The present moment

 

Beloved Finland

Alltså guuu jag är den värsta människan att fråga något om Finland. Alltså verkligen. Jag highlightar verkligen ingenting med mitt land. Förutom att det finns skog. Och jag hatar verkligen mej själv för dethär. Alltså, när jag träffar folk och ber dem berätta om sitt hemland har de ALLTID mer eller mindre (oftast mer) positiva saker att berätta. Jag som är en sån positiv person, som oftast blir beskriven som någon som kan se de positiva i ALLT, borde verkligen inte bli miss Negativ Butter när någon säger ordet Finland. När någon säger Finland säger jag nyckelorden alkoholister grå självmord inåtvänd mörker kyla tråkigt skog.
 
 
Såhär lät min senaste konversation om Finland, med passportkontrollkillen (som är meningen att ska ställa en massa tricky questions så du blir nervös o svarar fel så de slänger dej ut ur their glorious country America. I Miami är de alltid snäppet oseriösa med sina frågor. En gång frågade de killen innan mej i kön, som jag inte kände eller snackat med "Is that your girlfriend behind you? Oh no? Oh would you like? Isn't she hot?", en annan gång flörtade passkontrollanten med mej, en annan gång lät det såhär "Is that your boyfriend? Oh it looks like it? Why are you two then kissing so much?") i Miami som sa han vill åka till Finland och bad mig berätta om det
 
"You wanna go to Finland? What!? No DON'T. Why not? Because you don't. Because it's grey. And it's a lot of forest. And boring. And that's about it. You don't wanna go. What I am doing in Finland? Oh see that's the thing. That's how boring Finland is, I'm not even there. I travel. I work in Denmark. On a boat. To Norway. Yeah you should come. It costs 12€. Yeah come there instead. Good. See you there! Have a nice day, bye"
 
Alltså jag överreagerar så när någon säger de vill åka till Finland. Så negativt är mitt land väl endå inte alls? Nej. Vi har ju skog. En massa skog. Så långt ögat räcker med skog. WOHO.
 
 
Nä okay honestly nu ska jag bli bättre på dethär med att sätta ett gott ord för Finland ute i världen. Finland äääär: Fylld med skog ja. Men där i bor en massa spännande djur! Som tex älgar, dedär djuren som är lika stora som hästar men med horn. Dom kan man i misstag köra över. Men Finland är ju så bra så vi har galler runt vägarna så vi inte kör över dem. Bra va? Vi har också björnar, vargar, lodjur, mårdhund, räv, kanin, hare, ekorre, en massa oexotiska fåglar som tex gråsparv, kråka och fiskmås. Eller varför inte berguv och havsörn? Vi har till och med en giftorm som heter huggorm som dödar i medeltal 1 person på 10 år. Så watch out. Finland är också så kallad de tusen sjöars land, vilket förklarar varför vår vackra blå vita flagga har ett blått korss i sig. Igenom det vita på flaggan, som alltså är massa bottenlös snö, för Finland har en massa snö 5 månader om året. Som tur är badar vi bastu, aka sauna, 12 månader om året för att hålla värmen, så vi överlever. På tal om tusen sjöar har jag ingen aning om var finns för de har jag personligen själv aldrig riktigt sett, men vad jag däremot sett mera av är vår idylliska skärgård. Med tusentals små öar fylld med tusentals små röda stugor som vi kallar MÖKKI. Utalas mÖÖÖÖkkkkkii. Väldigt fint och underbart, 2 månader om året. I Finlands huvudstad finns en domkyrka som ser ut som Ryssland. Finland har 2,3 kända personer - Kimi Räikkönen, Mumin och ett gäng sura fåglar. Pluss b kändisarna the Dudsons. Finland har världens bästa skolsystem, men dock pratar stor del av befolkningen inte svenska fast de slaviskt blivit tvingade att lära sig det dagligen i årtal. Eller som jag själv, kan inte kommunicera på mitt egna landsspråk finska.
 
Okay där tror jag problemet sitter! Att jag inte kan mitt eget lands språk. Jag är bitter att jag är en skam för mitt land? Jag pratar dåligt om mitt land när det egentligen är mitt land som borde prata dåligt om mej! Aha. Nu förstår jag.
 
 
Nej men på riktigt, jag tycker Finland är ett underbart land att komma från och vara uppvuxen i, absolut, men jag verkar bara ha glömt allt det goda i det.. Så hjälp mej folks! Vad är era 3 favorit grejer med Finland? Så lovar jag dra upp det nästa gång någon med stora ögon tittar på mej med excitement i deras röst och säger "Wow Finland! I wanna go! How is it??"...
 
Men extra fact, jag har faktiskt hittat ett Instagram konto som gör mej stolt, och påmind, över vilket land jag kommer från. Check out bara dehär bilderna från @juusohd Instagram flöde. Så mycket mer än bara mörker och bottenlös skog.  
 

Magical

 
"A unicorn is somebody who knows
they're magical and isn't afraid of showing it ."

Snapchat fcking sucks

 Alltså längesen jag har skrivit ett sånthär inlägg men jag bara måste... Jag HATAR Snapchat!!
 
 
Speciellt Snapchat's filter... Alltså helt seriöst NEJ. Alltså jag ser zero, alltså helt absolut NOLL, humor, snygghet, motivation, sexigness, whatever folk verkar tro sig det e, i att publicera bilder av sig själv i hundöron, regnbågsmunfontäner, blomsterkransar, blommor och bin och guuuu vet vad allt man hittar på Snapchatt. Alltså NEJ. Du ser inte bättre ut med hundöron. Nej du ser inte bättre ut i Snapchatts förstorade Disneyögon och guld i håret. Eller faceswap med din farfars bror eller din systers baby eller din hamster. Nej alltså åååh vad jag blir provocerad av det. Jag tycker det är så extremt.. Barnsligt? Och jag är i toppen på de mest barnsliga 25 åringarna i Skandinavien och jag tycker dethär är barnsligt. Omg. Jag förstår inte ens mej själv VARFÖR jag tycker det är så irriterande löjligt. Guuuuu bara sluta folk. Ni ser 500 gånger bättre ut utan löjliga Snapchat effekter. Det gäller er ALLA. Trust me.
 
 
 
Eller am I hating bara för att jag själv inte har Snapchat? För att jag hatar Snapchat? Maybe, I don't know. För honestly verkar jag vara den enda på jorden som inte har Snapchat, och som hatar Snapchat. Sa jag att jag hatar Snapchat? Men okay fair enough, keep era Snapchats på Snapchat om ni tycker det e så kul. Så kan folk se på era roligheter i 5 sekunder och aldrig behöver återuppleva dem igen, och inte på Facebook och Instagram var de bränner sig fast i min hornhinna åååååh...
 
 
Kan ni höra mitt hat? Nej jag kommer aldrig (never say never men alltså...) igen ha Snapchat på min mobil. I gave it 2 chanser förra året, and will not happen again.
 
 

Off the Hook

 
Photo by Bo Gerbert 

YachtWeek2016 - WhiteParty

 Okay so I got you the storie about Tomorrowland. Ska jag berätta om YachtWeek då? Jadå! Men step by step. Kan verkligen in heller förklara den veckan i ord, och absolut inte i bara ETT inlägg. Så bilder kommer komma. Och det har kommit en liten video över White Partyt, som var en av alla de många fester under veckan, som var på en super mysig ö var vi alla festade i solnedgången klädda i vita outfits. So let's start with pics från den festen så ni får en liten idé över hur vi hade det.
 
 
 
Kom till den lilla korta videon HÄR
 

Gets me high

 

The Elixir of Life - Tomorrowland2016

Okay ska jag försöka skriva lite för er skull nu? Jaa! Ni vill höra om Tomorrowland, don't you? Om jag var er skull jag kika in här varenda jävla dag bara för att se om jag ännu skrivit om det. Och I shall.
 
 
Tomorrowland Tomorrowland, oh Tomorrowland. Dethär dröm eventet jag först fick höra om från mitt ex. Back in 2011 vill jag tro. Dendär festivalen som verkade helt sjuk. Som hade den coolaste aftermovien jag någonsin sett. I was hooked. Dit SKA jag. Och sen dess har jag varje vår, vid biljett släpp, suttit framför datorn och klickat och klickat för att ha en chans att få en biljett till världens största och kändaste EDM festival som blir slutsåld på minuter. Men aldrig har jag fått biljetterna jag så önskat och bett om. Inte år 2016 heller. Nä såklart inte, Tomorrowland var bara meningen att för alltid förbli en dröm. Men 2016 visste jag heller inte att jag skulle möta Diego. Killen som känner allt och alla och har sitt eget party crew som kallar sig The Good Life Crew. Diego sa när jag mötte han i Miami, "oh so it's your dream to go to Tomorrowland? Okay cool, I got spare tickets. Promise you'll celebrate my birthday and do YachtWeek, and I'll sell you one ticket to Tomorrowland". Eh e vi seriösa? Okay I have no idea what YachtWeek är, och jag bryr mej heller inte, men om du kan fixa mej en Tomorrowland biljett gör jag vad fan som helst. I'm in!
 
 
Och Diego höll sina ord. Tomorrowland biljetten var min. Men dagen innan Tomorrowland hade vi ännu inte biljetten. Den var i Chile. Men allt fixade sig, tack till A. Men även när jag gick in genom porten till the madness förstod jag inte att I am actually here. I'm finally fucking here slog mej först senare. För jag kunde inte förstå det. Jag hade inte satt upp den bilden i mitt huvud att jag faktiskt skulle vara DÄR. För jag var så rädd att bli besviken. Att känna besvikelse är det värsta jag vet. Så jag kunde inte ens se mej själv där, jag trodde verkligen inte det skulle hända. But it did.
 
 
Och the rest..? Alltså I can't, I really can't describe it. Det måste verkligen upplevas. Det låter så himla classical att säga det, men really, det går inte att förklara. Jag vet inte ens alla artister jag sett (eller okej I do, Nervo, Smash The House Family, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiesto, Nicky Romero, Galantis, KHSMR, Klingande, Martin Garix, Yves, The Chainsmokers, Axwell, Angello, Otto Knows, Afrojack jaa och shit såååå många fler) vad jag gjort eller inte gjort. Jag grät varje gång de mixade in Avicii - Levels I högtalarna, jag hoppade bouncade till varje beat, jag har haft kramp i käkarna från att ha det största smilet på läpparna någonsin, och guu vet vad jag gjort. Allt jag 100% vet är känslan jag hade under de 4 dagarna där. Hur jag önskade det aldrig skulle ta slut. Hur otrolig atmosfär det kan vara bland 120 000 människor som är där av samma anledning - för att ha kul och dyrka EDM. One Love. Dream about tomorrow, live today, unite forever.
 
 
Som sagt, everything happens for a reason, och det kan ta år innan man inser why. Tomorrowland är en sån grej för mej. Alla de åren jag suttit med tårarna i ögonen, besvikelsen i hjärtat, och klumpen i magen över att jag inte fått biljetter till festivalen tidigare önskar jag bara att någon skulle sagt till mej "Jess, seriously don't worry. You are not ment to experience this before year 2016 together with a group of people called The Good Life Crew. You're really not. Give it time, trust destiny. You can't, I really believe and know that you can NOT, make Tomorrowland a better experience than what you will have together with these people. And you will be spiritually and mentally much more ready for it this year than you ever been or will be." så skulle jag kanske slappnat av lite och bara väntat.
 
 
But really. Tomorrowland är extreeeemt hyped, extremt omtalad och dröm för många. Allas, mina, förväntningar var verkligen out of this world höga. Så höga jag inte ens ville erkänna det för mej själv. Men det levde upp till det och så mycket mer än vad jag någonsin kunnat önska. Som att vara i en fantasi. A dream. Tomorrowland - the elixir of life.
 
 

Dominican Republic

 Så nu är då den Dominikanska Republiken checked off listan på länder jag besökt. Häftigt va? Häftigt jag varit så mycket i den delen av världen i år, i Karibien. Trodde jag verkligen aldrig.
 
 
So how did I like it? Ja tja först och främst får jag en annan uppfattning av länder när jag reser ensam än när jag reser tillsammans med någon. Och att resa med någon som snackar språket gör ju det också till något helt annat. Så mitt liv är alldeles för lätt när jag reser med A som är syd Amerikansk. Men joja det var bra och jag är glad jag fått se det! Inget land som jag fick någon speciell connection till eller känsla att jag vill åka tillbaka till, men det gör ju inget!
 
 
Vi började med att stanna i Santo Domingo 2 nätter. Bara för att ta det lugnt och vara tillsammans lite. Sen hyrde vi en bil, även fast alla på hostellet sa OMGNEJVATÄNKERNIMED hyr inte bil i dethär landet!! Folk kör som dårar. Aaah yolooooo! Vi hittade faktiskt en bil för 50 dollar om dagen som, viktigt viktigt viktigt, försäkringen var inkluderad i priset! Så off we go! Och okay jag fattar varför Lonely Planet hade skrivit att DR är rankade till världens farligaste land att köra i, för det är helt insane. Glöm trafikljus, glöm regler, glöm allt du tror du vet om att köra i trafiken. I DR kör de i motsatt riktning om de har lust. Trafikljus är bara en färg. 10 människor rymmer lätt bakpå flaket på en jeep. Fart hastighet är bara en siffra. Blinkers är fullständigt onödig utstyrsel på bilar. Köra i filer har inga regler. Men vi klarade 6 dagar på vägarna! Eller, jag körde inte en endaste gång. Jag kommenterade och irriterade sönder A om hans körning. Nej men ärligttalat gjorde han det såååå bra, och anpassade sig perfekt efter hur de andra körde (fuck red light, zick zacka, speeda, köra som en idiot) så allt gick bra!
 
 
Okej nu tänkte jag ju inte göra dethär till världens längsta inlägg, så avrundar här nu och vill bara tillägga att vi hade en super vecka tillsammans körande runt hel halva DR (till och med till gränsen till Haiti, men längre än så kom vi inte efter att blivit totalt avskräckta vad Haiti egentligen är. Eller, jag hade ju fortfarande lust - skit samma de har en Voodo religion där och är sjukt desperata och fattiga, dit vill jag endå! Men som tur kan A vara den smarta i såna situationer och få mej att inse njaaaaaaa..). Men jaa, under resan hade vi allt från nätter på all inclusive resort till hostell till 20$ hotell till djungel hydda.. Och vi såg allt från höga gröna berg, rice fields, och det otroligt blåa vackra havet. Extra fact är att Samana Peninsula var min absoluta favorit del av DR. Nu vill jag också tillägga att bästa med hela resan var ju att vi fick vara tillsammans med varandra men fyfaaaaan hur cheese jag låter. Usch tyst Jessica, vad händer med dej?!!! Så let's ignorera att jag just skrev detdär, men endå menar det..
 
 

Simple Breaky, Extraordinary view

We're back from vacation mode in Dominican Republic! And after having one short night in Miami, it's now time for me to get back to Europe again where I'm having 1 more work month before I'll be full-time travelbird again. Woho!
 
 

What's time?

Dethär skrev jag för 7 dagar sen.
 
Okay so I would honestly haft väääääldigt mycket tid att skriva ett långt inlägg de senaste dygnen. Alltså jag skulle hunnit skriva om hela mitt senaste halv år. Typ så länge som jag varit halvt inaktiv här på bloggen. Och jävlar det har hänt mycket under denhär tiden. Bloggen dog lite efter Central America resan. Eller var det under den tiden? I don't know. Men behovet av att skriva av sig har sjunkit. Men jag har räknat ut att det måste bero på att jag verkligen hela tiden sen Mars har varit kring människor. Det har jag väl endå alltid varit, men jag tror jag har växt till mej litet, blivit öppnare, och håller inte ALLT inom mej. Det känns som jag ger mer av mej själv till människor runt om mej än tidigare. Jag har alltid varit en person som tänker mycket, och oftast håller mina tankar inombords, och därför har bloggen naturligt blivit min plats att ventilera. Jag älskar att skriva, det kommer jag alltid göra, och behöva. Men now days räcker det med att jag skriver av mej i anteckningar på mobilen så känner jag mej okay, istället för att publicera det här.
 
Men jaaa de senaste dygnen har jag haft oändligt med tid. Eller. Efter jobbet på båten åkte jag till Danmark och sov i 11 timmar, tog för en gångs skull flyget till Köpenhamn istället för de 6 timmars långa tåget. Btw världens sötaste grej hände där den morgonen! Dethär publicerade jag på Instagram
 
Today I would walk to the airport. All the flying I've done through the years but I've never literally WALKED to an airport. This one would be a 30 minutes stroll, I could make it. But after 5 minutes of walking a bus driver stopped on the side of the road. I told him I don't have any cash on me and he said det "gør ikke noget" and I'll jumped on. Wow, I think this man just made my day. I could easily walked it, it wasn't about that, but just his offer to pick me up, even when he's not allowed to, even if he have a empty bus, and are anyway going the same direction, was soooo heart-warming.  Aaaah humanity, aaah Denmark!
 
 
Sött va?! Loved it. Anyway, satt i några timmar och väntade på en buss från Köpenhamn till Sverige var jag, som tidigare nämnt, hade en photoshoot. Sen åkte jag tillbaka till Köpenhamn och satte (alltså det var ju tänkt jag skulle sova men oh nobody got time for that när det finns wifi) på flygplatsen 9 timmar innan jag åkte 3 timmars flyg till Madrid.
 
 
Där var det tänkt jag skulle ha 4 timmar innan jag skulle på ett flyg till, sådär random beslutat, den Dominikanska Republiken. Haha alltså jag e så jävla random. Jag kunde lika bra kasta en pil på kartan och där den landar åker jag till. Enda kravet med dehär 2 veckors semestern var dock att jag ville åka västerut. Amerika, Syd Amerika, Kanada, Karibien, yeah whatever åt det hållet. Och någonstans jag INTE varit. Så jaa under veckans gång har jag desperat sökt igenom rutter och flyg som skulle ta mej vart som helst mot det hållet. Något som inte innebar för många flyg (har ett max antal jag får använda så vill verkligen inte slösa dem på ställen jag bara åker till för att byta flyg) och såklart någon destination som de flygbolag jag får välja att åka med åker till. Och det viktigaste kravet (speciellt just nu när jag bara har ett visst antal dagar ledigt. I höst och vinter är det verkligen shit the same för då har jag oändligt med tid) skulle det vara ett flyg som inte är fullbokat så jag inte blir strandad på ett flygfält i dag. Den Dominikanska Republiken hade lovande chanser för mej att komma med på, den reserverar vi! Och om inte den, så från Madrid åkte ett flyg till Miami lite senare, ännu senare fanns det också flyg till Brasilien, Mexico, Chile, Dallas, jag kunde välja att ta om nu Dominican var full! Nemasproblemas.
 
 
Men väl i Madrid gick ju inte allt så enkelt som jag trodde. Som jag hade blivit van med att det är. Neej nej. Planet till Dominican var visst fullbokat, och jaa visst kan vi sätta dej på standby listan - men det är 20 stycken andra levande varelser före dej på den listan. Ursäkta va? Okay fuck Dominican, hur ser det ut med Miami då? Jag kan alltid åka dit och därifrån dra vidare! Också fullbokat? Något annat idag då? Allt fullbokat? Are you serious? Okay, jag prövar Dominican, fast chanserna ser dåliga ut. Jag checkade in väskan, gjorde hela security faderullan, och gick till gaten och väntade. I wasn't surprised när jag inte kom ombord. Bara förstörd. Eller alltså normalt skulle jag ju bara varit nåjaaa jaha, let's make a back up plan! Men vid det laget hade jag typ inte ätit eller sovit på en och en halv dag, så kände det var dags att gråta lite. Fast jag tog mej samman och bestämde mej för inga tårar, istället går och plockar upp mitt bagage igen, går tillbaka till check in hallen och snackar med dem om det verkligen inte finns något? Jag älskar ju när det är svårt. När man får kämpa lite. Men jag var verkligen sliten och hatade att alla Spansk talande människor var så ohjälpsamma och dålig på engelska. Allt jag fick till svar av alla var att allt, alla flyg to anywhere today and tomorrow, med flygbolaget Iberia som jag skulle resa med var full och över bokade. Men wtf what to do?!! Det fanns såklart andra alternativ. Från Madrid åker också American Airlines och British Airways som jag får välja att resa med. Men jag fick ingen hjälp av dem i Madrid att sätta mej på ett flyg. Och grejen är också att jag själv inte vet vilka flyg som det finns plats på - varje gång jag vill veta måste jag be min polare, som satt mej på dethär standby resandet, att gå online och se. Och sen reservera det för mej. Gissa hur många miljoner text han fått? Jag hade ju verkligen inte lust att slänga bort en till natt på en flygplats. Jag hade en kompis som var på Ibiza, och jag träffade en kille på flygplatsen som jag snackade jätte bra med som också skulle till Ibiza. Min bästa killkompis ska och resa i Europa i veckan. Jag har en party friend som är i Skandinavien och ska till London. Jag har en annan vän som kommer från Asien till Europa. Omg jag har ju så många möjligheter och orsaker att INTE åka västerut!! Varför jävlar ska jag ditåt egentligen?! Där var ju flyg till andra platser jag också kunde åkt till som inte var överbokat! Israel, Asien, Portugal.. Men jag vill jag vill och jag vill. Och lika mycket som Jessica fem år vill något, lika mycket vill Jessica 25 år det, och hon vill bara inte behöva ge upp. Men honestly gav jag upp. Jag var så trött, besviken och jaa bara trött. Jag tänkte inte ens klart, och det visste jag ju. Så jag gav allt en chans till, först behövde jag bara mat och sömn. Så efter en Happy Meal, 5 timmars golv sovande, så kunde jag tänka igen.
 
 
Under tiden hade min vän reserverat mej på ett fullbokat AA flyg till New York. Därifrån är det alltid lätt att komma vidare, och när jag en gång är inne i AA's system kan de flytta över mej till ett annat flyg om jag inte kommer ombord. Jag gick direkt till American Airlines desk när de öppnade på morgonen och de sa "to JFK? Your flight is cancelled. We got Chicago, Charlotte, Boston, Miami and Dallas today. But all of them are over booked with 5 passengers, and got a standby list on 1-17 passengers." Alltså hela universum skriker ju att jag fan INTE ska åka västerut.
 
 
Jag bestämde jag ger Iberia Airlines ett sista snack idag igen, flyg mej bara vart fan som helst bara de finns plats, fast de redan sa allt är fullbokat, och om det inte funkar åker jag fan till Ibiza. Denhär gången var det dock en super hjälpsam man, som såg att jag skulle ha åkt till Dominican igår, och sa det e stor chans jag kommer på det som åker idag. Really? Ett flyg som faktiskt inte är överbokat? Till destinationen jag tänkt från början? Let's try!! Han var dock inte alltför positiv i att jag skulle komma med, inte heller check in damen, och inte heller counter damen jag pratade med. Men jag kom på!
 
 
I still believe everything happens for a reason. I dethär fallet kan det vara många grejer som skulle göra det så svårt att komma iväg för mej. Skulle jag komma ihåg att inte ta allt resande förgivet enkelt? Skulle jag bara ha lite tid själv? Försökte universum få mej att inte åka? Försökte ge mej chanser att vara så spontant som jag vill va och ändra planerna? Men jag tror jag fick bevisat för mej själv VARFÖR jag vill, och verkligen uppenbarligen VILL åka utan att låta motgångarna stoppa mej, västerut. Och I love-hate to say it, eller erkänna det för mej själv, men I guess it's all about that thing I don't like - love. För love sucks. The root of suffering is attachment. Therefore, easily said, love definitely sucks. Och det är för kärleken jag tvingar mej själv till andra sidan jorden. And I don't like that. Who took dendär Pessi som lätt bara skulle åkt till Israel, Ibiza, Asien när hon inte kom på första flyget mot USA? Vem e denhär tjejen som så prompt ska ditåt?! Jaa dear friends, I don't fucking know and it scares me.
 
 

Photoshoot update

Okay nobody cares, ni vill ju höra om Tomorrowland och YachtWeek, men ville bara skriva nån kort rad om att jag hade en photoshoot idag! Och det är så himla kuuuul! Varför glömmer jag hela tiden hur mycket jag älskar det? Och hur jävla bra jag e på det. I just know my thing när det kommer att stå framför en kamera. Och jag älskar det. Och jag älskar känslan av att se på super heta bilder och få känslan daaaaamn girl, that's me. Love it!! 
 
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar