Can you see it?

 

Mono & Mona

Forever doesn't exist. But long time does.

Random List

Hur gammal är du? 25
Hur gammal känner du dig? 17
Var bor du? The world.
Vad har du gjort idag? Känns som typ ingenting, men haft en mini shoot, varit på promenix, åkt med familjen till CheesecakeFactory, longboardat med A och ja tjaa that's about it.
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Som finne tror jag det är rätt vanligt att man säger sommar, bara för det är liksom det dyrbaraste vi har och drömmer om 9 månader om året. Men to be honest, efter att ha rest och spenderat mycket tid i länder med bara en-två typ av årstider, så vill jag säga att jag älskar att ha 4 årstider som i Finland. Iaf en liten stund.
Är du beroende av något? Jag blir så jävla lätt beroende så jag håller mej rätt bra undan grejer jag känner jag har sug efter (socker, snus, shisha, kaffe..). Men just nu är kaffe med French Vanilla creamer något jag har cravings efter säkert minst 15 timmar per dag hmmmmm.
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I am exactly where I wanna be. Och om jag inte vore det vore jag väl på väg dit.
Vad är du på för humör just nu? Trött. Hatar att vara trött!!
Vilket är ditt favoritgodis? Hmmmm jag tänker svara lösgodis, så man får blanda o vraka mellan aaaallt! Har just nu en 750g lösgodis påse från Finland liggande i byrån och jag är så sugen på att attackera den i helg! Yoghurt russin gillar jag också.
Vilken är din favoritaffär? Amazon haha
Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Morgon faktiskt. När jag var yngre var jag 110% nattmänniska, men jag tror det där ändrar med ålder, matvanor och livsstil.
Har du blivit sydd någon gång? Jo jag har väl blivit sydd för 5 hål från en operation, 2 från bröst implantaten, och 2 födelsemärken.
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Mamma o pappa bjöd mej på lunch idag.
Är du blyg? Blyg är jag väl inte, men jag är inte så "på" hela tiden pga av att jag inte vill, inte bryr mej eller kanske bara är osäker, så det kanske kan uppfattas som blyg av folk som inte känner mej. 
Vad heter du i andranamn? Birgitta. Precis som mormor och mammas mellan namn.
Vill du gifta dig? Yes, typ 3 bröllop. Men samma man! 1 i LV, 1 i Finland och 1 var mannen är från. Chile heh.
Har du något smeknamn? Jess, Babe, Mona, Pessi.
 

Laser & PRP treatment update

Nu känns det som det är okej tidpunkt att ge en liten update på hur det gått med min hud efter laser och PRP behandlingen jag gjorde för typ 7-8 veckor sedan i Malaysia!
 
Jag kan ju börja med att säga att det var nog de bästa pengarna jag satt på något överhuvudtaget de senaste månaderna. Så värt det. Pluss btw pengarna var i julklapp från tomten, så det blir ju till den bästa julklappen ever. Helt seriöst! 
 
Och för det andra så kan jag ju säga att nej såklart inte min hud blev, eller kommer någonsin bli, felfri utan ärr, finnar och perfekt som för 4 år sedan. Såklart inte. Den kommer för alltid vara ärrad från vad den gått igenom. Och det är okej och något jag redan lärt mej leva med. Men efter denhär behandlingen blev huden såååå mycket bättre. Alltså jag har varit såååå stolt och glad över förbättringen och snackar om det typ dagligen med folk jag är runt. Redan efter nån dag efter behandlingen kunde jag se hur det hjälpte, och under läkningsprocessen som höll på väldigt länge kunde jag se det blev bättre och bättre.
 
I bilderna har jag tagit min vänstra sida som exempel. Är inte säker på hur bra eller dåligt det syns på bilderna med detaljer osv (ehm ok kanske bra man inte kan se allt alltför bra?), men någon form av idé från dem får man iaf över hur min hud resa. Pluss, I know I look like shit på alla av dem, men jag försöker få det att handla om att visa min hud kvalitet, inte mitt bästa jag.
 
Dethär är från när min hud var som
absolut värst förra året.
 
Före behandlingen
 
Läkningsprocessen i dagar
 
Och dethär är just nu
 
 
Som sagt såklart många ärr syns och jag är fläckig, men det är inte alls så "pricki-korv" känsla över det alls nåmer. 
 
Och om man sätter de bilderna innan och efter lasern brevid varandra så kan man garanterat säga man ser en skillnad.
 
Precis före behandlingarna på bilderna uppe,
och 6 veckor efter på bilderna nere.
 
En annan grej som jag nog älskar ännu mer med min hud efter behandlingen är att jag kanske haft max typ 2 ordentliga finnar och plus typ 7 mini-enkla-1-2-dagars-finnar hela den senaste månaden. Det är sjukt otroligt lite. Liksom jag är så ofattbart glad och tacksam. Har ingen aning hur det är möjligt. Liksom är det så enkelt? Slipa bort hela huden, injektera lite blod och tadaa finnfri fin hud? Ännu mer förvånad är jag över hur lite finnar jag haft med tanke på hur mycket och tjocka hudkrämer jag minst 2 gånger om dagen har smetat på hela ansiktet. De senaste 3 åren har ju fuktighetskrämer, och speciellt tjocka sådana, varit extreeeemt tabubelagt i min värld. Fett = garanti till finnar. Klart jag har läst att man inte ska tänka så, och att feta krämer behöver inte alls betyda finnar. Men jag har ju varit livrädd att ens pröva, så jag har ju torkat ut huden så mycket jag bara kunnat. För, om huden är torr kan man väl inte få finnar? Guuuusåfel jag haft har jag ju blivit bevisad nu.
 
 Dethär är den krämen min hud älskar och behöver 2 gånger om dagen. Pluss att jag har använt 90 SFP solskyddsfaktor också för att läkningen skulle bli bästa möjliga. Så om jag ser lite ut som en vampyr i ansiktet och en umppa lumppa på kroppen så är det väl för att solen inte har nått mitt face.
 
Annat då? Joo eftersom min hud förnyade sig, är mindre torr och jaa helt enkelt ny, så ser man mindre rynkor och linjer och den ser bara så mycket hälsosammare ut. Och fattar nu liksom detdär uttrycket att huden is "gloving".
 
 Som sagt, denhär idean om att göra laser behandlingen känns som något på listan av de bästa grejerna jag någonsin gett mej själv. Jag är så glad över att mina finnar lugnat ner sig, att ärren och min hudton blivit bättre, jämnare och jaa. Ens hud, ansikte, yttre betyder så himla mycket fast man kanske inte vill erkänna det, men den gör ju det. Jag vet mitt självförtroende tagit en ordentlig smäll av att behöva gå igenom hur dåligt min hud varit, men som pappa sa "nå he e ju int all som sku klar åv e". Och det är sant. Orsaken till jag klarade av det tror jag är för att jag inte riktigt insåg HUR dåligt det var. Alltså. När jag nu ser tillbaka på det kan jag ju se det och jag kan inte ens föreställa mej något mycket sämre hud än vad jag hade, och jag är säker på att många psykiskt absolut inte skulle klarat av att gå igenom det och bara gömt sig för omvärlden. 
 
 Anyway dethär var ett grymt stort första steg för mej på att få en bättre hud. Om nån månad igen kommer jag absolut göra en ny laser behandling. Varje gång man gör dem kommer huden bli bättre och bättre (det rekommenderas att man gör fler än en för att få riktiga resultat) och att jag efter nu första gången känner hur stor skillnad det gjort för mej så är jag mer än okej med att betala de 400+€ det kostar och göra besväret att resa till Malaysia (eller betala mer i Finland) och ha dendär jobbiga 1-2 veckors svåra läkningstiden.

Happy Happy Happy

 

Miami, Florida

Kan väl kanske slänga upp lite bilder från dehär senaste dagarna då. Haha, lär väl vara en rätt kul och stor skillnad på dethär inlägget och bara några inlägg tillbaka till dendär couchsurfande och backpackande tjejen. Same same but different. Men to be honest är jag så glad att bring out denhär sidan av mej igen. Lösnaglar, pushups, high heels, smink, workout, pretty pretty... Och ja tjaa haha, till den sidan hör ocksä rätt så många selfies.
 

Beso

 
Oj här har det inte blivit nån uppdatering på en tid. Weeell, jag lever och mår bra. Jag njuter av Miami, tränar lite spanska, staying in shape, gör photoshoots och mest av allt njuter av känslan att I am exactly where I wanna be right now. Alltså, det har gått nästan 2 veckor här redan och det slog mej här om dagen vilken otrolig ro i själen jag har med att vara utan att drömma, önska, planera mig till andra platser än var jag är precis nu. När jag reser vet jag ju att ingen plats är förevigt eller ens mer än ett par dagar, och speciellt med couchsurfing måste jag alltid ligga ett steg före och ha en plan och en host över what's next. Så jag är aldrig riktigt 110% in the moment även fast jag önskar jag var. Och under dethär året har ju också mitt sug över att bara komma till Miami varit otroligt hårt så had ju sjukt svårt att njuta av the moment under min Asien resa. Att jag nu äntligen är här, och vet att jag totalt kommer vara runt 4-6 veckor här utan att resa någonstans känns rätt otroligt bra. En väldigt hälsosam break, paus, time, whatever dethär är för mej.

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar