser i spegeln. Jag vet att jag äter rätt, med överdrivet mycket protein, mycket bra fetter och bra kolhydrater. 6 bra mål om dagen. Jag är så arg och besviken på mej själv. Imorgon ska jag trycka i mej en godispåse och tycka synd om mej själv. På fredag, 1 Mars, vill jag så gärna börja skära ner, men jag vet att om jag gör det har allt dethär varit bortkastat och min kropp kommer bli så trött och orkeslös och gå ner till svältläge, fast ett hungrigt svältläge denhär gången. Men hur länge ska jag vänta på att det blir bra igen? Jag måste först och främst clean up my diet, som jag anser har varit bra för hur jag tränat och slitit, men uppenbarligen kan den inte vara det. Jag får också ta och glömma ens nån fusk dag som t.ex. igår när jag njöt av pizza, för det går inte. Jag tror jag skulle behöva ha hjälp av någon som 110% vet vad som händer med min kropp, någon som kan säga "det blir nog bra" och veta att det kommer blir det också..

Cow Poop or Mämmi?

Finland har ju inte överdrivet många mattraditioner.
Och vad vi har ser ut som kobajs och äts en gång om året. Hejja Finland!
Jag tjuvstartade min påsk och smyg åt lite memma. Namm! Jag hatade det när jag var liten, men kanske det beror på att man har rätt livlig fantasi som barn och om blir serverad något som ser ut att ha kommit från fel hål ur en kossa så går det bara inte att gilla det.. Borde jag ta med ett paket till Danmark och stolt visa för min pojkvän vad vi äter i Finland! Mjaaa..

Satisfaction

Vet ni, vi alla har ju någonting som får
oss att känna riktigt dendär tillfredställda kännslan.
 
T.ex. ta en cigg på morgonen (eller, vad vet jag om det, men..?), sitta på en strand i solnedgången, just klarat ett par extra kilon på gymmet, köpt hem de där urläckra skorna, korckat den där kalla ölen en varm sommardag, första mumsbiten av tårtan, man har gått ner ett kilo, man klarade just matteprovet, sjunger I just had seeeex och det är sant, och jaa tja, ni vet vilken kännsla jag tänker på va?
 
Den kännslan får jag när jag köper en ny Muminmugg.

Idag fick Hemulen följa med mej hem. Hej Hemulen, välkommen till Pessilandia,
hoppas du kommer trivas med de andra Muminmuggarna i hyllan borta i Danmark.
 

(förresten, har ni tänkt på hur kul Hemulen låter? Vilket namn alltså. Undra hur hon Tove kom på alla namnen på Mumin karaktärerna? Jag menar, TOO-TICKI, HEMULEN, HATTIFNATTARNA, alltså vaaa? Hon var nog hög, så som alla andra artister i världen, när hon skrev berättelserna. Sen kanske hon var i sitt fulla nyktra medvetna när hon kom på Mumin MAMMA och Mumin PAPPA, för vad hände där då, de var ju rätt fantasilösa namn gemfört med TOO-TICKI..)

"Fast vad spelar det för roll vad man gjort för att åstadkomma vad
man gjort så länge det är något bra man åstadkommit?"
// Jessica Pessicat Edström 21 år & 9 månader

My names b-day

I måndags hade jag namnsdag, och vet ni vad? INGEN kom ihåg den!
Eller jo, pappa hade gjort en fin hälsning på dagens morgontidning.
Men att han minns det räknas inte eftersom det är på hans MÅSTE lista
som kommer på köpet när man blir pappa.
 

Snyggt, tack för din satsning pappa..

Men jaaa, jag minns back in de days när jag krävde att få en tårta på min namnsdag. Eller, det kanske nu inte var en hel tårta, en kakbit, och det kanske inträffade 2-3 gånger? Och nu fick jag just och just ett grattis. Hmf. Nåja, jag fick ju en uppfräschning av håret och en ny foundation av mamsi, so I guess that will work. Brat.
 

Do you have what it takes?


Todays Shoot

Här var det ju lagom dött? Bra blogg, bra.
 
Men jag har haft en photoshoot idag som jag ställde mej i ordning till redan vid 2-3 tiden, sen körde min privata chaufför/buttler/arbetare mej till Vasa där jag gjorde en shoot 2h med Pentti Pohjanen. Minns ni bilderna jag gjorde med honom i sommrast? Då när jag just hade börjat modella och det var typ den fjärde eller femte gången jag någonstin stog framför kameran. Hehe.
 
 
Hoppas jag kommer se nån utveckling i mej i gemförelse med bilderna
från då och de som vi gjorde i dag. Jag vill ju bli bättre och bättre!!


Sen av någon konstig orsak så åkte jag och min chaufför till RAX och käkade. Faaan, jag saknar någon sorts länk mellan magen och huvuden som säger "okaaay, enough NOW", så jaa, en pizzabuffe restuarang med mottot KÄKA TILLS DU SPYR (eller okej, det är mitt egna motto för RAX, men jag tycker det är bra, passande och borde införas landsomfattande) är inget jag klarar av. För jag käkar tills jag spyr. Nästan.
 
 
Portion 2 av 4..... + glass x 3. EEEEH, fy fän morkkis. Fast rätt så jätte gott

Okej, men ny dag imorgon bara! Gonatt!

I actually do love snow!


Get Ready to Show some Skin this summer - Beach Body 2013


Getting freeeesh

Blir uppfräshad av kråkboet med toppning
och färgning av min söta gudmor. Bye bye utväxt.
 

Guldbaggen

Visste ni att guldfiskar växer beroende på deras miljö förhållanden? Så om du släpper ut din lilla 5 cenitmeters guldis, som levt i en pytte liten skål hela i live, i en ankdamm så kommer den snart växt till sig till en stor baddare. Och guldfiskar klarar faktist av att leva i leriga dammar och under rätt dåliga förhållanden. De blir också flera år gammla. En av mina första guldfiskar levde över 5 år i mitt akvarium, hon hette Guldbaggen. Haha.

I USA så hittade man en bauta stor (46 cm 1.9 kg) guldis
i en damm, och hela världen bara woooow.
 
 

Jaa men sen så fick Danmark höra om det och kläcker ur sig "eeeeh detdär är ju en vanligt stor guldfisk, sådär ser ju alla ut som vi fångar i vår hemliga sjö. Titta på vår största bjässe, 57 centimer och 3.8 kilo!!"Jag skulle dö av lycka om jag skulle få en sån på metspöt..
 

Visst e den sööööööt!! Eller är den photoshoppad?

Let's start it good

Startar veckan med kaffestund med 4 sötnosar och solskenspromenad.

Workout while waiting

Det är mindre än 92 dagar tills vi alla kommer stråssa runt lättklädda, om inte i bikinin så på avslutningsfesten i skolan eller whatever. Så det dags att tänka på beach bodyn 2013! Så här har jag en enkel utmaning inför sista Februari veckan, för er alla som har lust att förbruka er energi eller bygga lite ass utan att spendera en extra minut av ert liv på det.Har ni tänkt på hur mycket saker vi gör under
dagen där vi bara står och väntar tills vad-vi-än-gör är över?
 
T.ex. väntar sista minuten på att tvätt/diskmaskinen ska vara klar, väntar på att maten i mikron eller ugnen ska vara uppvärmd, står och talar i telefon eller borsta tänderna. Tvätta huggtänderna gör ju de flesta 2 gånger 2 minuter om dagen, så let's utnyttja och ta tillfället i akt och göra något bra för hälsan medans vi bara står där och borstar! Ni vet, vi damar är ju gjorda till att multitaska och kan göra fler saker på en och samma gång, så varför inte göra te.x. 20 squats medan tänderna rengörs? D
et har du tid med!
 

Det är min mini-utmaning för kommande vecka, att minst en gång om dagen medans jag borstar tänderna göra squats. Jag tjuvstartade med 20 igår, idag ökade jag till 25, och imorgon blir det 30. Så sätt ditt eget mål och öka för varje dag! Det kanske inte är de perfektaste squatsen du i vanliga fall gör när du tränar nere på gymmet med vikter, men dehär kommer vara bättre än ingenting. Är ni med?
 

Eller kom på något eget att göra medans du borstar tänderna! Kanske gör jägarvilan, calf raises, släng upp foten på toastolen och gör one leg lunges, spänn magmusklerna och håll i 10 sekunder x antal gånger eller gör bara knipövningar med underlivet för att få bättre sexliv! Gör bara något! De kommer snabbt bli en vana som du gör varje dag utan att spendera extra tanke eller tid på det, och du får extra träning just like that!

My family thinks I'm a eating machine?

Jag sitter vid köksbordet med en tom tortilla påse framföe mej och både min syster och pappa kommer in i köket på olika gånger och frågar samma sak; "HAR DU ITI UPP HEILA?!" Eeh jå för nu e jag ju miss Fetto och äter 6 tortilla bröd på en kvart?! Va tror de om mej?? Min syster hade svar på den frågan "jaa int veit man efter att man såg hu du åt på juln..". Aja, schyst.
Take me for a ride
Like the Man

Jag tror jag var en man i mitt förra liv? Jag hittade en random bild från
vår klassresa till Berlin för 3 år sen och alltså eeeeeeeh visst kunde man
vid en snabb titt, och med dendär sittpositionen, tro jag är en av killarna? Kvinnligt.
 

Oh yeah, Blondes have more fun

Lördagskvällen väl spenderad på en snygg blondin med en
4 timmars kaffe deit på stans största bensinstation, resultatade
i en ömm, trött och glad Pessi. Tack för idag!
 

Utfyllnads bild...? Såhär ser det alltid ut när jag försöker fixa ego pics till bloggen.
Tar 10 kort och bara ääääh jag fastnar ju inte på bild idag och gör situationen värre.

To Waste Life on Tv-Series

Ni vet, känslan som uppstår när man tror man sett sista avsnittet på sista säsongen av sin favo serie och man bara men vad nu då..?  Och så bara plötsligt får man en uppenbarelse från åvan och man får reda på att det finns 2 säsonger till!!!! LYCKA.
 
 
 

Alltså jag är helt frälst i Modern Family. Varför tipsade ingen av er mej om den serien när jag frågade efter de bästa tv-serierna att slösa sitt liv på?!?!?! Modern Family seriöst, det finns inget bättre. I väntan på att Netflix ska fixa upp säsong 3 och 4 börjar jag titta säsong 1 från början igen. Jag har en princip i att aldrig göra sånt, läsa en bok två gånger, se en film två gånger.. WASTE OF TIME AND LIFE!! När nån säger, "jaa jag har sett den blablabla filmen typ 15 gånger!" Så dör något inom mej och bara vill skrika "seriöst va? Är du dum!!! Get a life!!" Men alltså, dethär är alltför bra för att INTE ses två gånger. Samma gäller min blogg då också eller?


Är det ingen av er som kollar Modern Family??

Out in the Winterland

Sådär lagom dimmigt ute vid skärgården idag..


Mmmm, varm O'BOY mjölkchocklad <3

Going out on the Ice
The big Foundation Question

Nu behöver jag er hjälp! Jag är på jakt efter den perfekta foundation! Eller okej, kanske inte den perfekta, men en helt okej bra en. Min förra foundation från Clinique har precis tagit slut. Till och med min Loreal jag använt i reserv är helt tömd. Så nu är det dags att pröva något nytt.

Så som sagt, jag har på senaste tid använt Clinique's och Loreal's True Match. Tidigare har jag prövat Lumenes och Dermosils foundations. Joe Blascos foundation har jag mest erfarenhet av när jag använde deras under många års tid när jag var yngre. Men nu just är det inte passligt med en Joe Blasco eller Clinique prislapp på min foundation. Så kära ni, vad använder ni för märken och produkter som ni rekommenderar eller som ni har dåliga erfarenheter från? Gärna såklart en prisvärd. Fast jag vet att med foundations är ofta priset ett bra riktmärke i hur bra produkten är.

Så, såklart vill jag ha något hållbart och heltäckande. Jag använder ett bra puder från Clinique, så det är inte så viktigt foundationen är super matt, men gärna. Jag har någon typ av blandhud, som de flesta av oss har, så något passande för det. Jag tror dock jag ska passa på att köpa en BB-kräm för dagligt bruk och låta huden vila lite från foundations, och bara använda det för speciellta tillfällen, som t.ex. photoshoots. Camilla's favorit BB-cream är Loreal's Nude Magique som jag tror jag kommer själv att välja. Eller har ni kanske tips på de med? Vad använder du?

 

Luxus to be home

Med att bo, även tillfälligt, hemma med föräldrarna har ju bara fördelar. Inte bara fördelarna med att äta mamma & pappas mat (och att äta dem ur huset och kicka egot genom att baka sötsaker till dem man tvingar dem äta och säga "hmmm vad gott..", och de går upp 2kg på en vecka och man känner sig hälsosam och bra) när man är hemma, men om man har tur så får man överraskningar. Dethär låg och väntade på mej när jag kom hem på onsdag.
 

De två senaste nummret av iForm, min favorit body lotion
(kan inte leva utan den!) och lyxig silvershampo & balsam. Naaaw, tack!

It's on the way!

Minns ni jag hade beslutsångest över vilken av dessa
läckerheter jag skulle beställa hem från Katsumi?

Tja, efter många om och men så bestämde jag mej för en utav dem som nu just är påväg hem till mej. Tjoho vad jag är ivrig att få pröva den! Hoppas den sitter lika snyggt på mej som på den photshoppade modellen.. Alla som är lika ivriga som jag är att få se mej i min egna handgjorda Chynna Doll bikini räcker om en hand! *ingen bryr sig* Hmm, tror ni jag valde nr 4 som fick flest röster bland era kommentarer?

P90X Gargae Edition

Jag har tipsat om det förr, och också Rara-Sara
har rekomenderat det; P90X. Ett suveränt hemma-workout program.
 
Eftersom jag är rätt så pank och hellst inte vill köpa ett gymkort för de resterande 7 dagarna jag är kvar i Finland, men endå såklart vill hålla musklerna i topptrimm, så passar dethär mej perfekt. Också motiverande och bra när man är fantasilös och inte orkar fixa ihop ett passande workout med olika övningar. Jag jagade ut pappa ur garaget idag och förvandlade det till mitt gym (eeh, ett par hantlar, en matta och en dator är allt jag behöver för att kalla något gym?) och prövade första gången på P90X program med fokus på Shoulders and Arms. Fett nice.


Man behöver inte spendera en massa pengar på ett gymkort för att hålla sig i form.
Du blir inte fit bara för att du har ett gymkort. You have to work for it. HARD. Fast du gör
det hemma framför tv:n eller på gymmets maskiner. Så länge du bara gör det. Kom ihåg det.
 

Wanna musta me?

Idag lärde min kompis mej ett nytt ord; MUSTA.
Inte som den finska betydelsen av musta, utan den svenska betydelsen.
Någon som prövat musta? Några efrarenheter bland mina bloggläsare?
Skulle vara intressant att veta.
 
 
Pls tell me it's a joke och ingen levande människa gör sånthär. Inte ens på film.

Cookie Baking


Why do people do this?!

Idag börjar skidhysterin på tv, så jag tänkte inviga
min skidsäsong passligt dagen till ära.
-
Jag har nog inte skidat sen lågstadiet? Så alltså 2 år sen? Nä, kanske 10. Men jag blev rätt så påmind om varför.. Jag menar, seriöst, vem skidar FRIVILLIGT?! Och hur kan man tvinga barn till att göra det?! Dethär var det tyngsta jag gjort på en tid. Pluss att man såklart packat på sig för mycket kläder och svettades som en tok. Tur att ingen annan var i skidspåret och såg min grasiösa teknik. Typ gick fram. Puuuuh.
 
 
Fast att komma in i värmen igen och dricka en kopp te och känna sig duktig att på något sätt klarat av att staka igenom en 5km runda är ju rätt härlig. Jag står säkert där ute i spåret igen imorgon fast jag just skrev hur hemskt det var.

How to Not Open a Milk

I toppen på saker Pessi inte är fullt normalt kapabelt utvecklad till att göra (förutom att tänka, äta med bestick..) så landar uppgiften "Att Öppna Mjölkpaket". Jepp, helt värdelös. Vad är dethär?! 1/3 gånger när jag försöker öppna ett yoghurt eller mjökpaketet så händer dethär!!! Då brukar jag försöka öppna den i andra ändan och så skiter det sig där också och så är hela öppningen förstörd. Tur att man inte bor själv och har betjänter och arbeterare som fixar sånthär.
 

What's your choice?


Mystery Dolphin Happening

Okej alla läsare, ni vet väl
att delfiner är smartare än er?
 
Definitivt smartare än mej också. Nä men kanske inte, men de är en av de smartare typerna på jorden (konstigt, för då skulle dom väll ha byggt undervattensbåtar som kör dem runt så de inte behöver simma? Och byggt fisknät och jaa, listan kunde göras lång på saker delfiner borde gjort om de nu är såå smarta!)
 
Men iaf, hur sjukt är inte dethär:
 


100 000 delfiner samlade på ett och samma ställe.
Delfiner lever i grupper på typ 200 individer. Så varför har de bestämt sig för att hålla ett delfinparty med 100 000 inbjudna gäster helt plötsligt?! Kanske du har presidentval? Möte? Firar delfin kungens födelsedag? Giftemål? Premiär för super-delfinen att visa upp något nytt delfin-trick? Eller är det en naturkatastrof på gång? Som sagt, de är smartare än oss och de borde vara de första som fattar att något står fel till i vår värld. Så därför har de samlats för att ta farväl av varann? Eller planerade de att ta över världen?! WHATS GOING ON?! Är det inte lite skrämmande??
 

Okej, nu trodde jag helt ärligttalat dethär var någon nyhet. Jag var berädd att be min sista bön om att få en snabb och skonsam död när världens undergång kommer hända. Men dethär delfin jippot hände för ett år sen. Så everybody calm the fuck down, världen gick ju inte under och ingen naturkatastrof hände. Delfinerna träffades nog inte för att ta farväl av varann, det hade säkert bara samlats för att lyssna på delfinernas Michael Jackson eller nått.
 
 

Trying out Fitness

Jag hatar att träna på, för mej, nya gym. Jag känner mej så lost och
osäker och träningen total misslyckas och jag känner mej sjukt dålig.
Nåja, man måste ju börja någonstans?
 

Unicorns are real

Men för faaan världen! Är alla helt blinda? JAG VISSTE JU DETHÄR HELA TIDEN.
Unicorns exist. Dom har nog bara blivit lite inavlada och tappat sitt glitter, rosa fluff
och satt på sig lite vikt o så.. Sånt händer oss alla. Tack Johan.
 
 
 

It went okay. Or something

Nu är jag hemma i Finland och har nu sovit sött i min kära säng.
 Men jag hade inte sånt jätte flyt denhär resan..
 
 
Det började i Danmark med att jag sitter på fel tåg, ett tåg som går 28 minuter innan de tåget jag hade biljetten till. De flesta tåg biljetterna som inte är platsbiljett (jag köper aldrig platsbiljett i Dk. Varför betala 100 kr mer för att vara garanterat ett säte? Jag står hellre i så fall om allt skulle vara taget än betalar extra. Burn some caloris vet ni?) som fungerar under hela dagen vilken tid och i vilket tåg som hellst från destination A till B. Nu hade jag glömt att jag köpt en billigare biljett som BARA får användas på tåget som står på biljetten. Så när konduktören kom och berättade att jag är på fel tåg så var jag liksom "whaaaat ohno!! how much is the fine?!? i can jump of at the next station!! what's the fine????!" och han bara eeh nä du får ingen böter och okej sitt kvar här för nu.. Så det var ju ett litet onödigt missöde.


Jag hitta H&M i Kastrup Airport!! H&M på ett flygfält? Kom igen, seriöst why?

Jo och såklart så var det "random-kontroll" när jag gick igenom securityn. Okej ja såklart, typiskt. Det är inte första gången. Ser jag misstänkt ut, va?!?!?! Inte mej emot, känn och ta på mej var ni vill. Denhär killen tog ju sitt jobb väldigt seriöst och var väldigt noggran med sina händer, if you know what i meeeeean...

 
Gårdagens svenskainsident hände i sverige (daah?) på Arlanda var jag satt snällt utanför min gate som hade boarding. Jag sitter hellre och väntar inne vid gaten än går ner till bussen man gör efter att man checkat in. Så jag satt där snällt och gnagade på ett äpple, tittar på medans de andra boardar (typ max 10 stycken?!) och så plötsligt ropar damen vid disken upp i Arlandas högtalarsystem "JAG SÖÖÖKER EN JESSICA EDSTRÖM JAG SÖKER EN JESSIC.." och jag bara eeeeeeh hallå jag är här HÄR! HÄÄÄÄR! Japp, här sitter jag, 2 meter framför dej. Fölåt, jag trodde aldrig att en boarding var klar efter 2 minuter, aka 10 personer och att nu är jag den som är sist... Så okej, nu kryssar jag av "bli uppropad i högtalarsystem på flygplats" på min things-to-do-before-i-die-list.  BRA.


Obserera också att jag rest med klass. Handbag ala plastpåse.
Som handtagen såklart gick sönder på så jag behövde bära den så som uteliggare
och A lagare bär dem, sådär i en knippe. Jepp, jag reser med stil.
 
PS. Jag har aldrig använt en plastpåse som handbagage förr och jag gör det aldrig igen. Det var endast för att jag inte orkade ta min handväska hem till Finland när jag vet att jag måste ta den tillbaka till Danmark om 10 dagar, så nu kan jag ta med en annan handväska dit ist. Smart. DS.

Flying Home

Inte för att jag flyger med Air New Zealand från Danmark till Finland idag (men jag har faktist rest med dem!), men jag gillar sånthär. Människor, företag som tänker outside the box och gör något as-tråkigt, något som ingen bryr sig om, och gör det omöjliga och plötsligt fångar kundernas intresse i ämnet.
 
 
 
Ha, såntdär borde klasslärare tänka mer på? Inte kanske att klä av sig naken för att göra biologi och geografi lektionerna roligare (haha, är det nån annan jag som plötsligt nu fick en hesmk vision av en viss Sursik lärare naken med bara bodypaint? Euw.) , men att hitta hemligheten i att göra något tråkigt till något roligt, något man vill se, lära och ge sin uppmärksamhet till.
 
 

Life as a Model


Smell and sit Alone

Efter gårdagens svinstis-visstelse så luktade jag kanske aningen grisig. Ett bra tips för alla som vill sitta ensama i kollektivtrafik; spendera nån timme i en svinstia. Men jag böt såklart om så fort jag kom hem och duschade av mej. Men mitt hår tvättade jag dagen innan, och jag gillar inte att behöva tvätta hårt varje dag så jag tänkte jag skippar det. Men alltså fy fan, håret är ju det som typ mest drar i sig lukter. Ni vet, om man bara är inne i ett rökrum på en klubb i 2 minuter så stinker man ju resten av kvällen. Samma sak med hash, rätt snabbt uppenbart vem som tagit en joint när den lukten sitter som juten i håret. Och alla som nångång jobbat på McDonald's vet hur håret doftar efter en heldag på jobbet. Eller har jag något fel på mitt hår och är enda som upplever dethär!?
 
Iaf, jag försökte rädda mitt grishår genom att spraya sönder det med torrshampo och söt-luktande hår olja. Gjorde ju allt mycket värre och så det luktar en vanilj-gris-bajs, eller nått, men jag försökte ignorera det. Men när jag hängde på gymmet i morse och gjorde situps, och allt vad man nu än gör när håret flyger en i ansiktet, så höll jag på att dö. Stink jag alltså.
 
 
Men nu är ju grejen den att jag ska åka kollektivtrafik hela dagen nu när jag reser hem till Finland och jag gillar att ha stjärterum för mej själv, och ingen tjock bussines man som sitter next to me och väller ut över mitt säte, så jag tror jag skippar hårtvätten endå.  

Andra tips på hur man blir garanterad att sitta
ensam i kollektivtrafik, för er som inte vill lukta äckligt äääär:

Okej alla läsare, lycka till med att forever be alone!

Redneck Jess and Pigglets

Här är fler backstage bilder från gårdagens shoot.
Som ni ser så var vi ute på en bondgård. Med grisar!
Aaaaw, pigglets! Haha, hur kul som hellst. Vi stannade i
baby-gris avdelningen för alltså shit, fullvuxna grisar är
ju som monster. Vi gjorde ett par bilder när jag satt inne
tillsammans med baby-grisarna men de bet och naffsade
så mycket på mej så jag trodde dom skulle äta upp mej. Haha.
 

Passar jag inte som bonde? Visste ni nyare läsare att jag
faktist jobbat på bondgård, i Australien? Yep, I'm cool.
 
 

Blog update like a prostitute

Alltså min blogg suger ju lika mycket som en prostituerad suger kuk.
Alltså, hårt, mycket och ofta? Om ingen fattade.

Jaa men iaf, imorgon åker jag hem till Finland (tjoho, publikens jubel!) så alla som vill ha en autograf kan komma och ringa på mammas och pappas dörrklockan halv sju på morgonen. Bara för att påminna dem om hur roligt det är att ha mej hemma. Ja, men det betyder ännu en tråkig blogguppdaterings dag. *Alla pezsi.com's bloggläsare byter favvo blogg*
Backstage from Today's Photoshoot


Work

Dagens planer är än en gång photoshoot borta i Kolding. Ska bli skoj!
Denhär gången tar vi igen vårt pick och pack utanför studion och ska göra
bilder på bland annat en bondgård. Haha, kul va?

Här är en av Ken Ekholms bilder från förra veckans shoot.

Sushi Yumm


Fitspo


Fresh

Okej, nu har jag ryckt upp mej o slutat tycka synd om mej själv
efter helgens alkoholkoncumtioner och är back on track på gymmet igen. 
Skönt. Känner mej två miljoner bättre från att svettas på gymmet än ligga
på golvet och kallsvettas från att vara bakfull..
 
 
 

Harlem Shake

Det är väl ingen som missat Harlem Shake?


How it goes when you drink with Danish ppl

Jaa vad hände här på bloggen under helgen? Ingenting?! 
Vad hände med Pessis liv under helgen? 
 
Jaa jag var ut på fredag med två jobbkompisar, de bjöd mej gick till stans finaste restaurang, Restaurant 5, och käkade världens godaste mat. Alltså världens godaste, 4 rätters måltid och jag har aldrig ätit så fint, gott och lyxigt. Och till huvudrätt blev vi serverad Beef Wellington (alla som sett igenom en säsong av Hell's Kitchen har nog alla väntat på den dagen när man ska få chansen att pröva en Beef Wellington), naaaam.
 
Och de goda drinkarna på sidan om behöver jag väl inte ens förklara eftersom alla kanske kan räkna ut hur goda de var när jag inte ens varit i tillräckligt bra sick att ens uppdatera bloggen dagen efter. Senast jag drack alkohol var i November (?!?!) och att dricka ett par får många coctails med maten och sen fortsätta att hinka i sig två Long Island Icetea, jaa inte konstigt man snabbt åker in i dimman. Haha. Iaf, var en jätte härlig kväll och natt (tills jag inte minns mera och tills jag såg min pojkväns foton på hur jag spytt som en gris och tuggat på kanten av spyhinken?) och dagen efter mår man ju som förtjänat.


Hangover from Hell
Going out with N & JMoomin Mug

Förresten, dethär är vad jag blev överraskad mej till vändagen. En ny Mumin mugg till min sammling, precis vad jag ville ha!! Ni vet, Mumin muggarna är inte lika lätta att få tag på här i Danmark som hemma i Finland var de säljs vid Halpa Halli för 10.90€. Här är de dubbla pris och finns bara i special butiker. Så lyckad var extra stor!
 

Best Pump for the Ears

Oh yeah, eargasm!! Fast eeh, som tidigare konstaterat är ju jag
inte först med den senaste musiken.. Den första låten är 3 år gammal och
den andra ett halvår, så eeh tja. Någon borde uppdatera mej med fräscha nya låtar.
 
 
 
Tycker ni inte det är sjukt viktigt med bra musik i öronen när man tränar? Jag har väldigt varierande musik lista på gymmet, men mycket elektroniskt pump. Men ibland finns det nog inget bättre än att pressa och lyfta till något hårdare. Angels don't Kill med COB, Only for the Weak med In Flames och Surfacing med Slipknot är nog 3 i toppen på låtarna som får mej att bita ihop det där extra. Grrrrau
 


Men jag fattar inte människor som lyssnar till typ trance eller någon annan typ av lugn musik när dom tränar. Hur håller dom tempot uppe? 

Look mommy!

JAG, Jessica PessicatDoll Edström, gjorde sin första potatisgratäng i historien! A small step for adults men ett stort steg för Pessi! Mamma är du stolt?Vad gör man inte för personer man tycker om? 3 rätters middag till mannen i soffan.

Katsumi.se

Jaa tjoho dags att fira jag har 1000 personer som öppet vill erkänna att de gillar mej, eller överlag en random framtung blondin med lite kläder på sina bilder. Så, jag har bestämmt mej för att fira detta med att köpa en bikini. Badaaaboooom va kul för mej och kul för ER, som såklart kommer få bildbevis på hur snyggt den sitter på min vältränade kropp (eeh ja tja när väl den dagen är kommen) så hej, hjälp mej välja vilken! Det självklara valet är ju en bikini från den svenska sexiga underkläds saiten Katsumi men det inte så självklara är ju vilken av de handgjorda Amerikanska Chynna Dolls biknisarna jag ska välja?! Vilken tycker ni skulle vara mest Pessig?
 


Jag veeeet, typ världens svåraste val! Är inte de alla ursnygga?

All in Valentine's Day

Men omg, jag hittade ju en app med INSTANT ADD UNICORNS TO YOUR PICTURE.
Okej, så låssas som förra Happy Valentines Day bilden aldrig hände.
Här kommer den riktiga.
 
 
DET DÄR ÄR VAD JAG KALLAR ETT HAPPY-VALENTINES-DAY-KORT!

"Add unicorns and rainbows to all your photos for INSTANT SPARKLY HAPINESS", eeh ja finns det enklare sätt att bli lycklig på? Skulle inte tro det. Fast okej, ärligttalat så sög unicorn-appen så jag tänker inte tipsa er om namnet på den. (Eller, egentligen var den suverän och jag vill behålla den för mej själv!!?) Men ja tja, kan ni inte erkänna att det där var det ultra vändagigaste kortet/bilden ni sett på hela dagen.

Kisses and chees to You

Jag vet, det är så löjligt pinsamt cheesyt, men som bloggare är det ju nästan
obligarorisk plikt på att göra en sånhär bild och önska
alla fina läsare en fantastisk vändag! Hehe nä vi alla vet ju att jag älskar sånadär tönt ego pics.
Nästa gång ska det bli en bild med två TuSEn HjÄrTaN och
flygande UniCoRnzZh. Pluss regnbågar, fjärilar, prinsessor, rosa fluff..

One of those days when you feel blessed, grateful and happy

 
Idag är det en såndär perfekt start på dagen. En såndär riktigt vår solig dag med ännu snö på marken och kallt i luften, en såndär morgon då den dagliga morgon promenade känns riktigt härlig. Speciellt när man får gå den runt vattnet och känna havsluften. Till och med ett par svanar kom flygandes över mej bara för att få det extra cheesyt. Att jag fick ett sött sms av en gammal kär vän, och av mamma också, och en önskad vändagspresent av min pojkvän sätter pricken på i:et av de 2h vakna timmarna av denna morgon. Hoppas dagen fortsätter lika fint.
 Keep on


what the Wednseday

Och frågan som ligger på alla läppar idag är ju; Varför har inte pezsi.com blivit uppdaterad på hela dagen? Gick hon faktist ut och firade med skumppa och sprit på en tisdag när hennes fanpage äntligen spräckte 1000 sträcket? Hon sa ju hon skulle fira när väl den dagen kommer? Så har det varit baksmälla hela dagen, eller har hon blivit bortrövad eller har äntligen the haters önskan gått i uppfyllelse och hon har dött?? Okej kanske ingen önskar mej något sådant hemskt, men kanske död till bloggen?
 
 


Nej jag har faktist varit i Kolding och jobbat framför kameran hela dagen.
Idag drog vi oss faktist ut från studion och jobbade på 3 olika ställen,
kul med miljöombyte och få jobba med olika teman!ArnoldPumping Iron

Vi tittade på någon dokumentär om Arnold Schwarznegger på Netflix härom dagen. Och alltså, eeeh jag tror jag blev kär.... Inte i dendär Hulk kroppen, men kolla hans snygga ansikte. Och charm! Och smile! Och humor! Aaaah hey Arnold.. Okej, kanske jag blev lite kär i hans mega musklern också men.. Men det är väl ganska uppenbart?
 

Men ni vet, ju större kille (och mer anabola) ju mindre skoj.

But That's Okay!

20130211-203216.jpg

Play it back 2 years.

Och sådär på tal om längesen.. Jag kan inte fatta att dethär är 2 år sen.
ÖVER TVÅ HELA ÅR. Alltså.. Vart tar tiden vägen?
 
 
Men ärligttalat, jag är så glad över att jag kan se tillbaks på de 2 år sen dendär bilden togs, och säga att jag gjort, upplevt, prövat, upptäckt och vuxit en massa från den dagen fram tills idag. Jag har levt. I över 2 år (enda sen Barskolan på Magaluf, så nästan 3) har jag haft dendär känslan att om jag dör imorgon skulle jag kunna dö med ett leende på läpparna och en känsla av att jag tagit vara på, använt och njutit av min tid på jorden. DET är jag glad för. Jag är glad för att jag haft chansen till allt det jag hunnit med på 21 år. Och jag är glad att jag tagit chanserna. 

One Year Ago - February -12

 
1 år sen!!!! Kan inte fatta att det redan är så längesen dehär bilderna är tagna!!
Känns både som igår och som för en evighet sedan.. 
Faaaaan vad jag saknar Australien . .

1000 fans

När jag kommer upp i 1000 fans på Facebook tänkte jag fira.
 
 
Haha, 1000 fans.. Vad patetiskt lite det låter när man jämför med andra..? Men jämföra med andra ska man ju inte! Och man måste börja från noll för att komma till 10 000! Iaf, jag tänkte köpa mej själv något. Bara för att tja ja, för att känna mej omtyckt av mej själv också? Fast jag vet inte riktigt vad jag ska ta och klämma till med? Typ såhär ser min nuvarande önske lista ut:

Så om någon vill överraska mej sådär annors bara... KÖP MEJ EN UNICORN.
Nåja, det är ju inte ännu jag hunnit upp i 1000 likes. Det kanske dröjer ett halv år tills den dagen ännu kommer? Så jag har väl all tid i världen att fundera ut vad den perfekta presenten till mej själv ska bli! Ska såklart slå in dett i paketpapper, skriva ett fint Grattis-kort och posta det till mej själv. Bara för att få den rätta kännslan ni vet..? Hej schitzo...

how to make healthy Fast food

Jag rensar igenom min dator och telefon på onödigheter. Jag är ju en bloggare, så gissa hur mycket onödigheter jag har! MINST 5 bilder av en och samma sak. Onödiga bilder. Typ på mat. Man bara eeeeh, WHY?!

Iaf, här hittade jag ett par bilder från typ 10 månader sen då jag tänkte
göra ett inlägg om hur man gör världens snabbaste omelett.
Jag kan ju tipsa er om det nu istället.


Enkelt va? Gulan är ju den feta delen, så om man vill ha en nyttigare omelett 
(som jag ville förra sommaren) så använder man bara vitan. Funkar också att skära ner
smörgåspåläggs skinka/kyckling/kalkon, eller rödlök och mixa. Nam!

The Day after..

 
Jaa rätt gissat, okej okej alla fattar..  Pessi is sore as fuck!!!! Tur att jag släpade benen efter mej i morse på en morgon promenad, hoppeligen mjukades de upp lite, för jag vet om några timmar så kommer den riktiga smärtan börja kicka in från gårdagens ben pass..
Hey beachASS 2013!

Feb. 11, 2013


Double Dare - 200% kg Lunges

Jag förlorade ett vad med en vän, ett dubbel-vad faktist (double dare) 
så i dag var det dags att ta emot utmaningen. Vilket var göra
walking-lunges med 200% vikt än vad jag i vanliga fall gör med.
 
 
 
 
200%!!! I vanliga fall hänger det 12 kilos kattleballs i var hand när jag gör walking-lunges, sååå.. Även fast mina armar inte klarar av att hålla 24 kilos kattleballs så var jag illa tvungen. And what a pain in the ass (ordagrant, höhöhö)! Men jag klarade det!! 24 kilo x 2 med 10 x 4 walking lunges. Alltså KUNG. Mina armar höll på att falla av, det var väldigt obalanserat, jag behövde ett par pauser, men heej, I just did it.
 
 

Värst var endå greppet runt kattleballsen. Mina händer passar ju in på en dvärgs kropp så att hålla kattleball gjord för Hulks var väldigt svårt. Jag var så ivrig på att göra dem så jag tänkte inte ens på att jag kunde använt hantlar ist för obekväma kattleballs. Såklart skulle det varit kropps vänligaste att haft en stång med vikter på axlarna, men det var ju inte det som var vadet. But however, I made it. Vilket jag aldrig trodde jag skulle klara, jag har varit nervös hela veckan inför det. Men jag gjorde det!
 

I don't Sweat, I Shine


Saturday


Sexy Artic Jacket - Sexy by Sweden

Minns ni att jag härom dagen funderade på om jag skulle välja en rosa eller svart lack jacka från Sexy by Sweden? Tja, det slutade med att jag valde den rosa, såklart? Lack kanske inte är mitt favort material (faktist första grejen jag har i lack?), men hej är den inte endå snygg?! Jag tycker den är hur cool som hellst. Så mysig med sin stora huva, och den har knappar hela vägen upp i halsen så man klarar sig utan halsduk om man vill göra sig riktigt inpackad när det är kallt. Och den är faktist överaskande varm. Myyyyys!

Och behöver ju inte oroa mej att bli överkörd i den heller!Ni hittar den på  Bubbelroom eller på Sexy by Sweden's hemsida!

Home made Salsa Sallad

 

Pippis Horse

Dagens danska fotografer blev påmind om Pippi Långstrump när de såg mej i två hästsvansar stickande ut från sidorna på mitt huvud inför fotograferingen. Så de ställde mej en fråga; "Vad heter Pippis häst?". Egentligen tycker jag inte alls om Pippi, men eftersom jag är svensspråkig så räknar de ju såklart med att jag är Pippi expert. Och för att jag älskar hästar? Och hallå, hur många gånger har man inte sett på Pippi på tv när man var liten? Två miljoner gånger, minst. Jag hade ju värsta hjärnsläppet och bara "öööööh.. Vad heter den? Kanske Pricken? Den e ju prickig..". Dessa två danskar var övertygad om att den inte har något namn, att Pippi bara kallar den hästen. Ja kanske de har rätt?
 
 
De sa jag ska göra ett inlägg på min blogg och fråga er, mina läsare, vad Pippis häst heter. Alltså det är ju som att typ dumförklara mej. Jag googlade upp det och eeh, såklart jag visste att den heter vad den heter!! Helt totalt stort temporärt hjärnsläpp jag hade som inte minns det. De visste nog säkert också vad den heter, de vill nog bara få mej att känna mej väldigt blond.. Eller icke svensk. Hmpf..

Vet NI vad Pippis häst heter?
Det gör väl nog alla? Förutom danskar och Pessi.

Friday Done

Dagens photo session gick fin fint! Skoj skoj!


Jag har vilodag idag så ingen press att rusa till gymmet och lyfta skrot ikväll, så jag ska chilla ensam framför Netflix. Min killen bestämde sig för att ha kill-kväll med någon kompis så jag är forever alone här. Fattar inte vad han menar med kill-kväll, alla kvällar med mej är ju som en kill-kväll.. Jaja.. Tur för mej att Netflix har satt upp season 2 av MODERN FAMILY!! 4½ stjärna i betyg och 8.7 på Imdb, så hallå, behöver man säga mer?
 

 
Alltså hej boobs, var har ni varit? Kul att ni tittar fram igen, fast nej inte egentligen..? Jag ligger uppenbarligen på way to high överskotts kalorier (eh nej?) eftersom mina bröst har bestämt sig för att växa till sig? Och jag lagrar inte snabbt fett på brösten, vilket vi alla som visste vem Pessi var framtills December 2011 så vet att jag var ganska bröstlös. Fast jag levde på hamburgare, kebab, Pepsi, pommes och Makuuni godis, uteslutet. Jag behöver big time en PT, med mat och träningsprogram!! För vad jag än gör så är det uppenbarligen fel?!?!?! Amatör.
 
 
Äter tillräckligt kalorier som en vanlig människa; - sätter på mej fett
Äter som en normal jag; - blir inte starkare
Dietar; - blir inte starkare

Jag äter samma typ av mat i alla 3, bara mer eller mindre. Fast eh nej, uppenbarligen inte.
 
Tålamod..?
 
 

Fitspo Friday

 
Hej ni, pröva programmet på sista bilden!
15 minuter har ni väl tid med? Pessi rekomenderar.

Ken Egholm from Last Week


Photoshoot in Kolding today!

 

Fatso Thursday

Kvällens shoot gick super!

Nu packar jag inför morgon dagens shoot som jag har i Kolding,
och samtidigt sammlar flickvänspoäng. Jag lovar, poängen rammlar in om
man låter pojkvännen titta på Breaking Bad utan att man gnäller, och man gör
honom pannkakor med 3 färgad glass. Och ett glas mjölkchoklad.

 
Och för mej?
En kopp grön te är kvällens njutning.
Eeh nä skoja, jag lyxa till det med en proteinpulver gegga och yoghurt.
Ohyeah vilken lyx alltså.. Nä.

Photoshoot

 

Plants and Stuff

Jag har nog allt annat än gröna fingrar.. Vi köpte en planta från Ikea, med blommor och allt på. Helt fullt friskt levande. Och efter en vecka i mina händer har den dött? Jag hade den ännu fram på bordet en extra vecka efter den var död, bara för säkerhetsskull om den kanske skulle uppstå men nähä.. Jag är kanske bättre på något annat..?
 

Men iaf, jag vill vara duktig med växter och plantar och sånt, så vi har iaf ett litet mini växthus. Helt söt. Jag köpte jordgubbs frön här om veckan och drömde om en fin jordgubbsplanta, men ja, man kan ju alltid drömma. Men titta! Det har faktsit dykt upp liv i ärtsoppsburken jag planterade dem i! TJOHO! Kommer säkert överbevattna den nu så den dör bara för jag blir så ivrig..
 
 
Jaa jag tycker om ärtsoppa, och nej det finns inte en endast ärtsoppsburk i hela Danmark så såklart jag smuglade med mej hemmifrån en Finsk ärtsoppsburk. Sen när jag sörplat i mej soppan så kunde ju inte slänga bort den när jag en gång slarvat hit den heller. Så, DÄRFÖR agerar den som blomkruga. Om nån undrar.

Did you Know?

Att jag gjorde min första bröstförstoring år 2006.
Utomhus i Fäboda, gjorda av ett par profsiga kompisar. Inte så illa va?
 

Miss Prestin


I can show you Better


FragileOle Condrup Photagraphy

On a Afternoon Walk

Var ute på en powerwalk och tog en bild på en
random 12 åring på väg hem från skolan. Eller..?

Get offline abit more often

Jag är på en liten avgiftning, eller avvänjning, från internet.
För jag är ju helt besatt. Om jag inte kollar datorn så kollar jag telefonen 24/7.
Det gör mej så otroligt lat och jag slänger bort en massa tid på det.
 
 
Så nu just så är jag på en mini-rehab från det. T.ex. en sån liten grej att istället för att kolla igenom Instagram/bloggar/skit när jag käkar morgonmål/lunch/middag/närsomhellst så tar jag en tidning och försöker läsa danska. Idag hade jag som mål att inte dyka på datorn direkt jag kommit hem från min morgon powerwalk, utan göra annat. Och se där, vad har jag gjort hela morgonen? En massa jag behövde som jag i vanliga fall skulle gjort i sista minuten! Och jag har passa på att ta en ta-hand-om-mej-själv-morgon eftersom jag har en photoshoot imorgon och på Fredag. Skönt.
 

Jag försöker också lämna hemma telefonen eller ipoden när jag går ut på promenad, man klarar sig faktist bra utan musik i öronen? Pluss att man kanske hinner tänka själv lite istället för att lyssna på töntiga låt texter?

Varför dethär nu så plötsligt? Jo, för mamma berättade hon varit på en föreläsning. Det var en dam som hade ett föredrag om hur mycket inre stress som skapas i kroppen när man är runt elektronik. Hon hade ett bild exempel på en ren vatten droppe, extremt in zoomad där vattnet ser ut som små fina kristaller. Sen en annan bild, där den in zoomade vattendroppen ligger brevid en dator/telefon och där är inte längre små fina kristaller, utan bara grummel. Så, om en liten vattendroppe förstörs från att vara i närheten av elektronik, vad gör då våra kroppar som består upp till 60% av vatten? I dagens samhälle är det ju svårt att komma ifrån elektronik och få en paus från det, så kroppen har ständigt en inre stress. Därför borde vi tänka på att komma ifrån dethär då och då för att ge kroppen en paus. T.ex. när man sover är ju det bästa tillfället. Så ha inte telefonen under kudden, eller ens nära, sätt den i andra ändan av rummet. Också när vi går ut och går i naturen, skippa Ipoden och lämna telefonen hemma och ge kroppen en paus.

Nu är ju dethär kanske inte 110% korrekt vad jag just berättat eftersom jag själv inte var på denhär föreläsning och kanske jag missuppfattat vad min mamma berättade. Men i mina öron så låter det rätt så rimmligt och trovärdigt? Och hur som hellst tror jag många av oss behöver släppa taget om all dagens elektronik. Åtminstone jag.
 

Did you know?

Visste ni att en gång i tiderna hade jag munnen fylld med skrot?

Fast lika glad var jag för det!

Fitspo


Trying out my new style

Till allas kännedom så väger jag nu 2 kilo mer än för 3 veckor sen. Detta utan skor men efter intag av 1 liter vatten. Så ja tja, om man kanske hade en våg hemma kunde man väga sig samma tid och på tom mage men nu äger jag ingen våg så kanske inte så trovärdiga siffror vad vågen säger..
 
Men iaf, för att dölja valkarna (eeh?) så prövar jag ut en ny stil. Cool_HipHopper_Chick skulle jag heta om jag hade Lunarstorm. Skulle jag inte passa som en gangster eller en surf/skate/snowboard-cool-dude-with-layback-street-look (aka SWAG. Fast Simon hatar det ordet så han sa jag inte får skriva ut det, men det är ju den stilen jag pratar om? Swag) Jag tycker tjejer är så snygga i stora baggy märkes kläder och med stor keps på huvudet, med en såndär cool layback look! Swag.
 


Snygga chicks, va? Här är min version
 

Eeh, jag klarade nog inte av att se sexig ut i det.. Möjligtvis efterbliven, kanske.
Så jag tror det är bäst jag håller mej till princess/Barbie looken istället?
 

Fast, jag är ju faktist näääästan åtminstone lika cool som dessa.. I could get there!
Ska bara köpa en plastpistol och råna min pojkvän.
 

What we Lie About, Jenna Marbles


Ice and so

Vet ni vad jag saknar jätte mycket och vad jag tänker göra bums när jag kommer hem till Finland om nån vecka?! Gå ut på isen! Lät ju knasigt. Som att skriva "ta självmord" eller nått. Nej men nu vet jag faktist inte hur bra isarna är där hemma, men vad jag saknar är domdär dagarna när man packade en liten ryggsäck med en termos fylld med varm O'boy och ett par smörgåsar (eller nej, GRISAR eller BULLA <3) och gick ut med familjen en solig dag över isen till typ Mässkär eller sommarstugan ute vid skärgården. Hur härligt är inte det? DET vill jag göra. Eller åka och ränna slalom, i någon barnbacke eller nått.
 
 
 
Varför saknar jag snö och kyla? Danmark är ju varmt och skönt. Idag hade vi pluss 4 grader? Fast nej, det är alla bloggar där hemmifrån som jag läser som sätter upp löjligt härliga vinter bilder när de har packat på sig sina tjocka dunjackor, det är 1 meters snö runtom dem och solen skiner! Mys! Kan ju inte direkt få den kännslan i Danmark.. Eller, 4 pluss grader, med en vind som skulle få mej att flyga bort om jag var 5 kg lättare, och grått grått grått GRÅTT. Trist..!!

I'm not only doing Babe Pictures

De senaste veckorna har jag ju gjort en hel del photo shoots med Nicolai och Ken. 
Med Nicolaiså gör vi stock bilder, vilket är såna bilder som kan säljas.
 
Ni vet, såna bilder som finns i tidningar, nyhetssidor och sånt. Utfyllnads bilder! Fattar ni vad jag menar? T.ex. när Hemmets eller Allers (jepp, favo tidningar för 80 åringar och Pessi) har ett insändar brev av någon anonym som berättar deras livs historia om när de bakade kakor med sin mamma, eller när deras man dog eller nått sånt, så i artikeln är det en bild av en mamma och dotter som bakor kakor eller en ledsen tant eller.. Ja, fattar ni? Eller när tidningarna Frida eller Solo skriver om "Hur Man Har Het Sex" och så är det en bild av en kille och tjej som ligger på varandra. Eller "Hur Man Lär Sig Att Gå På Restaurang Själv" och där är en bild på en tjej ensam på en restaurang ock käkar sallad. Eller "Visste Du Dethär Om Kaffe" och så är det en bild av en tjej som dricker kaffe. Jaa, exakt DET är stock-bilder! Stock bilder laddas på på stock-bilds-hemsidor (dahahaha) därifrån man kan köpa en bild för typ 40 cent, och sen använda den precis hur man vill. I reklam, på plancher, i tidningar, i varuhus, göra tapeter av dem, and so on.. Smart va? Så, alla ni som behöver göra en reklamaffish för t.ex. en målarpensel, kan gå in där och köpa upp mej för 40 cent och göra tvåtusen reklamaffisher med mej där jag håller en målarpensel. Bra va?
 
 
 
Kolla in dem här: http://www.dreamstime.com/same-model_img28834426

Harder, Better, Faster, Stronger


Tuna Frikadeller

 
När man lever på typ en och samma sak så måste man ju kunna vara lite kreativ. Inte för att jag endast lever på tonfisk men.. Men iaf, vi alla vet ju hur über tråkigt tonfisk egentligen är. Man skär upp locket på en plåtburk och så tada tonfisk som man häller ut lite vatten från och sen dimper ner i en sallad, på pastan eller på ett bröd (okej inte jag då, för jag äter ju inte pasta eller bröd?).
 
 
Så vi testade att göra tonfisk frikadeller (frikadeller är världens töntigaste, DANSKA ord såklart, för köttbullar? Doesn't make sene.). Allt man behöver är en hackad rödlök, en tonfisk burk (vatten eller olja) och ett ägg. S blandade ner havregryn i sin version, vilket han såklart inte berättade innan jag käkat dem för då skulle jag ställt in mej på att det smakar blä. Men det gör dem faktist riktigt goda. Så ja, bara fantasin sätter gränser i vad man kan blanda i sina tonfisk frikadeller? 
 
 
Blanda allt till en gegga, och kom ihåg någon god krydda (grill krydda passar till allt eeeh? Kanske curry funkar? Eller bara salt och peppar.) och gör till små biffar, stek och så tadaaa färdigt. Enklaste i världen och rätt så gott att äta tonfisk på ett nytt vis. Och om man råkar ha BBQ sås till så är det gudomligt gott!!
 

Mail, Questions and Fans

Vet ni att jag alltid dagligen försöker svara på alla mail från läsare eller följare (eeh gillar inte
säga fans? Låter ju helt töntigt) på både Facebook och de som kommer in på mailen.
 
 
 Det kan vara allt från komplimanger till frågor, och jag svarar alltid tillbaks så gott jag kan. Förtuom när urskogs finnar skickar skammliga förslag på finska som jag behöver ha mamma att översätta..?  Här på bloggen vet jag att jag är rätt världelös på att svara på frågor som dimper in då och då, men jag försöker! Iaf de seriösa och sånt som inte behöver en A4 pappersuppsatt för..
 
Ibland blir en del rätt så förvånade att jag ens svarar. Jag tycker det är otroligt viktigt. Om någon på Facebook t.ex. tar sig tid att skriva ihop ett mail och berömmer mej för mina bilder, eller vad som hellst, så tycker jag det minsta jag kan göra är att visa uppskattning och tacka!
 


Jag svarade på en söt tjejs mail häromdagen och hon blev så tacksam över att jag ville dela med mej och hjälpa henne få svara på sin fråga. Ni vet, det är ju rätt vanligt att människor med framgång (eeh, jag nej?), eller Finländare överlag, håller allt man gör hemligt. För tänk om nån annan blir bättre/snyggare/coolare/kungligare än mej?! Nej hej, go for your dream! Och om jag kan hjälpa på traven, fast det bara är att svara på ett par frågor, så hell yeah att jag vill vara där för er! Så kom ihåg mina kära följeslagare, om ni har frågor, fråga på! Mina proffs ämnen är, Australien, bröst, fitness, godis, bartender, modellande, onödigfakta, konstighumor, sex, underkläder, hälsa, kost, maaaat och listan kan göras lång..


Bilden är tagen av snygg Malena

C4N U R34D 7H15?


FitnessGuru

 
 
Ibland kan man ju nästan tro jag blir sponsrade av Fitnessguru när jag prisar dem så ofta här i bloggen?! Men det är jag icke, så nu tänker jag för en gångs skull kanske besapara er ett par hundra svenska kronor och berätta vilka produkter jag inte är så förtjusta i och inte rekomenderar er att beställa efter. 
 
 
 
Inte idagens leverans, men den förra jag gjorde från dem så kom det hem bland annat två burkar av proteinet One Casein, i smakerna Cookie Dough och en burk Pear Icecream, och jag rekomenderar ingen av dem. Skyhöga förväntningar, namnen låter ju otroligt gott, men Pear Icecream är nog den första protein shake någonsin som jag inte klarar att få ner överhuvudtaget. Kunde döpas om till Färg Ämne istället för Pear Icecream.
 
Sen Cookie Dough går aningen bättre att dricka när man blivit van med den, och bara för att den passar bra till natten, men inget jag vill nån av er ska lägga pengar på.. Proteinet One Whey med smaken Pistacho Coconut är inte heller en sån stor höjdare, men den funkar i nödfall. Sen också Preworkouten One Power är nästan omöjlig att få ner genom min mun och hals..
 

Men okej nu har vi gnällt färdigt på det dåliga,
så jag kan påminna er om allt det goda som Fitnessguru har!
 
One Creatine
One Whey Chocolate Hazelnut
One Whey Vanilla Forrest Berry
One Whey Strawberry White Chocolate
Heat fettförbrännare , både PM och AM är super
One Whey Protein Bar, godaste baren på denna jord!!


 

Perfect Monday Morning Start

Ohyeah, herr Postman kom med protein påfyllning i morse.
 
 
 
Vilket betyder att jag efter 2 veckors uppehåll äntligen kunde göra min favvo frukost!!
Åh ni har ingen aning om hur mycket jag längtat efter den.
 

Alla mina trogna stalkers vet ju redan vad min super frukost innehåller, men för er andra som bara är små-stalkers så kan jag ta en påminnan. Det är egkologiskt jordnötssmör, honung, havregryn, en skopa Chocolate Hazelnut protein pulver och fettfri yoghurt. YUUUUUM, drömmen.

Jag blev till och med så ivrig i att få göra den så jag glömde bort min standard kopp av varmt vatten med citron?! Ett måste varje morgon innan jag får i mej någon mat. Jätte bra för magen, prova! Förresten, visste ni att citron har en krympade effekt på magsäcken? Sjukt!


Sunday Fun


Cut a cool workout t-shirt

 
Visst är det kul och motiverande att ha nya sportkläder att få dra på sig när man ska träna? Men vem har råd att köpa Reeboks nyaste collegtion hela tiden? Inte ens H&M's för den delen.. Därför har jag ett awesome tips för oss sparsamma (att kalla oss fattiga låter ju lite nedvärderande?)! Gnäll på er pojkvän om att du inte längre tål att se honom i sin dyra märkes t-shirt, du har sett honom i den aaaaaalldels för länge. Övertyga honom att det är dags att släppa taget om den. Den är ju endå urtvättad och ja, du är bara helt sjukt trött på att se honom i den. Sen när det är fått honom att inse det, så tar du den själv istället för låter honom slänga den. Sen klipper du till den till något super coolt och använder den själv!
 
 
 
Så gjorde jag, och logiskt sätt doesn't this make sense, at all. Jag gnällde på S att jag klarar inte av att se honom i hans Carhartt t-shirt längre. Jag var sjukt extremt trött på den och nånting inom mej flippar och exploderar när jag ser honom i denSå jag tvingade honom att slänga den. Faaast, då tog jag den istället och har klippt till den super coolt och ska börja använda den själv. Eeeh?

Ett bättre förslag är ju att ta er favorit fula mys t-shirt och klippa till den istället och göra den cool, istället för att sno din killes favorit t-shirts. Och det gör ju inget att dom är urtvättade eller har något fult motiv på, de kommer endå bli skit coola.
 

Observera, jag hade betyg 7 i Handarbete i skolan. Jag suger på att göra sånthär.  Men om
jag klarade det och fick ett helt okej resultat (fast nu ser jag en del grejs jag ska fixa upp på den
och ha i åtanke nästa gång jag gör en. T.ex. djupare urrigning och hälften smalare axelband!!!),
så klara ju vem som hellst att göra en. Pluss, vad spelar det för roll, ni använder den när
ni är knallröda i ansiktet och svetten sprutar ut över allt.Spelar det någon roll
vad man har på sig då, ingen är sexig i svett och brandbilsface endå.
 
Så just go for it och pröva dej fram!
Kolla in HÄR hur denhär versionen är gjord.

Keep on Smiling


Fitspo


Feeling for a weekend snack but wanna be healthy? - Pop it!

Sådär lördagen till ära ska jag tipsa er om en av de lite bättre snacksen ni kan unna er utan dedär töntigt, och helt onödiga, stora ångseten efteråt. POPCORN! Nu snackar vi INTE micropopcorn, då kan ni lika gärna äta något godare, men hemma poppade popcorn. Så köp dendär påsen med majskorn nästa gång du står där vid Prisma och tittar ut över chips/nöt/skit utbudet. Majskorn, aka popcorn, har ett energivärde runt 300 kcal per 100 gram, olja har 900 kcal per 100. Ju mindre olja = ju nyttigare, enkel matematik. 
 
Det är ju såklart enklast att göra nytto-popcorn om man har en popcorns maskin (tur jag har en sambo som älskar popcorn?) men om ni inte har så kan ni läsa här i slutet på sidan om hur man kan göra dem på ett nyttigare vis utan en popcornsmaskin.
 

Okej, men tänk er att ni tar 1dl majskorn, vilket är typ 85 gram, blir till cirka 1½ liter poppade popcorn. Sådär väldigt lagom mycket som fyller upp vem som hellst, eller hur? Sen beroende på hur mycket olja du använt så beror ju på vad energi värdet landar på, men om du låt oss säga använt dej av cirka 9 gram olja så blir värdet runt 400 kcal, vilket motsvarar typ:

* 77 gram chips (typ en tredjedel av en 200g påse)
* 86 gram osbågar (cirka knappt en halv 200g påse)
* 70 gram jordnötter (typ den minsta nöt påsen du hittar)
* 6 km jogging om du väger 70 kg, eller 4.8 km om du är 90 kg.


Vilket betyder, kalori mässigt sätt så KAN popcorn vara ett mycket mycket nyttigare alternativ än annat helgsnacks. Iaf för såna som är som jag, såna som inte kan sluta äta skiten när man en gång börjat trycka i sig den, och hellre äter mycket gott än lite gott (tror ni jag kan sluta när jag käkat 70 gram jordnötter?! 130 g senare när påsen är tom, då ja kanske..). Så då trycker jag hellre ner 1½ liter popcorn än 1½ liter av något annat snacks.
 

Nicolai Krogh


Work in progress

När jag bodde hemma i Finland så älskade jag ju att gå på Bodypump på gymmet. Bästa som fanns ju. Hela kroppen blev ordentligt igenom körd på en timme. Hur bra som hellst! Här i Danmark så gick jag ett par gånger på ett par pass, men det var alltid svårt att slippa in för de var överbokade. Sen dess har jag slarvat rätt bra med att träna ryggen och brösten. Och det känns som jag tappade en massa rygg-muskelmassa, vilket vi inte vill. Men nu ska den komma tillbaka, sakta men säkert.
 

Haha, bra med Instagrams filter på bilderna, va? 
Det får det att se ut som om man faktiskt HAR, piku, lite muskler..
Pöh vilket skämt...

Friday Night Alone

Fredrika skrev på sin blogg att ALLA bara måste se denhär filmen En Gång i Phuket. Eftersom jag inkluderar mej själv till "alla" så är det den jag tänkte ägna första kvällen av Februari tillsammans med. Och med fredags snacks ala en skål honungs-friterade (eeh?) äpplen som min syster tipsade om. Jag ändrade bara lite på receptet. 
 
 
 
Och så fick jag hem mitt paket från Sexy by Sweden idag!
Minns ni jag skulle välja en av jackorna, den svart eller rosa.
Vilken tror ni hänger här hemma hos mej?


February here we go!

Idag invigde jag min nya FightPlay topp som dampp ner på posten.
Och seriöst, jag tror jag ska börja köra med den varje gång jag tränar
för det gick extra bra på benpasset idag!!
 


Titta bara,  nytt fjutt rekord på 120kg i legpress.
Hände i misstag egentligen men jag klarade det?! Inte bara 1 gång, utan 30. Lika a boss.
Lycko-topp från FightPlay eller en killer start och bra flyt inför Februari månad?
 

Och om man tränar like a boss, måste man ju äta lika a boss. HÄÄÄÄSTportion.
Pluss att det är en djuptaldrik, så det är faktiskt mycket mera mat än vad det ser ut som.
 

Okej, jag orkade inte mer än halva portionen.. Vem egentligen försökte jag
lura när jag serverade mej själv sådär mycket mat?
 
 

Sad but true, right?


See me on the big screen

Ni som följer mej på Facebook kan se att jag gör falsk markandsföring på min fanpage och säger det nu är sista veckan ni kan se mej på vita duken i lokal filmen Smanderoon! with a Vegance hemma i Jakobstad?! Men nu såg jag att de förlängt föreställningarna, så ni har chans enda fram till den 7 Februari. Så heeej, ingen panik. Bara lite.
 
 
 Har ni märkt hur mycket jag skryter om att jag är med i en film? Ja, men jag tycker det är jätte coolt, faktist (har ni också märkt att jag aldrig klarar av att stava till faktisKt?)! Det jag aldrig tillägger är ju att jag kanske syns max 3 sekunder i filmen. Men om jag börjar skriva det; "alla som vill se Pessi 3 second of fame, gå på bio!" så kommer ju alla tycka jag är extremt patetisk? För ingen gör ju det redan sååå..

Done with todays shoot!

 

Ready for todays photoshoot

 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar