Where did you go?

Varför har min blogg luggit nere? Har jag raderat den? Dog jag? Vad hände med pezsi.com?
Vad hände med er? Blev dagarna förstörda? Rutinen i att kika in här och få er dagliga
dos felstavningar, omotivering och onödig information uteblev? Överlevde ni?
 
 
 
Nej alltså det hände samma sak samma tid som förra året, - att jag planerat att fixa bloggen på en ny blogg plattform, något som inte är lika trashy shit som blogg.se som jag använder mej utav. Jag har någon pro-meddlemsskap här som jag betalar en summa för varje år som går ut i Augusti, så jag trodde ju jag hade en massa tid att läsa mej in på hur man flyttar bloggen till Wordpress eller något annat bra blogg ställe. Men, liksom som förra året så låser blogg.se ner bloggen innan det är sagt den ska göra, och den börjar strula och en massa annat skit, jag får panik och bara förlänger medlemsskaps skiten med ett till år på blogg.se bara för att få upp bloggen så snabbt som möjligt igen. HATAR sån skit, speciellt när man betalar för något ska man faktiskt få vad man betalar för och inget annat.
 
 
 
Jaja, men när ni läser och ser dethär inlägget igen betyder det att pezsi.com
är uppe igen och det är frid och fröjd i universum i åtminstone ett år till!

I just wanna be Free

Wohej så har jag 2 veckor ledigt! Eller på danska säger man att man är fri när man är ledig. Låter ju lite sådär överdrivet för bra. Som om man vore fången när man arbetar och så blir man fri? "Nu ska jag hjem på fri!" Man bara okeeeeeej, sen kommer du tillbaka på fångenskap eller alltså... Jaja, danskar. Hur som hellst, det var tack och adjö till Norge och halloj Danmark igår. Mest trist med att få ledigt är ju den förbannade långa dagen man har när man tar hem, helt döds jobbig dag igår när jag jobbade från kl 06-16 och sen ännu göra en hemresan med svett bilar, bussar och tåg som tog 7-8h. Nåja jag kom ju hem iaf!
 

After Work Chill

 
Loving it.

Stronger - Get Shit Done

Seriöst hur snygg är inte Stronger.se nya sommar kollektion? Dö snygg!! De nya tightsen och hoodies är så coola! Tror jag själv kommer slänga iväg en beställning så fort jag har tid när jag kommit hem, för jag älskar verkligen deras motiverande, kaxiga och sådär lite lätt små provocerande tryck på deras kläder. Super coolt ju.
 
 
Och har fixat så ni läsare får 10% rabatt på era köp om ni uppger Jessica10 i kassan!

Good Morning Norway


Days I'll remember

Cheatday, chill på jobbet, lång promenad, perfekt sommar väder och kvälls simtur med kläderna på. Alltså verkligen sommar 2014 på riktigt riktigt, älskar det. Och två dagar tills jag har ledigt, och dagstidningarna skriver om sjuk värmebölja på inkommande till Danmark! Love it!
 

Fitsporation for the Day


Sunset silhouette by Linus Mickelsson.

 
 
Vem kunde tro Jakobstads stolthet, ala Fäboda Beach , 
kunde se så exotisk och fin ut? Älskar denär bilden!

Kristiansands After Work Hygge

 
Men åh vad jag älskar sånthär. Att i lörda efter att arbetat årets stressigaste dag och bara ta ut i solnedgången på en stor skit brygga som har en liten motor fast spänd bak på, tillsammans med världens härligaste arbetskamrater och bara åka ut i Kristiansands fjord och fiska, chilla och bara ha skoj. Det är såna gånger jag bara vill sätta på stop knappen och stanna tiden. 

Busy being Busy

Om ni bara skulle veta hur mycket stress vi har det här ute på båten jag arbetar på just nu skulle ni fatta att alla mina blogg uppdateringar under den tiden jag varit ute (alltså de senaste 10 dagarna?) har de flesta alla varit tidsinlägg. Tidsinlägg jag inte riktigt vet när jag hunnit göra eftersom jag innan dess var i Finland, och i Danmark, och i Sverige och i Norge och i överallt!? Fan vad stress sommar? Och här ute i Norge då, puuuuh, det är helt sjukt sjukt busy här ute och hinner inte alls med bloggen som jag brukar eller önskar. Och sen ser det ut som om jag har en massa internet tid när min blogg uppdateras av tidsinlägg så tror folk som försöker höra av sig online att jag dissar dem totalt även fast sanningen är att jag knappt hinner läsa dem. Stressar faktiskt över att jag inte kan hålla bloggen och kontakter uppdaterad. Borde ju inte göra det men sä är det? Känner press från att hålla er nöjda! Meeeen okej, bloggar ju inte bara för er, gör ju det för att jag älskar det själv och gillar hålla på med det. OCH vet ni, jag har faktiskt upptäckt en grej med mej själv, och det är att min kreativitet (som jag får mest utlopp igenom bloggen i) flödar som mest när jag är stressad. Okej kanske inte stressad, men när jag har mycket på gång och är busy woman. Får verkligen dedär kreativa tankegångarna igång just då och inser också det var just därför jag hade sån härligt dålig humor här på bloggen för något år sedan när jag jobbade ihjäl mej hemma i Jeppis på McD, KG, Melody, Makuuni osv... Så önskar faktiskt jag hade mer tid för bloggen just nu också när jag är sönder stressad och har dendär riktigt konstiga humorn igång.

 

Men har ledigt från och med torsdag!
Och fan vad det ska chillas, bloggas och njutas av 2 veckors ledighet. Eller, har ju såklart en massa planer och en massa internet grejs jag måste catcha upp med (emails, bloggen, modell grejer, allt!) men sen fan ska det chillas!!! Och har bestämt mej, om någon undrar eller hoppas på att se skymten av mej, för att det inte blir någon Jeppisdagar för mej i år. För det skulle nog bli toppen av för stressigt i Pessilandia right now.
 
 
Dendär bilden sände en arbetskamrat till mig som han tog sådär i förbi farten av mej när vi var och fiskade för 4 veckor sen. När jag ser den bilden tänker jag verkligen på att en bild kan säga mer än tusen ord, för ser ni också hur otroligt lycklig jag ser ut? 

Summer, IceCream & Cashback

Alltså jag tipsar om mycket här på bloggen, så pass så jag snart borde byta namn till Pessitipsaromallt.se , men jag vill verkligen dela med mej av smarta super saker till er också! Och nu vill jag inte bara tipsa om en grej utan göra en 3 flugor i en smäll tips!
 
Ni vet hemsidan Ostohyvitys.fi som jag tipsat om innan? En mellanhands-sida som ger dej pengar tillbaka när du nätshoppar på andra hemsidor, typ Hotels.com, SAS, Fitnesstukku,  Zalando, Nelly, CDON och alla dedär populära hemsidorna. Allt man behöver göra är att vara medlem på Ostohyvitys, loggar in där, finner hemsidan man tänkte shoppa från, sen klickar på det, kommer till hemsidan och shoppar det man tänkt, och så registreras det på Ostohyvitys kontot och man får en viss procent av köpet tillbaka som pengar. Jag tycker det är skit bra och använder mej alltid utav det när jag nätshoppar eller beställer online. Har fått tillbaka över 150€ på någon månad (och jag nätshoppar extremt lite?) bara av att använda mej utav deras hemsida och använder 10 sekunder extra än normalt. Helt super. 
 
 
Om ni inte redan är medlem så kan ni bli det direkt HÄR på länken!
Och om ni vill ha hjälp i hur man registrerar sig och får en 5€ extra till kontot för
nya medlemmar, läs om det HÄR i ett inlägg jag gjort förra året. 

Och för er som redan har ett konto där, kika in dethär tipset!
 
 
 
Denhär månaden har de sommar-feelis på gång och bjuder på en glass till alla som använder sig utav Ostohyvitys när de nätshoppar! Japp, glass till alla nätshoppare innan den 31 Juni. Glass e kul, och
pengar tillbaka är ännu roligare, så passa på! Så alltså registerar de inte bara pengar tillbaka på ditt köp, utan de sänder också över en glass kupong du kan kila över till alla R-kiosker i hela Finland och använda dej utav. Glass fest! Kika närmare in erbjudandet HÄR.
 
 

Och nu kommer ännu ett tips.
 
 
På sportsidan Fitnesstukku säljer de världens godaste protein barer, QuestBars, till ett sjukt bliigt pris just nu. Typ samma pris de kostar när man köper dem i Amerika.Quest bars är super omtalade i de sociala medierna och super hypade,
de är helt naturliga med högt protein innehåller en massa fibrer. Och de smakar DRÖMGOTT. Ostohyvitys har en deal med Fitnesstukku som ger 5.5% cashback på ditt köp. Så alltså, om du tänkte beställa hem 4 lådor Questbars från FT och gör det genom Ostohyvitys kommer du få 5,5 € tillbaka på köpet, OCH en glass på köpet! Viktigt detdär med glassen ju!
  
 
Okej, lät ju inte överdrivet mycket i pengaväg, men som rika, kloga människor brukar säga - Alla pengar räknas.
 
 
 Jag tänker då iaf inte själv missa den dealen och kommer själv använda
mej utav Pessi's super tips, tack Pessi, tack mej själv! Tack för cashbacken och glassen!

Urban Chick

 
Photo by Bo Gerbert

Daisy Fresh by Marc Jacobs

Jag är en riktigt riktigt beslutsångest människa. Jag kunde aldrig vara chef för jag klarar inte av att göra beslut, små som stora. Jag är extremt dålig till det och det är verkligen något jag behöver träna på. Nåja, min beslutsförmåga sattes på träning när jag fick exremt svårt här om veckan när jag hade bestämt mej för att köpa en parfym från Tax Free shoppen på båten jag arbetar på. Gick där nere och sniffade i dagar innan jag visste vilken jag skulle ta. Seriöst, det tog 5 beslutsfyllda dagar, en massa hjälp, 10 olika parfymer, med 4 stycken i finalen, och sönder sniffad näsa innan jag valde en jag trodde jag var typ med en 89% säkerhet nöjd med. Och det belv denhär.
 
 
Jag är ännu inte riktigt säker på om jag köpte den för den söta flaskans skull eller lukten. De andra 3 jag valde bort hade super duper trista flaskor men luktade såååå gott. Fan alltså att man går så mycket efter det yttre... Men nåja, hur som helst Daisy Fresh by Marc Jacobs ÄR super sommrigt god och jag älskar den. 

The reason a big screen is better than a small

Simon har snackat, nej okej GNÄLLT, om att vi ska skaffa en stor projektor och skärm och bara helt slänga ut vår tv. Jag tycker det är den sämsta idéen jag någonsin hört eftersom jag inte vill spendera mer tid än vad jag redan gör framför en skärm, pluss om jag får känslan att jag vill så har vi ju redan en fin fungerande tv! Projektor = fullständigt onödigt i Pessilandia, och om man är tillsammans med mig är man del av Pessilandia och lyder under hennes lagar. Så alltså har vi inte och kommer aldrig skaffa en skit onödig projektor. Meeeeen alltså jag vet inte om Simon har haft ett hemligt snack med en vän jag har i Helsingfors som precis gjort en amazing hemmabio med en nästan 3 meters projektor skärm, eller om min vän bara känner mej otroligt bra.. För när jag var i Helsingfors trakterna blev jag över bjuden dit för att se det otroliga bio rummet, fick en domenstration över hur otroligt bra kvalitet det är med snuttar ur filmerna Gravity och Star Wars, väldigt imponerade ja. Bättre än en bio salong! Men äh, det behöver då inte jag ha i mitt liv. Men när han drar fram en oöppnad Blue Ray skiva, köpt endast för att visa mej, filmen Magic Mike och sätter på Channing Tatum på skärmen framför mej är jag helt såld. OMG. Jag ska SÅ ha en projektor.
-
 
Och pricken över i:ett, så jag med all säkerhet inte ska glömma vad jag såg, så fick jag behålla filmen. Omg, kan aldrig se den på en normal tv skärm efter att ha sett alla magmusklerna, vener, hud, detaljer på (Channing Tatum!!!) stora skärmen.
-
 
 
Det var dagens tips hur man ska få flickvännen övertalad till en projektor. Tjejer om ni behöver övertala er sjukt onormala kille som inte vill ha kvarterets största skärm, sätt på en Transformers eller Fast and the Furious film. Skulle säga porr film, men låter ju lite grovt att skriva sånt, men så bil, maskin, monster, bangbang, whatever filmer är nog en form av porrfilm för en del killar tror jag?

New In from FitnessGuru

Gjorde en liten ny FitnessGuru leverans här om dagen och dethär är vad som kom hem! 
 
 
 
(Eeehehe, jag vet, är ju i Norge just nu så doesn't really make sense hur jag har bilder av vad jag fått hem? MEEEEN, har en kille som jag tror djupt inne själv också skulle vilja ha sin egna blogg, så han tog lite bilder av vad jag fick hem. Gnällde, bad, kommenderade eller tvingade honom INTE att ta bilder av det. Bara frågade om han kunde ta en mobil bild så jag kunde se mina grejer och så blev han helt på och tog med system kameran. Shit alltså vad hände med han?? Weeell, kanske han bara känner mej rätt bra och vet vad jag vill utan att jag säger det..)
 
Hur som helst, som ni ser är det en hög med smarriga proteinbarer, sådär för de gånger när sockersuget bara äter upp mej innifrån och jag förtjänar det (dedär är verkligen i toppen på världens godaste proteinbars i min värld.). Sen har vi då såklart favvo protein pulver smaken för mitt super recept jag nämner om här på bloggen 24/7 (googla typ "Pessi super älskade favorit frukost!" om ni vill veta mer), och sen en burk med fettförbrännare, och sen provsmaken av OneAmino och FitnessNudlarna (love them!) kom med på handen!
 
 
Men mest sugen och intresserad är jag på OneBeauty, som är ett kosttillskott
för vackrare hud, naglar och hår. Få se om den ger någon effekt! 
 

Walk Walk Walk

Älskar gå på pws här i Norge, så vackert! Påminner mer om Finland än om Danmark här i naturen och känner mej nästan som hemma hemma (vad är hemma för mej? Jag vet inte, men Finland är ett alltid hemma hemma för mej.)
 
 

How to mess up your BF's Holiday Pessi Style!

Här kommer tips från coachen Pessi på hur man förstör sin pojkväns 4 veckor semester!
En sån där 4 veckors ledighet som inte hänt på 2 år och inte kommer
hända på de kommande tusen åren.
...
1. Jobbar själv 2 av veckorna
2. Men själv ledig 9 dagar av killens semester tid
(säg först gärna du är ledig 14 dagar med han men sen kolla upp och inse att det är mindre)
3. Snackar om att åka på resa. Vietnam är i toppen
på billigaste turist länderna i världen - let's se på flygbiljetter dit!
4. Planera lite fler resemål sådär för att få upp ivern. Vore inte
Amsterdam rätt kul? Hur vore det med en sista minuten resa när vi en gång
har möjlighet? Har vi inte pratat om att Afrika vore nice?
5. Sen byta samtalsämne och i förbi farten kläcka ur sig
"ja förressten mitt pass går ut nästa vecka".
 
 Pojkvännens mest troliga reaktioner:
 
Alltså.. Jag lovar det är med en 110% säkerhet klockren förstörare! Bäst är ju (ja ni fattar ju att alla dehär tipsen är verklighetsbaserade och prövade av mej) att detdär kläcka ur sig om passet hade jag inte ens insett, inte även fast jag sa det rakt ut, men när han facepalmade sig själv 10 gånger och gjorde konstiga stönande ljud och frågade om det var ett skämt fattade till och med jag att det var något som inte var riktigt bra.. Jag bara näää det går ut den 17 juli vadå? "And you going to Norway now and so how do you think you will get a passport before the 1 of August?!?!!!!" Öhm alltså nu när du säger det alltså öh fölåt alltså öhehehe.. Ingen som inte har förståelse för att han snackade om att han ville strypa mej just då?
 
 
 
 
Jaa vem skulle tro jag är världsvan resenär..  

I got somethin' and it goes thumpin' like this

Jag brukar älska Bloodhound Gang. Seriöst, en av mina favvo band när jag var runt 15 år hattifnatt. Undrar om det var för deras texter eller musik, för seriöst är ju musiken rätt piss och texterna rätt sjuka? Typ faktiskt inget som helst bra med dem? Älskade ju Björn Rosentröm också, och samma där, skit musik och sjuka texter. Men ääääälskade det. Inte konstigt jag turned out så fucked up när jag lyssnade på sånt som ung.
 
 
 
 
Har fått någon flashback feelis och har BloodHound Gang maraton. UhnTissUhnTiss.
Omg, så sjukt dåligt ju. Mina öron måste nog inte varit riktigt bra utvecklade där när
jag var i min ungdom.Men har ni det så också med något band? Som ni älskade när
ni var yngre och i dagens läge faktiskt inte alls fattar om ni var döva under den tidspunkten
ni gillade dem eller bara lite hjärndöd? 
 
Förrsesten, här nedan har vi då smakprov på lyricsen från låten här åvan. OMG, tur jag inte fattade engelska SÅ bra att jag någonsin skulle fattat eller hört vad de sjunger... Seriöst.

Edible strange how do i get in your pants when you're tick tockin' them
Serious levis? so tight can't be classified that's why I'm here to fill that opening
Make a seasoned pass to mount that ass and bob hope that i might one night stand a chance
Let's go feng shui the fuck around my digs like a superball bring that sunny side up and

Good Morning World

 
 
Foto av Linus Mickelsson i vackra Fäboda förra veckan.
Har en maaaassa fina bilder från den kvällen, bara vänta och se..

Selfie Stick

Alltså egentligen tycker jag det är så sjukt pinsamt att ta selfies runt människor. Alltså typ pinsamaste som finns. Men efter som jag är en social media hora och har denhär bloggen MÅSTE jag bara ta selfies överallt och alltid, så jag har blivit mer bekväm med det. Pluss, vem fan bryr sig. Eller, jag bryr mej väl endå inte något extra i vad folk tycker dåligt om mej så om någon kikar töntigt på mej för jag tar en selfie är det väl skit samma? Men brukar faktiskt inte göra det så öppet, för jag känner mej själv dum och töntig.. Men jaja iaf, alternativ till att ta selfie är ju att fråga något offer att ta en bild för en. Typ ännu värre eftersom man behöver blanda in någon utomstående i ens löjligheter och ego.
 
 
 
 
Men vet ni vad, nu finns det DA SELFIE STICK för oss selfie tagare! Aaaaawesomeeeee. Liksom varför smyga runt med att man knäpper en selfie av en själv, varför inte göra det så uppenbart som möjligt och gör det med en halv meters pinne?! Så en selfie stick är bara en sticka som man sätter mobilen på och så sträcker man iväg den och så bara tada klick klick selfie smile hundra miljoner likes på Instagram. Kommer nog bli årets julklapp 2014.

 
Nej seriöst, vilka idér det finns.. Undra om någon verkligen kommer använda en sån? Men erkänn ni skulle kunna se och tänka er Pessi gå runt på Jeppis torg med en Selfie Stick och knäppa bilder. Tänk er bara, selfies i Korv Görans kön, kladdgolvet på Melody, i pubben på Black Sheep, med mjukglass på torget, 10 meter i hopptornet i Gammla Hamn... Överallt!

Norway Life

 Okej helt ärligt det är riktigt riktigt nice att vara tillbaka i Norge igen. Stor trivs verkligen med denhär typen av liv. Ja kanske inte stressen och lite sömn och ingen träning osv, men människorna och levnadssättet. Fast trodde faktiskt min kropp ställt om sig till lite och udda sömn medans jag var i Finland, eller kanske den gjort det men behövs bara ställa sig in på 13 timmars arbetsdagar också, så kommer energin hållas i gång igen. Lite tungt dehär första 2-3 dagarna. Men visst är det amazing hur kroppen bara klarar av vad som helst, ehm nästan, och kan anpassa sig så snabbt. Älskar den.
 
 
Jaa och eftersom jag nog är den mest Skandinaviska person ni någonsin vet om just nu (hallå, är finsk medborgare, svenska som modersmål, bor i Danmark och arbetar i Norge. Blir det mer skandinaviskt så berätta mej hur!) så skrev jag bild texterna på danska. Jeg syns jag har blivit riktigt god till att snakke dansk-svensk-norsk mix (= alltså det språket jag pratar kallas skandinavisk) men måske jag lär mig språken riktigt riktigt godt en dag.

Cottage Cheese Breaky

Alltså när jag gillar något i matväg, speciellt något som är hälsosamt, så käkar jag det varje dag tills jag inte orkar ens se på det igen. Typ vad som hände med mej och bananplättar. Liksom det där måtta existerar verkligen inte i min värld.. Nu just har jag pippi på grynost, med nötter och russin, till frukost. Öser upp 300 gram grynost och häller onödigt mycket russin och mandlar eller jordnötter över och trycker i mej det. Till frukost, jag vet sjukt knasigt, om jag läste dethär på någon annans blogg än min egna skulle jag tro personen i fråga vore helt knäpp. Men det vet ni ju redan att jag är så ingen förvåning här inte, va?
 
 
Ja men testa det om ni också har lust att göra lite variation i era liv! Passar ju fin fint till ett mellanmål också. Fettfri grynost har sjukt mycket protein och lite kalorier i sig, man blir mätt och belåten och i nötterna får du massa nyttiga fetter och russinerna kommer med kolhydraterna, alltså blir allt det här till en super kombination!

News in Pessilandia

Blööö, ligger lite efter med händer-just-nu uppdateringen här... Så här kommer snabb news in Pessilandia; efter två fjuttiga nätter i Österbotten var det dags att ta flyget tillbaka till Danmark och efter två nätter på danskt land är jag nu åter påväg över till Norge och 2 veckors arbete. Högsäsongen på båten har kört igång och fast jag önskar jag kunde säga jag är utvilad efter 2 veckors ledighet, som turned out to be stressigare än ever, så känner jag mej inte riktigt redo för 14 uppkommande dagar som kommer bli 13 timmars arbete och 6 timmars sömn per dag. Ja okej då är det ju fortfarande 5t fritid utöver det, kalas bra vad klagar du över?! Ehm njä alltså först och främst är 6t sömn för mej 3t för lite än vad jag egentligen minst behöver, och sen plussa på minst 1 t power walk om dagen och sen socialisering som volleyboll och fisketurer och.. Jaa nej inte mycket kvar av dygnet där då.. Nä men hej, det ska bli kul! Allt är kul med den rätta attityden och härliga människorna runt en.
 

Star Wars Inspired Shoot

 
 
Det var precis därför jag hade helt sjukt coolt hår och makeup, gjort av Hiustrendi, här om dagen. Sjukt coolt hår hör ihop med sjukt coolt tema på photoshoots. Pessi ala Star Wars, vad tycker ni? Bilden är tagen av proffset Anssi Ranki, och som jag nämnt innan dator behandlar han aldrig sina bilder, inte alls. Så ja, rätt och slett är det sådär jag ser ut.

We all love discounts

 
 
Vem älskar inte rabatter? Ingen. ALLA älskar rabatter!!
Mer rabatter till folket! Så om ni inte redan hittat in
på hemsidan CupoNation så är det dags.
Tur att ni har er egna Pessi som tipsar er
om sånthär. Vad skulle ni göra uta mej?
Spendera way too much
pengar tror jag.
 
 

Hur som haver, på CupoNation hittar ni alla de där populära hemsidorna ni nätshoppar på fast med rabattkoder!
På topp 20 hittar vi t.ex. 10% rabatt på köp på Zalando, och 300 kronors rabatt på resor med CupoNation genom Super Saver Travel. Rätt nice tycker jag.  En annan av mina favorit koder är också Rabattkoder Aftonbladet där det blir en rabatt på 300 kronor när man bokar flyg + hotell, den också genom SuperSaveTravel. Jaa vadå märks det att jag gillar rabatter på resor?Bästa som finns när man får sparat in lite pengar när man tar på resa! Hallå, tänk er bara allt vad man kan göra för de sparade 300 kronorna! Typ käka 5 stycken banan split glassar, 30 osthamburgare eller en ny bikini. 
 
 

Stress Out

Jag känner mig löjligt stressad på sista tiden och har tagit stress över små och onödiga saker. I och med det har jag lagt märke till att jag har vaknat av mig själv mellan klockan 06-08 på morgonen, och helt utan problem eller inombords gnäll direkt gått ut på en 45-70 minuters promenad. Utan att ens tänka två gånger "ska jag verkligen?". Det är verkligen en tid jag kan slappna av, en tiding morgon helt själv ute i skogen med musik i öronen. Förlåt jag vet att det känns ju ännu mer löjligt kliché att säga jag blir så pigg och glad av det, men det är sant! Verkligen det bästa sättet jag kan börja en dag på just nu. Pröva ni också, även fast ni är sjukt stressade och ska till jobbet tidigt, bara stig upp en fjuttig timme tidigare än vanligt och gå en liten trudelutt och sug in sommar energin från naturen.
 
 
Passar på och kör lite lunges på promenaderna när jag kan också. All extra träning är bra träning!

Buzzador Veet HairRemover

 De flesta av er har säkert hört om Buzzador? En hemsida för vem som helst som gillar pröva på nya saker, gratis, och som alla kan vara medlem på.
 
Allt man behöver göra som medlem på sidan är att fylla i lite info om sig själv, vad man gillar och sånt, och sen är det bara att vänta på att de har någon kampanj som passar ihop med dig, så blir du kontaktad och har möjlghet att anmäla dig till kampanjen och så blir du med stor chans utvald och där efter sänder de hem produkterna gratis till dej, som du såklart ska testa och tipsar eller bara berättar din ärliga åsikt om för vänner och bekanta om. Varför skulle företag sända ut gratis grejer till vem som helst, totalt FÖR bra för att vara sant?! Nej faktiskt inte, eftersom dessa företag som använder sig av Buzzador är såna som tror på att kunsumenters ord är en av de trogvärdigaste och starkaste marknadsföringsvägarna att nå ut till nya potentiella köpare. Jag håller helt med.
 
 

Jag har själv blivit utvald till deras Veet kampanj, så jag fått hem en hel box med hårborttagningskräm som nog skulle räcka till halva Afrikas gorilla population.
 Tyvärr har jag ju inte vägarna till Afrika just nu, men om någon av er känner sig som en liten apa och har lust att pröva, hör av er så slänger jag över en kräm till er när jag är i Jeppis nu!
 
 
Hårborttagningskräm är alltså ett rätt så nytt påhitt som kommit de senaste åren. Det är helt enkelt som det låter, en kräm man sätter på benent och så faller allt hår av. Jag vet, rätt sjukt tycker jag, varför sätter man något sånt giftigt på sig som gör att håret bara faller av? Kan ju inte på något som hellst sätt vara hälsosamt. Ja nej det kanske det inte är, men skit samma kanski en del tänker, vi vill bara veta FUNKAR DET? Det gör det, benen blir lena och fina, och utan att bli stubbiga som de blir efter ett par dagar när man rakat dem. Det är också lätt som en plätt, man bara sätter på krämen, låter den verka 3-5 minuter och så drar man av det med en gummiskrapa som kommer med. Men sen är det ju upp till var och en om man vill sätta sånt på benen.
 
 

TBT on a Monday - webcam selfie

Ja som sagt har jag ju startat upp min lilla gamla dator som inte varit i bruk de senast 2 åren. Ni som känner mej vet att jag är världsmästare i ego pics, jag har (eller iaf borde ha) en massa diplom och priser som selfie drottning. Gissa vad denhär lilla datorn är fylld med? That's right, webcam seflies av Pessi för 2 år sen! Med nygräddade sillisar!! Ja självklart jag delar med mej av bilderna till er.
 
 

The best of Finnish Summer

 

That Bomb

Det gick hela 2 timmar hemma i mitt fina, städade, organiserade rum var alla 3 innan nämnda var
ett minne blott. Alltså seriöst, vad är det för bomb jag har med mej överallt? Tror verkligen
jag kunde tjäna seriösa pengar på den för den är extremt snabb, tyst
och riktigt förödande. Nån som vill köpa?
 

Spontaneous Shoot

Alltså spontana grejer är alltid de bästa! Efter att ha suttit i bilen hela dagen från Helsingfors till Jakobstad (ja, jag är hemma hemma nu!) så beslöt jag mej hastigt och lustigt att ta en photoshoot med en gammal god fotograf vän. Och bilderna blev så sjukt vackra, sensuella och otroliga, men mest av allt hade jag en super rolig kväll med massa skratt och feel good feelis. Jag är super glad att vara i vackra Österbotten igen.
 
 

Morning Cardio Ala Sökö

 

A very Different shoot

Jag har nog nämnt det innan men jag har inte många bra erfarenheter från MUAs, alltså Make Up Artister. Riktigt sorgligt men sant. Jag har arbetat tillsammans med flera stycken under dessa 2 år som modell, och även fast jag älskar bli stylade och sitter där och njuter av när de pysslar om mej så har jag nog bara blivit nöjd 10% av gångerna. Som modell är ens arbete att inte kommentera eller säga till något om makeupen när man shootar för kommersiella arbeten när de vill man ska se ut på ett visst sätt, man bara kör hårt och gör sitt jobb 100% fast man inte trivs i det man får på sig, och så är det bara och det kan jag ta. Men när jag gör bilder som är till mitt egna största användning vill jag faktiskt se ut så att jag känner mej 110% i vad jag också tycker är snyggt. Och det kunde Hiustrendi mer än leva upp till som gjorde min sminkning och hår på en riktigt häftig shoot jag hade i Helsingfors igår. Alltså har nog aldrig haft sånt otroligt hår och sån bra sminkning någonsin förr. Så sjukt snyggt! Håret var helt crazy, som vi ville ha det, och ska visa er lite bättre bilder av det senare.
 
 
Och shooten var också precis lika crazy som håret.. Stay tuned för slutresultatet!
 

50 freaking thousands

 
Helt sjukt! 50 000 människor som någon borde sälja glasögon till.
Höhö, nä men okej jag tycker det är rätt otroligt.
 

I miss doing what I love

Jag har inte skämtat eller överdrivet när jag sagt jag inte hunnit gå på gym på 2 månader. Har fryst mitt Danska gymkort framtills September, känner inte okej men nödvändigt... Sjukt tråkigt och har sån abstinens!! Till och med min chef i Norge har lagt märke till min abstinens och förbjudit mej att lyfta överdrivet tungt jag passar på och gör där på arbetet.. T.ex. fick jag en mini utskällning när jag envisades om att jag kunde lyfta fram 3 x 10 liter mjölk istället för att ta en åt gången.. Jaja iaf, nu har jag ju en halv stressig semester men tvekade inte ens en halv sekund när jag blev till frågad att hänga med på ett gympass här i Helsingfors! Åh vad jag saknat att lyfta saker, att känna blodet och mjölksyran i musklerna, att få pressa sitt psyke och den där härliga känslan av adrenalinet i kroppen. Älskar det, även fast jag hatar det lite just nu när man inser att muskler går snabbt förlorade när man inte pumpar dem lika ofta som man brukar..
 
 

Cruise with Mommy & Daddy Style

Blev helt super vild kryssning med mamma och pappa från Stockholm till Hesa!! Först attackerade vi buffeen och eh det blev lite överdrivet vilt för min del. När jag inte kan stå, gå eller sitt utan att ha sjukt kramp i magen, när kroppen inte ens klarar av att nysa när den behöver för att magen skulle explodera, och när pappa helt seriöst säger till mej att gå till hytten och stoppa fingrarna i halsen (HAHA, seriöst vem säger så till sin dotter, omg pappa jag älskar dej. Så klart jag gjorde som han sa, men nyktert klarar och har jag aldrig faktisikt klarat av att spy upp mat, hur illa jag än mår, haha. Okej nu var ju dethär lite för ärligt och sant till bloggen och jag förstår om det är provocerande till hatkommentarer om min kära far, men ja, han såg faktiskt hur jag åt och hur jag mådde så ni skulle nog förstå att han bad mej gå och spy..), då tror jag att jag käkade en eller två laxbitar för mycket. Eller var det choklad..... Omg, ja sen efter det rullade jag ner för trapporna till taxfree där jag drog ner lite på urspårandet, men var hög på mat så köpte nästan en Marimekko väska för 90€, sjuk tanke alltså, men fick mitt förstånd tillbaka och avstod. Sen rullade jag, mamma och pappa gick nog, vidare till baren där jag helt spårade ur och drack en hel citron vatten på egen hand medans vi tillsammans kikade på solnedgången hela vägen till Åland. SJUKT VILD kryssning alltså.
 
Nej men faktiskt, det är faktiskt riktigt riktigt trevligt
att resa med mammsi & pappsi som 23 åring!

Roadtrip, Sweden


Värnamo, Sweden

 
En snabb titt på hur det såg ut i vackra Värnamo vi stannade en natt i påvägen mot Stockholm.Om någon annan råkar ha vägarna förbi och behöver en natt rekomenderar vi verkligen hotell Tre Liljor, super nöjda med det vad vi fick för priset.
 

What Whould You Do with 31 millions?

Vad skulle ni göra om ni vann på lotto? Typ ska vi säga
31 miljoner så som lotto sidan EuroMillions är uppe på just nu. 

 
Jag har nämnt det förr vad jag skulle göra för pengarna,
men jag kör det igen. Såhär skulle jag spendera det

1. Boka en resa. Världen runt resa, en kort resa, en lång resa, whatever men en all inclusive resa till något speciellt ställe, typ Fiji, Madagascar, Syd Afrika, Australien, whatever.
En lyx resa är det första mina miljoner skulle gå till.
2. Mamma, pappa, syster och pojkvän skulle absolut få en liten fickpeng från min vinst. De är de värda efter att ha fått stå ut med mej mellan 2 och 23 jävla år. Stackare.
3. Stor del skulle åka in på banken tills jag investerar det i aktier, hus, får/lama/häst/unicorn-farm eller något annan kul udda dröm jag har.
4. Ja och så måste man väl säga att man skulle donera pengar till någon fond. Men vilken fond vet jag faktiskt inte vem jag skulle vilja hjälpa? Iaf till en, två, tre riktigt fattiga och usla gato människor, typ i Thailand eller nått, för då skulle man iaf med 110% säkerhet man förändrar någons liv.
 
 

Hur skulle ni spendera pengarna? Fast innan ni tänker på det har vi ju den ännu viktigare frågan, den som vi alla vill ha svar på, hur gör man får att faktiskt vinna dendär 31 miljonerna på lotto? 
 
 Jo, det kanske kommer som en överraskning för många, men svaret är att man lottar! Ja men seriöst, jag vet, känns som bortkastade pengar när det känns som man aldrig vinner, men chansen är faktiskt 100% större till vinst när man lottar än när man inte lottar. Japp, jag är absolut smartare än vad jag ser ut va? Men vet ni man också kan se en statistik på nummror som haft tendens att dyka upp lite oftare än andra, iaf på EuroMillions hemsida, och de ser ut såhär:
 
 

Intressant va? Så alltså vad jag försöker säga är, ska ni lotta kör på dedär 5 nummren!
Och när ni väl vinner, snälla ge mej typ iaf 3 procent av er vinst, okej? Ni kan tacka mej senare.
Fast kom ihåg att alltid spela lagom
 

Good Morning Sweden

Godmorgon världen! Och det är verkligen en godmorgon när man bara får rulla ur sängen på sitt hotellrum direkt ner till frukost buffeen. Älskar hotellfrukost!! Även fast det är liten frukost buffee är det absolut något av de bästa sakerna i Pessilandia, att vakna till mat i överflöd. Så tror jag det kommer vara i himlen man kommer till när man dör. MMMMMM, I love food.

 
Och så slänger vi in ett hälsotips här i inlägget; käka nötter på morgonen
för att starta igång magen! Super gott och super bra.

Pessi loves Mini

Jag har inte använt av min lilla mini laptop på typ 2 år. Eller ja, inte sen jag kom hem från Australien? Men bad mamma att ta med den till mig nu när jag har arbetet i Norge, bara så jag kan överför bilder från system kameran och fixa på med boggen lite mer än vad jag kan från telefonen. Slarvade med den nu på vår roadtrip och startade upp den precis nu och fattar faktiskt inte varför jag slutade använda den? Den kanske är långsam, tung, klumppig, liten, gammal och dålig, men den är endå en dator och den duger bra till mej. Okej nu undrar alla varför har jag inte en tablet då om jag vill ha en liten skärm att leka med? En tablet är ju lika liten, men lättare, smidigare och modernare? För att jag hatar tablets, har aldrig fattat grejen varför man ska ha en stor skärm som kan göra lika lite/mycket som en telefon. MINDRE än en telefon, för man kan väl inte ringa med dem? Eh, vad är grejen med dem?!? Eller vad vet jag, men så ser jag iaf min pojkväns Samsung tablet som jag max använder till för att se Paradise Hotel eller lyssna på radio med. 
 
 
Ja ni ser, är ju helt överlycklig att återförenas med den.

Roadtrip Denmark-Sweden

Idag har vi, mammsi och pappsi och lilla jag, lämnat min kille i Danmark och startat den röda lilla Toyotan och begett oss ut på de Danska vägarna, över till Sverige och på väg mot Finland. Istället för att stress köra hela vägen till Stockholm, var färjan går från, på en dag så har vi tagit det i chill tempo och övernattar i Värnamo som ligger nära Vättern. Imorgon fortsätter vi vår familje roadtrippen mot Stockholm var färjan går över till Helsingfors där vi kommer fram på Torsdag morgon och stannar ett par dagar.
 
.

Boattrip with MS Helge

Vi ville inte bara visa mina föräldrar vår vackra stad och omgivning från gatan utan också från vattnet. Vi har heller aldrig sett omgivningen från vattnet så vi var riktigt excited för det också. Så vi tog ut på en liten dags tur med en 90 år gammal liten båt som går runt här i skärgården och stannar ute vid ett gammalt slott. Riktigt mysigt och fint och intressant att se våran vardagliga miljö utifrån vattnet! 
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar