Spoiled Doggy

Alltså jag vet inte vad jag egentligen Googlar när jag kommer över allt möjligt random på internet.. Och ni gillar ju läsa om random stuff här på bloggen, och sharing is caringMen det senaste randomliga grejen jag stötte på är väl endå dethär med hemleverans av hundmat. Haha omg jag dör vad kul. Vem kommer ens på sånt? Uppenbarligen svenskar på hemsidan wonderboo.
 
 
Nej okay ärligt talat, skit bra idé ju. Egentligen. Jag menar, folk använder väl inte hemleverans av vanlig mat till sig själv för alla äääälskar ju att gå i matvaro affären o titta på allt. Om man har tur kan man ju plötsligt få upp ögonen för något nytt och spännande och omg omg vad kul alltså! Vardagsunderhållning på hög nivå ju! Eller e jag bara konstig som älskar matvaro affärer? Nej okay jag förstår ju faktiskt de som tycker det suger gå dit, för de köper alltid exakt det samma produkterna och märkena varje vecka månad år. Så då är det väl inte så excited. Men anyway det är väl lite så jag tänker alla, inklusive jag, tänker om hund och katt mat? Jaa Fiddo eller Ludde eller Bollen eller whoever tycker om detdär märket, man går en runda via hundmats avdelningen, tar det och köper det samma till honom varje vecka. Boooring. Men what if de bara kom hem på leverans en gång i veckan? I en lyxig bil o allt haha.
 
Liksom bara tanken på att din hund väntar på ett paket låter ju exciting i sig själv. Och att det handlar om lyxig special hundmat gör ju det hela ännu roligare. Liksom Ludde väntar på gourmet måltider att komma hem på posten medans du äter nudlar.
 
 

Birthday at work

Ååh jag hade verkligen en fin födelsedag igår.
 
 
Från början beslutade jag mej för att inte berätta för någon om att det var min dag. Känner mej lite för gammal för att bry mej om födelsedagar. Har de 3 senaste åren haft det raderat från Facebook när min födelsedag är, gillar att se vem som faktiskt vet om det och inte bara alla överflödiga gratulationer man får från folk som bara råkar se man fyller på Facebook. Men det kom fram efter en tid ute på jobbet att Jess har fødselsdag. Vi hade det rätt lugnt idag så vi beslutade oss för att baka en kaka av en sugarfree cake mix förpackning vi hade. Eh well tja, vi insåg det var rätt lite i förpackningen så vi fyllde ut den med mjöl, ägg, ett par 100 gram smör, kakao, halv liter vanlij kräm, 2 plattor Marabou choklad, 40 portions pack Nutella, massa choklad spån och sås så eh well, så socker fri blev den väl endå inte.. Men drömgod!
 
 
Fick födelsedags money money från familjen jag ska spara till något speciellt och fick dehär oväntade och söta presenterana av en av mina favorit kollegor,och massa gratulationer från alla mina favorit människor runt om världen. Aaaaw.
 
 
Så jaa, rätt bra dag med tanke på att jag blev halv-vägs-till-50 åldern.

It's my birthday

 
 

Work hard play harder

 
I love travelling. I really really do. That's why I also choose to be homless and just living out of my backpack. But during the summer months I work 2 weeks a month on the sea between Denmark & Norway, living in a work related house in Norway together with all my colleagues. The other 2 weeks I'm off, and free as a bird. 13 more days until my next vacation, travels and adventures.

Bahamas & Miami

Oh wow alltså hur mycket man hinner göra med 2 veckors semester. Alltså sjukt ju egentligen. Förra året tog jag det löjligt lugnt de flesta 2 veckorna i månaden jag hade ledigt och chillade på ett och samma ställe i Danmark, och med någon dagars resa till Finland, Italien och Norge. Men denhär årets första vacation var sjukt intense. Reste iväg från Danmark samma dag jag fick ledigt, hann spendera precis lagom antal dagar i Finland och åka till favvo Miami och också njuta och uppleva Bahamas.
 
 
Så en resa till Bahamas är checked off the list. Ja och som sagt, har inte riktigt förstått mej själv varför jag från början valde resa tillbaka till Miami (I got my principals to NOOOOT resa till samma platser en miljon gånger som jag redan sett.. Hur många gånger flög jag inte fram o tillbaka till Miami under våren då? Jag har faktiskt varit på 5 olika flygplan TILL Miami hittills år 2016, omg enough is enough eller?! ), men min vän A lovade att om jag bara flyger över till Miami så tar hand om att fixa en Bahamas resa för oss. Okaaaay then, lite svår övertalad men inte så förfärligt. Så vi åkte på en honeymoon resa till Bahamas. Eller vad nu man än åker till Bahamas för. Eller. Ja tja. Nej. Nå iaf, A är typ världens sämsta på planering haha så egentligen blev jag inte förvånad när vi satt i Miami dagen innan vi skulle checka in på ett all inclusive hotell på Grand Bahamas och insåg att det går inga färjor till Bahamas just på onsdagar. Jahaaaa jaa. Som tur gick det flyg, så en 23 minuters flygresa passade också oss bra. Hemvägen blev dock istället med 3 timmars båtfärd till Fort Laurdedale norr om Miami.
 
Helt ärligt gillar jag ju inte alls resort-resor. Ligga vid en pool, över äta på buffen osv.. Men att göra det i 3 dagar var helt perfekt och lagom och en helt underbar tid att vila upp sig på. Och jag är så otroligt glad och tacksam jag fått se och uppleva vackra Bahamas. Så fint! Och faktiskt mera simpelt och primitivt intryck fick jag av ön än vad jag förväntade mej? Men hotellet var precis så lyxigt som jag föreställt mej det e på Bahamas.
 
 
Sen hade jag ju ett par dagar i Miami också. Som spenderas med att äta alldeles för mycket och gott, Netflix and chill, köra runt och lite Miami sightseeing. Jag gillar verkligen Miami. Alltså verkligen. Absolut där uppe i toppen på mina favorit stor städer. Men är rätt säker på att jag gillar det bara för jag haft det så himla bra alla gånger jag varit där. I've only seen the good side of it. Alltid bott bra, ätit gott, blivit kört runt, blivit super omhändertagen osv. Jaa åh vilka underbara människor jag fått äran att ha i mitt liv.
 
 
Och denhär killen då, oh damn jaa. Nej det e ingen ny pojkvän eller något, nej nej nej, men jag har bara någon annorlunda stark connection till honom jag verkligen inte kan påminna mej själv jag haft med någon annan. It's super strange och irriterar mej för att jag inte förstår mej själv, men kul såklart. Men jaa jag tror ju there will always be a reason you meet people så jag behöver väl inte förstå exactly why.

Hasta Luego Miami

 

I can't feel my face

Jag vill bli dj när jag blir stor. Jag älskar musik.
 

Bahamas

 

Roadtrippin' Dreamin'

Jag har ju gjort en del roadtrips igenom åren. Större som mindre. Jakobstad till Luleå med syrran. Jakobstad till Helsingfors och Finland med familjen en miljon gånger. Svendborg, Danmark, till Jakobstad. Melbourne till Sydney med S och Torben. Melbourne till Perth med S. Darwin till Perth med Mattias. Los Angeles till Vegas way too many times. Los Angeles till San Jose med Ted. Miami till Key West med Ted. Hela Mallorca med S. Halva Danmark med S. Jakobstad till Lappland en del gånger. Denver till Aspen med boysen och Madde. Och halva Panama med Raul. Det var nog inte ens alla, men det som dök upp i huvudet just nu. Men jaa jag älskar att vara ute på vägen. Det har jag alltid älskat. Enda sedan jag var liten när vi ofta åkte och söndags körde runtom i Österbotten. Det är bara något speciellt med att sitta i en bil, med musik ur högtalarna och härligt sällskap på sidan om och se världen rusa förbi. 
 
 
Jag är helt säker på mitt roadtrippande kommer bli många många fler. Men något som skulle vara något sjukt kul, annorlunda och häftigt är ju om det nån gång skull bli en resa på två hjul. Njä jag tänker inte på skoter körning jag gjort i Vietnam och Bali. Fast skulle vara rätt coolt att köpa en halv bra skoter och köra igenom Syd Asien? Jaa! Laos har jag ju ännu inte besökt så kanske det vore något att se igenom på två hjul?
 
 
Men något coolare vore ju att göra det på en RIKTIG motorcykel! Omg hur coolt vore inte det? Köra igenom USA, rout 66 på en sexy hoj. Eller bara igenom Europa. Danmark till Sicilien wroooom. Omg motorcykel roadtrip är helt absolut med på min bucketlist! And I mean, man måste ju inte lägga en hel förmögenhet på en hoj man kan bara hyra ju! Kollade snabbt upp vad en sexig hoj kostar att hyra på NorthBike kostar det runt 800€ i veckan för en hoj du ett åk du kan ta dej land och rike med.
 
 
Men okej ja tja jag måste väl kanske först bara fixa motorcykel körkort för att göra såna drömmar till reality, men äh det är ju bara en liten detalj ehehe eller.. Jag har ju hela livet på mej!
 

Enjoying Bahamas

 

Throwback May 2013-2015

Jag fortsätter med min lilla throwback check från tidigare maj månaderna ur blogg arkivet! Här kommer 2013-2015.
 
 
2013
 
Jag bodde tillsammans med S i Danmark. Jag älskade allt som hade med fitness att göra och att träna var min drog. Jag modellade en massa och hade grym beslutsångest över om jag skulle säsongs jobba på mitt drömjobb jag blivit erbjuden på Magaluf. Jag flyttade till Magaluf och började jobb på Grabbarna Grus Beach Lounge. Bodde tillsammans med bloggerskan Paow, började dricka alkohol igen och kände mej grymt malplacerad och för mogen för att återgå till fest stilen jag hade redan övergett nått år tidigare. Saknade träning och S.
 
 
Dethär skrev jag: 
"Jahaja angående igr slutade kvällen med en del drinkar o kokain snortande med Magalufs största klubbs big boss inne på hans kontor och ett par andra. Och kvällen började med att värdinne jobba på GG's nyöppnade stekiga Lounge avdelning, det är där jag också nu provjobbat bakom baren i 2 dagar. Ps. Luuuuuugn mamma! Jag har aldrig tagit kokain, och ända gången jag någonsin kommer ens testa ett korn av det är med nån jag känner och litar på 110%. Typ ingen, inte ens mej själv? Men om jag skulle vara små knarkis och alkis, då skulle jag snortat och druckit en massa igr kväll. Men jag är inte, så det blev max 1-2 drinkar? Och nej, det var inte på eller med nån från GG."
 
 
 
2014
 
Jag bodde fortfarande i Danmark med S och tränade som en tok. Jag började jobba för FjordLine på FjordCatten. Jag började sakta men säkert lära mej förstå danska. Blev sött uppvaktad på jobbet på min födelsedag. Gjorde en skattjakt för S till hans födelsedag när jag inte var hemma. 
 
 
Dethär skrev jag:
"Jag spelar rätt mycket på min kvinnliga sida och uppför mej väldigt girly girly, för jag gillar det. Men i grund och botten är jag en liten pojk-flicka och älskar ta fram den då och då och överaska människor. Min bästaste bästa tjej vän nämnde det för några månader sen något om att det är kul hur tjejig jag framstår i andras ögon, online, men att hon vet ju endå hur jag är på riktigt. T.ex. efter att jag fångade denhär fisken här om dagen och fick en massa "du vågar inte röra den" "aldrig att du kan rensa den" och såna kommentarer från killarna jag hängde med så blev de rätt impadde på da finnish modell girl som är från de tusen sjöars land och inte är rädd för skit under naglarna och rensade den helt fint."
 
 
 
2015
 
Jag bodde inte längre i Danmark tillsammans med S men lånade en väns lägenhet när han jobbade och jag var ledig. Hade precis börjat jobba för FjordLine igen efter en lång resa. Hade sjukt mycket problem med min hud och var desperat att ordna upp den. Reste till Norge under min lediga tid, både till Bodö och Kristiansand. Gick på mitt första typ av rave fest ala Aalborg karneval som var oförglömligt kul. 
 
 
Dethär skrev jag:
 
 
Enough said

Throwback May 2010-2012

Alltså jag har ju bloggat i miljoner år. Typ. Så medans jag satt på Helsingfors flygplats och väntade började jag kika igenom lite gamla inlägg. Så hey, sharing is caring så här får ni en liten throwback från blogg arkivet från Maj månad tidigare år!

 

 

2010

 

Jag festade, jag hade krapula, jag levde på godis, jag umgicks med Prince, jag arbetade, jag gick ut skolan, jag fyllde 19 år och taggade inför bartender skolan på Magaluf. Jag åkte till Berlin med skolklassen och jag hade fått ett jobberbjudande på Coop i Sverige jag övervägde ta. Jag skrev ett inlägg om hundslynan och fick nya läsare.

 

 

Denhär texten här under skrev jag på min 19 års dag. Haha omg lilla Jessica, tänk om du bara visste alla dina drömmer du skrev ner där som låter så orealistiska och förvirrande kommer uppfyllas. Och om 6-7 år är du INTE för gammal för att fortsätta leva detdär livet du alltid önskade.


"Okej, om någon inte förstog det redan från förra inlägget så fyller jag år idag! Hela 19 år.. Ni skulle bara veta hur mycket nytt det hunnit hända under ett år! Jag borde försöka visa det i bilder här i bloggen. Eller åtminstone göra en lång lista på allt. Nu vill jag verkligen inte bli ädre. Verkligen inte. Men sörja över det ska jag väl inte, jag ska verkligen leva ut det. Göra precis vad jag vill, precis de allt jag inte kan när jag gått över 30 års sträcket. Bara en början på det är ju absolut min utbildning i Spanien. Jag vill se världen. Jag vill resa. Jag vill bila genom hela Amerika. Jag vill jobba. Jag vill bli världsvan. Jag vill se saker. Jag vill synnas. Jag hörde Gwen Stefani sjunga ur högtalarna på jobbet 'your'e still a super hot female'. Och visst. Nu! Inte om 10 år. Vilket dumt uppvaknande genom en låttext. Fy fan vad jag ska leva livet! Nu! Jag tänker inte låte det hindra mej att jag vill försöka uppföra mej vuxet och moget, att jag vill att alla bara ska tycka gott om mej, och att jag inte har lika galna kompisar med penga möjligheterna att bara göra något galet. Jaa, jag lovar, om jag bara skulle ha en kompis jag kunnde säga till en tråkig fredagskväll "hey, kan vi ta en roundtrip till Ryssland?" skulle jag göra det på direkten. Men sånt gör man inte själv, och allt blir roligare med två. Men som sagt, t.ex. sånt gör man inte heller om 6-7 år. "

 

 
 
2011
 
Jag jobbade för första gången utomlands, i Australien, in the middle of nowhere på en cotton och cattle farm. Jag jobbade 6 dagar i veckan, bodde med en Australiensk familj och umgicks med dem och deras Nanny. Jag vallade kor från hästryggen, körde traktor, arbetade hårt och utvecklades nog grymt mycket under den perioden. Speciellt min engelska. Jag gick upp i vikt löjligt mycket, förstod inte varför men åt totalt fel mat. Jag hade ett dödssvårt sockerberoende och käkade upp allt socker sött jsg hittade i skafferiet och skämdes sen.
 
 
Dethär skrev jag:
"Pisshead Jessica drinks fucking everyone under the tabel!! Jag e fan en drink Gud! Minst 10 shottar och jag vill inte ens veta hur manga drinkar som akte ner i mej igar, 15, 20? Inte bara det, jag drinker dem javligt snabbt ocksa. Vem vill tavla? Oohm, fyllde jag 20 eller 14 ar? Hur som hellst, jag kanner mej sliiiiiteeeen!"
 
 
 
2012
 
Jag kom hem från lång resan. Mamma sponsrade mej med mitt första gymkort och jag började träna. Mina byxor passade bättre än någonsin på två år. Jag beställde protein pulver. S hälsade på mej för första gången i Finland och gjorde allt det innebär att visa upp Österbotten (båta i Larsmo, fiska, hyra film från Makuuni, spela Uno vid villan, käka Korv Görans). Jag bestämde ta bloggpaus från för många hat kommentarer, men det höll inte i sig så länge.
 
 
Dethär skrev jag:
"Som jag sa innan så har jag gått ner en del sen sist jag var hemma.Jag vägde mej idag igen, eftersom jag inte tryckt i mej ett kilo pizza 2h innan som igår, så nu visade vågen ännu mindre! Jag gjorde också mätning på arm, lår, rumpa, midja, under bröst och överbröst och gemförde med resultaten från den 2 Januaris mätningar. Och vet ni vad, samanlagt30½cm mindre på mätta kropsdelar och4.5kg lättare, på 4 månader. LYCKA."
 
 
 

Good morning from the other side

I love that feeling. That feeling that one morning you spend it somewhere, and then the next one you can wake up on the other side of the world spending it there. I love that. How easy it just is.
 
 
Miami, I think I start liking you a little bit too much.

See u Finland

Nej ingen trodde väl jag skulle förbli Finland i 14 dagar intill jag ska vara tillbaka i Danmark på jobbet? Nej nej ingen tid till det. Eller. Alltså jag vet inte varför jag har så bråttom med att checka av resor, men ärligt talat är det vad jag vill. Ingen stress eller press eller något, bara honestly true wanderlust. Så any surprises på att jag står på Helsingfors flygfält 5 dagar efter att varit hemma i Jakobstad? Nej trodde väl inte det.
 
 
BTW... Jag hatar Helsinki/Helsingfors/Vantaa/Vanda/whatevernudeheter Airport. Helt seriöst har aldrig innan insett hur jävla dålig den e. Jag har alltid gillat den för de har gratis wifi, meeeeen resten omg. Personalen e otrevlig (eller okej, Finnairs personal iaf. Har aldrig gillat Finnair just pga av det) men grejen med hela flygplatsen är att den är så jävla liten o trång. Flygplatser brukar vara luftiga o stora, för det e ju grejen med dem att det kommer vara oändligt med mycket folk. Om man bygger taxfree shopparna o Moomin Shop o alla andra till de minsta på jorden och släpper låss en hel Asiat flock i dem så e det väl såklart man inte har lust att shoppa eller gå in i dem, eller ens titta i dem. Guuuu alltså. Skulle köpa något typiskt finskt med mej till resan men höll på att gå under från stress av alla människor man inte kommer förbi. Inte deras fel att produkterna de vill kika på är konstigt och trångt placerade och får dem att stå iväg. Buuuuuuu Finland!
 
Och färdigt med klagande. Iaf, mitt lilla packa-om-väskan och umgås-med-mamsi-och-papsi Finlands besök var skönt. Eller som jag sa till pappa - ja ha vari hem i 2 dagar men känns som ja aldrig ha vari bort. Och jaa, hur man nu ska känna över den känslan vet jag inte riktigt. Men känner mej absolut redo att resa vidare igen och klar att inte se Finland på några månader. Igen.
 
Och vet ni jag har redan så många sommar resor inbokade! Inte bara drömmar, utan faktiskt planer och flygbiljetter köpta. Juni kommer spenderas i Norge och Danmark (jaja de två är igenom jobbet men räknas ändå!), Sverige, Ungern och Kroatien. Juli blir såklart Norge och Danmark och åtminstone Grekland, och om drömmar slår in har jag en till hög med Europeiska länder som kommer bli resta. T.ex. Belgien. Vet ni vad som händer i Belgien i Juli? Yes u know it, and I'm pretty sure I'll be there this year!! Fucking finally I'll be able to be there !!! But oh well, anything can happen so let's see.
 
 
Men nu först.. Back to Miami. Och jaa why the hell åker jag till en plats jag varit way too many times at redan? Speciellt dethär året.. Ja tja det frågar jag mej själv också. Men jag ler av tanken, vilket betyder det är okej att åka dit? Och anyway, Miami är faktiskt bara ett litet stopp, onsdag åker jag vidare.

Think I can fly

Checking in at Helsinki airport. Check.
 

We'll never stop the madness

Mötte upp med min one and only babe idag. Vilket i sig är rätt komiskt för det är faktiskt bara ANDRA gången ever vi träffats här hemma. Jaa det e tjejen jag rest med i Los Angeles, Las Vegas, Hawaii, Singapore, Bali, Australia, Mexico, Miami och Aspen tillsammans med och spenderat säkert minst 5 månader runtom världen med, tjejen som bor 20 kilometer från mej, men det är andra gången vi setts i FINLAND. Första gången var när vi bokade biljetter tillsammans haha, nu andra gången var när vi planerade planer för sommaren. 
 

Summercottage off-season

Ja tja, måste erkänna jag förväntade bättre väder i Finland än vad det är eftersom jag satt i solen med bara bh i Danmark och svettades i tshirt i solen i Norge. Men ja tja, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, så en liten mysig resa till sommarstugan blev det ändå idag.
 
 
Haha tittade i vår dagbok vi har på villan som jag skriver i nu som då när jag är där, hittade dethär inlägget från förra sommaren. Omg haha varför gör jag inget vettigt med min kreativitet istället för att skriva omotiverade inlägg i dagböcker och på internet?
 
 

Is that what life is?

Jag läste denhär annonsen om ärtsoppa på dagens ÖT morgontidning. Och den fick mej att tänka.

 

 

Jag läste igenom den flera gånger för att reflektera över vad det står. Första tanken jag får är men guuuu va tråkigt och deprimerande. Vad för liv är detdär. Sen så jaa, tanken om att men sådär ÄR ju livet för de flesta, precis som det står. Inget förskönande i den annons texten, utan bara en svart på vitt reality check. Upp på morgonen, samma arbetsresa, jobb, passa tidtabeller, hem och snabbt via butiken, hushållskraven, lite tv innan läggdags innan det samma nästa dag. Rutiner. Krav. Plikter. Vardag. Och lite helg där emellan som alla så ser framemot innan det blir måndag och hela faderullan igen. Dag, veckor, år efter år. "Å sin sida är det ganska tryggt och mysigt. Att veta det man behöver veta." Är det så? Att veta allt man behöver veta. Såklart det är, men hur kan man inte ha lusten att veta mer? Nyfikenheten? Det finns så mycket i världen att veta! Om resandet har jag har sagt det är lite av en förbannelse att börja resa, för att you more you see the less you know. "Att se sig i spegeln och konstatera att man igen klarat en dag med sina kära." Är det DET livet handlar om? Att "klara" igenom en dag? Sina vardagar? Det samma dag efter dag? Omg dethär känns så typiskt finskt!! Att nöja sig med lagom, att he e nog bra som he er för he ha allti vari så o ska allti ba va så, int böv man veta nameir. Neeej. Livet handlar inte om att klara sig igenom sin fucking vardaga. Såklart gör det väl det. Men hur kan man inte ha intresse än mer än så i sitt liv? Att utvecklas som person. Att sträva efter mer. Utforska och utvecklas. Varje dag. Göra något roligt och att varje dag känna att jepp that was a good day, let's do it tomorrow again. Okay varje dag e inte alltid en bra dag, men ni get what I mean right?

 

 

Jaa okay jag kanske överreagerar. After all är det ju bara en reklam för ärtsoppa. Men den fick mej bara till att tänka och reagera. Jag försöker reflektera över varför den provocerar mej och vet ni vad jag kom fram till? För att den inte är filtrerad. Den är inte förskönad. Den är inte fake. Allt i dagens social medier och runtom oss osv handlar allt om hur jävla specialla var och än är, vilka häftiga, annorlunda och bättre liv vi har än vår granne eller vän. Hur jävla drömliv vi har. Ärtsoppan berättar bara the fucking boring reality life mer eller mindre alla av oss lever.

 

But not meeee, vill jag säga. Och ja det e sant, I'm not living that life, men nu låter det som det är jag som försöker skryta och vara den som är annorlunda och bättre än andra. Men that's not what I'm saying, jag har bara valt att inte leva dendär vardagen för JAG tycker inte om den och trivs inte med ett sånt liv för JAG söker mer i livet än fasta rutiner jag inte trivs med. Och det är okej. As much ok som det är ok att välja leva en vardag som texten beskriver. Så länge du är GLAD och NÖJD med den och det INTE handlar om att "klara" igenom den och vänta på varje freakin fredag när helgen börjar. Guu nej, if that's how you feel you're doing it wrong. Live this life ffs.

 

 

Fast. Reality check för mej efter att läst den - jag kan inte föreställa mej att någonsin bli en "normal" person igen, någon som lever detdär livet ärtsoppan berättar om, och det är inte heller lätt. But who knows. Maybe I'll be dendär personen en dag också som inte söker mer.


Home we go

Nå mina vänner. Har ni det bra? Det har jag. Kan nästan påstå jag jobbat nytt rekord i min värld med ett saldo på 24 dagar i sträck. Eller alltså jag vet inte riktigt, jag var ju den största arbetsnarkomanen som 18 åring med 4 jobb och flera arbetspass om dagen och kan bra föreställa jag jobbade veckor i sträck utan en endaste ledig dag. Men iaf är dethär nog rekordet på ett par år. Och jag klarade det rätt bra. Speciellt med tanke på de första 17 dagarna var 10 timmars arbetspass och de sista 7 var 14 timmar minimum om dagen. Alltså jaa, jag är rätt tålig. De två sista dagarna hade redan mitt huvud mentalt tagit ledigt och var på en annan planet så jag kände mej riktigt klar att lämna Norge idag. Men jag har haft det helt otroligt bra med nya och gamla kollegor och också haft tid att komma tillbaka i träningsrutinerna. Woop woop, redan 1,5 kg down, så skulle säga I'm getting back on track.
 
 
Så idag seglade jag över till Danmark var jag äntligen återförenades med min backpack (alltså seriöst 4 veckor utan kläder och grejer, hur överlever man?) och spenderade ett par timmar i världens soligaste och bästaste Danmark innan jag hoppade på flyg 1 till Köpenhamn, flyg 2 till Stockholm och snart det sista flyget till Vasa och sen är min privata chaufför redo att få mej till att återvända hem. Vilket är 5 månader sen sist. And I'm feeling pretty goood about it.
 
 

Kaskade

Jag svävar fortfarande på moln från att tänka på mars månad när Ultra Music Festival i Miami ägde rum. Det var sån otrolig upplevelse.
 
 
Nå iaf, har jag sen dess fastnat helt sjukligt hårt för dj:n Kaskade. Alltså jag vet inte varför. Jag vet att jag hörde honom på Ultra, omedveten om att det var han, men efter festivalen när jag lyssnat till hans musik vet jag bara jag såg och hörde honom på festivalen. Eh. Ja. Nåja iaf hans musik omg. Om ni älskar EDM så ge Kaskade en chans, verkligen otrolig musik. Jag älskar hans låtar för de är så detaljerade. EDM brukar oftast köra rätt simpel untz untz igenom hela låten. Men Kaskade har så många extra detaljer igenom låtarna som bara otroligt klickar för mej. Ääääälskar bara hans musik just nu och absolut favvo dj:n i Pessilandia at the moment.
 
 
Disarm you kan jag bara inte få nog av hur sönder spelad jag än gjort den den senaste månaden. Får bara såna härliga åååh rysningar av den låten. 

Longest road to nowhere

Jag tittade tillbaka på lite bilder på mobilen från Caminon. Alltså. Jag vet inte vad jag känner när jag ser dem. Typ det samma som när jag pratar med folk om vad jag gjorde i höstas / vintras. När jag casually säger att jag var ut och gå en pilgrimsvandring från Schweiz till Spanien. Jag tror jag för längesen gett upp hoppet om att få andra till att förstå mina resor så jag försöker inte ens få något att låta som något häftigt och underbart. Jaa jag gick typ 2000 km. Jaa sov mest ute. Jaa jag gick mest själv. Jaa nej no big deal. Liksom jag snackar om det som om det var bara en liten resa till matvaro affären. Eller egentligen inte ens så, jag berättar om det som om det var någon annan som gjort det. Det är så jag känner. Jag har inte fattat att JAG gick detdär.
 
 
Det är idag exakt 7 månader sen jag startade den vandringen, mindre än 5 sen jag avslutade den, och det hela känns så overkligt, orealistiskt och jaa. Helt enkelt som om det aldrig hänt. Eller jo, men i ett annat liv. Kanske i en dröm? Men wow jaa.. Jag har ännu inte förstått den resan. Och kommer nog aldrig förstå den heller. Men jag vet den format mej på insidan och satt föreviga spår inom mej.
 

Precis som varje annan resa jag gjort. Jag kan se tillbaka på bilder och verkligen inte veta hur jag ska förhålla mej till känslorna jag får från att se dem. Var det där jag? Gjorde jag detdär? I mitt liv? För BARA 1,2,3,4,5,6 år sedan? Wow. Just, wow..

 

 
Old Soul. Their inner solitude and increasingdetachment from the transitory world is precisely what makes them great prophetic voices in the wilderness, and illuminating lanterns in the dark.

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar