First Hotel Aalborg


Weekend stalking

Simon har något möte i Aalborg denhär helgen och som den äkta stalkern jag är så följer jag såklart med honom. 3h biltur för att hänga själv i ett hotell rum låter väl kul?! Nä men jag gillar miljö ombyte så chill någon annanstans är alltid kul!
 
 
 
Bilden har sjukt mycket med texten att göra.

Happy Hour

Aha, vad är planerna för ihelg då? Ingetning? Slappa i soffan med en öl? NEJ!
Ni ska ju iväg och checka in alla i stan som hänger på Pub Visa Grande (förresten er det nån
som kallar det Visa Grande? NETTI heter det ju!) som har Happy Hour
varje fredag och lördag från klockan 20 till 22!
 
 
Halv liters öl eller en liten cider för 2,5€ - alltså halva priset! Tjoho!
Gör som Batman och Robin, spring!!! Innan ni missar det.
 
 

Finnish Sport Magazine

 
På tal om att lära mej finska..
Kollade att den finska hälso-sport tidningen
Fit också har erbjudande på tidningsprenumeration.
Fast vet inte, är det en bra tidning? Har någon av er
erfarenhet av den? Är den bra? Eller bara såndär tråkig
tidning med "standard" och detdärvetjagredan tips?
 
 

Sex, Drugs & Rock n' Roll

 

Last of January 2014


10 x 500 gram protein

Gissa vad som kostar 10 kronor i butiken mittemot!
 
 
Skyr e alltså typ som kvarg, fast godare. Perfekta meKvarg existerar inte direkt på samma sätt i Danmark så som i Finland.. Här är det skyr som gäller och blivit riktigt poppis de senaste 6 månaderna!

How to Learn the Finnish Language

Som jag redan skrivit tidigare här på bloggen så tänkte jag verkligen faktiskt försöka lära mej finska i år. Eller, om jag inte klarat det på 22 år vet jag inte varför jag tror jag skulle klara det i år, men jag har iaf mera intresse i språket nu, och jag tror det är det som gäller för att lära sig det. Jag lyssnar på finsk radio rätt mycket nu, The Voice Nettiradio. Inte för att jag fattar eller lyssnar på det så känns det bara bra och nyttigt att ha det på i bakgrunden. Jag har också försökt börja läsa saker på finska, istället för att direkt bara klicka iväg och ta det på svenska eller engelska. Fast som ni tipsade, PRATA det, det funkar inte speciellt bra just nu när jag är i Danmark..
 
 


 
Jag har till och med funderat på att göra
en Seiska prenumeration! Bara för att?
Seiska har ju rätt bra erbjudande lite nu som då så
kanske skulle vara kul att testa på om jag faktiskt
skulle kunna ta mej tid och läsa dem? 
 
 
 
Jag menar som dethär erbjudande t.ex., som ger 2 månaders Seiska för 9,95€ per månad är rätt bra, pluss att man får coola (eller?) hörlurar eller en matvåg på köpet. Rätt okej tycker jag! Måste kolla upp hur det funkar att beställa utomlands..
 

Private Pessilicious Pictures

Kikade in i min killes mobil telefon och oj hej hå vad mycket fina bilder jag fyndade av mej själv där! Alltså fattar verkligen vi kan köra distansförhållande sådär 2-4 månader mellan varven, för visst saknar man mej väldigt lite efter att kollat in dehär bilderna!
 
 

#TBT - Throw Back Thursday

Sommaren 2012. 
Kolla tjejen, kolla kroppen, kolla armarna.
Smalaste tjejen i stan..
 
 

Fitspo at it's Finest!

Alltså någon läsare skickade denhär länken 5 gånger som en kommentar och sa att det är riktig riktig fitspo, så jajajajaja sluta hetsa jag ska väl kolla in det. Är ju absolut inte bloggen som dampar, det måste verkligen vara någon som veeeeeeeeeeeeeerkligen vill jag ska kolla in det. Eller någon som försöker få mej att klicka på en virus länk..... Fast YOLO, så klickade iaf på den och hell yeah, det var verkligen fitspo at it's finest!
 
 
Kolla in alla bilderna som är tagna av LHGFX BodyBuilding.com 

The power of Ebay

Jag har upptäckt the power of Ebay! Seriöst, Ebay is the shit!
 
 
Har aldrig beställt därifrån
innan 1 månad tillbaks, men vet
att min lill syrra shoppar där
nu som då, men jag har
alltid trot Ebay är fylld med
skumma typer. Dumma syster 
som slänger bort pengar sådär.
Ebay är säkert såndär där man
köper något dyrt och får aldrig
vad man köpt och blir lurad på
pengar. Typ som PayPal, lika
fuffens bank betala-på-email
system. Sånt kan man inte
hålla på med.
 
 
Jo ja tja, jag har använt PayPal över ett år nu, inget alls fuffens med det så jag är riktigt fördomsfull mot såntdär helt utan orsak. Så gav Ebay en chans när jag handlade julklappar till en kompis, och visst, det tog sin tid att komma fram men jag fick alla varor jag beställt. Tjoho!
Och idag fick jag mitt tredje köp på Ebay! Vilket var dethär tamtadadaaaaaa
 
 
 
En såndär automatisk lockare! KUL!
Och eeh nej alltså jag har slutat vara 100 %
märkeshora så nej det är inte Babyliss Curl
Secret som kostar 150 € , det är en Kines
version som kostade typ en tredje del
av Babyliss. Och de ser exakt likadana
ut och funkar säkert lika bra båda två. 

 

Okej kanske det kommer ett JAG HATAR EBAY OCH FAKE KINESISK SKIT inlägg om nån dag när jag testat produkten.. Men fram tills dess gillar vi Ebay och Kinesiska kopior! Hurra!

It's a lifestyle not a duty


August from Broen

Jag fick in en hel drös (jag är bloggare, jag måste överdriva) med kommentarer om att min kille ser ut som någon August. Först och främst vad är en August. Vem döper någon till August? Okej denhär August lär vara en karaktär i en tv-serie som heter Bron eller Broen. En svensk-dansk kriminal grej från 2011. Och så vitt jag vet var Simon i Australien 2011 och inte spelade in en serie om en bro, så okej, det är INTE han. Men hur ser denhär August ut då? Är han apful? Tror ni Pessi har en apful kille?! Dags att checka in August.
 
 

August heter egentligen Emil Birk Hartmann och ser lika bra ut som resten av Danmarks manliga befolkning (alltså SNYGG). Men liknar han min kille?
 
 
Hehehehehe... Nä men okej på riktigt, liknar det honom på RIKTIGT?
 
 

HEHEHEHEHEHE. Nä men okej, på riktigt?

 

Puff, Puff, Pass

Här kommer en bild från gårdagens shoot!
Rock Babe 2014 ala Nicolai Krogh eller vadå! I like it!
 

It's Never Too Late


Tuesday Shoot

Ahjahapp, dagens shoot var avklarad.
Var tänkt att bli stockbilder men fick nog några andra
häfitga också. Fick också smink hjälp!
 
 
 
Nä hallå who am I kidding? Aldrig jag är sådär snygg när jag sitter stilla
och väntar på att bli fin. Såhär ser jag nog faktiskt ut egentligen ut in the making of.
 
 
Det är precis sånadär bilder mamma säger jag inte får lägga upp i bloggen. Ja ni hör ju själv hur fel det låter. Vadå, sen när bestämmer mamma vad VUXEN PRINCESS PESSI gör?! Och med sin blogg?! Pöh, att hon ens försöker säga något om det. Hon säger det för att hon påstår hennes jobbkompisar läser min blogg.. Vilket jag tvivlar starkt på och bara tar som ett dåligt mamma-hot. Pluss, jag har sagt det förr, denhär bloggen måste hålla realistisk! Så fula bilder behövs!

The Mountain Goat

Alltså man får INTE mobba folk på gymmet. Big no. Och absolut inget skrattande åt tjockisar, eller heller klenisar, som är där. Big no no's, alla måste faktiskt start somewhere. Pluss att alla har olika mål med sin träning. Så inget dömmande eller mobbande. Nepp.
 
Så dethär är inget mobba inlägg eller nått, men där är en tjej på gymmet jag inte ALLS förstår mej på. Låt oss kalla henne Bergsgeten. Okej det är faktiskt vad jag kallar henne på riktigt, men ssh, berätta inte för henne..
 
 
 
 
Jaja, iaf, historien om bergsgeten är jätte förvirrande. Bergsgeten är en normal byggd tjej. Helt normal. Inte smal inte tjock bara helt normal. Jag har sett henne där nu i över ett års tid. Varje dag. Samma maskin och samma grej. Hon powerwalkar super duper snabbt på löpbandet minst en timme. Inte nog med det, hon har det på en super hög lutningsprocent. SUPER MYCKET alltså! Typ på max. Hon klättrar i super duper tempo. Skit bra träning absolut! Förbränner jätte mycket fett att gå med lutning, tränar rumppan och benen bra. Men jag fattar inte varför hon gör det VARJE DAG i över en timme, i ett års tid?!?!?! När hon blir trött klamrar hon sig fast med överkroppen och armarna i maskinen och låter benen jobba turbo fart.
 
 

Första månaderna trodde jag att hon kanske har någon skada. Kanske tränar upp knät eller benet eller nått med att gå med lutning. Kanske hon har kommit på att det är bra fettförbränning. Kanske hon vill komma beachform? Kanske det finns någon vettig orsak? Men nä, hon har inte förändrats alls kroppsmässigt de senaste året, så det kan inte vara det. Hennes vader är riktigt muskulösa från sina bergsbestigningar på gymmet. Men det är allt jag kan se. Vad är orsaken??

Som sagt, man ska inte dömma eller spekulera i andras träning. Men jag kan bara inte låta bli att fundera vad hon gör?? Senaste tiden har hon en väska med sig också. En stor ryggsäck som hon tar av sig vid löppandet. Kanske hon tränar inför ett Mount Everest bestigning? Kanske hon vill bli en bergsget? Kanske hon bara tycker om att gå maniskt på ett löpband med 80% lutning varje dag i över en timme? Jag har ingen aning och det angår mej heller inte, men jag kan inte sluta fundera vad hon tränar till?
 

No problems

 

Shine bright

Gooooodmorgon! Jaha varför är Pessi vaken tidigare än någonsin? Jo årets andra photoshoot kommer äga rum i dag! Tjoho vad skoj! Allt förutom att behöva sitta på tåget i 2 timmar i tåget per väg.. Men det är de värt de!
 

Paradise Hotel

Vet ni vad som börjar idaaaaaaaag!!!!
 
 
 
Paradise Hotel Danmark 2014 säsong 10!!! TJOHOOOHOHOHO! Fast jaha, vem bryr sig om danskar? Ingen, sant, men PH Danmark är sjukt bra. Har bara inte hunnit kolla klart säsongen från 2013 ännu så måste speed kolla det (typ eeh, bara 30 avsnitt kvar av den så eehm ja tja tar väl två månader...) så jag får sätta igång med årets säsong! En av ScandalBeautie bloggarna är med i årets säsong så är sjukt sugen på att kolla henne i action! 

Måste börja catcha upp lite i den Svenska Paradise Hotel också.. Ligger efter säkert 5 episoder och inte kul om säsongen hinner ta slut och finalen kommer komma och vinnarna kommer bli skrivna om på ALLA bloggar och jag har inte ens sett avsnitterna.. Vill inte veta vem som vinner!
 
Fast Simon säger jag måste sluta kolla på det för
han är övertygad om att man tappar hjärnceller... 
 
 
 
 
Sådär på tal om PH är dethär VÄRLDENS bästa PH snutt. Från den danska säsongen 2013. När det kom dog jag av skratt och spolade tillbaks 5 gånger för att se det om och om igen. Alltså sjukt aproligt! Fast okej, tror ingen av er kommer se humorn i det men sjuuuuuuuuuuuuuuukt kul i Pessilandia!!
 
 
 
Måste väl köra en best of Sveriges PH video då också.. Försökte hitta videon när de prankar Samir med shampo och han flippar i badet som är en solklar vinnare, men denhär är en bra andra plats. Skrattade och spolade tillbaks tusen gånger på dethär klippet också. Haha NÄÄÄÄÄMENTOOÖÖ.
 
 
 
Och alla Pessis bloggläsares enda tanke efter detta inlägg....
 
 

Pessi recommend to be a German Tourist

Jag har haft ett riktigt jobbigt problem på gymmet.. Det är vad jag ska göra med musiken jag lyssnar på? Jag kan absolut inte träna utan musik. Helst skulle jag dra med mej ett helt högtalar-set som kunde slå sönder mina trumhinnor brevid mej på gymmet, men det tror jag inte funkar.. Så får hålla mej till hörlurar som alla andra. Jag har prövat använda mej av mp3 spelare och iPods men hur jobbigt som helst att behöva koppla dem till en dator när man vill uppdatera musik förrådet. Så mobil är vad som gäller. Men vart ska man sätta den? När jag använde iPod så hade jag en såndär man har runt armen ni vet. En riktig fin och lagom liten från Nike. Men som sagt har jag uteslutit iPod användning och mobilen passar absolut inte i den där lilla arm grejen. Så what's the problem, skaffa en armgrej för mobilen då, tönt? Eh nä för det är det mest obekvämaste grej jag någonsin prövat! Klumpig stor irriterande äcklig dålig skit (alla hemska ord man bara kan komma på) och funkar helt enkelt inte på min fjuttiga arm. Ser skitsmart och smidigt ut på andra men jag fick fel i huvudet av att bara pröva en i en minut. Prövade till och med koppla fast den på benet, så desperat var jag, men funkar inte riktigt heller.. Så det blev totalt uteslutet. Förresten är det ingen annan som tycker de är skitobekväma? Hela världen verkar ju ha dem.. 
 
 
 
Vad gör man då? Tjej tränings kläder har ju inte fickor.. Så körde med att ha den innanför kläderna! Skitfult och lagom äckligt men funka! I byxlinningen, innanför bh:n.. Min telefon på den tiden var inte vattentät så den mådde inte så bra av att bli dränkt av svett varje dag så var inte det optimala idén..
 
 
 
Nu har jag ju en vattentät telefon som säkert skulle gilla lite svett, men den e ju stor som en tegelsten så passar absolut inte mellan tuttarna eller röven. Men köpte världens bästa grej från Amerika att ha den i! En såndär midjeväska! Alla bara menomgvemharmidjeväskorkomigenpessi..... Simon kallar mej Tysk Turist (och jo den är ju en såndär alla über typiska turister har..) men äh va fan, det är hur praktiskt som helst! Älskar den!
 
 
 
Har faktiskt sett de sålt midjeväskor för gymbruk på H&M men de var direkt inte fina och rätt klumpiga.. Men är säker på att de säljer sport midjeväskor lite överallt! Om inte och ni är sugen så kan man beställa märket SPIbelt , som lär vara bra men jag tycker är aningen överprisade, HÄRIFRÅN.
 
 

The Stereotypes at the Gym

 
Men klockren video!! Eller hur? Känner ni igen er själva? Hoppas inte.. Men iaf erkänn att vet du vet någon som är PRECIS en av dehär stereotypesen i videon på gymmet du tränar. Eller hur? HAHAHA, kan själv lägga ansikte på alla (eeh okej kanske inte alla? Kanske inte dendär The Naked Old Guy men..) dehär typerna på gymmet jag gymmar på iaf!
 

Let it Snow

Tjoho, det har kommit snö! Tvåtusenhundratjugonie gånger bättre med snö än iskall blåst och äckelväder.. Jag gillar faktiskt Finland bättre än Danmark på vintern. Fast tror jag skulle säga tvärtom om jag satt i Finland i minus 20 grader och snö upp över öronen..
 
 

Monday Fitspo

 

Travel the World

 

FitnessDk

Förutom att gymmet hemma i Svenborg är det bästa gymmet jag någonsin tränat på så hör den till en gymkedja, en gymkedja som låter medlemmar träna i alla landets gym utan extra kostnad. It's awesome! Så såklart passar vi på att gymma fast vi inte är hemma i vår by.
 

Back Dimples

Vet ni vad back dimples är? Ingen aning vad det skulle
heta på svenska? Dedär två hålen i nedre ryggen alla har, mer eller mindre.
 
 
 
 
  
Har faktiskt aldrig riktigt tänkt på dem.
Eller jo förr i tiden när det var poppis med
magtröjor och sånt (eller det är väl det igen
men..?) då kanske. Och min syrra har rätt
synliga stora hål där på ryggen så har lagt
märke till dem på henne men that's it.
Men överlag ser man ju inte dem på sig
själv eller på nåon annan, så har faktiskt
aldrig riktigt tänkt att hmmm vad konstigt
att man har två hål där.
 
 
 
 
Fast det lär vara hur snyggt som helst?! Såg en tjej på Instagram som var så glad att man skymta en av hennes back dimples och jag bara VAAA? Så började jag googla om det och det lär vara en skönhetsgrej. Som smailgropar. Något snyggt alla vill ha. Finns en massa träningstips på hur man ska få back dimples och hur man gör för att få dem att synnas bättre. Det är pop att pierca dem också för att få extra mycket uppmärksamhet till dem. Eeh va? Okej.
 
*AllaPessisBloggläsareKollarSpegeln* i jakt efter Dimples på ryggen. Hittar ni några?
Och nu undrar alla, har Pessi hål i ryggen? Jo, Simon säger jag har det och här har
vi en oediterad bild som visar lite.
 

Holsterbro

Alltså ledsen för urusel uppdatering men fick låna Simons arbetskompis bil över helgen så vi körde över till Simons familj som bor på Jylland och hänger där nu på veckoslutet.
 

Hot and Not

Let's do en Hiss Diss lista!

 
 

Fall Out Boys - My song knows what you did in the dark (Light Em Up) är kanske lite gammal vid dethär laget men så jävla grym. Just upptäckt att den är extra grym att lyssna till på gymmet. Riktigt riktigt högt i hörlurarna och med riktigt riktigt tunga vikter.
 
 
 
 
Liptons te! Speciellt Strawberry Cupcake. Godaste grön teet jag någonsin druckit, inte alls beskt eller äckligt på något sätt. Eller jo, om man glömmer bort och låter påsen ligga där 10 minuter, då är det inte så gott.. Men alla som vill lära sig dricka grön te för des alla bra hälso fördelar och tycker det smakar skit (gjorde jag första 3 månaderna?) ska pröva denhär! You will love it.
 
 
 
Sallads blad till fiskarna! Städade akvariet här om dagen och är livrädd att stoppa ner fingrarna dit för de biter mej. Inte för att vi har pirajor eller nått, men fishona har lite atitydsproblem och det är sådär lagom äckligt när de biter mej. Fick klippa bort en massa uppätna blad från växten där i deras lilla hem som dom käkar på när jag inte är där med mina fingrar. Men gav dem ett salladsblad och lite gurka för dem att gnaga på och de är jätte glada och har lämnat växten i fred! Just a tip för alla akvariägare. Typ ingen.
 
 
 
Dubai. Hetaste drömresemålet just nu är till Saudia Arabiens
coolaste ställe Dubai. Gissa vem som kikar in resor dit?

 
 
 
 
 

Måndagar på gymmet. Det är packat! Längtar tills typ April när alla
nya gym fantaster gett upp hoppet om att träna.
 
 
 
Folk som köper likes/followers till sina fanpage på Facebook. 60 000 följare
men bilder med 7-16 likes? Känns skummt, fake och oprofessionelt. 
 
 

I don’t want what you have. I will always be an adventurer

Jeff Goins skrev en otrolig artikel om varför man ska resa och se världen när
man är ung. Jag vet, den är lååååååång. Men den är otroligt inspirerande.
Otroligt. Den ÄR värd att läsa. 
 
 
 
 
As I write this, I’m flying. It’s an incredible concept: to be suspended in the air, moving at two hundred miles an hour — while I read a magazine. Amazing, isn’t it?
 
I woke up at three a.m. this morning. Long before the sun rose, thirty people loaded up three conversion vans and drove two hours to the San Juan airport. Our trip was finished. It was time to go home. But we were changed.
 
As I sit, waiting for the flight attendant to bring my ginger ale, I’m left wondering why I travel at all. The other night, I was reminded why I do it — why I believe this discipline of travel is worth all the hassle. I was leading a missions trip in Puerto Rico. After a day of work, as we were driving back to the church where we were staying, one of the young women brought up a question. “Do you think I should go to graduate school or move to Africa?” I don’t think she was talking to me. In fact, I’m pretty sure she wasn’t. But that didn’t stop me from offering my opinion. I told her to travel. Hands down. No excuses. Just go. She sighed, nodding. “Yeah, but…” I had heard this excuse before, and I didn’t buy it. I knew the “yeah-but” intimately. I had uttered it many times before. The words seem innocuous enough, but are actually quite fatal.
 
Yeah, but … … what about debt? … what about my job? … what about my boyfriend? This phrase is lethal. It makes it sound like we have the best of intentions, when really we are just too scared to do what we should. It allows us to be cowards while sounding noble.
 
Most people I know who waited to travel the world never did it. Conversely, plenty of people who waited for grad school or a steady job still did those things after they traveled.
 
 
 
It reminded me of Dr. Eisenhautz and the men’s locker room. Dr. Eisenhautz was a German professor at my college. I didn’t study German, but I was a foreign language student so we knew each other. This explains why he felt the need to strike up a conversation with me at six o’clock one morning. I was about to start working out, and he had just finished. We were both getting dressed in the locker room. It was, to say the least, a little awkward — two grown men shooting the breeze while taking off their clothes. “You come here often?” he asked. I could have laughed. “Um, yeah, I guess,” I said, still wiping the crusted pieces of whatever out of my eyes. “That’s great,” he said. “Just great.” I nodded, not really paying attention. He had already had his adrenaline shot; I was still waiting for mine. I somehow uttered that a friend and I had been coming to the gym for a few weeks now, about three times a week. “Great,” Dr. Eisenhautz repeated. He paused as if to reflect on what he would say next. Then, he just blurted it out. The most profound thing I had heard in my life. “The habits you form here will be with you for the rest of your life.” 
 
My head jerked up, my eyes got big, and I stared at him, letting the words soak into my half-conscious mind. He nodded, said a gruff goodbye, and left. I was dumbfounded. The words reverberated in my mind for the rest of the day. Years later, they still haunt me. It’s true — the habits you form early in life will, most likely, be with you for the rest of your existence.
 
I have seen this fact proven repeatedly. My friends who drank a lot in college drink in larger quantities today. Back then, we called it “partying.” Now, it has a less glamorous name: alcoholism. There are other examples. The guys and girls who slept around back then now have babies and unfaithful marriages. Those with no ambition then are still working the same dead end jobs. “We are what we repeatedly do,” Aristotle once said.
 
While I don’t want to sound all gloom-and-doom, and I believe your life can turn around at any moment, there is an important lesson here: life is a result of intentional habits. So I decided to do the things that were most important to me first, not last.
 
 
 
 
After graduating college, I joined a band and traveled across North America for nine months. With six of my peers, I performed at schools, churches, and prisons. We even spent a month in Taiwan on our overseas tour. (We were huge in Taiwan.) As part of our low-cost travel budget, we usually stayed in people’s homes. Over dinner or in conversation later in the evening, it would almost always come up — the statement I dreaded. As we were conversing about life on the road — the challenges of long days, being cooped up in a van, and always being on the move — some well-intentioned adult would say, “It’s great that you’re doing this … while you’re still young.” Ouch. Those last words — while you’re still young — stung like a squirt of lemon juice in the eye (a sensation with which I am well acquainted). They reeked of vicarious longing and mid-life regret. I hated hearing that phrase. I wanted to shout back, “No, this is NOT great while I’m still young! It’s great for the rest of my life! You don’t understand. This is not just a thing I’m doing to kill time. This is my calling! My life! I don’t want what you have. I will always be an adventurer.”
 
In a year, I will turn thirty. Now I realize how wrong I was. Regardless of the intent of those words, there was wisdom in them. As we get older, life can just sort of happen to us. Whatever we end up doing, we often end up with more responsibilities, more burdens, more obligations. This is not always bad. In fact, in many cases it is really good. It means you’re influencing people, leaving a legacy. Youth is a time of total empowerment. You get to do what you want. As you mature and gain new responsibilities, you have to be very intentional about making sure you don’t lose sight of what’s important. The best way to do that is to make investments in your life so that you can have an effect on who you are in your later years.
 
I did this by traveling. Not for the sake of being a tourist, but to discover the beauty of life — to remember that I am not complete. There is nothing like riding a bicycle across the Golden Gate Bridge or seeing the Coliseum at sunset. I wish I could paint a picture for you of how incredible the Guatemalan mountains are or what a rush it is to appear on Italian TV. Even the amazing photographs I have of Niagara Falls and the American Midwest countryside do not do these experiences justice. I can’t tell you how beautiful southern Spain is from the vantage point of a train; you have to experience it yourself. The only way you can relate is by seeing them.
 
 
 
 
While you’re young, you should travel. You should take the time to see the world and taste the fullness of life. Spend an afternoon sitting in front of the Michelangelo. Walk the streets of Paris. Climb Kilimanjaro. Hike the Appalachian trail. See the Great Wall of China. Get your heart broken by the “killing fields” of Cambodia. Swim through the Great Barrier Reef. These are the moments that define the rest of your life; they’re the experiences that stick with you forever.
 
Traveling will change you like little else can. It will put you in places that will force you to care for issues that are bigger than you. You will begin to understand that the world is both very large and very small. You will have a newfound respect for pain and suffering, having seen that two-thirds of humanity struggle to simply get a meal each day.
 
While you’re still young, get cultured. Get to know the world and the magnificent people that fill it. The world is a stunning place, full of outstanding works of art. See it. You won’t always be young. And life won’t always be just about you. So travel, young person. Experience the world for all it’s worth. Become a person of culture, adventure, and compassion. While you still can. Do not squander this time. You will never have it again. You have a crucial opportunity to invest in the next season of your life now. Whatever you sow, you will eventually reap. The habits you form in this season will stick with you for the rest of your life. So choose those habits wisely. And if you’re not as young as you’d like (few of us are), travel anyway. It may not be easy or practical, but it’s worth it. Traveling allows you to feel more connected to your fellow human beings in a deep and lasting way, like little else can. In other words, it makes you more human. That’s what it did for me, anyway.
 

Vitamin Bomb

 
Kvarg, vindruvor, mandarin, äpple, päron och mörkchoklad är precis
lika gott som det ser ut att vara. Om någon tycker anorlunda så är det alltså
meningen att se JÄTTEGOTT ut inte geggamojja rapakalja barnmat.

I'm Howard Kleiner, I'm here to help you

Tänk om dethär skulle hänt när jag var på Gold's i Venice..
Alltså jag skulle dö om jag såg en utklädd Arnold komma där.
DÖ, fattar ni DÖ!! På stället. Från starstruckness.
 
 
Btw, flörta på gymmet kulturen är rätt annorlunda där i USA än här.. Det jobbar faktiskt folk där så som Arnold är utklädd i videon, tränare som går runt och bara kolla läget med alla. Jag fick hjälp och blev instruerad i en övning jag körde på där, såklart väldigt touchy touchy, av en äldre herreman som jobbade där på Golds. Visst det är hans jobb, att taffsa instruerande allt man hinner på 30 år yngre tjejer på sin arbetstid, men att ge ut sitt nummer och be mej vänta på honom när han slutat jobbet för att hänga med honom vet jag inte direkt hörde till hans jobb? Fast Howard Kleiner skulle gärna fått gjort det!

Smartlens.dk

Minns ni jag sa jag gör ett samarbete med ett danskt företag som
säljer något sjukt smart alla borde ha som äger en mobil med en kamera på.
Alltså typ alla? Speciellt för de som vill ta Instagram bilder till en helt ny nivå!

Aha, vad är det då? Jo de har låtit mej testa
på deras kamera linser till mobiltelefonen!
 
 
Fräsit värre va? Helt sjukt mega coolt!
 
Så vad är dehär linsen egentligen, vad gör de? Kan man äta dem? På Smartlens har de en liten hög med linser man kan shoppa hem! Det är Macro + Wide - en lins som både ger dej riktigt när bilder men kan också shoota "breda" bilder, Super Wide - ger riktigt bred panorama vy, och ett set med 3 linser - som är Fisheye, Macro + Wide och Telezoom.
 
 
Hur funkar de då? Limmar man fest dem på telefonen med Erikeeper eller KarlssonsKlister och så är de där för resten av livet? Och så passar de bara med iPhones som allt annat här i världen? Nej det är de smarta med dem, de är riktigt smidiga att sätta på och ta av och passa ALLA mobiler! De funkar med tunna magnet ringar som fäst runt på mobilens kamera, och en del linser funkar med ett clip-on. Jag är aprädd att få repor på telefonen, men dehär funkar fin fint utan att man behöver vara rädd att en rispa!
 
 
 Jag tycker dethär är en awesome idé. För mej betyder bilder väldigt mycket, och jag slarvar sällan runt med systemkameran någonstans, men mobilen den hänger alltid med. Jag har helt ärligt fler bilder från mobilen än från en riktig kamera, och är rätt säker jag inte är enda? När jag köpte ny telefon var ju det en av de viktigaste kriterierna, att ha en bra kamera för det behövs det! Och med sånahär linser har jag chans att göra den ännu bättre! 

Stay tuned, ni har själv chans att vinna ett eget sett kamera linser!
Tävling kommer upp om några dagar. 

The Power is to Love yourself

 

keep going and never quit


Mumin Collection

Min Mumin samling växer för varje gång jag är hemma i Finland!
Intresseklubben fram med antteckningsblocken, för såhär ser Mumin
samlingen ala Pessi ut just nu!

 

Aj jo, den har blivit för stor för att rymmas på min Mumin-hylla så
måste utöka den till en annan hylla.. I-landsprobelm va?
 
 
Haha btw näää hyllan e ju inte alls dammig?! Va fan..
Pinsamt lägga upp såna bilder? Usch Pessi.


Måste hitta på någon ny lösning. Jag gillar denhär idén, att hänga upp dem.
Ser ju skitcoolt ut! Ska köpa någon ställning från IKEA nästa gång vi har vägarna dit.
 

Back in the Days

Fortsätter att köra på dethär TBT - throw back Thursday så jag
kollade igenom gammla bilder och titta vem som var
kändis i tidningen. Japp, väldigt cool tjej där med små hamburgar kinder.
 
 
"DET KÄNNS MYCKET OTRYGGARE NÄR MAN INTE SER
NÅNTING" alltså hahahahaha va fan e de för kommentar?! 

#TBT - Throw Back Thursday


Be Better


No Words was needed

Jag trodde faktiskt ni skulle ogilla bilden jag publicerad igår. Den man kan kolla på i 5 minuter, alla detaljer, alla konstigheter. Karn med en guldring på fingret, saxen som klipper mitt hår, mina solbrillor, min pose, min ring, mitt hår, den brinnande cigaretten i munnen.. Haha alltså jag kan inte ens beskriva den. Den avfyrades i förrgår när vi hade en paus på det seriösa jobbet i studion, fotograf Nicolai Krogh. Och va jävlar alltså, den är så INTE jag Pessi, Jessica, JAG. Allt med den är så fucked upp. ALLT. Jag fan älskar den, den är så sjukt udda, konstig och små provocerande. Underbart. 
 
Här är en annan i samma stil, fast softare.
 

Biotherm celluli eraser

Jag har celluliter. Jag har haft celluliter sen jag var typ 14. Det beror inte på att jag är tjock eller nått, jag har varit undernärd och fortfarande haft celluliter. Det är bara så det är, jag har dem och det hjälper inte hur mycket jag tränar eller svälter mej, de kommer finnas där. Mer eller mindre, egentligen mindre, men och de är på min kropp så det är väl jag som ser dem och ingen annan. Så, jag önskade mej något för celluliter till julklapp. En behandling, en kräm, na ti ita, vad som hellst som funkar för celluliter!
 
Dethär fick jag

 
Det är en dyr lyx kräm från Biotherm, som lovar synligt resultat på 14 dagar. Man smörjer in sina problem områden varje morgon eller kväll med den snorgröna sörjan (som helt ärligt är snorgrön men doftar riktigt gott!) och så ska den fixa till dina små ojämnheter. Vanliga celuliterkrämer (eller vad vet jag, har aldrig testat nån sådär på riktigt riktigt) som lär funka, funkar medans man håller på med dem, men när man slutar så kommer celuliterna tillbaka. Men med denhär formulan så ska celuliterna hållas borta i upp till en månad efter. Vilket betyder man kan använda den varannan månad eller? Super! Den absorberas väldigt snabbt, vilket jag tycker är super viktigt, och ja den luktar gott? Det är tyvärr allt jag har att komma med just nu. Jag har testat den 1-2 veckor nu och vet inte direkt om jag märkt någon skillnad ÄN. Men ger inte upp hoppet! Jag har läst mycket bra om produkten online och verkligen tror den kan göra en skillnad. Så vi får väl se!

Scratch your way in the world

Kolla vilken cool grej en av er läsare tipsade om! En Scratch Map!
En världskarta som är som en trisslott, utan vinst, som man kan skrapa fram 
alla världens länder man varit i! Rätt cool grej tycker jag, super kul grej att ge bort till
någon som reser mycket! Kommer såklart från coolstuff.fi som allt annat coolt här i världen.
 

Get Wild with Nike

 
Ny Nike tishaaa! 

LLL - livelovelife


Stop the Sugar Addiction

 
Tänkte köra godisfri och större cheatmeal-fri tills Simon får semster i slutet av Mars. Eller, nu när jag säger det kommer jag säkert bli sugen på godis redan imorgon bara för att jag satt det i huvudet att jag "inte får".. Men jag är världens godisgris, allt eller inget. Så lika bra att hålla det till inget, det funkar bäst för mej!
 
 
 
 
Jag är en beroende mäniska, jag har jätte lätt att bli beroende och jag är så glad över att jag aldrig börjat röka för jag vet jag skulle aldrig klara av att sluta. Men sockerbereonde det har jag varit, men jag har blivit sjukt godiskontrollerande på bara 2 år (vadå BARA?! TAR DET BARA 2 ÅR?! BRA, alla kommer ge upp av att bara läsa det där..). 2 år sen var jag helt sjuk i socker. Riktigt sockernarkoman. Nää skojar inte! En del tycker säkert dethär inlägget är helt överdramatiserat och så, för en del (de flesta?) klarar verkligen av att äta socker som en normal person, alltså bara nu som då, när man vill "unna sig" det räcker med två tre bitar så är man nöjd, man har en uppfattning om vad som är "för sött" och "för mycket" osv, men en del är så som jag och har inga gränser allt och kan helt enkelt bli en total missbrukare! (Ni kan förresten göra ett eget test här och kolla om ni är sockermissbrukare). En sockermissbrukare kan ha lika svårt med abstinens och beroende som en riktigt knarkare. Det är sant! Och jag vet såååå hur det känns (inte knarkare men..?), när allt man tänker på är socker, när ska man få sin nästa socker, var är det närmaste till det, hur ska jag få, var finns det, jag måste ha, och man kan inte ens tänka klart (shit vad dramatiskt jag låter men hallå, ingen av er som känner igen sig i det här?!)..
 
 
 
 
I Australien var det som värst när jag levde  ENDAST på choklad och godis en längre tid, liksom endast, och resten av tiden mer eller mindre på socker från snabba kolhydrater, godsaker och alkohol. Sjukt besatt var jag. Kunde inte kontrolera överhuvudtaget. Kunde inte låta bli, om jag gick till affären eller var bara nära MÅSTE jag köpa nått gott. Och när jag väl hade det käkade jag en 200 grams chokladplatta på 10 minuter, eller ett kexpaket på 12 minuter, och ville ha mer. Om jag själv inte hade socker tog jag det från kompisar. Det var riktigt pinsamt. Sno godis från folk, kom igen? Fast fram till att  jag var 20 så enda från 14 års åldern drack jag läsk och käkade godis VARJE dag (jobbade t.ex. på Makuuni, så lätt att jobba runt 250 olika godis sorter?) , och käkade skräpmat MINST ett mål varannan dag enda sedan jag började jobba inom grillbranschen vid 16 år. Så hey, inte konstigt det tagit 2 år att komma ur det! 
 
 
 
 
Nu funkar det super bra utan alla de uppenbara sockerbomberna så som godis, glass, kex, kakor och ja, helt enkelt sötsaker! Eller det går väl i vågor.. Jag är skit rädd att falla tillbaks i det där beroende, för fan det är ett helevte att behöva tänka på godis 24/7 (som inte är det värsta, utan ÅNGESTEN efteråt som är helvete själv) så jag försöker och vill inte äta godis mer än max 2-3 dagar i rad (som t.ex. under julen och såna gånger) för jag är så rädd att det ska flippa. Efter att kört igång med att vara hälsosamt och skippa godis 5 gånger om dagen så var det, speciellt i början, annat som dykt upp för att ersätta godis-socker cravingarna. Torkad frukt var rätt poppis i Pessilandia första året. Jag var också besatt i honung rätt länge. Protien barer har också funkat som ersättning. Inte som att sånt är bättre än godis om vi tänker kalori mässigt när de innehåller minst lika mycket, men det "känns" hälosammare och nyttigare, pluss honung och torkade frukter är mer naturliga än godis, så det funkade för mej att ta till såna alternativ i början. Men nu just har jag inte alls någon mega craving för något. Eller okej, juice är faktiskt något jag har små craving på morgonen, ett glas två gånger i veckan typ. Men helt ärligt inget annat! Och så härligt det är!

Så jag lovar er, jag vet hur jobbigt det är. Det är så förbannat svårt svårt svårt i början. Verkligen sjuuuukt jobbigt. Men ju längre det går utan godis och skräp ju mer märker man hur bra man mår UTAN det. Både i huvudet mentalt, i kropp, på enegrin ja på allt. Slopa inte sockret för att gå ner i vikt, gör det för att må bättre! Och sen när man väl lagt ner de stora socker bomberna och käkar det igen för att unna sig märker man att det inte alls är så gott som man önskar det var eller minns det.. Jag vill unna mej en kropp som mår bra, inte att unna mej med något att äta. Eller jo, men bara ibland.

The Man with the Celebs

Få dagens skratt med att följa Peejet på Instagram!
Haha, alltså jag älskar Photoshop!!
 

A picture is worth more than a thousand words

 
NNK People Photography

Sipp It


Ni vet väl våra kroppar består av 60-75% vätska. Fatta hur mycket! Och hur mycket vatten dricker vi om dagen? Alldeles för lite.. Så hej allihopa, medans jag vill påminna mej själv så som er med dethär inlägget så tycker jag vi alla ska dricka minst 1½ liter vatten idag! 1 stort glas vid frukost, ett vid lunch, en vid middag och så ett till nån gång under dagen. Hur lätt som helst! Är ni med? Jag ska då allt se till att sippa i mej åtminstone det idag!

I'm the Captain Now

Okej Pessi, du suger just nu. Världelöst uppdaterad blogg och helt üper tråkiga grejs. Så ska fortsätta med det! Filmtips räknas som übertråkigt så here we go.. Vi kollade Capten Phillips här om dagen. Sjukt ultra bra film om piraterna i Somalia som tar över lastfartyg och sånt. Verklighets baserad såklart, från back in the days. Allt som påstås vara verklighetsbaserat får en extra bacon på Pessi's baconskala. Fast gissa hur läskigt bra filmen kändes när det första fartyget på 2 år igen nu (alltså nu snackar vi in real life, inte film) har blivit tagna av pirater i Somalia? Läskigt.
 
 

First for the year

År 2014 första shoot är inledd och avklarad! Har faktiskt helt pausat från modellandet i 1½ månad så riktigt kul att vara tillbaks in i det. Speciellt att starta igång med det men en riktigt kul shoot med två goda vänner. Vi gjorde stockbilder (alltså påklädda everyday bilder såndär ni tycker e tråkigt, typ) men gjorde också några sjukt anti-Pessi bilder. Helt sjukt knasigt att de på något sätt också blev bra, haha ska visa dem när jag får dem!

 

Time for 2014's first photo shoot!

 

Pessi's Circus AB

Ratt ofta får jag idé om att lara nya grejer. Nu just jobbar jag på att lara mej stå på handerna, men tankte trana in att sta på armarna forst och få in balansen och så. Jag ar varldens osmidigaste valross så tro inte jag klarar av något på eget hand dar jag ens ska forsoka sta upp och ner. Lyfthjalp ar ett måste.

 
Smidigaste i stan! Vad tycker ni? Snalla Pessi, visa oss aldrig ett videoklipp igen.

Miami Sunset


Raspberry inspiration

 

How to Peel stuff

Jag har aldrig gillat mandariner eller apelsiner för det tar en eeeeevighet att skala dem. Man får ont i naglarna av att försöka dra upp dem, allt detdär äckliga vita lämnar kvar på dem och de smakar bajs. Pluss att det är klottigt och bara jobbigt. Inte värt det. När jag ska ha mat ska jag ha det NU. Därför jag gillar äpplen. Bara att käka direkt sådär utan att skala och klotta på.

Men Simon har visst kommit på världens bästa knep att
skala mandariner (eller vad det nu än är? Vet inte skillnaden på mandariner och
klementiner och allt detdär.. Apelsiner vet jag är mycket större..)
på ett fint och icke kladdigt sätt, skit smart!
 
 
1. Ta en mandarin, apelsin, klementin,
vadsomhellstmedjobbigt skal och skär den på mitten
 
 

Tada då har du 2 mandarin halvor! 1 delat på 1 = 2 !

 
 
2. Seeeeen, ta ena halvan och skär i skalet runt den
 
 
 
3. Sen, dra bara av skalet!

 
Tadaaaaa! Hur man skalar mandariner perfekt!
Söndagens mest nödvändigaste tips, direkt från pezsi.com

Be the best Version of You


Dream a little bigger


Hypnotisören

Boken Hypnotisören är nog den bästa bok jag någonsin läst.
Åtminstone topp 3. Rekomenderas till hela världen! Men filmen då?
 

Alltså det var ju ett stort skämt. Filmen var ju 1/10 del av boken. Hela handlingen var ju totalt fel. Vad hände liksom? Önskar någon vettig kunde tagit och gjort filmatiseringen av boken och gjort den till århundradets bästa. Det vore den värt. För denhär filmen SÖG. Önskar jag aldrig såg den.. Fast Simon som inte läst boken tyckte filmen var okej, fast sjuk. Vet inte hur många gånger jag ropade under filmen "MEN DU SKULLE LÄST BOKEN!! DETHÄR ÄR INTE ALLS SJUKT, BOKEN E SJUK!!"

Wanderlust - a strong desire to travel & explore the world


Keep Calm and be hot

 

Tattoo Inspiration

Om jag någonsin gör en tatuering kommer det vara något liknande som dehär...
 
 

Alltså något sjukt konstigt omtiverat på något sjukt konstigt ställe. 
Okej alla hoppas på att Pessi aldrig någonsin skaffar en tatuering.

Jessica Irl & HH

Jag kanske inte liknar mej 100% på bilder som i verkligheten. Vem gör nu det? Men som model så blir en del förvånade att se mej på riktigt, en del säger de trodde jag var längre irl, en del tycker jag är vackrare som person och en del tycker säkert andra vägen också. En del kanske inte gör dendär connection direkt och fattar jag är dendär bruden på bilderna online. Och en del prövar sig fram, speciellt de alkohol påverkade. De kan ropa/skrika PESSI eller JESSICA ut i tomma intet och smyg titta om jag reagerar. Rätt smart måste jag erkänna. 
 
 
 
För nån helg sen, på jobbet på pubben hemma i Jakbstad, var det en söt liten finne som kom med sin kompis till bardisken. De hade uppenbarligen talat om mej innan de kom och hade det på klart att det inte går att kommunicera med mej på finska. Så allt han sa var "PEEEEESSI???? KKKKALIFORNIA!!!!", okej läste ni det med en riktigt riktigt finsk dialekt? O jag bara JOOOOO...? Sen beställde de snabbt och kilade iväg. Den andra killen var nyktrare o såg smått besvärad ut haha.. Så sött. Fast gulligaste är väl när man får ta fan bilder? Haha alltså jag dör. "Får jag ta bild me deeeej?" Jo men VARFÖR? Haha.
 
 
 
 
På tal om pubben i stan, aka da place to be aka Netti aka Visa Grande. Jag flyger tyvärr inte dit varje helg för att jobba nu när jag bor i Danmark.. Men resten av snyggingarna på jobbet serverar er öl och cider för 2.5 € mellan klockan 20-22 på fredagar och lördagar (kan ju inte köra det hela veckan, ni skulle ju bli alkisar med att dricka så billigt varje dag). Fattar ni vad billigt?!?! Vem gillar och blir inte glada av sånt? Därför kallar vi det HAPPY HOUR!  
 

Bomber Magazine 01 2014


Respect for no Excuses

Men guuu, jag får gushud av dethär! Om han kan kan vem som hellst.


Sneak Peek

Alltså jag har en jätte kul grej på gång här i bloggen!
 
 
Jag gör en litet samarbete med ett Dansk företag som snart kommer ut på marknaden.
Ska bara inte berätta och göra ett inlägg om grejen utan ni har också chans att vinna det själva! *publikens jubel* Japp, spännande. Hemsidan är inte riktigt klar än, så inann
jag slänger upp ett inlägg om det kan ni få se en sneak peek. 
 

Elena Shumilova

Alltså dehär bilderna är otroliga. Helt otroliga.
Önskar jag kunde visa alla här, men det skulle ta upp hela bloggen..
Så jag tycker ni istället ska kika in på denhär länken var ni ser mer av
Elena Shumilova bilder. En rysk mamma som tagit otroliga bilder av sina barn
med djur och natur ute på deras bondgård i Ryssland.. #Breathtaking
 
 
Och när ni kollat igenom det och bara inte kan få nog,
kolla in hennes foto portfolio HÄR

Sell me this pen..

Ja filmen Wolf of Wall Street, hur var den?
Handlade det bara om Wall Street eller vad hände?
 
 
 
Jag kollar ofta trailers innan jag kollar en film, men efter att jag kollade Hundraåringen på bio insåg jag ju att jag redan visste hela filmen bara för att jag kollat trailern innan.. Inte kul, så tänkte sluta med sånt. Så hade ingen aning vad Wolf of Wall Street var. Fast fick en förvarning vid biosalongen om att den var 3h lång.. HAHA VA, 3 jävla timmar?! Inga filmer som inte handlar om ringar, hobbitar eller någon som heter Harry får vara så långa?!
 
 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eftersom jag hade noll förväntningar. Den var underhållande visst, min kille dog av kärlek till den och säger det var hans topp 3 film genom tiderna (ingen direkt surprise på de inte). Men aah jag vet inte.. Ni vet, somliga filmer kommer undan med att de är klippta dåligt, bara för att det är den typen av film, sådär humor och så, men denhär var riktigt dåligt klippt på vissa ställen (med det menar jag t.ex. att i samma scen kan ett halvtomt glas vara fullt i en annan kamera vinkel än den var i den första) och jag vet faktiskt inte om jag kan säga denhär filmen kom undan med det eller inte.. Kanske. Filmen i själv kändes som 3 olika filmer, först var det drama och det djupa, sen var det urspårad humor, och sen var det thriller slutet. Men jo, den var bra, men jag tror bara den kunnat vara ÄNNU bättre. 4 bacon är den värd från mej anyway. IMDb säger den är värd 8.7, så hey, den är absolut sevärd!- - - Och Leonardo Dicaprio... GUD VAD HAN ÄR KUNG. Fast det visste vi ju redan. Filmen är värd att gå och kolla bara för att han är så duktig. Och snygg. (Jag insåg också att han liknar en kille som gick på min klass!! Varför har ingen sagt det innan?) Fast ännu imponerad är jag nog av han tjocka killen, Jonah Hill , han fan är så sjukt duktig skådespelare.

Hey, I'm Grym and I'm Österbottning

Men hur grymt är inte dethär då!? För att det är Grymma Österbottningar, höhöh
fattar ni? Sjukt grymt! Kommer få mej att känna mej grymt egoboostad i en tid framöver.
 
 
 
 
GRYMT! Grymt tack till den grymmaste grymmen (alla älskar min svenska!) själv, Linn Ljung,
som satt ihop listan över de Grymma Österbottningarna! Kolla hela listan HÄR.
Någon kändis till dej som är på listan? Någon du tycker fattas? 
Själv tycker jag att,
först och främst Linn Ljung borde slängt upp sig själv på listan över grymmheter men
också David Dabba Hjulfors förtjänar en plats där!

I love you too

Men guuuuu har man inte världens finaste vän?
 

Kepler, you make my heart beat

Efter att precis avslutat sista sidan i boken Hypnotisören, tror ni jag klarade av att gå igenom Arlanda flygplats på Fredag utan att springa in till närmaste bokhandel för att checka in nästa bok av Lars Kepler? Paginikontraktet hoppas jag på är minst lika bra som Hypnotisören!

 
Förresten, filmen som är gjord efter boken Hypnotisören, är den bra?
Eller kommer jag bli sjukt besviken? För det vill jag absolut inte bli, boken
rockade för fan mina nerver!

Jag har fått en spärr i huvet!

 
 

Small gets Big

Vi alla är medvetna om att modeller ofta blir photoshoppade för att se smalare ut.
Men här är en rad bilder som faktiskt det blivit den andra vägen,
modellerna photoshoppas för att se större ut.
 
 
Okej eller? Vet nu inte om jag direkt kan hålla med om att jag ser någon stor storleks skilnad på bilderna.. Att modellarna blivit photoshoppade visst, till slätare hy och sånt, men till de större vet jag direkt inte..?

Fan pictures

Ibland får jag chansen att fota med ett fan eller två. Typ på pubben i Jakobstad eller liknande. Haha när jag var ute senast hemma på Melody när jag var helt wasted vid valomerkki och hämtade ut jackan från garderoben har jag ett vagt minne av att jag tog fanbilder med några..? MAN BARA OMG BÄSTA TIDPUNKTEN ATT TA BILD, ABSOLUT KOM OCH TA!!!! 
 
Men denhär bilden är nog min absoluta favvo fan bild ever!!
Haha, fast lite oklart vem som är idolen och vem som är fannet?


Work For It


Happy, I guess

Nu e vi hemma efter bion och skulle försöka visa i bilder hur glada vi var över
filmen men var inte enklaste.. Fick strypa Simon först för att få honom med ens på en bild.
 


Imorgon ska jag sätta ihop en riktig recension över filmen!

The Wolf of Wall Street

Ikväll ska vi på bio! På The Wolf of Wall Street. Egentligen bryr jag mej inte alls i aktier och sånt, men det är Simons största och dyraste (eeh daah?) hobby att lägga sina pengar på stocks, så filmen lär väl vara i hans smak. Jag gillar ju snygga killar så Leonardo DiCapro lär väl vara i min smak, så ska väl inte alls gnälla att jag måste gå och se filmen!
 

One of my Favorites

Vill ni se en av mina absoluta favorit bilder?
Klart ni vill. Det är denhär. 
 
 
Jag älskar den. När vi tog den i skymningen i Miami hade vi stått ute i den svettiga fuktiga luften hela dagen och fotat i 6 timmar med bara en snabb frukt paus. Typ här hade myggen vaknat till liv och vi var trötta och ljuset ändradets så snabbt när solen går ner så ljussättningen på kameran behövdes ändras hela tiden.. Och så bara boom, så fick vi denhär. Den är såklart lite editerad i färger och så, men när vi såg den på kameraskärmen sa vi båda bara WOW DEN ÄR PERFEKT SOM DEN ÄR. Så jävla nice. Jag tycker den borde vara upptryckt på en planch på en vägg, så snygg tycker jag den är. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör.

Healhty can be Yummy

130 kcal efterätt, naaaami! Skyr, halv banan, halvt havrekex
och Walden Farms kalori fria chokladsås.
 

Models are a easy target

Alltså denhär model bussinesen är så jävla lömsk.
Ni har ingen aning.. Ni som vill ge sig in i den måste vara försiktiga!
 
 
 
T.ex. nu har jag varit i kontakt med en kille som påstår sig jobba för en online hemsida som säljer kläder. Han hittade mej på ModelMayhem (en online portfolio-site för fotografer och modeller) och gillade mitt utseende och hörde av sig till mej på min fanpage på Facebook. Han söker en ny blond modell till hemsidan och skulle gärna vilja skypa med mej för att få se mej i person. Han är själv inte fotograf på hemsidan utan han är bara en mellanhand som söker modellerna. Fotograferingarna görs såklart i UK eller New York, som såklart modellerna blir sponsrade att flyga till. Han låter tillräckligt proffsig och seriös så jag kom överrens om en Skype date med honom. Vi börjar småprata via chatten och så vill han såklart att jag skulle lägga på cammen så han kunde få se mej i person. Han förklara hur han ville göra webcam intervjuen så att han bedömmer mej från en skala 1-20 på smile, personlighet, muskelmassa, kroppsbyggnad och så vidare och frågar om jag är redo för dethär och om jag har gjort håret och sminkat mej starkt. Okej där spårade det ur, tycker jag. Jag bad honom kunna bekräfta hans identitet på något vis, att han är vem han säger sig är och jobbar för företaget. Han bad om min e-mail så han kunde skicka ett mail till mej från hans arbetsadress. That's not enough för mej, speciellt inte med namnet mailet kom ifrån, och jag bad honom vänta tills jag varit i kontakt direkt med företaget och får dem att bekräfta att han faktiskt jobbar för dem. Men då tappade han lite intresset och sa att han nog ska söka efter några mer lokala modeller för projektet. Aja. Men visst fair enough att han vill se min kropp genom Skype för att avgöra om han vill boka mej. Men nä, man måste lita på magkänslan när det känns fake. Jag har faktiskt gått på en sånhär grej en gång förr, för mer än ett år sen när jag var ny inom modellandet. En kille som påstod sig jobba för en kläd hemsida och ville använda mej som modell. Jag chattade med honom via Skype och cam, och efter en stund märkte jag att nä det är bara fake. Magkänslan sa det hela tiden, men var ju så desperat och glad att kanske få jobbet! Säkert en kille som sitter på andra sidan och runkar till mej i BH. Fyfan liksom, kommer inte göra om det och är verkligen på min vakt med modell-Skype-dater. Så jävla enkelt för idioter att lura modeller på detdär viset, verkligen. Kände mej sjukt dum efteråt hur lätt övertalad jag var.
 
 
 
 
Förresten har jag nu skickat ett e-mail till hemsidan denhär killen påståd sig jobba för, så vi får väl se om de kan bekräfta att han jobbar för dem eller om det bara var fake. Hur som helst, det gäller vara försiktig och inte alltför naiv i den här branchen. Visst kan denhär killen ha varit seriöst och äkta, men jobbet var endå inget jag skulle vunnit på, förutom pengar förståss. Och jag har sagt till mej själv att jag inte modellar bara för pengar.
 


Därför är det sjukt bra att ha kontakter i branchen. T.ex. om det är någon finskfotograf som hör av sig till mej och jag inte riktigt får någon uppfattning om honom kan jag snacka till någon av de andra finska fotograferna jag jobbat med tidigare om de vet något om han. Samma gäller de danska, amerikanska och så vidare. Och samma oss modeller emellan! Om någon av er undrar något om någon hör gärna av er så kan jag rekomendera eller berätta mina erfarnheter om personer i fråga!

Morning Inspo

 

Anna minun kantaa

Dethär med att lära sig finska går väl bra? Iaf till den grad att jag lyssnar på finsk radio!
Och faktiskt kan säga jag gillar finsk musik! Inte allt men denhär t.ex.
Alltså stora framsteg, väldigt!!
.
.

Pumping Iron

Okej kan inte säga jag direkt kände någon extra iron pump i musklerna på dagens pass eftersom jag tvingade Simon köra med mej och det tog extra länge att byta upp och ner i vikterna. Kände mej dock riktigt svimfärdig på squatsen vilket inte är det normalaste för mej..?
.
 

Arnold Iron Pump

Idag ska jag testa dethär..
 
 
 
Köpte det till Simon i USA, och såklart typ endast för att Arnolds namn finns på den, pluss att det står Pump. Och iron. Haha, jag är en lätt lurad kunsument och köper grejs endast för de mest uppenbarligaste anledningarna, som ett namn, haha jaaaa jag vet.. Men Simon säger att den är verkligen super. Så ska se hur det går för mej att hälla i mej lite innan passet idag.
 

I Wanna Travel the World

Vi har en snygg världskarta från IKEA på väggen här i Danmark,
som vi kan kika på ibland när vi vill drömma oss bort.
 
 
 
Jag har länge pratat om att vi borde markera alla platser i världen vi varit! Vi båda har ju faktiskt rest en hel del, och också tillsammans.. Så i helg slängde vi upp alla världens avverkade destinationer! Simon svarta, Jessica vita (som inte alls syns på kartan! Tror jag ska byta ut dem till gula märkningar..) och röda som vi varit till tillsammans.
 
 
 
Fast jag kan lova er, fast man känner sig lagom berest men när man lagt
ut det på en hel världs karta inser man att man inte sett nått av världen..
 
 

Don't Compare Yourself


Pose it


HSKUGFF

Jag tror hela Jakobstad gick på bio för att se filmen Hundraåringen som klev ut genom Fönstret och Försvann (måste man ha världens längsta namn på en film? Kan man typ inte förkorta den till HSKUGFF? Okej, här gör vi det iaf!). Alla har skrytit jätte mycket på HSKUGFF filmen, till och med mamma och pappa var sugna att gå på den och DÅ måste folk verkligen sagt den är bra. Gick och kollade den innan jag åkte till Danmark, mitt sällskap och jag var helt klart yngst i hela den fullsatta salongen och medeltalsåldern låg på 45. Inte mej emot, det är ju inte åldersgruppen som äter chips som hästar och prasslar med karamellpåsen som en tok.
 
 

Visst var det en bra film, men jag hörde typ noll av vad som sa i filmen. Vet inte om vi hade dåliga platser eller om jag har örorna fyllda med vax, men uppfattade kanske 76,9% av allt som sas i filmen. Den var såklart finsktextad, och det var under ALLA scener. Alltså också under de scener när de pratade nått hungalabungala språk som typ ryska och franska. Hur mycket fattar jag av det, varken att lyssna eller läsa finska undertexten?
 
 

Så jag tycker, ni som är lika okunniga i språk som jag, och som tydligen inte ens fattar 110% rikssvenska i mummel då tycker jag ni ska vänta tills den kommer på DVD eller nått liknande och ni kan kolla den med svensk undertext hela filmen för att ni säkert inte ska missa något. Det skulle jag hellre gjort. Eller bara tvätta örorna innan ni går och kollar den? Fast jo, visst var filmen rolig, men kanske inte endå så pass bra som jag förväntat mej..
 
 

Fitspo by Fitspooration

 
 
Ni som är into dethär med fitness och träning och sånt kul så tycker jag ska kolla in Fitspooration's blogg! Riktigt härlig 17 årig ung tjej som på ett år gått från vara riktigt sjuk i anorexi och ätstörningar till att bygga en ordentlig muskel kropp och som hon senare i år kommer göra debut och tävla inom fitness. Hon delar också aktivt med sig utav sina dagliga träningspass, vilka övningar hon kör och so on, så om ni har lust kan ni till och med följa hennes träningsupplägg! En riktigt fitspooration blogg! 
 

You Only Live Once

.
Helt amazing YOLO inspirerande video.  You've got to live it!!

Boobies

Lite snabb fakta för lördagskvällen!
Om allas vår favorit grej BOOBIES!
 
 
 
- Tjejens boobisar kan växa upp till 25 % när hon är het och redo. Alltså kåt. 25% är ju jävligt mycke! Så killar som vill att hennes tjej gärna kunde ha lite större bollar kan ju testa på att få henne riktigt upphetsad och de borde bli större på egen väg, coolt va?

 
- I England har tjejerna största boobsen i hela Europa! Och Danmark ligger faktiskt på en andra plats, med 19% av damerna som använder en C kupa på BH:r och hela 24% som har D. 7% har lika små tuttar som jag hade innan jag opererade dem, alltså en A skål. Skit va liten procent va?! Tror faktiskt vi finnar i medeltal har mindre bröst än danskar, eller..?
 
- Kvinnans vänstra bröst är oftast lite större än det högra. Eller så är bara det högre mindre än det vänstra? Hur man tar det alltså! 
 

- Boobies väger i meddeltal 500 gram, typ 4-5% av kivinnas fettprocent är det där!
 
- Tjejen som övertygat en doktor att sätta in världens största silikon i hennes pattar är Sheyla Hershey. Hon har 4 liter silikon i hennes ballonger och en kup storlek på 38KKK. Alltså fy fan vad sjukt ont hon ska ha i ryggen..
 
 

- Det finns en del organisationer i världen, typ Kanadensiska Tera, Svenskarna har Bara Bröst och i USA är det GoToppless, som håller för att man borde få lufta sina boobisar offentligt. För hallå, varför måste inte killarna skyla sina nipples när tjejer måste? Det är ju faktiskt bara bröst. Både på killar och kvinnor.
 
 
- Killar KAN producera mjölk från sina boobies. Men då rör det sig ofta nån hormonrubbning och alltså inte så bra om det händer.
 

- Vet ni varför våra kära bröst börjar hänga med åldern? Jo för allt där inne, fett, bröstvävnad och mjölkkörtlar blir till mer och mer fett med tiden och därför 

Fitness


Thank you Sweeties

Jo förresten.. Naaaawsi va söta kommentarer ni slängde in efter att jag funderade på att sakta in bloggandet! Jätte söta är ni, tack för att en del av er verkligen uttryckte er och tog tummen ur munnen och skrev ner några rader om att ni faktiskt bryr er om mitt bloggande. TAAAACK. Så visst kommer jag allt fortsätta med uppdateringen, längre inlägg som kortare omotiverade helt onödigt rappakalja, just for you. 
 
 
 

Healthy Friday Snack

Fredags godis och Paradise Hotel, mysigt värre va!
Eller Simon säger "Write Simon is unhappy as fuck!"
vet inte hur kul han har det men äh..
 

Arm Knitting

Det här har väl snurrat runt på ett par bloggern men jag hittade den själv
först på bloggen JagSkaBara där det tipsas om armstickning.
Har ni hört om armstickning?
 

 
 
Nä inte jag heller men det är ju hur smart som hellst! Vem behöver stick stickor när man har armar och kan använda sig själv som en stick sticka! Smart smart smart! Kan man sticka vad som hellst med armstickning? Sticka en tröja till sig själv och liksom stickar den på sig? Eller kanske en mössa? Sockor? Nää, lätt och bäst är det kanske att köra på att göra en halsduk. Snabbt går det också, 30 minuter lär de ta och så har man en ny halsduk! 
 
Här visar SimplyMaggie hur man gör!
 

.
Smart, snyggt och snabbt! Fast skulle ju garanterat ta mej 3 timmar att
få ihop knådat detdär men.. Vore värt att testa! Har nån av er testat?

Fly over

Resan till Danmark gick fin fint,
fick till och med frukost på flyget! LYXIGT VÄRRE!
 
 
 
Nu håller jag på att svälta ihjäl för mamma och pappa står tydligen inte i köket här och gör mat till mej.. Glömde visst dem hemma i Finland, äsch.. Och Simon är på jobbet så kan inte be honom slava för mej heller.. På tal om Simon, TITTA VAD HAN GJORT MED VÅRT MANDARIN/APPELSIN/VADDETNUVARFÖRFRUKT TRÄD!
 
 
Jaa precis ingenting, inte ens vattnat?! Den hade ju massa frukt och allt
bara för 3 månader sen och nu finns inte ens ett enda blad?!
Alltså karar..

Car? What Car?

 
Publicerade denhär bilden på Facebook och fick en del kill kommentarer..
Kommentarer om VILKEN SNYGG BIL!! Man bara eeeeeeuhm, var ser du en bil?
Det är ju en big booty där mitt i vägen framför en FUL bil. Jag var där, jag kan konstatera att det
var inte en "OJ va fin bil!" "Flytta på dej så vi får se bilen" "Audi snygg!", det är en tråkig Audi!
No offense till Audi, en av mina favvo märken, men hallå, JAG DÅ....
 
 
 
Just sayin....

You are too heavy

Är ju cool och reser med två incheckade bagage för fröken jetset här har silver Bonuskort på SAS. Men ändå fick jag inte intryckt allt jag ville ha i väskan! Förutom att alla mina kompisar och familj väger sådär minst 50 kg per styck för mycket för att alla skulle vara möjliga att trycka in tillsammans i bagaget så fick jag inte heller plats med min unicorn julklapps collection eller min goda te samling! Hemska öde.. Som tur kunde iaf 2 unicorns kryp in i väskan och två te smaker. Och oroa er inte, för jag vet ni gör, alla nya Mumin grejer jag samlat på mej under månaden hemma rymdes med!

 
Intresse klubben antecknar!

Packing Again

Har jag sagt att jag ska tillbaka till Danmark och tillbaka till min danske fyr? Japp har en helt egen fyr på Danmark för er som inte visste. Förresten betyder fyr kille på danska, men det har ingen betydelse. Pluss de låter väl tio tusen gånger mer spännande att man har en fyr i ett annat land än en kille?! Ja, jo kanske jag glömt nämna det på bloggen att jag faktiskt åker dit i morgon morn. Avfärd mot flygfältet om 4 timmar! Tjudeluu!
 

Tove Jansson makes us go crazy

Har ni sett de nya Mumin muggarna? Den nya säsongsmuggen som firar Tove
Janssons 100 års jubileum, och 2 € av muggens pris går till UNICEF? Vart resten av de
28 eurona per mugg går har jag ingen aning om, skulle ju va intressant att veta...
 
 
 
Nåja i alla fall, jag har vetat om den i typ en två månader, att muggen skulle komma ut runt vecka 1 nu i år 2014. Så jag har varit till Prisma sådär lagom ofta den senaste tid, bara för att kolla om den ploppat upp där ännu. Prismas hyllor är rätt totalt toma nu efter julen, och i nästa leverans skulle dehär nya Mumin muggarna komma, ha jag hört. "Men om du ska ha den med glasögon så blir de svårt.." Vänta va? Vadå den med glasögon? Jag visste att den nya snygga muggen har ett par glasögon designat på insidan av muggen, skit snyggt jo, men vad jag inte visste var att dehär glasögonen inte finns på varje mugg, bara på en av sex! MEN VA, DÅ VILL JAG JU HA JUST DEN ÄNNU MER BARA FÖR ATT!
 
 
 
I förrgår var jag vid Prisma två gånger, igår var jag där 3 gånger (haha eeh varför erkänner jag sånthär?) bara för att kolla om de inte fått in muggarna än, bara så jag skulle hinna vara där och råffa, slåss, armbåga, knipa, bita åt mej en mugg med glasögorna i. Idag var jag också dit en gång. Men nä ingen Mumin mugg.. 
 
 

Så nu är jag helt besatt i dethär. Jag vill ha den nya Mumin muggen, och inte bara det, jag vill ha just den med glasögona i! Alltså så förbannat bra säljs knep av Iitala, jävla smart! Hela Finlands kvinnliga befolkning som har pippi på Mumin muggar går ju i taket av dethär. En av dehär Tove Janssons jubileumsmugg kostar 30 euro, alla vill ha den, och alla vi speciellt ha just den där med glasögona i (som jag har hört ännu kostar lite extra..). OCH DET ÄR BARA EN JÄVLA TEMUGG! Shit vilket ha begär de kan skapa.
 
För de som har ett ännu mera måste-ha-begäran efter dethär så har de ju varit ännu smartare och bestämmt att JOOO visst ska du få kunna köpa en med glasögona i, MEN då måste du först köpa ett 5 par till muggar och så får du den med glasögon på köpet, vi kallar det för ett 6 pack och det kostar 150 €! Eller sök upp glasögon Mumin muggen på en Köp & Sälj sajt, som på Huuto där det finns redan muggar med bud över 100€..!  SJUKT! 
 

Unipackacorn

OMG ALLTSÅ WHAT IS THIS, kanske ni frågar..
Men för mej är det en självklarhet.
 
 
 
Det är ju en lamacorn!! Kan också vara en unipackacorn. Alltså de absoluta favorit djuren i Pessilandia har mötts och bildat en egen art! Som säljs till alla världens barn! Nej gud vilken smart idé, varför kom jag aldrig på det? Unipackacorn.. Alltså omg.. Jessica, beskriv meningen av ordet "perfekt" med ett ord. LAMACORN!!
 
 
 
Finns vid Citimarket om det är någon som vill köpa den. Till mej.
 

LA Larsmo

 
 
Alltså kan nån annan också erkänna det ser ut som Nalle Puh har
knackat på väggen eller har jag bara alltför bra fantasi?!

Launching the boat

Hur sjukt fel som helst att sjösätta en båt den 9 Januari 
i Finland!! Borde vara 1m tjock is på havet just nu inte öppet och pluss grader! 
Fast bara för att vi kan måste vi ju bara göra det..!
 
 

I'm drooling

Alltså HALLÅ varför har ingen tipsat mej om världens bästa Instagram konto?! JustFitGuys!! Alla förvånade över att det inte är HALF_NAKED_BOOBIEGIRLS eller FITSPORATIONFORLIFE<333 som Pessi rekommenderar.. Nä hallå tjejer, THIS IS THE SHIT! 
 
 
 
Haha eeeehm ja tja. Busted..
 

Shoot for the Stars


Batman & Hundraåringen

Köpte världens snyggaste Batman onepiece till my friend Banana Boy i julklapp, skiiiiiitsnygg. Alltså nu när jag skriver dethär inser jag ju att de skulle nog faktiskt passat bättre att ge honom en Bananer i Pyjamas onepiece.. Nåja, det blev en Batman och alla bara dör av avis. Tyvärr, enligt han, har han allt för stora muskler och den passade inte honom alls. Jag tror han bara är för lång..
.
 
 
Den passade dock rätt bra på mej, speciellt min personlighet! Men liksom nää, jag vill inte vara Batman jag vill vara en unicorn! Så vet inte riktigt vad jag ska göra med Batman dräkten?
 
 
 
.
Så jag bjöd honom på bio istället som julklapp! Han ville se filmen filmen om dendär hundraåringen som kröp ut genom fönstret, vilket jag faktiskt inte alls var intresserad av, men blev den iaf. Pessi-recension och bacon poäng om filmen kommer imorgon!
.
 

Cutiepies

 
Visst har man de bästa jobbkompisarna när man också vill umgås med dem på sin fritid? Bästaste!

Your Name is You

 Är det inte rätt kul med namn? 
Att man heter något. Att man har ett namn. 
Vad är ett namn? Bara några random bokstäver
man satt ihop, som blir till något som låterrätt okej
och som kommer vara du resten av livet? En del
bättre än andra. Man väljer ju inte ens sitt eget
namn. Ett namn ÄR man ju, det är det som man presenterar sig själv som resten av livet ut,
och du valde inte ens det själv? Hur väljer man
ett namn? Jag gillar indianernas sätt att välja
namn, första grejen man ser när barnet blivit
fött blir dess namn. Eagle. Inte så fel. Koskit.
Inte så kul.
 
 
Vet ni vad era namn betyder? Och varifrån de kommer? Såg du ut som en Malin när du kom ut i ljuset på BB? Eller Samuel kom med en namnskylt på magen? Skrek det bara Erik om dej eller liksom hur kom namnet till dej till?
 
 
Jag heter Jessica Birgitta Edström. Edström, från min pappas släkt som blev ett påhittat och taget namn inte långt tillbaks i släktträdet, så har inget släkte runtom i trakterna förutom min pappas brors och systers barn. Egentligen kanske mitt släkte hette typ något jätte coolt som, Von Anka eller nått men tyckte Edström lät kulare och böt om sig till det? Min Mormor har faktiskt ett adlig efternamn med en början på Von, så jag har faktiskt adligt blod i mej (så får helt lungt utan överdrift kalla mej själv till PRINSESSA, eller?). Mitt mellan namn Birgitta är min mammas mellan namn, som kommer från min mormors mellan namn. Så inga funderingar på vad mitt barn kommer heta i mellan namn. Arnold Junior Birgitta Edström. SVINBRA! Den som döper sitt kommande barn till det har kopierat mej! Jessica heter jag för att mamma hade bestämt sig att hennes barn SKA heta Jessica. Tror inte pappa hade någon talan om saken. Jessica skulle jag va, fast jag skulle sett ut som en Jasmine, en Lisa eller en Eva, Jessica ska det va.
 
 
 
 
Älskar mitt namn. Seriöst, så glad att det är ett internationellt namn.
Har en dansk kompis som heter Torben. Gissa hur lätt han hade med att
presentera sig själv i Australien? So your name is TOE-BEN?
 
 
Men vad betyder Jessica? (Alltså hade faktiskt ingen aning innan jag började
googla och mitt namn är skrämmande passande till verkligen mej...... Helt sjukt creepy)
 
* Jessika, Jessica, är ett kvinnonamn bildat från hebreiskans
Yiskah som betyder den som skådar eller den beskådade.
 
 * Jessica är ett namn på ett släkte av spindlar 
(det var ju det jag tyckte passade bäst in på mej)
 * People with this name tend to be creative and excellent at expressing themselves (jag är sjukt kreativ men suger på att express myself i talan, men i skrift rätt bra). They are drawn to the arts, and often enjoy life immensely (ÖH JA!). They are often the center of attention, and enjoy careers that put them in the limelight (OMG, på riktigt?). They tend to become involved in many different activities, and are sometimes reckless with both their energies and with money (okej, jag är inte reckless med pengar, men med energin kanske). Alltså jag är verkligen en Jessica!! 

Vet ni vad era namn betyder?

Be your own inspiration


Less Blogging

Jag tror jag ska satsa mindre på bloggen. Liksom ja tja, blogga känns liksom så.. Jag vet inte.. Onödigt? Får sällan kommentarer, vet inte egentligen vem och varför jag har läsare. Jag vet inte, det känns bara hopplöst onödigt att lägga tid på den. Visst gör jag det mest för mej själv, jag tycker det är jätte kul att små pyssla med den när jag har lust. Men de gånger jag bara känner jag MÅSTE uppdatera, bara måste visa er något, bara måste, så är det inte kul längre när jag inte heller får någon uppfattning om det ens spelar någon roll att jag gör det. Spelar det någon roll att jag uppdaterar, för mej själv? För er?
 
 
Och lite för denhär tankeställande videon..
Kolla ni den också, och fundera på vad ni gör med livet..
 
 

The Finnish Language, true story

 
 
På tal om att lära sig finska.. Alltså omg, eeeeh ja tja kolla in dethär, så himmla klockrent.
Direkt kopierat från denhär bloggen bara för att det är så sant så sant så sant så sant!

English: A dog.
Swedish: What?
English: The dog.
English: Two dogs.
Swedish: Okay. We have: En hund, hunden, Två hundar, hundarna.
German: Wait, I wan't to try it too!
English: No, go away.
Swedish: No one invited you.
German: Der Hund.
English: I said go away.
German: Ein Hund, zwei Hunde.
Swedish: Stop it!
German: Den Hund, einen Hund, dem Hund, einem Hund, des Hundes, eines Hundes, den Hunden, der Hunden.
Finnish: Sup.
English: NO. 
Swedish: NO.
German: NO. Finn, you go away!!
Finnish: Koira, koiran, koiraa, koiran again, koirassa, koirasta, koiraan, koiralla, koiralta, koiralle, koirana, koiraksi, koiratta, koirineen, koirin.
German: WHAT?
Swedish: You must be kidding us!
English: This must be a joke...
Finnish: Aaaand... koirasi, koirani, koiransa, koiramme, koiranne, koiraani, koiraasi, koiraansa, koiraamme, koiraanne, koirassani, koirassasi, koirassansa, koirassamme, koirassanne, koirastani, koirastasi, koirastansa, koirastamme, koirastanne, koirallani, koirallasi, koirallansa, koirallamme, koirallanne, koiranani, koiranasi, koiranansa, koiranamme, koirananne, koirakseni, koiraksesi, koiraksensa, koiraksemme, koiraksenne, koirattani, koirattasi, koirattansa, koirattamme, koirattanne, koirineni, koirinesi, koirinensa, koirinemme, koirinenne.
English: Those are words for a dog???
Finnish: Wait! I didn't stop yet. There is still: koirakaan, koirankaan, koiraakaan, koirassakaan, koirastakaan, koiraankaan, koirallakaan, koiraltakaan, koirallekaan, koiranakaan, koiraksikaan, koirattakaan, koirineenkaan, koirinkaan, koirako, koiranko, koiraako, koirassako, koirastako, koiraanko, koirallako, koiraltako, koiralleko, koiranako, koiraksiko, koirattako, koirineenko, koirinko, koirasikaan, koiranikaan, koiransakaan, koirammekaan, koirannekaan, koiraanikaan, koiraasikaan, koiraansakaan, koiraammekaan, koiraannekaan, koirassanikaan, koirassasikaan, koirassansakaan, koirassammekaan, koirassannekaan, koirastanikaan, koirastasikaan, koirastansakaan, koirastammekaan, koirastannekaan, koirallanikaan, koirallasikaan, koirallansakaan, koirallammekaan, koirallannekaan, koirananikaan, koiranasikaan, koiranansakaan, koiranammekaan, koiranannekaan, koiraksenikaan, koiraksesikaan, koiraksensakaan, koiraksemmekaan, koiraksennekaan, koirattanikaan, koirattasikaan, koirattansakaan, koirattammekaan, koirattannekaan, koirinenikaan, koirinesikaan, koirinensakaan, koirinemmekaan, koirinennekaan, koirasiko, koiraniko, koiransako, koirammeko, koiranneko, koiraaniko, koiraasiko, koiraansako, koiraammeko, koiraanneko, koirassaniko, koirassasiko, koirassansako, koirassammeko, koirassanneko, koirastaniko, koirastasiko, koirastansako, koirastammeko, koirastanneko, koirallaniko, koirallasiko, koirallansako, koirallammeko, koirallanneko, koirananiko, koiranasiko, koiranansako, koiranammeko, koirananneko, koirakseniko, koiraksesiko, koiraksensako, koiraksemmeko, koiraksenneko, koirattaniko, koirattasiko, koirattansako, koirattammeko, koirattanneko, koirineniko, koirinesiko, koirinensako, koirinemmeko, koirinenneko, koirasikaanko, koiranikaanko, koiransakaanko, koirammekaanko, koirannekaanko, koiraanikaanko, koiraasikaanko, koiraansakaanko, koiraammekaanko, koiraannekaanko, koirassanikaanko, koirassasikaanko, koirassansakaanko, koirassammekaanko, koirassannekaanko, koirastanikaanko, koirastasikaanko, koirastansakaanko, koirastammekaanko, koirastannekaanko, koirallanikaanko, koirallasikaanko, koirallansakaanko, koirallammekaanko, koirallannekaanko, koirananikaanko, koiranasikaanko, koiranansakaanko, koiranammekaanko, koiranannekaanko, koiraksenikaanko, koiraksesikaanko, koiraksensakaanko, koiraksemmekaanko, koiraksennekaanko, koirattanikaanko, koirattasikaanko, koirattansakaanko, koirattammekaanko, koirattannekaanko, koirinenikaanko, koirinesikaanko, koirinensakaanko, koirinemmekaanko, koirinennekaanko, koirasikokaan, koiranikokaan, koiransakokaan, koirammekokaan, koirannekokaan, koiraanikokaan, koiraasikokaan, koiraansakokaan, koiraammekokaan, koiraannekokaan, koirassanikokaan, koirassasikokaan, koirassansakokaan, koirassammekokaan, koirassannekokaan, koirastanikokaan, koirastasikokaan, koirastansakokaan, koirastammekokaan, koirastannekokaan, koirallanikokaan, koirallasikokaan, koirallansakokaan, koirallammekokaan, koirallannekokaan, koirananikokaan, koiranasikokaan, koiranansakokaan, koiranammekokaan, koiranannekokaan, koiraksenikokaan, koiraksesikokaan, koiraksensakokaan, koiraksemmekokaan, koiraksennekokaan, koirattanikokaan, koirattasikokaan, koirattansakokaan, koirattammekokaan, koirattannekokaan, koirinenikokaan, koirinesikokaan, koirinensakokaan, koirinemmekokaan, koirinennekokaan.
Swedish: Breath!!
German: Whattaaa?
English: Okay, now you're just making things up!
Finnish: And now the plural forms.....
 
 
 
 
Här har vi lite fler exempel på hur fucked up och förvirrande finskan är..

The spruce is on fire. = Kuusi palaa.
The spruce returns. = Kuusi palaa.

The number six is on fire = Kuusi palaa
The number six returns = Kuusi palaa
Six of them are on fire. = Kuusi palaa.
Six of them return. = Kuusi palaa.
Your moon is on fire. = Kuusi palaa.
Your moon returns. = Kuusi palaa.
Six pieces. = Kuusi palaa.

 
 
 
Och bara för att göra det ännu bättre,
ett par exempel på finska meningar!

 
Etsivät etsivät etsivät etsivät etsivät.
(Searching detectives searched searching detectives)
 
"Älä rääkkää kääkkää!" "En rääkkääkkään!"
(“Don’t torture the old man!” “I’m not torturing him!”)
 
Kai kissa kaikissa joissa, joissa se koittaa onkia, se koittaa sekoittaa onkia.
(Probably the cat tries to mix up fish poles in every river it tries to fish in)
 
 
 
 
Visste ni förresten att Finska är ett av världen svåraste språk?
I typ topp 3 eller 5. Seriöst! Fast visst fattar vi alla varför....


Life is Short


A good kill

Igår kilade jag till gymmet rätt sent. Var rätt otaggad och bara drog ut på pinan och fick
släpa mej själv dit vid 9 snåret.. Krigade halv bra igenom passat och skulle avsluta med
sista övningen då S & R dök upp, och valde ut ett offer för att slakta. Som blev jag...... 
 
Om de får slakta mej tills jag nästan spyr får jag allt slänga
upp bilder av mördarna på bloggen, tycker jag.
 
 
Nä okej ärligt talat var det inte så hemskt.. Fast, de pinade mej verkligen, en riktigt
offer slakt.. Men nä fy fan vad kul det var!Kunde äntligen ta i mer när jag visste någon
kunde ta emot om musklerna bara dog och vikterna började rymma. Skit kul! Så taggad
att åka tillbaka till Danmark och träna med min kille igen! 
 
 
Bildbevis på att jag fortfarande lever fast jag precis skrev jag blev
slaktade av gymmets största killar, så chill down, ring inte polisen!
Suddigt och bra. Alla andra som vill bli slaktade kan gå till gymmet runt kl 21,
och se lite ynklig och lost ut, ett garanterat knep att få killarna att gå till attack.
 
 
 

Sweetheart

Alltså tänk om man hade en blogg som uppdaterade sig själv, skulle ju vara
hur lyxigt som helst! Men tills något anmält sig som frivillig till tjänsten som Pessis
blogg uppdaterare så får jag väl göra det själv..
.
Idag har jag träffat dethär!
Den som gissar rätt på va det är får en karamell!
 
 
Rätt svar är en uperdubersupermegabautasaurus-sötnos! Säker på att ni aldrig gissa det va? Trodde det var en hund? Bah! Kom igen, vem ser inte skillnaden? Söt va?
 
 
Efter att mina ögon fräts sönder av att titta på den socker söta filuren, och skvallrat
klart med hennes underbara ägare, åkte jag till simhallen och körde dagens
kondition där med lilla syrran.

Secret Curls

 
Min frissa visade världens smartaste grej de precis köpt in till hårsalongen. Hon gjorde en snabb demonstration för mej, och hon fixade till drömlockar på mej under 3 minuter. Alltså inte en lock eller två, utan hela huvdet! Visst har jag tunnt hår, men SÅ tunnt har jag inte att någon som hellst normal lock tång skulle fixa hela mitt huvudet på en sån kort tid! Det här är vad hon använde:

 
SMART VA?!
 
Men alltså fatta paniken och känslan när maskinen bara käkar upp ens hår sådär. Vet inte om det hänt något liknande när jag var liten eller nått, man lekt med någon grej och så plötsligt är håret fast i whatever som sugit eller trasslat upp det, man river och sliter och allt slutar med man får klippa av håret? Men denhär grejen bara käkar upp håret, och spottar ut det fint och lockat. Helt skonsamt, utan att ens lugga det minsta lilla! Helt otroligt. Gissa vem som beställde hem geni maskinen!
 
 

Finns bland annat på El Giganten för runt 150 €

By Kepler

Lovade mej själv sluta sitta med datorn i sängen på nätterna tills jag får fyrkantiga ögon och aldrig kan somna, så har dator och telefonförbud efter kl 00. Haha, stränga regler här i Pessilandia. Så tänkte läsa en snutt innan jag somnar om kvällarna istället. Köpte Hypnotisören i sommras som stått där i bokhyllan och väntat på att bli på börjad och nu var ju den perfekta tidpunkten inne, och alltså omg... Kommit 30 sidor i den och kan lugnt konstatera, som resten av världen som läst den, att denhär boken är fan bra.
 
 
Fast boken kommer med stora bieffekter om man läser den innan man somnar..
Knasiga mordiska mardrömmar och såntdär annat icke skoj. Fast verkar nästan vara värt det!

We need to know..

Okej kära lovers and haters,  får jag lov om er
uppmärksamhet på en väldigt, väldigt svår fråga.
 
 
 
Eller svår för mej, oss tjejer, som aldrig får vara med och vet sanningen om detta.. 
Det kanske är rätt udda fråga och en del kanske det tycker det är sjukt äckligt.. Men jag
bara måste få veta! Och efter mycket tänkande och debatterande bland en del andra
tjejer blev jag tillfrågade att ta upp det och fråga er, mina stolt anonyma bloggläsare..
 
Dethär är liksom inget skämt eller så, så snälla svara helt ärligt..
ÄR DET NORMALT, liksom händer det sig, ATT KILLAR RUNKAR TILLSAMMANS??
 
 
 
 
Gör killar det? För nu lär jag ha hört att de gör det?! Liksom jag pratar inte bara om svettig ishockey killar i duschen som har svärdfighter med sina stora svärd (if u know what I meaaaaan..) och sånt, utan att killar faktiskt sitter och runkar full on tillsammans. Inte med varandra, eller på varandra (eller va vet jag?) men faktiskt bara känner på sig själv när man kollar tv med kill polarna en helt vanlig tråkig fredags kväll. 
 
Aah alltså, JAG själv har inte ens haft en jävla tanke på att något sånthär skulle försigå
bland tuffa coola balla killar, men som sagt, det var en liten fågel i mitt öra som 
viskade att det är sant. Och jag tror på allt jag hör.
 
 
 
Så snälla, kan jag få bekräftelse på att dethär stämmer eller inte stämmer? Manliga bloggläsare av pezsi.com, har ni nångång onanerat medans en av er kill polare varit i samma rum? Runkat i kapp? Tävling vem som sprutar längst? I duschen? I militären? På gympan? I poolen? På ängen? I skogen? På zoo? Va fan vet jag, så snälla berätta! Tjejer, berätta ni också vad ni hört?
Feel free att dela med er av era anonyma kommentarer!
 
 
PS. Jag har då aldrig hört om tjejer som onanerar tillsammans.
Sånt händer bara på porrfilm, sorry boys. Men rätta mej gärna om jag har fel?

Eargasm @ the gym

 

Give me your cash

Hoppade in ett extra skifte på pubben idag och hela halva stan var där och köpte öl, skoj!
 
 
Offrade till och med en nagel för jobbet, schaisse liksom! Överlycklig att alla naglar faktiskt hållit så länge de gjort fast det var första gången jag fixade egna gel naglar! *publikens jubel* *klapp på axeln* *duktig Pessi*
 
 
 
Men alltså vet ni vad, jag får aldrig tippi! Alltså dedär extra små mynten du själv inte vill ha, som på svenska heter dricks. Eller jo, ibland men hallå jag vill ju ha hela tiden! Prövat allt, flörta, vara trevlig, skämta, lägga kundens beställning på minne tills nästa gång, vara snabb som attan, göra tidskrävande snygga drinkar, lägga lite bling och krimskrams på drinken och inte ens det säkraste kortet i världen med att ha djupaste urringningen i stan funkar! Kom igen Jakobstad!! Jag måste uppenbarligen vara den mest sugande och dåligaste bartendern på jorden när jag får nada dricks!
 
 
Fast fick just svaret på min egen fråga när jag precis tog en gif bild av mitt flörtande.. Alltså omg, note to myself, gå och dö istället för att flörta med kunder. Helt på riktigt Jessica sluta. Du får stället att gå konkurs med den blicken.
 
 

I'M A BOSS ASS BITCH

B-Ä-S-T-A jag någonsin skådat, haha!!
 

Km 2014

Blev riktigt inspirerad av ÖT's artiklar för en tid sen om folk som springit 203246 miljoner km på ett år. Eller, okej, kanske inte det riktigt var så, men jag blev inspirerad av folk faktiskt VET exakt hur mycket de rört på sig på ett år. Orka skriva upp varendaste promenad eller löptur, coolt! Jag springer ju inte så kan inte riktigt skriva upp 30 km om dagen, men ska skriva upp alla mina PW's hela 2014! Hittills på 4 dagar ligger saldot pååå, sisådär, 15 kilomtere kanske? Oj shit vad det lät pinsamt lite... Inte så skrytsamt, men fråga om 2 veckor igen så kanske det låter mer imponerande!
 

The Gigantic Unicorn Tummy Stuffer

Som jag sagt innan, jag fick allt jag ville ha till julklapp i år. Till och med ett
överdrivet antal unicorns, haha. Och den här fick jag av min kära Banana Boy!
 
 
 
Hade ju såklart själv valt ut den (skrek och sprangt igenom hela BR i Kokkola när jag såg den så kassörskan kom och kollade vad uppståndelsen var om...), tvingat honom köpa den och ge den som en överraskning till julklapp. Och så tvingat (ja vet, mycket tvingande om man vill vara kompis med mej, HitlerPessi) honom paketera in den, skitfult, fast faktiskt har han förbättrat sina paketerings skills sen första gången jag fick nån present av honom. 8 års träning ska väl ge färdighet? 
 
 

Men okej alla titta! HUR SÖT ÄR INTE DEN?! Inte nog med att det är det sötaste ni sett,
den är också det smartaste ni sett. Kolla videon så fattar ni vad den egentligen är
 

Push and Push


Happy Hour - Happy People

När jag är hemma i Finland brukar jag ju små jobba på pubben inne i stan, som jag
nämner rätt ofta här, och en del av er lär ha märkt mej när ni hänger där. Haha, eller
jag lär ha märkt att en del av bloggläsare hänger där, för efter att de når 0.5 promille
så låter det såhär "HÖDU PEEEEEEEEESSIIIIIIIIIIIIIIIHIHIHIHIHI".
Haha, skit kul tycker jag. 

Iaf, Visa Grande aka Netti aka the place to be aka pubben aka där jag jobbar har från
och med det nya året inlett Happy Hour. Vilket betyder ni betalar 2.5€ för en halv liter öl och
samma pris för en 0,33l cider mellan klockan 20 och 22. Alltså halva priset än i normala fall,
alltså jätte ap billigt. Kul va? Förfesta på pubben, tjoho!
 
 

Och på tal om alkohol och bartender. Blev påmind i Deas blogg om
mina otroliga bartender skills, kolla här bara hur det går till på firmafesterna.


 
Japp, gick ju skit bra, proffs på att free poura liksom. Eller, så länge ni inte frågar hur det gick när jag free pourade på Niki typ jag tagit några drinkar och shottar senare efter dendär videon togs, så är jag bra! Det var kanske mer free dusch än free pour över henne.

Fail Kitty

Alltså jag tyckte denhär videon var jätte kul, så jag skulle visa den för pappa...

 
Förväntade ju mej kanske inte direkt att han skulle dö av skratt, men ett litet fnitter kanske man kunde få ur honom.. Men allt han sa var "NEJ SAAAAKOTI TROR DU E KOM NA RIVONA PÅ BILN?!?!?!". Alltså, va vem bryr sig om bilen, titta på kissi!!!

Kaikki Mukaan!

Ett av årets nyårslöften blev det svåraste jag någonsin lovat mej själv, att lära mej finska. Varför jag skulle lära mej det nu när jag inte lärt mej det på 22 år kan man väl fråga sig. Och varför lära sig det när jag inte ens bor hel tid i Finland längre? Jo ja tja det har en del orsaker.. Men mest är det väl för att det alltid är bra att kunna sitt eget lands modersmål? Iaf kanske liter mer än att säga kyllä, ei, paska, ei kiinnoista, neljätoista..
 
Fram med Kaikki Mukaan böckerna från lågstadiet och ge järnet!

 

Haha nä va fan, får ju liksom ångest bara att titta på böckerna.. 
Lågstadiets masdröms timmar med Kristina och det finska språket.. Haha alltså..
Inte konstigt man inte lärde sig eller ville lära sig något på den tiden?


Tanning

Har inte solat solarie på, sisådär, 3-4 månader? Och har visst helt glömt bort hur otroligt tråkigt det är. Internettade och tog selfies halva tiden där inne tills jag kom på att det kanske inte är världens bästa, får väl ränder och sånt skit av att ligga med armarna böjda.. Och resten av tiden dog jag helt enkelt av tristess. Skit tråkigt asså... Nästan lika tråkigt som att sola på en strand! Fast nä, stränder är nog faktiskt mycket bättre än att ligga i en låda med lamppor..
 

2013 October

Min första resa till USA började!
Tog typ 2 dagar att ta sig över dit med långa stopp..

 
 
Började min USA tour i LA, Long Beach där jag fick stanna och bo var min favvo tjej
på jorden temporärt fick kalla till sitt hem. Hängde med henne och hennes rumskompisar
pluss härliga Vasa bon Jessica som också var på besök. Hollywood, American Fotoball,
Disneyland, Madam Tussads..


 
 
Efter 7 dagar i USA var det dags för Mexiko. En fotograferings grupp, Selected Models,
ordnade en foto/kryssnings resa till Cabo och San Lucas i Mexiko som jag blev sponsrad
att delta i. Levde otrolig lyx i 6 dagar på ett fartyg, fick göra det jag älskar; modella och resa.
Mesiko var underbart vacker, och den hettan har jag aldrig upplevt nån annanstans. Loved it!

 
 
Tillbaks i Long Beach, hängde, shoppade, åkte på
photoshoots och gick på Katy Perrys koncert i Hollywood Bowl. 
 
 
 
Åkte till Las Vegas!! Såg Afrojack, Travis Barker, gick på MJ's show på
Cirque de Soleil och resten vet ni, what happens in Vegas stays in Vegas.
Fast kan väl nämna jag halv-snodde 150 dollars vodka från några killar, haha, 
gissa om jag minns det? Nä.

 

Sa tack och hej till Fani och hennes roomies och åkte iväg på egna äventyr.
Började med ett hostel på Venice Beach (haha, första stoppet på eget
hand på LA's konstigaste ställe, bra!)


Discount everyday

Ni vet väl att ni ALLTID får rabatt när ni shoppar på Gömda Juveler?
 

Victoria's Secret collection

Får jag lov att visa min VS mini butik? Även kalla kollektion, eller samling, eller gåvor? 
Kommer lukta gott i 125 år med allt dethär! Kan ju också nämna att jag fått allt, 
undra om det är en vinkivink på att jag luktar apa..?
 

Fresh Start!

Vad passar inte bättre än att igår, nyårsdagen till ära,
fräscha upp håret? Snygg igen tack vare mamsi och min söta gudmor!
.

Untzuntzuntzuntz

 
Haha jaja lagom bra natthumor okej hehe jätte kul.

Temporary New Header

Badaaaam, va tycker ni om den nya headern
(alltså, dendär bilden i toppen här på bloggen)? Funkar?
Okej bra, för det är vad ni behöver stirra på en tid framöver!

 
För alla som absolut söp bort hjärncellerna igår, eller bara har
total hjärnsläpp och noll minne, såhär såg min förra ut
 
 

Och för alla som är brutalt blinda, eller som inte har en
uppdaterad webbläsare (klicka F5), såhär ser min nya ut.


2013 September

Köpte världens snyggaste skor. 
 


 
 Åkte till Norge på en modellresa

 

Min telefon dog hastigt och lustigt.. Eller det var ju fakitskt inte lustigt. Bara sorligt.
 


Countdownen till min USA resa började.
Som jag beställde rätt hastigt och lustigt. Det var lustigt!
 
 

2013 August

Åkte till Helsingfors för att göra inspelningen av  FST5's kommande tv show
street-game-gör-bort-er-allt-ni-kan programmet Simon. Hade ett awesome
lag, Jeppis Pimuna som bestod av 3 blondaste blondiner och 1 brunett.
Jävlar vad kul vi hade. Can't wait att få se oss på tv, som förrsten kommer
sändas i April!
Passade också på att stanna en natt extra i Helsingfors
och gjorde en het photoshoot.
 
 
 
Åkte hem till Jakobstad igen och hängde mycke med min bff 
 
 
 
Åkte igen ner till Helsingfors, denhär gången med Mamma.
Bodde hemma hos min morbrors familj, gjorde 3 fotograferingar, hängde på stan, 
och åkte ett varv över till Estland.

 
 
 Åkte till Vasa och gjorde en radio intervju med Veckoslutskommiten
 


Årets höjdpunkt: Köpte unicorn skor!!!!!!!
Tack till Kapten Krooks rekomendation om det hemliga inköps stället.
 
 
 
 Hängde vid sommarhuset ute i Larsmo

 

Åkte tillbaka till Danmark, hem till min killes familj
och gjorde en släktträff. Islandshästar och god mat var rätt så riktigt nice.
 


Flyttade tillbaks hem till Svendborg.
 

Cheers 2014!

 Jepp så skålade jag in det nya året! Med gala klänning i
slottet smuttande på ett glas champagne.. Mmm gott nytt år!
 
 
 
Nä egentligen har jag mjukis kläder på, sitter och kollar raketer genom fönstret och dricker saft (tycker fortfarande 1-2 drink grejen är det dummaste som finns, redlöst medvetslöst eller så inget alls finns bara i min värld, så tänker inte skåla i alkohol på nyår bara för att?). Låter väl som ett skittråkigt nyår, men jag känner inte för att jag vill fira med att dricka in ett nytt år som jag vill hålla hälsosamt och bra. Och som sagt gillar jag inte mej själv när jag dricker, blir ju dum i huvudet. Och hade faktiskt ingen lust att åka ut till stan och kika raketer heller. Sitta hemma och ta det lugnt passade mej bra att ta in år 2014! Pensionärsvarning.
 
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar